Modelism - RHC Forum: Motor Quad - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Motor Quad recomandari de motoare bune pt un quad

#31 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 09 October 2013 - 02:29 PM

Vezi postareachronox, la 09 October 2013 - 02:15 PM, a spus:

Luminati-ma si pe mine, va rog. Ma uit la baterii si nu stiu ce inseamna 2-4-6S, 20-30-xx C...
asta ca sa-mi dau si eu seama ce-mi trebuie mie pt jucaria din plan :))

Pai esti inca la abc se pare... arunca-te matale pe o dihanie scumpa din start sa vezi ce iese...
Total nerecomandata abordarea, sincer.
Si noi discutam de motoare super eficiente si pigs can fly... :unsure:...

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 09 October 2013 - 02:30 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#32 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Interests:Aero, 3D

Postat 09 October 2013 - 02:31 PM

Vezi postareachronox, la 09 October 2013 - 02:15 PM, a spus:

Luminati-ma si pe mine, va rog. Ma uit la baterii si nu stiu ce inseamna 2-4-6S, 20-30-xx C...
asta ca sa-mi dau si eu seama ce-mi trebuie mie pt jucaria din plan :))

2-3-4-5-6S inseamna cate celule de LIPO are pack-ul, 2 celule, 3 celule 4 celule, etc, S inseamna ca sunt inseriate si P in paralel, adica un pack 3s1p inseamna ca are 3 celule in serie si una in paralel, un 3s2p inseamna ca sunt 6 celule lipo, cate 2 in paralel si 3 in serie, mai exact din cate 2 se formeaza o celula a cate 2 in paralel care mai apoi sunt puse in serie

23-30-xxC inseamna rata de descarcare, 1c este capacitatea acuulatorului, adica la un pac de 1000mah 1 c inseamna 1000 mah, 20c inseamna 20x1000mah=20000 mah adica 20 amperi, cu cat valoarea c-ului e mai mare cu atat pacul va tine mai mult in zbor

Aceasta postare a fost editata de RedDevil: 09 October 2013 - 02:36 PM

Fly it, like you stole it!
0

#33 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2013 - 02:34 PM

Vezi cu C-urile alea ca incurci curentul cu energia :) Un h pus unde nu trebuie schimba sensul un pic ;)

Si daca mai nou se constata ca folosind un anume 5000mAh 25C se sta in aer mai mult decat cu un 8000mAh 40C, cum e cu afirmatia cu statul in aer mai mult daca ai C-uri fara numar ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 09 October 2013 - 02:35 PM

0

#34 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2013 - 02:38 PM

Vezi postarearenatoa, la 09 October 2013 - 02:34 PM, a spus:

Vezi cu C-urile alea ca incurci curentul cu energia :) Un h pus unde nu trebuie schimba sensul un pic ;)

Si daca mai nou se constata ca folosind un anume 5000mAh 25C se sta in aer mai mult decat cu un 8000mAh 40C, cum e cu afirmatia cu statul in aer mai mult daca ai C-uri fara numar ?

enlighten me, e ceva eronat din ce am scris?

P.S.: Pentru chronox, daca esti incepator de ce nu iei pentru incepu unu dasta, mai iei si o placa aiop v2 si inveti bazele, dupa care te apuci sa faci unu DIY(dupa placul tau)
0

#35 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2013 - 02:41 PM

Vezi postarearenatoa, la 09 October 2013 - 02:34 PM, a spus:

la asa pack-uri mai e variabila greutate dar vorbind de aceasi capacitate un 1000 mah de 20c e identic la greutate cu un 40c ( turnigy simplu de 20c fata de nanotech 40c, cu turnigy-ul original vechi de 3 ani neunflat si nanotech vechi de un an si arata ca o gogoasa :)) ) un 5000 mah e mai usor decat un 8000 mah afirmatia se referea la pack-ui de aceasi valoare a curentului
0

#36 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2013 - 02:54 PM

Vezi postareaRedDevil, la 09 October 2013 - 02:38 PM, a spus:

enlighten me, e ceva eronat din ce am scris?

Nu neaparat eronat, ci confuz, si incurcatura de termeni care nu au fost de fapt definiti. Daca chronox intreaba ce e cu C-urile, eu ma intreb daca el stie ce este mAh ? si atunci sa ne spuna el ce a inteles din:
"23-30-xxC inseamna rata de descarcare, 1c este capacitatea acuulatorului, adica la un pac de 1000mah 1 c inseamna 1000 mah, 20c inseamna 20x1000mah=20000 mah adica 20 amperi"

iar asta chiar nu e adevarata: "cu cat valoarea c-ului e mai mare cu atat pacul va tine mai mult in zbor"

Si nu in ultimul rand, C-ul pack-urilor ieftine din China este departe de realitate. As vrea sa vad unul descarcat la C-ul de pe eticheta macar de 10 ori si ca mai e in stare de ceva. Daca vrei 50 cicluri nu trbuie sa treci de 10C sub nici o forma, poate sa scrie pe el si 65C. Mai ales la C-urile mari, pentru ca aia inseamna nanotech, care or fi bune in reclama, dar cele livrate pentru turnigy nu prea le iese...
0

#37 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2085
  • Inregistrat: 16-May 10
  • Interests:Aeromodelism

Postat 09 October 2013 - 03:00 PM

Vezi postareaRedDevil, la 09 October 2013 - 02:38 PM, a spus:

mai iei si o placa aiop v2 si inveti bazele

AIOP e cam pe duca, abia face fata la MPNG 3.0.1. APM-ul e un pic mai bun.. dar gafaie.

Ma gandesc si eu sa schimb controller-ul(soft open source) dar nu vad o solutie tentanta la momentul de fata. Poate Pixhawk?

Probabil ar trebui sa ne mutam in "cafenea"

Aceasta postare a fost editata de icsss: 09 October 2013 - 03:02 PM

0

#38 Useril este offline   chronox 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 26
  • Inregistrat: 03-October 13

Postat 09 October 2013 - 03:12 PM

ok, eu am spus de la inceput ca sunt INCEPATOR. Ca sa clarific: am vazut, mi-a placut, vreau sa invat. Mi-am comandat o jucarie de pe net ca sa incep
sa invat pe ceva sa zbor. Intre timp ma documentez cat de bine pot si intreb pe cine e binevoitor cu sfaturi. Nu ma apuc sa comand MAINE piese, dar
asta nu inseamna ca daca sunt incult sunt si prost :)) Sper ca m-am facut mai clar inteles :)
0

#39 Useril este offline   chronox 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 October 2013 - 03:15 PM

Pt red devil > mersi de explicatie, mi-e mult mai clar acum.
Stiu ca amperii sunt capacitatea acumulatorului, adica "cam cat are rezervorul de benzina". Nu am habar de electronica, dar vreau sa pricep si eu ce
si de ce caut cand ma uit la baterii, e chiar asa o crima? :)))
E un defect de-al meu, imi place sa inteleg ce citesc cand ma uit la ceva :p
0

#40 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2013 - 03:27 PM

Vezi postareaicsss, la 09 October 2013 - 03:00 PM, a spus:

AIOP e cam pe duca, abia face fata la MPNG 3.0.1. APM-ul e un pic mai bun.. dar gafaie.

Ma gandesc si eu sa schimb controller-ul(soft open source) dar nu vad o solutie tentanta la momentul de fata. Poate Pixhawk?

Probabil ar trebui sa ne mutam in "cafenea"

Aiop pe duca? Da eu ca inca zbor pe multiwii? Care in 2.2 si pre 2.3 cand activez failsafe din firmware nu se mai armeaza :-))
0

#41 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2013 - 03:29 PM

Amperii, adica A nu sunt capacitatea, capacitatea se masoara in Amperi ora, notat Ah
Asta inseamna ca acumulatorul respectiv poate sa dea un curent de 1A timp de o ora, sau 2A o jumatate de ora, este exact la fel.

Ca sa facem analogia cu rezervorul, il poti goli printr-o teava cat degetul mai lent sau una cat bratul, mai rapid.
Ah = capacitate inseamna volumul rezervorului, iar A = curentul, inseamna cat de mult lichid curge, adica diametrul tevii.
0

#42 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 564
  • Inregistrat: 30-January 12
  • Interests:Multicoptere

Postat 09 October 2013 - 03:37 PM

Vezi postareaRedDevil, la 09 October 2013 - 03:27 PM, a spus:

Aiop pe duca? Da eu ca inca zbor pe multiwii? Care in 2.2 si pre 2.3 cand activez failsafe din firmware nu se mai armeaza :-))

Softul copiat dupa APM aka MegapirateNG e pe duca. Nu mai au loc in procesorul ala penibil de 8 biti. :))
MultiWii o sa zbori mult si bine pe placa aia. Dar cand vrei waypoint, misiuni, smecherii.... cam da cu virgula pe 8 biti si 16MHz.
0

#43 Useril este offline   chronox 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 October 2013 - 04:11 PM

Multumesc, e si mai clar acum (cu amperii) :)
0

#44 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2013 - 04:30 PM

Imi pare rau ca te-am suparat, dar nu cred ca te-am facut prost.
Problema este ca aceasta ramura a hobby-ului nostru, nu stiu daca ai observat, dar este in pericol de a fi aspru "reglementata" pentru ca pe zi ce trece este tot mai vizibila, negativ, in mass-media.
Si asta in majoritatea cazurilor pentru ca domeniul este tratat prea cu usurica, jucarii, ce rau pot face, inofensive, etc.. pana cand se intampla cate una.
Chiar si acum , cel putin teoretic, aeromodelismul ar trebui sa se desfasoare numai pe terenurile amenajate si autorizate ale cluburilor. Iar acolo de regula se invata tot abc-ul asta... la un club nu te lasa nimeni sa iei statia in mana mult timp, si niciodata singur la primii pasi. Asta e teoria...
In schimb care e realitate? la libertatea putin cam exagerata care exista acum, daca ii spui unuia sa nu o faca in parcare la supermarchet, risti serios sa o incasezi...
0

#45 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2013 - 04:46 PM

Vezi postareaCiprian Dughir, la 09 October 2013 - 03:37 PM, a spus:

Softul copiat dupa APM aka MegapirateNG e pe duca. Nu mai au loc in procesorul ala penibil de 8 biti. :))
MultiWii o sa zbori mult si bine pe placa aia. Dar cand vrei waypoint, misiuni, smecherii.... cam da cu virgula pe 8 biti si 16MHz.

Stiu ce e mpng, apm etc. Era asa retorica intrebarea. Vad ca multiwii 2.2 introduce waypoints, rth, pos hold, nu are loiter, sincer nici nu stiu ce e loiter, am citit pe forum de functia asta. Momentan e ok multiwii la ce fac eu, hover, ture, 8-uri. Etc. Oricum mersi de bunavointa informatiei.
0

#46 Useril este offline   chronox 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 October 2013 - 04:56 PM

Vezi postarearenatoa, la 09 October 2013 - 04:30 PM, a spus:

Imi pare rau ca te-am suparat, dar nu cred ca te-am facut prost.
Problema este ca aceasta ramura a hobby-ului nostru, nu stiu daca ai observat, dar este in pericol de a fi aspru "reglementata" pentru ca pe zi ce trece este tot mai vizibila, negativ, in mass-media.
Si asta in majoritatea cazurilor pentru ca domeniul este tratat prea cu usurica, jucarii, ce rau pot face, inofensive, etc.. pana cand se intampla cate una.
Chiar si acum , cel putin teoretic, aeromodelismul ar trebui sa se desfasoare numai pe terenurile amenajate si autorizate ale cluburilor. Iar acolo de regula se invata tot abc-ul asta... la un club nu te lasa nimeni sa iei statia in mana mult timp, si niciodata singur la primii pasi. Asta e teoria...
In schimb care e realitate? la libertatea putin cam exagerata care exista acum, daca ii spui unuia sa nu o faca in parcare la supermarchet, risti serios sa o incasezi...

Ah nu, nu e cazul :)nu m-am suparat si nu am interpretat asa, dar recunoaste ca era o mica intepatura pe acolo pe undeva. Eu nu stiu dar vreau sa invat. De-asta am si precizat, stiu ca nu stiu, mi-am luat o jucarica mica cu care sa dau in pereti :)) si pe care sa invat. Si sunt constient si de chestia asta cu "inconstienta" care se rasfrange asupra tuturor (din pacate). Dar trebuie sa si intreb niste oameni care cunos mai bine ca mine, ca sa progresez in vreun fel, nu? Eu in particular am langa mine un mare camp gol unde ma pot testa in fel si chip fara sa supar vreun suflet. Am vazut ca te pricepi si nu dai sfaturi dupa ureche, deasta mi se pare aiurea sa nu-mi explici daca intreb doar pt ca sunt la zero. Citesc, invat, intreb pt ca altfel n-am cum sa invat :) asta e, telepatic inca nu merge :)
0

#47 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2013 - 05:10 PM

daca ai pune localitatea de unde esti... poate te-ar scoate lumea la o ... vanturare...
0

#48 Useril este offline   chronox 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 October 2013 - 07:27 PM

Bucuresti, o sa rectific acuma :p
0

#49 Useril este offline   chronox 

• Incepator
  • PipPip

Postat 09 October 2013 - 07:39 PM

si vant sa fie :p
0

#50 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2013 - 08:24 PM

Vezi postareaCiprian Dughir, la 09 October 2013 - 03:37 PM, a spus:

Softul (cel ptuin AC-ul) va merge inainte.. dar pe alt hardware.
Eu sper totusi ca se va gasi o solutie pentru a optimiza softul in ver 3.1.x, pt aiop respectiv apm. Inca se munceste..

Aceasta postare a fost editata de icsss: 09 October 2013 - 08:24 PM

0

#51 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2013 - 08:28 PM

Vezi postareaRedDevil, la 09 October 2013 - 04:46 PM, a spus:

Stiu ce e mpng, apm etc. Era asa retorica intrebarea. Vad ca multiwii 2.2 introduce waypoints, rth, pos hold, nu are loiter, sincer nici nu stiu ce e loiter, am citit pe forum de functia asta. Momentan e ok multiwii la ce fac eu, hover, ture, 8-uri. Etc. Oricum mersi de bunavointa informatiei.

Incearca MPNG. :) Raman la ideea ca mwii e (mai) bun doar pentru ACRO.
0

#52 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 09 October 2013 - 09:16 PM

Vezi postareaicsss, la 09 October 2013 - 08:28 PM, a spus:

Incearca MPNG. :) Raman la ideea ca mwii e (mai) bun doar pentru ACRO.

pai o sa schimb placa sa incerc mpng, acum am multiwii mini cu procesor 328p, i-am adaugat extra pe i2c baro si mag ca nu avea, eu zbor soft nu fpv, nu camere, nu gopro, il zbor ca pe heli, ture, 8-uri, hover deasupra mea si il pup pe canopie:D
0

#53 Useril este offline   chronox 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 October 2013 - 02:02 PM

Are cineva chef sa-mi explice in mare cum sta treaba cu electronica de zbor? Se poate zbura doar cu FC sau mai tre musai si modul de navi?
0

#54 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 October 2013 - 02:07 PM

Vezi postareachronox, la 10 October 2013 - 02:02 PM, a spus:

Are cineva chef sa-mi explice in mare cum sta treaba cu electronica de zbor? Se poate zbura doar cu FC sau mai tre musai si modul de navi?

ce intelegi tu prin modul de navi?
0

#55 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 October 2013 - 02:11 PM

Vezi postareachronox, la 10 October 2013 - 02:02 PM, a spus:

Nu stiu ce e ala "modul navi".. dar pe scurt fiecare mod de zbor are nevoie de:

Acro - gyro
Level - gyro+acc
Simple/HeadFree - gyro+acc+mag
Alt_hold - gyro+acc+baro
Hold_pos/Loiter/Rtl/Auto - gyro+acc+baro+mag+gps

kk20 are gyro+acc
aiop are gyro+acc+baro+mag si gps extern
naza are gyro+acc+baro si mag+gps extern

si tot asa..

Aceasta postare a fost editata de icsss: 10 October 2013 - 02:15 PM

0

#56 Useril este offline   chronox 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 October 2013 - 02:14 PM

Deci trebuie sa-mi caut un FC care sa accepte modulele de care am eu nevoie in functie de situatie.
0

#57 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 October 2013 - 02:15 PM

in genere treaba e simpla, ai 2,3,4,6,8 motoare si esc-urile aferente in functie de ce versiune de multicopter vrei sa zbori, in plus la bicopter, 2 motoare, mai ai si 2 servo, motoarele se leaga la esc-uri, esc-urile in FC, iar firele de baterie de la esc se leaga in paralel, toate rosii si separat toate negre si acolo se mufeaza bateria. ca si FC ai o multitudine de variante: multiwii, aiop, apm 2.5, kk, nave, dji, etc etc multi producatori pe piata. in genera FC-ul face toata treaba si in functie de ce senzori ai pe placa si cat de corect este montata placa de stabilizare pe multicopter acesta va zbura sau nu, aici mai intervin si motoarele, daca sunt proasta si vibreaza sau se blocheaza in zbor un rulment(am patit-o la decolare spre fericirea mea) multicopterul va zbura bine sau nu. daca cumva prin modul navi intelegi GPS multicopterul zboara si fara GPS, GPS-ul te ajuta pentru cateva functii, RTH, return to home, adica sa se intoarca singur in locul de unde a decolat, atitude hold, sa pastreze altitudinea, daca nu ma insel asta o face in conjunctura cu barometrul, desi si barometrul singur poate face asta, waipoints, adica ii setezi un traseu pe laptop sau tableta android si el executa comenzile.
0

#58 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 October 2013 - 02:18 PM

Vezi postareachronox, la 10 October 2013 - 02:14 PM, a spus:

Deci trebuie sa-mi caut un FC care sa accepte modulele de care am eu nevoie in functie de situatie.

se pare ca ma postat in acelasi timo cu colegul icsss, tu trebuie sa alegi o placa de stabilizare in functie de ce vrei sa faci cu el, eu nu fac fpv, filmari and stuff si imi este suficient multiwii, desi mi-as dori sa am mai mult pe el, eu il zbor mereu in campul vizual, maxim 10 metrii de pozitia mea. daca vrei sa ai si functiile gps-ului iei o placa care sa suporte si gps, de regula gyro+acc+baro+mag iti ofera un zbor lin si drept.
0

#59 Useril este offline   icsss 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 October 2013 - 02:30 PM

Vezi postareachronox, la 10 October 2013 - 02:14 PM, a spus:

As simplifica si mai mult lucrurile spunand ca:
- un controler cu opensource e mai ieftin dar mai greu de "pus pe roate";
- un controler cu soft dedicat e mai scump dar zboara dupa ce-i pui bateria. Functiile suplimentare, extensiile hardware fiind si ele mai scumpe.

Daca esti pentru "drum" si nu pentru "destinatie" mergi pe opensource.. dar nu stiu ce FC sa-ti recomand in momentul de fata.. :)

Aceasta postare a fost editata de icsss: 10 October 2013 - 02:32 PM

0

#60 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 10 October 2013 - 02:37 PM

Vezi postareaicsss, la 10 October 2013 - 02:30 PM, a spus:

As simplifica si mai mult lucrurile spunand ca:
- un controler cu opensource e mai ieftin dar mai greu de "pus pe roate";
- un controler cu soft dedicat e mai scump dar zboara dupa ce-i pui bateria. Functiile suplimentare, extensiile hardware fiind si ele mai scumpe.

Daca esti pentru "drum" si nu pentru "destinatie" mergi pe opensource.. dar nu stiu ce FC sa-ti recomand in momentul de fata.. :)

mai simplu de recomandat este sa ne spuna ce vrea sa faca cu multicopterul
0

Arata acest topic

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi