albastru, la 27 May 2006, 19:00, a spus:
Acum sa-mi zici tu unde-i greseala.
Albastru
Stabilisem anterior ca:
"Rezistenta totala e de trei ori mai mica la delta decit la stea la aceeasi tensiune, deci curentul total e de trei ori mai mare. Deci rezulta o putere de trei ori mai mare".
"Acelasi curent" este greu de impus motorului de variator. Mai degraba as spune ca la "jumatatea cursei batului" dispun de o putere mecanica mai mare la ax. O sa incerc sa explic cum:
Pmec= M x n unde M=cuplu, n=turatia. In acest caz turatia n=Kv x U, deci Pmec= M x Kv x U.
Randamentul (Eta) = Pmec / Pel.
Deci avem: eta x U x I = M x Kv x U
M depinde de elicea folosita, iar pt un motor electric in general eta e peste 95%. Pierderile prin efect Joule mai scad randamentul in cazul delta dar nu de trei ori.
Curentul depinde insa de configuratie si la un curent de trei ori mai mare si M creste si el deci ne putem permite o elice mai mare eta x I = M x Kv sau (surprinzator) M = Eta x I / Kv
"Greseala" e ca la "acelasi curent" cel mai probabil nu ai in ax aceeasi elice deci nu ai aceeasi tractiune! :wub: Cine stie sa interpreteze sa se bucure...
Eu am obtinut cu elice 9 x 5 in delta 480g forta (reamintesc am GBx dublu). Din pacate nu am putut masura curentul pentru ca suntul interior al instrumentului era prea mare...

Ajutor

Raspuns nou

Citare Multipla