baloane de mare altitudine- video in direct!
Postat 03 September 2006 - 11:54 AM
(puneti link-ul respectiv intr-un browser de net si incercati sa deschideti- ar trebui sa va deschida automat player-ul preferat si streamul se incarca rapid-functie de conexiune).
Link-ul catre stream direct este: http://phudge.phys.l...sp?MSWMExt=.asf
video in direct de pe balon de mare altitudine- aprox. 40 de kilometri. Zborul are loc in New Mexico/FortSumner. Exista cateva experimente la bord printre care voi incerca si un sistem de navigatie inertiala bazat doar pe accelerometre. Sa vedem ce va iesi...
Ora locala de aici (cand scriu mesajul) 3:36 dimineata... lansarea va avea loc la 7:30 dimineata (probabil chiar o ora mai tarziu). Zborul va dura 20 de ore.
Ora Romaniei este cu 9 ore dupa ora de aici (deci 7:00 dimineata aici inseamna 4 dupa amiaza in Romania).
www.cosmocam.com este website-ul companiei ce se ocupa cu stream-ul respectiv.
Enjoy it!
MIG-29
Postat 04 September 2006 - 02:50 AM
MIG-29
Postat 04 September 2006 - 11:58 AM
Ora lansarii: 7:30 dimineata- ora locala a Fort Sumner/New Mexico si deci 16:30 ora Romaniei.
MIG-29
Postat 04 September 2006 - 05:23 PM
Postat 04 September 2006 - 05:36 PM
este cu sunet sau fara
Postat 04 September 2006 - 07:24 PM
Merge? Lansarea a avut loc din Fort Sumner/ New Mexico baza de baloane de mare altitudine a NASA. N-am avut cum da informatiile mai devreme deoarece eram prins cu pregatirile experimentului ce-l zbor (alaturi de alte 9 experimente ale altor oameni).
Ati pierdut lansarea insa... altitudinea 22 kilometri acum. Altitudinea maxima va fi de 35-40 kilometri si durata de 15-20 de ore.
MIG-29
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 04 September 2006 - 07:25 PM
Postat 04 September 2006 - 08:14 PM
RedBaron, la 4 Sep 2006, 19:34, a spus:
Sigur merge deoarece si eu ma uit si am si cativa amici din Romania care se uita in acelasi timp. Serverul are suficienta largime de banda.
Balonul se afla aproape de inaltimea maxima dupa care va urma zbor de 16 ore (purtat de curentii atmosferici). Se afla deasupra a 99% din atmosfera si curentii l-au adus fix deasupra bazei (inapoi). Vor mai exista intreruperi de video (temporare de 1-2 secunde) deoarece antenele de receptie au nul undeva la verticala locului... oricum va fi purtat spre Arizona si semnalul video se va imbunatati corespunzator.
Puteti observa orizontul, cerul negru si albastrul de dedesubt (atmosfera).
MIG-29
Postat 04 September 2006 - 08:42 PM
este super>cand va avea loc coborarea???
e chiar BEAUTIFUL .
Salutare
FLORIN
Postat 04 September 2006 - 08:45 PM
Momentan streamul video este un pic down deoarece incercam sa-i marim rezolutia pentru a se vedea comparabil cu ceea ce vedem pe monitoare aici inainte de a encoda si a trimite pe Internet.
Va reveni imediat... sper cu o calitate superioara.
MIG-29
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 04 September 2006 - 08:46 PM
Postat 04 September 2006 - 08:57 PM
RedBaron, la 4 Sep 2006, 20:50, a spus:
SAu daca cu MP nu merge cum il fac sa mearga cu altceva?
cu winampul ar trebui sa mearga sigur. am amici in Romania care l-au deschis cu winamp.
cu media player: deschizi media player apoi click pe File apoi Open URL si acolo bagi link-ul http://phudge.phys.l...sp?MSWMExt=.asf
Click OK (sau Open depinde ce scrie la tine) si de acolo ar trebui sa inceapa sa faca buffering si apoi sa se vada.
Tipul care se ocupa de video zice ca data viitoare va face streamul intr-un applet Java embeddat intr-un website pentru a nu mai fi probleme cu playerele.
Ar fi interesant (dar din pacate imposibil) sa vedeti stream-ul cu aceeasi rezolutie ca aceea care ajunge pe monitoare aici inainte de a encoda si a trimite pe Internet...
MIG-29
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 04 September 2006 - 08:58 PM
Postat 04 September 2006 - 09:28 PM
RedBaron, la 4 Sep 2006, 21:19, a spus:
au mai fost si mici probleme pe aici dar acum video pare stabilizat la o calitate OK...
in curand voi incerca si cu un amic din romania sa-i dam un cont sa poata sa miste camera de la distanta. tipul ce se ocupa de video si de planor e interesat si de controlul prin internet pentru alte aplicatii. sa vedem cum se va misca.
MIG-29
Postat 04 September 2006 - 09:31 PM
ati inregistrat zborul?
Aceasta postare a fost editata de Rares: 04 September 2006 - 09:31 PM
Postat 04 September 2006 - 10:17 PM
Se poate si asa ?, la 4 Sep 2006, 21:40, a spus:
Fain de tot.
cu planorul nu. e posibil ca un intrerupator cu bateria sa nu fi facut contact. tipul cu planorul o sa ne zica concluziile. tot el se ocupa de video.
se poate si asa: ce ai vazut miscandu-se era de fapt controlat pe Internet de catre un amic de-al meu din Romania :)el dadea comenzile veneau aici pe net si se duceau radio la balon :angry:
MIG-29
Postat 04 September 2006 - 10:46 PM
shake, la 4 Sep 2006, 22:27, a spus:
se poate vedea si balonul :angry:
MIG-29
Postat 04 September 2006 - 11:03 PM
Bravo! Felicitari!
Costel
Postat 04 September 2006 - 11:08 PM
pavcostel, la 4 Sep 2006, 23:03, a spus:
Bravo! Felicitari!
Costel
Multumesc dar felicitarile chiar le merita colegii si nu eu :angry: eu doar am un experiment acolo care n-are nici o legatura cu video. de video se ocupa 24 de ore din 24 un coleg care detine si www.cosmocam.com
Feedul video vine OK aici pana inainte sa encodeze si sa trimita pe Internet. In Suedia au zburat de asemenea baloane de mare altitudine cu alte experiment iar camera video de asemenea a zburat pe ele... streamul pe Internet avea calitatea mai buna deoarece o companie a "sponsorizat" cu un program de encodare adecvat. Ulterior compania a cerut o anumita suma de bani si tipul care se ocupa de proiect nu a considerat necesatr sa plateasca (mai ales ca a fost anuntat cu 2 saptamani inainte de zbor). Astfel a mers pe o versiune de software free. Probabil la anul va avea un sistem de encodare mai bun.
Am comparat ceea ce se vede pe Internet cu ceea ce se vede aici pe monitoare (receptia direct radio de la balon) si intr-adevar receptia direct este cu mult peste ceea ce se encodeaza pe net... voi lua un DVD cu inregistrarea si ulterior il voi putea pune la dispozitia cui doreste.
Cat de ulterior? Well, e posibil sa treaca 1-2 luni pana atunci.
Tot la anul este posibil ca www.cosmocam.com sa ofere posibilitatea sa va faceti conturi si sa controlati de la distanta unde se uita camera (are posibilitate sus/jos, stanga/dreapta 360 de grade).
Deocamdata am testat sistemul cu un amic din Romania si se pare ca respectivele comenzi actioneaza super OK! :) Exista si sectiune pe website cu signup dar inca nu e activa. Data viitoare! :)
MIG-29
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 04 September 2006 - 11:10 PM
Postat 04 September 2006 - 11:28 PM
Citeaza
Deci faci parte din echipa si felicitarile sincere au adresa corecta! Banuiam ca e o problema cu codarea, mereu trebuie facut un compromis... Poate la anul vom avea o latime de banda mai mare, sa ne bucuram pe deplin de priveliste! Oricum, si in momentul asta e mult peste ce visam odata...
Bafta!
Costel
Postat 04 September 2006 - 11:40 PM
Oricum pana la anul sper sa ma tin de cuvant cu DVD-ul respectiv care are rezolutia echivalenta cu imaginea de la TV... intr-adevar privelistea este uimitoare... si nu suntem decat la 40 de kilometri altitudine. Deja cerul este negru balonul parand agatat deasupra invelisului "atmosferic".
edit: transmisia video scade in calitate de aproximativ 2 ore (well, scade vizibil in calitate) deoarece se ajunge la limita transmitatorului de pe balon. Limita teoretica e undeva pe la 150 de mile... deja suntem la 150-170 de mile distanta. Durata pana acum este de aproximativ 6 ore. Durata prezisa a zborului este de 16 ore.
In mod normal transmisia ar fi preluata de o alta statie (downrange) dar deocamdata echipamentul video nu a sosit din Suedia... (unde au fost efectuate alte zboruri). Downrange primim doar telemetrie (adica datele de la experimente).
Sunt multumit ca si experimentele functioneaza perfect pana acum (cel putin datele sosesc, iar datele sosite de la al meu-singurul despre care pot zice ceva deoarece nu stiu mare lucru despre celelalte- chiar fac sens!:angry: ).
MIG-29
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 04 September 2006 - 11:47 PM
Postat 05 September 2006 - 04:09 PM
Parasutarea experimentelor s-a efectuat cu succes urmand recuperarea acestora si readucerea la baza undeva spre sfarsitul saptamanii acesteia. De asemenea datele vor fi analizate-toate experimentele au transmis cu succes datele urmand ca echipele sa analizeze si sa "traga" concluzii.
MIG-29
Postat 06 September 2006 - 02:16 PM
Cu o conexiune .... ca la noi, merge cu vreo 2-3 intreruperi la 10-15 min.
Graupner MC-19 powered by HOTT 2.4GHz
Fieseler Storch 2.4m powered by Magnum
Hyper Bipe Electric
Motto:"Don't take a toy to a scale competition and expect to have earned the respect of real modellers."
Postat 06 September 2006 - 08:02 PM
Dupa ce sper ca ne-am relaxat cu transmisia video incerc sa prezint si ceva poze facute in dimineata lansarii. Incep in ordine cronologica, cu pregatirea experimentelor pentru zbor (undeva pe la 3:30 dimineata) si apoi continui cu desfasurarea balonului, testele dinainte de lansare si lansarea balonului la 9:50 dimineata aceleasi zile.
Puteti observa si rampa de lansare a planorului. Dl. Scott Murphy este proprietarul planorului si a echipamentului video ce a asigurat transmisia in direct. (pentru detalii puteti vizita website-ul www.cosmocam.com).
Si deoarece o poza echivaleaza cu 1000 de cuvinte... sa incepem :)
MIG-29
Fisiere atasate
-
img_4973.jpg (68.15K)
Number of downloads: 56
Postat 06 September 2006 - 08:03 PM
Fisiere atasate
-
img_4991.jpg (68.83K)
Number of downloads: 51
Postat 06 September 2006 - 08:05 PM
Fisiere atasate