Modelism - RHC Forum: Acumulatori - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Acumulatori

#1 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 737
  • Inregistrat: 25-July 13
  • Interests:Aeromodelism

Postat 18 August 2013 - 07:38 PM

Pentru 2 motoare montate pe un avion ,am nevoie de 2 acumulatori ?sau merge si cu unul singur ?deoarece vreau sa construiesc un avion cu 2motoare.
Parfenov Razvan
0

#2 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3961
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 18 August 2013 - 08:06 PM

Depinde de consumul insumat al celor 2 motoare.Daca o singura baterie poate duce ambele motoare atunci nu este nevoie de doua,ci de un cablu Y care sa iti conecteze escurile in paralel.
0

#3 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2013 - 08:38 PM

Aha .poi am 2 motoare de 14.8 v ,inseamna ca imi trebuie un acumulator de vreo 6s sau 7s ,cred ca am sa folosesc 2 mai bine. Si se poate conecta 2 motoare pe o singur joystick ?adica cum ai tura un singur motor ,cand dai in sus ,doar atunci sa turez pe ambele ,scz pentru exprimare dar habar nam cum se cheama chestiile alea care controleaza avionul de pe statie :))
Parfenov Razvan
0

#4 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2013 - 08:42 PM

Pai daca nu stii,atunci de ce mai vrei sa faci asa ceva?Documenteaza-te!Orice statie de aero are 2 manse,stickuri,spune-le cum iti place.Se pot comanda oricate motoare cu un singur stick.Se leaga cu cablu Y mufele servo ale escurilor si se baga pe ch3.Simplu.

Nu ai nevoie de 6s-7s.Ca nu pui in serie.Daca intentionezi sa folosesti un singur pack,atunci iei unul 4S,din care alimentezi ambele motoare,si ambele vor primi cei 14,8 v necesari.Daca mergi pe 2,atunci iei 2 packuri 4s,si faci alimentare separata la fiecare motor.
0

#5 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2013 - 08:44 PM

Aha ,multumesc pentru ajutor .
Parfenov Razvan
0

#6 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 534
  • Inregistrat: 30-September 12
  • Interests:Constructii de tot felul , Pescuit Sportiv ,Drift

Postat 18 August 2013 - 10:33 PM

Vezi postareaCiprian97, la 18 August 2013 - 08:42 PM, a spus:

Pai daca nu stii,atunci de ce mai vrei sa faci asa ceva?Documenteaza-te!Orice statie de aero are 2 manse,stickuri,spune-le cum iti place.Se pot comanda oricate motoare cu un singur stick.Se leaga cu cablu Y mufele servo ale escurilor si se baga pe ch3.Simplu.

... si tu de ce te rastesti ? daca te deranjeaza ca omul nu stie nu ii raspunde , si tu ai fost incepator din cite imi aduc aminte .
Esc-urile nu pot fi inseriate din motive tehnice .
Alimentarea o poti face dintr-un acumulator , pentru asta trebuie sa iti confectionezi mufe Imagine atasata: 25662.jpg ca aceata spre exemplu , in acest caz amperajul acumulatorului se imparte la cei doi consumatori timpul de utilizare injumatatindu-se .
Daca optezi pentru 2 acumulatori atunci fiecare linie va avea amperajul acumulatorului la dispotitie deci si timpul de utilizare mai mare .
Daca mai ai nedumeriri sa le auzim
Spor .

Aceasta postare a fost editata de C&RDINODINOWOODFAN: 18 August 2013 - 10:34 PM

0

#7 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2013 - 10:44 PM

Interesant ,incep ca lucrurile sa se complice :)),ms de ajutor
Parfenov Razvan
0

#8 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2013 - 10:51 PM

Ori pui unul mare,ori 2 mici.

Nu poti pune 2 mari,este prea greu, daca unul se descarca mai repede?Trage motorul mai mult sau e packul slab,n-as vrea sa aterizez cu un singur motor care sa traga intr-o parte...

Autonomie mai mare?!De unde?Ori pui un 4s 5000mah ori 2x 4s 2500mah,tot aceiasi autonomie o ai!Inca se poate sa nimeresti un pack slab si asa...se intampla ce am zis ceva mai sus.Nu poti pune nici un singur pack de 2500,curentul ar fi prea mult,si greutatea lui prea mica.

Cine ar inseria escuri?Daca e sa iti pice unul,vrei sa pice si celalalt?In paralel se pune tot,pica unul ramane celalt.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 18 August 2013 - 10:52 PM

0

#9 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2013 - 10:55 PM

Nu cred ca ar fi vorba de greutate ,ca avionul doresc sa il fac din depron si cele 2 motoare pe care tocmai le-am cumparat trag impreuna aproximativ 2,5kg.
Parfenov Razvan
0

#10 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 August 2013 - 11:23 PM

Vezi postareaCiprian97, la 18 August 2013 - 10:51 PM, a spus:

Ori pui unul mare,ori 2 mici.

Nu poti pune 2 mari,este prea greu, daca unul se descarca mai repede?Trage motorul mai mult sau e packul slab,n-as vrea sa aterizez cu un singur motor care sa traga intr-o parte...

Autonomie mai mare?!De unde?Ori pui un 4s 5000mah ori 2x 4s 2500mah,tot aceiasi autonomie o ai!Inca se poate sa nimeresti un pack slab si asa...se intampla ce am zis ceva mai sus.Nu poti pune nici un singur pack de 2500,curentul ar fi prea mult,si greutatea lui prea mica.

Cine ar inseria escuri?Daca e sa iti pice unul,vrei sa pice si celalalt?In paralel se pune tot,pica unul ramane celalt.

... cred ca vorbesti de o intimplare traita de tine ... colegul a intrebat daca are nevoie de 2 acumulatori sau de unul , na zis de 2,5 amperi nu a zis de inseriat Esc-uri care oricum nu le poti inseria cum spuneam din motive tehnice .
Acum ca stim cit trag si motoarele putem face un calcul de greutate .
Doua pacuri de 4 s 5 amperi cintaresc 1072 grame ... motoarele cam 600 grame ... esc-urile cam 450 si ii mai ramin 378 grame si asta calculat grosier .

Aceasta postare a fost editata de C&RDINODINOWOODFAN: 18 August 2013 - 11:24 PM

0

#11 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 19 August 2013 - 08:29 AM

Imi place cum ganditi totul la kg... asa, grosier :)
Astept cu interes momentul cand veti masura metanolul la metru :D ca asa e in aviatie :p
... cu picioarele pe pamant ...
0

#12 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2013 - 08:31 AM

Pai la asa tractiune trebuie baterie frate,am intuit bine 4s 5000.Dar daca nu stim macar pe ce tip de model vor fi instalate vorbim degeaba,sunt cazuri in care pur si simplu nu ai unde sa pui un pack mare.
Domnu C&R si cum il mai cheama,presupune ca inca mai folosim periate in aeromodelism.Da,la barcile voastre de plantat numai aeroterme si 755 se folosesc,la noi un motor nu mai are de mult peste 200g(ca sa scoata tractiunea mentionata),un esc nu are mai mult de 60-70g,deci calculul dansului e total aiurea.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian97: 19 August 2013 - 08:33 AM

0

#13 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2013 - 08:46 AM

Vezi postareaCiprian97, la 19 August 2013 - 08:31 AM, a spus:

Pai la asa tractiune trebuie baterie frate,am intuit bine 4s 5000.Dar daca nu stim macar pe ce tip de model vor fi instalate vorbim degeaba,sunt cazuri in care pur si simplu nu ai unde sa pui un pack mare.
Domnu C&R si cum il mai cheama,presupune ca inca mai folosim periate in aeromodelism.Da,la barcile voastre de plantat numai aeroterme si 755 se folosesc,la noi un motor nu mai are de mult peste 200g(ca sa scoata tractiunea mentionata),un esc nu are mai mult de 60-70g,deci calculul dansului e total aiurea.

Ceva de genul ,motoarele cantaresc 204 g impreuna.
Parfenov Razvan
0

#14 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 19 August 2013 - 01:04 PM

Nu stiu daca a mentionat cineva, dar daca puneti ESC-uri in paralel, doar unul trebuie sa aibe firul rosu. La celelalte se taie.
Multa, multa bafta.
0

#15 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2013 - 01:17 PM

Daca sunt opto e si mai bine, la bimotor probabil ca ai ceva servouri.
0

#16 Useril este offline   C&RDINODINOWOODFAN 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2013 - 09:55 PM

Vezi postarearenatoa, la 19 August 2013 - 08:29 AM, a spus:

Imi place cum ganditi totul la kg... asa, grosier :)
Astept cu interes momentul cand veti masura metanolul la metru :D ca asa e in aviatie :p

... da SEF , am o nuia de alun cu gradatii pe ia si o tot imoi in rezervor .

Vezi postareaCiprian97, la 19 August 2013 - 08:31 AM, a spus:

Domnu C&R si cum il mai cheama,presupune ca inca mai folosim periate in aeromodelism.Da,la barcile voastre de plantat numai aeroterme si 755 se folosesc,la noi un motor nu mai are de mult peste 200g(ca sa scoata tractiunea mentionata),un esc nu are mai mult de 60-70g,deci calculul dansului e total aiurea ... in loc sa irosesti cerneala mai bine veneai tu cu un calcul corect , dar tu nu stii de astea am uitat ... tu doar stii sa birjaresti si sa faci pe kamicaze foarte des

... de la niste aeromodelisti cu experienta , asteptam raspunsuri concrete , o contrazicere obiectiva pe intelesul incepatorilor , cioace deastea raspund aia mai modelisti dintre toti ... navoplantatii .
Oricine poate da un gramaj la componente pentru un model daca rasfoieste un site de specialitate , asta nu-i o mare smecherie , important era sa o faceti Domniile Voastre , ca raspuns pentru propasirea modelismului carpato-danubiano-pontic
Ciprian ,prietene ... salupele mele folosesc de mult componente Brushless si acumulatori lipo , ca si la mine conteaza greutatea scazuta ,din mai multe puncte de vedere .

Aceasta postare a fost editata de C&RDINODINOWOODFAN: 19 August 2013 - 09:58 PM

0

#17 Useril este offline   Parfenov 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 August 2013 - 09:58 PM

Hei ,gata cu cearta ,ma-ti ajutatla inceput .acuma gata .daca voi mai avea nevoie am sa postez
Parfenov Razvan
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu