Modelism - RHC Forum: productie de serie - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

productie de serie credeti ca ar avea succes???

#1 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1352
  • Inregistrat: 16-February 03

Postat 21 February 2003 - 11:19 PM

Ma gandeam eu asa, daca s-ar gasi la magazinul de jucarii un avion care sa zboare ar avea succes? eu cred ca da si astept o sugestie pt un plan care sa poata fi produs ieftin si sa aibe efect la pusti. daca aveti posibilitati de productie la anumite componente in serie mica si medie poate legam o colaborare. Ce spuneti?
0

#2 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 303
  • Inregistrat: 11-December 02

Postat 23 February 2003 - 01:20 AM

Ma intereseaza asa ceva, dar ce clasa de aeromodele vrei sa se gaseasca la librarie?
Eu fac parte din acei oameni care au capul in nori si picioarele pa pamant.
0

#3 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 23 February 2003 - 04:08 AM

astept propuneri de ori ce fel. Tu ce crezi ca ar fi recomandat ca raport calitate pret?
0

#4 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 394
  • Inregistrat: 01-April 02

Postat 23 February 2003 - 09:09 AM

Buna,

noi producem in Romania pentru export. Modele sa vede pe situl meu in Germania.
Intern nu cred ca exista piata destul de mare ca sa merite distributie.
Planorase mici din Balsa de exemplu vin foarte ieftin din China.
Paote merita fi importat, dar cu siguranta nu le poti face la pretul respectif.

Oricum la produsele mai dezvoltate exista piata la export destul de mare, dar lipseste in mai multe cazuri vointa si putinta sa fie producator dupa experienta mea in tara.

Salutari
Walter Born

Aceasta postare a fost editata de wabo: 23 February 2003 - 09:12 AM

Salutare
Walter Born
0

#5 Useril este offline   Corsair4FU 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1020
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 23 February 2003 - 02:16 PM

Salt Xorg,

nu esti primul si cu siguratä nici ultimul care se gindeste la productia aeromodelelor ieftine pentru copii/incepätori.
Dacä ai posibilitatea sä faci o formä de aluminiu si dispui de tehnica de pralucrare a styroprului sau styrodur, poti face aeromodele electrice pentru incepätori la preturi accesibile sau chiar foarte accesibile.

Gabi

Aceasta postare a fost editata de Corsair4FU: 23 February 2003 - 09:41 PM

Mesterica, pe ce pune mina strica.
0

#6 Useril este offline   Virgil 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 338

Postat 24 February 2003 - 09:29 AM

Salut baieti, dar ideea voastra nu este nici o noutate. Pe timpul regretatului se produceau la Targu Mures si nu erau din stirofan sau alte smecheri dinastea ...
Erau modele acelea simple din baghete si carton !! Iar ca sa imprimi o bucata de carton nu cred ca este in ziua de azi o problema mare !! iar baghete nu cred ca sunt o problema ..... :( (daca nu aveti de unde am unul care vinde vata de zahar pe bat si poate ne imprumuta el ...)
Iar pt cei mai avansati se produceau planoare la clasele F1 (daca va aduceti aminte de Libelula) si A2 (Vulturul) erau si cu motor cu cauciuc daca tin bine minte (Flamingo)... toate proiectate de regretatul Otto Hints.
Si nu cred ca voi a-ti inceput aeromodeliismul direct cu radiocomanda cu motor termic acrobatie sau cu elicoptere ..... :D (sa nu fiu rau) sau pe timpul regretatului faceam modele numai din carbon sau mai stiu eu ce "maioneza" intarita cu nu stiu ce materiale speciale. Stiti se lucra cu lemul de balsa, hartia japoneza, AGO, baghete de brad , placaj... care dupa parerea mea nu sunt o avere (la nivel de incepator), si se pot procura destul de usor azi....
Eu nu cred ca nu s-ar putea produce asa ceva daca va intereseaza cred ca mai am prin debara cateva din planurile acelea sau cel putin cred ca voi incerca sa le reconstitui.
Destul pt azi daca vreti va pot ajuta ......
Virge
mai am si eu cate o idee
http://www.rhcforum....c/32151-virgil/
0

#7 Useril este offline   Virgil 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 February 2003 - 12:30 PM

:D daca vreti sa va distrati va trimit aici o schita cu o idee :( :( de "avion" RC simplificat la maximum posibil !!
Se realizeaza din cartonul de la cutiile de ambalaje + Statia RC (simpla fara mixere sau alte minuni), iar ca dimensiuni in functie de statie.
L-am realizat si este o distractie pe cinste, cand nu ai ce sa faci intr-o dupa masa .... si ai chef sa mesteresti .... Pe cat de bine este executat si sa fie cat mai usor (ales cartonul) depind si calitatile de zbor.
Trimit schitele in trei mesaje urmeaza:

Fisiere atasate

Virge
mai am si eu cate o idee
0

#8 Useril este offline   Virgil 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 February 2003 - 12:31 PM

continua: :D

Fisiere atasate

Virge
mai am si eu cate o idee
0

#9 Useril este offline   Virgil 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 February 2003 - 12:33 PM

Si asa arata smecheria: :D

Fisiere atasate

Virge
mai am si eu cate o idee
0

#10 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 24 February 2003 - 10:44 PM

salut Virgil ma bucur ca isi aminteste cineva de Libelula si mai ales de Flamingo asa a aparut prima mea isprava in domeniu. si cred ca si multi alti de pe aici au inceput asa, daca am putea dezvolta planul macar pt un motor electric si acumulator ca de,acum se gasesc, cred ca am ferici multi pustani. daca ai planuri ar fi super poate si sugestii pt adaptare motor electric, cred ca motorul de cauciuc e mult pre demodat ca sa mai atraga atentia cuiva.
0

#11 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 24 February 2003 - 11:58 PM

Ce pot sa spun, dedcat ca daca cineva bizui pe ajutorul meu
0

#12 Useril este offline   Virgil 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 February 2003 - 12:26 PM

:) Baieti eu cred ca pustani din ziua de azi, nu mai stiu care este distractia cu "motorul cu elastic". Asa ceva este ieftin, nu cere prea multe cunostinte, iar daca vrei poti sa-l imbunatatesti relativ simplu (pui un elastic mai puternic sau incepi sa modifici elicea sau ... in orice caz se poate face tuning destul de serios)
La motorul electric nu am nimic impotriva chiar in anumite situati il prefer in defavoarea celui termic ! :) este mai curat se intretine mai usor ... Numai acuu sa ai.
Iar ca sa inveti parerea mea si cred ca si alti sunt de acord incepi cu planorul, dupa aceea ii pui motor (cu elastic) si dupa aceea treci la electrice sau termice. In orice caz cel mai usor ar fi sa faci pt vanzare (cel putin asta este parearea mea), planoare pt incepatori (pt copii din clasele 1-6), iar daca respectivul are bani poate sa gaseasca in tara (nu putem sa facem reclama) un model destul de avansat cu care sa continue . Dar peste ABC nu cred ca poate sa sara ?!?
Cat despre zborul cu motor electric cel mai simplu si usor de fabricat sunt aripile zburatoare. Care se gasesc deja pe piata, si eu am deja 3 si pot sa spun ca sunt super ! Au stabilitate, inghit o mare parte din erorile de pilotaj, iar daca mai ai si un motor electric este de vis. Iar daca vrei sa-i faci tuning se poate ... B)

In rest ....... :)
Virge
mai am si eu cate o idee
0

#13 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 February 2003 - 03:52 PM

Aici este vorba de productie in serie de aeromodele si comercializare sau de gen modele "antice".
Eu cred ca inainte sa gandeste la model, sa gandeste la piata si mod de vanzare.

Am mai primit moastrele cu avioane din carton si baghete, dar aveau preturi cam uriase si pentru export, sa nu mai vorbim de piata intern,sau de relatia calitate / bani.

Cea mai buna afacerera era sa fi sustinunt casele copiilor cat mai mult care mai au activitate cat de cat.

Salutare
Walter Born

Aceasta postare a fost editata de wabo: 25 February 2003 - 03:55 PM

Salutare
Walter Born
0

#14 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2003 - 10:46 PM

pt wabo
SALUT scopul nu este pur economic, ca de scos bani din asta nu cred ca s-an bogatit cineva, important este sa trezesti interesul pustilor, care dupa parerea mea nu se pot bucura de asa ceva acum.
0

#15 Useril este offline   xorg 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 25 February 2003 - 10:57 PM

pt Virgil daca poti sa-mi spui mai multe despre aceste aripi unde se gasesc cam cat costa poate cumpar si eu una sa vad ce si cum. referitor la planor si motor de cauciuc cred ca nu se-ncanta nimeni sa monteze bete si sa lipeasca hartii, pustii din ziua de azi au distractii pe calculator etc sau dus vremurile cand noi ne bucuram de motorul de cauciuc. parerea mea ca un model rc cu motor electric bun de pilotat nu si de montat pe la 2-3mil ar reusi sa ajunga mod de distractie pt pustii tu ce zici???
0

#16 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 25 February 2003 - 11:30 PM

Draga xorg, ai mare dreptate, si deci trebuie sa scoatem cecva revolutionar, pentru a putea sa le acaparam atentia.
Eu unul stau zi dede zi (la scoala) cu tineri care nu stiu decat sa se joace pe calculator, sa joace fotbal si sa se imbete.
Stau si ma intreb ce se va inampla cu generatiile `80-`90?
Probabil ca cecei buni vor pleca din tara, ,iar lichlele vor ajunge parlamentari.
Ce-i de facut?!
0

#17 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 February 2003 - 08:43 AM

Bine, daca e pentru sa dam viata la modelism prin promovare la tineret, ar trebui sa le dam ceva mai modern de cat numai modele cu ore prelungiti la contruit.

Cand faceam anul trecut concursul asta marunt cu aeromodele, multi s-au bucurat ca sa merge la practica o data. Sint totusi mult elevi la modelism la palatul copiilor la noi in Bistrita, dar culmea, nu sa duc pe camp e cat o singura data pe an ! Puteti imagina asa ceva ?

Cativa din grup care au participat au inghitit chiar numai teorie timp de mai multe luni si "profesor" respectif nu a simtit nevoie sa le arata cat de frumos este distractie practic pe camp pana nu le am scos eu.

Am mai incercat sa promovez si sa le dau materiale si sponzorizari, dar toata activitate sa opreste la un "profesor", care nu sa miste de a casa.
Ma mai gandesc cum poate fi inviat putin si cum pot sa incerc sa dau viata la ceva initiativa privata.

In Germania nu este mult altfel cu modelism. Virsta in medie a crescut mult, din cauza "sportul" cu calculatoare etc. Dar si de aici puteti atrage modelisti.
Spozorisati fiecare cine poate cate un simulator Gamebird de la RHC la palatele copiilor si organizati dupa un timp un concurs regional cine din astea sa zboare si in realitate cel mai bine.
Pentru asta va trebuie si un aeromodel trainer, care trebuie si asta sponzorizat timp de competitie.

As fi dispus, daca sa gaseste o persona care vrea se sa ocupa de o cupa "PC-uri la zburat" sa sponzorizez si sa particip si eu esential cu conditia ca sa schimba anomite suspiciuni profund.
Asa cred ca ar fi o pozibilitate de ar atrage exact astea care acum sa joace pe cafele internet sa sa antreneze esential pe calculator si dupa aia se sa antreneze in real in 3 D.

Mai deschid un subiect nou cu altceas mesaj.

Salutare
Walter Born

Aceasta postare a fost editata de wabo: 26 February 2003 - 08:51 AM

Salutare
Walter Born
0

#18 Useril este offline   Virgil 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 February 2003 - 09:49 AM

Baieti sunt intr-un totul de acord si "wabo" are o idee minunata problema este numai din punct de vedere financiar.
Pt xorg iti trimit un e-mail ca nu vreuau sa fac publicitate si sa am probleme... cu sti tu cine..... B)
Totusi parerea mea ca la un pasionat ar fi pacat sa nu vada si el un pic din "istoria modelismului".
Avioane electrice se produc deja la noi in tara .... iar daca nu ne ajung se mai si importa B) , dupa cate stiu si "wabo" este un pic implicat si el .... :)

Aceasta postare a fost editata de Virgil: 26 February 2003 - 09:49 AM

Virge
mai am si eu cate o idee
0

#19 Useril este offline   Dot 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 14-January 03

Postat 26 February 2003 - 05:53 PM

Salut,

O idee ....

asa ceva se vinde in State cam pe la 80$ si vine dotat cu tot ce este necesar, inclusiv un rudiment de radiocomanda - dar care isi face treaba..... B)
0

#20 Useril este offline   Dot 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 244
  • Inregistrat: 14-January 03

Postat 26 February 2003 - 05:55 PM

Poza...

Fisiere atasate

0

#21 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 February 2003 - 08:40 PM

Sa vinde de la Graupner cu 79 EUR... exact model asta
Salutare
Walter Born
0

#22 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 February 2003 - 11:46 PM

Oare cati parinti isi pot permite sa le cumpere copiilor lor un asemenea modedl, asa ieftin cum este, si cati copii isi doresc sa piloteze asa ceva?
0

#23 Useril este offline   Agarici 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 February 2003 - 11:51 PM

Wabo are o gandire buna, dar nu a luat in calcul faptul ca marea majoritate a copiilor din ziua de azi se joaca lacalculator doar jocuri cat mai sangeroase si mai violente, cu multe impuscaturi si sange.
Problema acestora este de fapt a parintilor lor care nu au stiut sa-i educe.
Nu vreau sa credeti ca-mi placea sistemul de din nainte de '89 dar pe vremuri erau mai multi copii in cercurile tehnico aplicative decat astazi, poate si pentru ca nu prea aveau altceva ce sa faca, si pentru ca nu existau calculatoare.
0

#24 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 February 2003 - 08:45 AM

Bine ca iti ai dat raspuns singur.
Clar dece sa jaoca numai jocurile cu batai, sange , razboi etc. pentru ca NU SINT ALTERNATIVE.

Cauza despre care am propus o ALTERNATIVA...
Salutare
Walter Born
0

#25 Useril este offline   Death 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 17-January 03

Postat 27 February 2003 - 10:51 AM

Domnilor,

Eu am un "internet cafe" si pot sa va spun din experienta ca pustii prefera computerul din doua motive:

1. In toata scoala (liceul) se vorbeste la superlativ de cel care este cel mai tare la "counter-strike" (acum 2 ani era Starcraft)
2. Pentru "enorma" suma de 10.000 lei/ora - in cateva zile poate invata magia tastelor si a mouse-ului - si poate concura cu cel mai tare din clasa (caruia parinti i-au luat computer).

Ideea este ca "alternativele" costa prea multi bani. Poate in timp, statul la computer costa de 2-3 ori mai mult ca un model bun, dar banii nu sint dati gramada! Asa ca parintii prefera 10-20.000 / zi decat 79 EUR + TVA o data.

Si dupa cum au spus si antevorbitorii mei, nu se poate face asa ceva fara o baza materiala solida. Si asta este o chestie de scoala - cat de "buna" este, cat de mult se implica conducerea ei, cati bani au parintii si cat vor sa dea pentru ca si copilul lor sa poata efectua activitati extrascolare.

Realitatea este cruda insa: scolile arata ca draq, profesorii au salarii de mizerie, au aparut drogurile (chiar la mine in club am prins niste pusti de clasa X cu heroina in baie !!!!!) si fotbalul este "sportul rege" - nu trebuie sa gandesti de loc cand il practici sau te uiti la el !!!

Asa ca eu zic sa nu sperati la minuni, si sa constientizati ca modelismul il fac ori copii dotati cu creier,rabdare si parinti cu bani, ori cei cu parinti modelisti, ori adultii care au ceva bani si care nu-si petrec 20/24 h cautind servici sau bani de mancare !

Si sa stiti ca atita timp cat societatea este in deriva si nu stie incotro sa o ia, nici micile grupari (de ex. modelismul) nu face altceva. Uitati-va la tara noastra in ultimii 12 ani. Toata lumea vrea mercedes a doua zi, si fara munca. Asa e si in modelism.

Parerea mea (daca conteaza catusi de putin) este : rabdare si tutun. Fiecare sa faca ce poate pentru pusti, ca la nivelul tarii o sa treaca multa vreme pana se indreapta ceva.

:( :( :( :( :( :( :angry: :angry: :angry:
Vrei, nu vrei, tot la mine ajungi !!!
0

#26 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 27 February 2003 - 11:16 AM

si mai e un motiv: daca nu ai un guru adevarat lânga tine, cu un model de 79+TVA aterizezi o singura data, pe când cu 10.000 pe ora poti trânti de mai multe ori tastatura sau soricelul de masa, la un internet cafe. Si n-ai nevoie de lectii prea multe sa intri pe net, ca de obicei prostiile apar singure. Adica e mai simplu sa-ti lasi copilul câteva ore pe net decât sa te ocupi serios de el si sa-l indrumi sa invete ceva complicat. Am dreptate?
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#27 Useril este offline   Death 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 17-January 03

Postat 27 February 2003 - 12:23 PM

Mda,

Cam asa ceva. Oricum, 90% din parinti sint mai ocupati azi sa faca bani decat sa petreaca cateva ore cu copilul lor.
Vrei, nu vrei, tot la mine ajungi !!!
0

#28 Useril este offline   wabo 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 27 February 2003 - 04:22 PM

Ok, am inteles ca sa discute dejaba. De fapt nici nu sa discute . Aud numai negativism si nu imi vine sa cred ca nu sa poate.

Asta "nu sa poate" "nu sint bani", parerea mea este numai o scuza ca sa nu trebuie fi facut ceva ceva.

Clar pentru mine este, ca la modelism trebuie bani, dar cum sa poate ca asa zise "pusti" au bani de droguri (si tigari si alcohol sint droguri) si la internet dar la ceva mai durabil nu au ?

Parinti lor au masini noi, si ultimul ragnet, au case uriase etc. dar pentru educatie generala sau distractia mai intelligent nu cheltuiesc nimic ?

Nu imi vine sa cred ca chiar asa stau lucrurile.

Uups, altceas mesaj puteam copia la thema reinviere de modelism....

Salutare
Walter
Salutare
Walter Born
0

#29 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 27 February 2003 - 05:19 PM

Ai dreptate. E ca o poarta "SI" cu intrarile: bani si pasiune pentru modelism.
Unii au bani, dar pasiune pentru altceva sau si mai rau, n-au nici o pasiune si merg "cu valul", altii sunt pasionati de modelism dar nu au inca bani. Cei care le au pe amândoua sunt foarte putini. Sunt cel putin norocosi.
La noi, modelismul, e inca o activitate ale carei rezultate se vad greu si mai rar in bani. Când salariul nu ajunge pentru mai nimic, nu vad cine face munca patriotica, gratuita. Si cine are salariul foarte mare in mod sigur are foarte mult de munca pentru el. Nu mai ramâne prea mult timp si pentru copii. Trebuie sa oferi mai mult decât primesti si poti face asta numai daca ai de unde oferi. Nu prea e cazul la noi. Aici e o jungla in care trebuie sa lupti permanent pentru supravietuire.
Ai putea sa te obisnuiesti cu ideea e ceva ciudat pe meleagurile astea. Logica e in capul fiecaruia nu in firea lucrurilor.
Eu sunt optimist dar mare lucru nu pot face.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#30 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 27 February 2003 - 06:48 PM

Tu crezi ca aia care cheltuiesc bani pe droguri ar da bani pe un model?
La aia nu le mai lucreaza de mult neuroni iar la tineri cu capul pe umeri nu au bani.
La cite aberati au in cap copii din ziua de azi vazind atitea filme idioate nu-i vad sa-i bata pe parinti la cap sa le ia un model. Un parinte daca vede in avion ca cel de mai sus cred ca l-ar cumpara pentru el cu pretextul ca la luat pentru copil.
Daca ar afla lumea mai multe despre modelism poate ca ar fi mai multi tentati sa se apuce de asa ceva.
Apropo in zilele dintre craciun si anul nou era un serial in care se folosea niste modele calumea, nuste elicoptere pe care era amplasat un pistol automat si niste avioane de agrement si un girocopter. Cred ca aproape oricine vedea modelele folosite in film si-ar fi dorit unul dar din pacate filmul era interzis copiilor sub 16 ani ca erau niste matracuce dezbracate pe acolo.
Oricum majoritatea copiilor din ziua de azi sunt compromisi asa ca ramin prea putini in care sa ramina speranta si acestia nu au acces la informatie adica nu au de unde sa afle de modelism si cine sa-i invete. Deci pina la urma este bun si computerul daca stie la ce sa-l foloseasca.
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu