renatoa, la 28 September 2013 - 08:47 AM, a spus:
Daca as avea libertatea pe care mi-o ofera un printer 3D as fi imbunatatit putin balamaua aia de la mecanismul yaw tilt in sensul de a ii mai adauga inca o ureche/punct de sprijin, ca sa nu stea asa suspendata o parte din motor, si de asemenea ii faceam din printare si un brat de control servo.
Fiindca vad ca ai preturi decente, te-as ruga sa arunci o privire catre o
solicitare a mea din trecut, la care s-a raspuns cu un pret necompetitiv.
Back on topic, cred ca ar ajuta la vanzare daca ai pune si o greutate totala frame.
Surubaria nu este nevoie sa fie de metal, stiu din experienta ca folosind suruburi de plastic de 4mm, se rupe intai lemnul, inaintea suruburilor.
M-am gandit si la printarea urechii de agatare servo, dar fiecare are alte idei si aici ma refer la direct drive sau cu echie. Deasta piesa printata este generica pentru a oferi posibilitatea de prelucrare in functie de dorinte. Mai apare o problema tehnica si anume rezistenta materialului. Daca nu sunt suficiente straturi ( filamente- material) in bratul printat acesta nu o sa reziste si se va rupe. La tricopterul meu am facut direct drive si am insurubat echia servoului, centrata, pe suprafata mecanismului yaw si sunt foarte multumit. Am avut initial si eu mecanismul cu echie, dar corectia facuta nu era la fel de eficienta.
Cat despre preturi , incerc sa le tin rezonabile, pentru ca practic costurile de printare sunt: plasticul (28-32 EUR/Kg), curentul consumat si timpul consumat cu proiectarea/printarea), la care se mai adauga la o anumita perioada (destul de lunga) si costuri de intretinere 3d printer (cartuse de incalzire, curele transmisie, rulmenti liniari, duze extrudare, etc).
Cat despre costul piesei cerute de tine ( universal deck mount ) nu am cum sa dau un pret exact in acest moment pana nu proiectez piesa si fac o simulare cu costurile de material.
V-Tail Clamps $7.50 - cred ca ne incadtam in pretul asta fara probleme
Deck Mounts $12 - si aici cred ca ne putem incadra
O sa incerc sa fac un proiect de genul acela si o sa il postez la publicitate personala unde deja lucred la un topic si tinem legatura.
Despre greutate frame - cu suruburile de metal - o sa revin cu un post ... Se pot inlocui cu suruburi plastic si se poate reduce greutatea, dar desi tricopterul meu este tot cu suruburi de metal, nu am probleme de greutate pentru ca restul componentelor sunt usoare ( frame + baghete lemn)
Aceasta postare a fost editata de Mama Soacra: 28 September 2013 - 09:08 AM