Cu elice in "coada" si ampenaj in V
Postat 11 August 2005 - 03:58 PM
In principal pentru ca sunt mai tolerante cu incepatorii.
Am deschis acest subiect pentru ca cei ce stiu ( si doresc ) sa dea ceva informatii, avantaje si dezavantaje.
Pe camp nu prea vezi, in afara de aripi si Easy Star, asa ceva.
Ma uit de ceva vreme la : http://www.rctoys.com/predator.php. Arata frumos si sper ca zboara la fel.
Comentarii, sugestii, injuraturi ?
Postat 11 August 2005 - 06:09 PM
Am vazut niste reportaje despre el pe la Discovery, extrem de POZITIVE!
Superstabil si supercontrolabil!
Sunt curios daca se incumeta careva la asa ceva! :D
Stima,
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 11 August 2005 - 06:33 PM
Mi-am schimbat chiar si avatarul....sa aiba elice propulsiva :D
Vezi ca aici http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...2&t=3092&st=180 am mai incercat sa deschid vorba.
Iar aici http://www.rhc.ro/forumrhc2/index.php?act=...=2&t=5421&st=20 , chiar primul de sus, prezint ceea ce lucrez acum. In continuare am prezentat mai multe modele cu elice propulsiva. Nu prea sunt uzuale.
Daca vrei putem continua in subiectul deja deschis sau in cel nou....cum vrei tu.
Dar oricum ma bucur muuuult ca suntem deja doi :o Molima se intinde :D
Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 11 August 2005 - 06:37 PM
Postat 11 August 2005 - 07:48 PM
Asa cum am zis problemele de stabilitate si controlabilitate sunt foarte bine puse la punct!
Asa ca de aici in colo totul este: mana fina, minte ascutita, multa experienta, materiale usoare, rabdare, (tutun, daca e cazul! :o ), PLANURI BUNE, incredere, TIMP LIBER DISPONIBIL, (FSN?), ... :D
Am pe masa barcutza zburatoare (OZN-ul !) cum ii zice @Calu2, submarinu', un mic proiect de finalizat la fason, CESSNA care inca se cere la zbor, O VACANTA care abia asteapta sa intre pe rol, niste BR rece, soare, baie, FARA CALCULATOR SI TELEFON si daca se poate fara TV!
Doamne ajuta!
Poate pana vin inapoi, ai si ceva rezultate! :D
Stima,
Postat 12 August 2005 - 08:20 AM
domnu_doctor, la 11 Aug 2005, 19:48, a spus:
Ce barcutza zburatoare nene? Ati inebunit? Toata lumea stie ca barcile nu zboara!!
A propos! A mea arata asa:
Fisiere atasate
-
Hydro_Foam_top.JPG (78.82K)
Number of downloads: 108
Postat 12 August 2005 - 09:49 AM
Am vazut ca tot ziceai de modele din astea, dar nici o reactie, asa ca am zis sa deschid subiectul asta ca informatiile despre asa ceva sa fie, cat de cat, la un loc.
Mai ales ca, atunci cand cauti un cuvant prin mesaje si te trimite la un subiect cu "n"spe pagini, ai ceva de cautat ...
Ca incepator, aterizarile nu sunt din cele mai reusite, de fapt e mult spus aterizari. Aduc mai mult a prabusiri. Si de fiecare data in bot.
Ampenajul in V al tau cred ca este mai rigid , dar il prefer pe celalalt , in V deschis. La aterizare nu risti sa lovesti cu ampenajul de sol ? Ca vad niste bucati din ampenaj ce vin in jos, trec de fuselaj. Dar asta se poate modifica.
In schimb, la varianta ta, cred ca o rezolvi mai usor cu CG. La cel tip Predator motorul duce CG mult in spate si trebuie sa muti tot restul echipamentului cat mai in fata. Cred ca de asta are si aripa mai la mijlocul fuselajului.
Aceasta postare a fost editata de degetzica: 12 August 2005 - 09:50 AM
Postat 12 August 2005 - 09:54 AM
Am avut acum ceva timp un Mirage2000 la scara 1:N de avea 50cm anvergura cu motor Speed400 si elice in coada, la cei 450g la cat a ajuns si trebuia sa ajunga nu a zburat de nici o culoare ba mai mult mi-am belit degetele de numai numai..
Asa ca daca nu sta in aer cu motorul oprit ca aripile zburatoare, sau nu decoleaza de la sol parerea mea e ca nu este bun!
Cer senin si feriti degetele!
Postat 12 August 2005 - 10:10 AM
Da, cu elicea in bot esti mai in siguranta la decolare ...
Postat 12 August 2005 - 10:23 AM
Valteras, la 12 Aug 2005, 08:20, a spus:
domnu_doctor, la 11 Aug 2005, 19:48, a spus:
Ce barcutza zburatoare nene? Ati inebunit? Toata lumea stie ca barcile nu zboara!!
A propos! A mea arata asa:
Arata super!
A mea e intr-o faza mult mai incipienta! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif
Daca tot i-ai pus motoru', inseamna ca rezolvat si unele probleme de consolidare a structurii plane, mari, care mi se pare mlut prea elastica, daca o lasi asa simplu din depron! ;)
Si inca ceva: pe "spoileron" na-i pus nici un intaritor suplimentar?
Daca tot ne-a piscat microbu' pe toti, baga un raspuns la problema de mai sus, si zii ceva si de motor!
Cum ti-ai rezolvat problema de protectie a flotoarelor, pe talpici, ca sa eviti "polizarea" pe suprafete mai aspre la aterizari? http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif Fibra de sticla, de carbon ceva?
Cum stai cu greutatea RTF?
Postat 12 August 2005 - 10:28 AM
@Valteras
Ai zburat-o deja?
Stima,
Fisiere atasate
-
7091.jpg (41.91K)
Number of downloads: 81
Postat 12 August 2005 - 10:35 AM
Valteras, la 12 Aug 2005, 08:20, a spus:
Pai daca i-ai pus RedBull pe ea, nu mai ai nevoie de nici o motorizare, consolidare, pt ca chestia aia iti DA ARIPI!
Singura problema care ramane e cea a controlabilitatii, ca daca taurii aia rosii si bolunzi zboara unde "vrea" mujkii lor, ai imbulinat-o!' ;)
Stima,
Postat 12 August 2005 - 10:59 AM
Hai sa nu parazitam subiectul asta si sa ne mutam la cel cu "toate intr-unul". Io nu stiam de subectul cu "toate...", pana ce nu mi-a atras atentia Zod. Nu prea am timp sa hoinaresc pe Forum si nu prea mai eram la curent cu ce si cum.
Scuze...
Postat 12 August 2005 - 11:57 AM
Pai sa mutam postarile la subectu' cu pricina!
Daca mai esti pe retea as vrea sa schimbam doo vorbe!
Stima,
Postat 12 August 2005 - 01:26 PM
La solutia cu motorul in coada....si daca nu vrei sa-l cocoti pe aripa si deci sa-i urci mult CG...singura solutie pe care o vad este cea cu doua fuselaje. Daca tot ai doua fuselaje atunci rezulta varianta cu "V" intors. In plus aceasta varianta este, dupa cum ai spus si tu, mai rigida. Ca pe cea cu "V" normal nu vad cum s-o folosesti. Doar sa curbezi fuselajele...sa le pui in triunghi...
Este adevarat ca in varianta postata ampenajele sunt un pic sub fuselaje. Dar asta ca sa iasa un fel de tren de aterizare. Modelul se va sprijini pe ampenaje si fuselajul central. Este cool.
@ Mr_Space. Bine ai venit printre noi. Nu cred ca exemplul cu Mirage-ul este concludent. Este altceva. Dar recunoaste tu in fata Marii adunari Nationale cate reductoare ai farmat la Beaver-ul care cica zboara singur si este pentru incepatorii de inceput. Treaba cu feritul degetelor se aplica la orice model. Si in plus pasaroiul meu drag are acel fuselaj central de care sa-l apuci....parerea mea.
Postat 12 August 2005 - 01:35 PM
Se poate si asa ?, la 12 Aug 2005, 13:26, a spus:
Pasarei, singurei... Vedeti sa nu faceti prostii...! ;)
Stima,
Postat 12 August 2005 - 01:41 PM
...
....parerea mea.
De vazut, ai vazut-o, si chiar ai fost bulversat! Asta a fost expresia, nu? ;)
Parazitii, mai incearca si una, alta! Poate zboara!
Imi cer scuze, ca am revenit, da' am facut-o din motive obiective! Si ... ti-am stricat singuratatea cu @Degetica ! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/sad.gif
Stima,
Postat 12 August 2005 - 04:33 PM
Recunosc ca vreo 4 intr-un an ;)
Dar cei drept e mai belea cu elicea in coada.
Inca ceva.. din cate am auzit, avionashele cu V intors sunt mai stabile. Cica atunci cand dai sa faca curba se inclina singurele, chiar daca nu au eleroane, in asa fel incat rezultanta dintre greutate si fortza centrifuga sa cada "cat mai" perpendicular pe planul aripii.. si deci sa nu o ia razna in viraje.... Dar recunosc ca nu am testat pe viu.
Postat 12 August 2005 - 06:04 PM
Si imi place in continuare. Dar sunt convins ca nu am nici o sansa sa o pilotez.
Daca Valterasu', care este meserias intre meserisi spune "Nu e f. relaxant inca, in sensul ca sunt cu bucile stranse si simtzurile ascutite." atunci eu nu am nici o sansa in urmatorii ani. S-o fac doar ca macheta statica ?
Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 12 August 2005 - 06:09 PM
Postat 12 August 2005 - 06:08 PM
Se poate si asa ?, la 12 Aug 2005, 18:04, a spus:
Daca Valterasu', ...spune "Nu e f. relaxant inca, in sensul ca sunt cu bucile stranse si simtzurile ascutite." atunci eu nu am nici o sansa in urmatorii ani. ...
Sunt convins ca dupa ce vei incerca, iti vei schimba atitudinea!
Stima,