Acumulatori
Postat 18 August 2013 - 08:38 PM
Postat 18 August 2013 - 08:42 PM
Nu ai nevoie de 6s-7s.Ca nu pui in serie.Daca intentionezi sa folosesti un singur pack,atunci iei unul 4S,din care alimentezi ambele motoare,si ambele vor primi cei 14,8 v necesari.Daca mergi pe 2,atunci iei 2 packuri 4s,si faci alimentare separata la fiecare motor.
Postat 18 August 2013 - 10:33 PM
Ciprian97, la 18 August 2013 - 08:42 PM, a spus:
... si tu de ce te rastesti ? daca te deranjeaza ca omul nu stie nu ii raspunde , si tu ai fost incepator din cite imi aduc aminte .
Esc-urile nu pot fi inseriate din motive tehnice .
Alimentarea o poti face dintr-un acumulator , pentru asta trebuie sa iti confectionezi mufe

Daca optezi pentru 2 acumulatori atunci fiecare linie va avea amperajul acumulatorului la dispotitie deci si timpul de utilizare mai mare .
Daca mai ai nedumeriri sa le auzim
Spor .
Aceasta postare a fost editata de C&RDINODINOWOODFAN: 18 August 2013 - 10:34 PM
Postat 18 August 2013 - 10:51 PM
Nu poti pune 2 mari,este prea greu, daca unul se descarca mai repede?Trage motorul mai mult sau e packul slab,n-as vrea sa aterizez cu un singur motor care sa traga intr-o parte...
Autonomie mai mare?!De unde?Ori pui un 4s 5000mah ori 2x 4s 2500mah,tot aceiasi autonomie o ai!Inca se poate sa nimeresti un pack slab si asa...se intampla ce am zis ceva mai sus.Nu poti pune nici un singur pack de 2500,curentul ar fi prea mult,si greutatea lui prea mica.
Cine ar inseria escuri?Daca e sa iti pice unul,vrei sa pice si celalalt?In paralel se pune tot,pica unul ramane celalt.
Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 18 August 2013 - 10:52 PM
Postat 18 August 2013 - 11:23 PM
Ciprian97, la 18 August 2013 - 10:51 PM, a spus:
Nu poti pune 2 mari,este prea greu, daca unul se descarca mai repede?Trage motorul mai mult sau e packul slab,n-as vrea sa aterizez cu un singur motor care sa traga intr-o parte...
Autonomie mai mare?!De unde?Ori pui un 4s 5000mah ori 2x 4s 2500mah,tot aceiasi autonomie o ai!Inca se poate sa nimeresti un pack slab si asa...se intampla ce am zis ceva mai sus.Nu poti pune nici un singur pack de 2500,curentul ar fi prea mult,si greutatea lui prea mica.
Cine ar inseria escuri?Daca e sa iti pice unul,vrei sa pice si celalalt?In paralel se pune tot,pica unul ramane celalt.
... cred ca vorbesti de o intimplare traita de tine ... colegul a intrebat daca are nevoie de 2 acumulatori sau de unul , na zis de 2,5 amperi nu a zis de inseriat Esc-uri care oricum nu le poti inseria cum spuneam din motive tehnice .
Acum ca stim cit trag si motoarele putem face un calcul de greutate .
Doua pacuri de 4 s 5 amperi cintaresc 1072 grame ... motoarele cam 600 grame ... esc-urile cam 450 si ii mai ramin 378 grame si asta calculat grosier .
Aceasta postare a fost editata de C&RDINODINOWOODFAN: 18 August 2013 - 11:24 PM
Postat 19 August 2013 - 08:31 AM
Domnu C&R si cum il mai cheama,presupune ca inca mai folosim periate in aeromodelism.Da,la barcile voastre de plantat numai aeroterme si 755 se folosesc,la noi un motor nu mai are de mult peste 200g(ca sa scoata tractiunea mentionata),un esc nu are mai mult de 60-70g,deci calculul dansului e total aiurea.
Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 19 August 2013 - 08:33 AM
Postat 19 August 2013 - 08:46 AM
Ciprian97, la 19 August 2013 - 08:31 AM, a spus:
Domnu C&R si cum il mai cheama,presupune ca inca mai folosim periate in aeromodelism.Da,la barcile voastre de plantat numai aeroterme si 755 se folosesc,la noi un motor nu mai are de mult peste 200g(ca sa scoata tractiunea mentionata),un esc nu are mai mult de 60-70g,deci calculul dansului e total aiurea.
Ceva de genul ,motoarele cantaresc 204 g impreuna.
Postat 19 August 2013 - 01:04 PM
Multa, multa bafta.
Postat 19 August 2013 - 09:55 PM
renatoa, la 19 August 2013 - 08:29 AM, a spus:
Astept cu interes momentul cand veti masura metanolul la metru :D ca asa e in aviatie :p
... da SEF , am o nuia de alun cu gradatii pe ia si o tot imoi in rezervor .
Ciprian97, la 19 August 2013 - 08:31 AM, a spus:
Domnu C&R si cum il mai cheama,presupune ca inca mai folosim periate in aeromodelism.Da,la barcile voastre de plantat numai aeroterme si 755 se folosesc,la noi un motor nu mai are de mult peste 200g(ca sa scoata tractiunea mentionata),un esc nu are mai mult de 60-70g,deci calculul dansului e total aiurea ... in loc sa irosesti cerneala mai bine veneai tu cu un calcul corect , dar tu nu stii de astea am uitat ... tu doar stii sa birjaresti si sa faci pe kamicaze foarte des
... de la niste aeromodelisti cu experienta , asteptam raspunsuri concrete , o contrazicere obiectiva pe intelesul incepatorilor , cioace deastea raspund aia mai modelisti dintre toti ... navoplantatii .
Oricine poate da un gramaj la componente pentru un model daca rasfoieste un site de specialitate , asta nu-i o mare smecherie , important era sa o faceti Domniile Voastre , ca raspuns pentru propasirea modelismului carpato-danubiano-pontic
Ciprian ,prietene ... salupele mele folosesc de mult componente Brushless si acumulatori lipo , ca si la mine conteaza greutatea scazuta ,din mai multe puncte de vedere .
Aceasta postare a fost editata de C&RDINODINOWOODFAN: 19 August 2013 - 09:58 PM