Ca prim pas:
Lucrez la o noua aripa de asta data fara reductor.
Motor seria 400 fara reductor.
Elicea?
Am auzit pareri diverse: e foarte buna cea de 7x3,5 de la GWS, pe forum am vazut marea majoritate a aripilor echipate cu Gunther Iepuras de 6x6.
CUM LE ALEGEM?
Care e mai buna si in ce situatie?
Multam FAIN!
Pagina 1 din 1
De vorba despre elicii ...... Care si pentru ce?
Postat 27 July 2005 - 11:55 AM
pai cam la ce greutate estimezi ca ajungi?
ai auzit multe pareri pentru ca se folosesc toate acele elicii pe speed 400 dar pe diferite modele.
iepurashul merge la fix pe speed400 fara sa-l supraincalzeasca.
eu zic sa testezi odata cu iepurashul ,odata cu alta si vezi ce se intampla.
ca daca aripa e centrata bine oricum planeaza si fara motor.
vezi care elice aduce tractiune mai mare,cat te tine packul cu motorul in full la fiecare elice,cat se incalzeste,motorul/packul etc.
ai auzit multe pareri pentru ca se folosesc toate acele elicii pe speed 400 dar pe diferite modele.
iepurashul merge la fix pe speed400 fara sa-l supraincalzeasca.
eu zic sa testezi odata cu iepurashul ,odata cu alta si vezi ce se intampla.
ca daca aripa e centrata bine oricum planeaza si fara motor.
vezi care elice aduce tractiune mai mare,cat te tine packul cu motorul in full la fiecare elice,cat se incalzeste,motorul/packul etc.
flying is my life...
Postat 27 July 2005 - 01:33 PM
Uita-te pe site-ul lui GWS. Au tabele foarte complete cu fel de fel de combinatii motoare....elici....parerea mea.
Alege combinatia cea mai avantajoasa privind tractiunea, greutatea, consumul de curent la nr. tau de celule ( deci eficienta). Vezi ca ei au elici pentru actionare directa si elici pentru reductor.
Alege combinatia cea mai avantajoasa privind tractiunea, greutatea, consumul de curent la nr. tau de celule ( deci eficienta). Vezi ca ei au elici pentru actionare directa si elici pentru reductor.
Postat 27 July 2005 - 01:40 PM
Nu e neaparat relevant decat daca ai motor GWS.
Cum vara nu-i ca iarna nici un motor ca altul. Pe al meu seria 400 scrie ca tine elice pana la 8x6
Bafta
Cum vara nu-i ca iarna nici un motor ca altul. Pe al meu seria 400 scrie ca tine elice pana la 8x6
Bafta
Lac sa fie .... ca broaste sunt destule !
Postat 27 July 2005 - 02:09 PM
Greutatea finala o pun mai diseara!
Cred undeva la vreo 400 grame (infinity imbracat in oracover :o )
Si totusi care a fost MOTIVUL alegerii ghunterului? Apropierea de voi a furnizorului? sau....
Am testatde exemplu Piperul Burtos cu cele 2 elicii si sincer cu Ghunterul mi s-a parut mai nervos!
La fel a patit si Silfaxu cu ZOOM-ul.
Nu are importanta cumva si forma profilului aripii?
Desi in aparenta pare o aberatie sa nu fie vorba de regimuri de curgere si turbulenta induse, adicatelea una sa fie elicea testata pe "STAND" si altfel sa se comporte montata pe avion!
Cred undeva la vreo 400 grame (infinity imbracat in oracover :o )
Si totusi care a fost MOTIVUL alegerii ghunterului? Apropierea de voi a furnizorului? sau....
Am testatde exemplu Piperul Burtos cu cele 2 elicii si sincer cu Ghunterul mi s-a parut mai nervos!
La fel a patit si Silfaxu cu ZOOM-ul.
Nu are importanta cumva si forma profilului aripii?
Desi in aparenta pare o aberatie sa nu fie vorba de regimuri de curgere si turbulenta induse, adicatelea una sa fie elicea testata pe "STAND" si altfel sa se comporte montata pe avion!
Aceasta postare a fost editata de Dragut: 27 July 2005 - 02:15 PM
Postat 27 July 2005 - 11:28 PM
Guntheru (de 125x110mm nu stiu cum e cu 6x6) cred ca are doua mici avantaje din cauza ca-i asa mic.
1. Suge mai putin curent deci da autonomie mai buna si motor mai rece decat elicile mai mari.
2. Poate fi turat mai mult si se poate ajunge la viteza relativ mare, cu un aeromodel mai performant, cum sunt aripile.
Cat despre ce scrie in tabele... mai bine sa ai diverse elici sa vezi concret cu care zboara motoru+aeromodelu tau mai bine sau mai mult.
1. Suge mai putin curent deci da autonomie mai buna si motor mai rece decat elicile mai mari.
2. Poate fi turat mai mult si se poate ajunge la viteza relativ mare, cu un aeromodel mai performant, cum sunt aripile.
Cat despre ce scrie in tabele... mai bine sa ai diverse elici sa vezi concret cu care zboara motoru+aeromodelu tau mai bine sau mai mult.
Aceasta postare a fost editata de ctotth: 27 July 2005 - 11:33 PM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1