Salut,
Il ultimul an am facut cateva drumuri mai lungi prin tara la care am fost nevoit sa cotizez la bugetul de stat sume importante pentru greseala de a ajunge in timp util la destinatie fara a avea la dispozitie o infrastructura moderna de autostrazi.
Astfel baietii cu MCV m-au taxat prompt in momentul in care am indraznit ca pe parcursul celor 2km de cultura de porumb de la ultima casa din sat pana la semnul de iesire din localitate sa apas mai cu greutate pedala.
Deoarece nu vreau sa reinventez apa calda si deoarece RC-ul este in directa corespondenta cu domeniul emisiei/receptiei, as vrea sa va rog sa ma ajutati sa aleg o statie CB auto.
Stiu ca printre voi exista adevarati guru in RF si cu siguranta dintre voi exista si oameni care s-au lovit de aceeasi problema, cea a baietilor cu MCV care vegheaza la siguranta recoltelor; astfel va rog sa ma ajutati cu cateva propuneri la obiect (a se citi marca si model) de kit complet (statie+antena+accesorii de montaj, etc)
Am nevoie pt:
- deplasari ocazionale (4-7 ori pe an) de peste 400km prin tara
- aflat alte informatii utile legate de traficul rutier pe ruta respectiva (ambuteiaje, etc)
Ca si kit statie cautata (statie+antena+prindere):
- ceva care sa aiba putere de emisie in limite decente si eventual legale, nu doresc sa bruiez spatiul extraterestru
- sa pot acoperi emisie/receptie cativa km incat sa imi fie utila si drumul sa fie cursiv
- sa aiba dimensiuni oarecum compacte (la fel si antena)
- sa poata fi demontata cu usurinta (la fel si antena), pentru a putea fi luata in casa sau plasata in portbagaj
- sa poata fi alimentata usor, fara modificari majore ale autoturismului
Cu ce va rog sa ma ajutati:
- 1-2 variante de kit complet (statie+antena+accesorii montaj, etc)
- 1-2 recomandari de unde as putea achizitiona
- orice alt sfat
Ca si buget nu am un buget fix, nu vreau nici top off the line, nici o balarie doar pentru ca este ieftina. Sa fie utila, sa se auda bine, sa fie fiabila si sa nu trebuiasca butonata, reglata la fiecare 10km.
Nu ma intereseaza pareri personale despre ce este corect si ce este gresit, despre lege si aplicarea ei. Discutii principiale am tot avut si urmand principiile corectitudinii am scos din buzunar valori importante. Cand taxele pe care le platesc lunar si in toate vignetele, accize in combustibil, etc se vor vedea si in infrastructura (autostrazi) promit sa merg doar legal, inclusiv prin dreptul lanurilor de porumb. Deci sa ramanem ontopic va rog.
Multumesc in avans.
Pagina 1 din 1
Statie CB auto InfoTrafic de care, de unde
Postat 10 September 2013 - 04:19 PM
Salut,
Iti recomand pentru ca am avut pe masina si stiu cum merge urmatoarea statie: Statie Radio CB Midland 42 , e si portabila si poti sa o conectezi si la bricheta masinii.
Vrei statie care sa ramana in masina tot timpu sau sa poti sa o muti de pe o masina pe alta?
Iti recomand pentru ca am avut pe masina si stiu cum merge urmatoarea statie: Statie Radio CB Midland 42 , e si portabila si poti sa o conectezi si la bricheta masinii.
Vrei statie care sa ramana in masina tot timpu sau sa poti sa o muti de pe o masina pe alta?
Aceasta postare a fost editata de Sere4uall: 10 September 2013 - 04:20 PM
Off-road: HPI Baja 5sc SS 1:5
Losi 8ight-T 2.0 - 4WD Truggy
Traxxas Summit
On-road: HPI Mirco RS4 -4WD 1:18
Mini-Z
Tamya MR-03 Alfa Romeo Giulieta -2WD 1:10
Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
Losi 8ight-T 2.0 - 4WD Truggy
Traxxas Summit
On-road: HPI Mirco RS4 -4WD 1:18
Mini-Z
Tamya MR-03 Alfa Romeo Giulieta -2WD 1:10
Spektrum DX-3E
Spektrum DX-3S
Postat 10 September 2013 - 04:27 PM
Sa o pot lua de pe masina (din motive de securitate). Inca exista la noi in tara interes pentru orice lasi prin masina parcata in fata blocului.
Sa o pot muta de pe o masina pe alta, in functie de masina cu care plec la drum, a mea sau a sotiei.
Sa o pot muta de pe o masina pe alta, in functie de masina cu care plec la drum, a mea sau a sotiei.
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern
If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
Postat 10 September 2013 - 05:27 PM
Eu iti recomand statia TTi TCB-1000 o folosec saptamanal aproape de vro 2 ani(am gasit o oferta nu mai stiu exact la pretul de 300 lei si trsp gratuit prin fan curier... nu am avut avut probleme cu ea, pot sa spun ca am receptionat cu ea si de la aproape 10 km si statia e de 4W! Dar nu te intereseaza sa receptionezi la 10 km te intereseaza sa il receptionezi pe ala care trece pe langa tine si sa il intrebi ce ai nevoie, ca in astea 10 km poate sa apra ceva sau intre tine si ala de la 10 km e vrun MWC...
Postat 10 September 2013 - 05:59 PM
Majoritatea sunt cu putere de emisie 4W. Este limita legala pentru statiile CB. Sensibilitatea este data pe de o parte de antena, pe de alta de caracteristicile partii de receptie a statiei. Un castig bun si randament mai mare au antenele lungi, cu inconvenientul dimensiunii cand trebuie scoase, depozitate....
In privinta statiei sunt foarte multe modele, fie cele sa zic asa standard, in genul unui radio-CD mai mic, fie compacte ca un microfon mai mare cu totul inclus. Te intereseaza:
-Antena lunga
-Sensibilitatea cat mai mare a receptorului
-Puterea de emisie standard4 W
Deci undeva la un pret mediu gasesti ce vrei fara risipa de bani. Peste 400 lei statie + antena. Sunt multe firme pe net care vand online.
Trebuie retinut ca performantele maxime le obtii dupa acordarea antenei cu statia de catre un tehnician cu dotarea corespunzatoare, adica un reflectometru. Poti intreba tiristii din zona ta unde fac operatiunea.
In privinta statiei sunt foarte multe modele, fie cele sa zic asa standard, in genul unui radio-CD mai mic, fie compacte ca un microfon mai mare cu totul inclus. Te intereseaza:
-Antena lunga
-Sensibilitatea cat mai mare a receptorului
-Puterea de emisie standard4 W
Deci undeva la un pret mediu gasesti ce vrei fara risipa de bani. Peste 400 lei statie + antena. Sunt multe firme pe net care vand online.
Trebuie retinut ca performantele maxime le obtii dupa acordarea antenei cu statia de catre un tehnician cu dotarea corespunzatoare, adica un reflectometru. Poti intreba tiristii din zona ta unde fac operatiunea.
Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 10 September 2013 - 05:59 PM
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T