Modelism - RHC Forum: Adezivi - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Adezivi CA Glue, R48, T22

#1 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 508
  • Inregistrat: 26-August 13

Postat 03 October 2013 - 09:57 PM

• CA Glue
  • R48
  • T22
  • EPOXY

as dori sa imi explice cineva, unde exact este cazul fiecarui adeziv in cadrul constructiei unui heli.
in mare eu am inteles cam asa(rog sa fiu corectat daca e cazul):

• CA Glue
    superglue. se aplica in genere la imbinarea metalului cu plasticul. ex: suruburi mainframe, flybar dupa reglaj

• R48
    adeziv ce se aplica intre rulment si lagarele acestora, pinioane si ax, etc.

• T22
    toate suruburile metrice ce se infileteaza in metal.

• Epoxy
    cele doua solutii in seringi ? poxipol ?
    pentru imbinarea plasticului cu alt plastic , fier si/sau carbon.

Optional intreb, daca uleiul siliconic ar fi bun ptr ungerea link-urilor, sau e mai bine fara ? plastic pe plastic (uzura!)

Aceasta postare a fost editata de mellbo: 03 October 2013 - 09:57 PM

TEL: 0786.607.466
0

#2 Useril este offline   RedDevil 

• Pfiu Drace, zboara!!!
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 2111
  • Inregistrat: 16-March 13
  • Interests:Aero, 3D

Postat 03 October 2013 - 10:01 PM

Vezi postareamellbo, la 03 October 2013 - 09:57 PM, a spus:

• CA Glue
  • R48
  • T22
  • EPOXY

as dori sa imi explice cineva, unde exact este cazul fiecarui adeziv in cadrul constructiei unui heli.
in mare eu am inteles cam asa(rog sa fiu corectat daca e cazul):

• CA Glue
    superglue. se aplica in genere la imbinarea metalului cu plasticul. ex: suruburi mainframe, flybar dupa reglaj

• R48
    adeziv ce se aplica intre rulment si lagarele acestora, pinioane si ax, etc.

• T22
    toate suruburile metrice ce se infileteaza in metal.

• Epoxy
    cele doua solutii in seringi ? poxipol ?
    pentru imbinarea plasticului cu alt plastic , fier si/sau carbon.

Optional intreb, daca uleiul siliconic ar fi bun ptr ungerea link-urilor, sau e mai bine fara ? plastic pe plastic (uzura!)

din cate stiu eu la heli nu se foloseste nici un glue, doar locktite pe suruburi sa nu se desfileteze de la vibratii.
Fly it, like you stole it!
0

#3 Useril este offline   mellbo 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 508
  • Inregistrat: 26-August 13

Postat 03 October 2013 - 10:10 PM

Vezi postareaRedDevil, la 03 October 2013 - 10:01 PM, a spus:

din cate stiu eu la heli nu se foloseste nici un glue, doar locktite pe suruburi sa nu se desfileteze de la vibratii.

locktite este un brand. T22 este practic "locktite".
cu ce montezi capetele tijelor care sustin coada ? dar tijei de comanda coada ?
TEL: 0786.607.466
0

#4 Useril este offline   Primus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3026
  • Inregistrat: 14-June 07

Postat 03 October 2013 - 10:57 PM

Salut Melbo, fara ulei de nici un fel pe linkuri.
Uzura la linkuri oricum o sa ai in timp, dupa mult zboruri, insa cu uleiul o sa fie prematura, in plus se strange praf.

Sincer sa fiu am cam incetat sa pun ulei pe la heli.

Glue:

Eu folosesc CA la securizarea unor infiletari in plastic, daca e vorba de un frame sau fixari solide. Insa trebuie sa pui putin sa nu il blochezi.
E f bun cel de tip gel, nu il imprastii peste tot, inclusiv pe degete.

Epoxy eu folosesc la fixarea capetelor din plastic pe tija de carbon, ai mentionat mai sus tail bracket sau tija de control unghi de pale anticuplu.

Aterizari line!
0

#5 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2109
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 04 October 2013 - 04:10 AM

Logica alegerii adezivilor tine de caracteristicile mecanice ale componentelor lipite si de solicitarile imbinarii. Cianoacrilatul adera bine, dar este dur si casant, motiv pentru care e recomandat la imbinarea materialelor dure; epoxy adera si lipeste bine, dar este un pic elastic, ceea ce-i ofera o rezistenta mai mare la socuri; Pentru filete exista solutii speciale de blocare, facute de mai multe firme, dar care in esenta sunt facute din zahar diluat in apa, cum e cazul celor folosite in industria auto! :rolleyes: Asta inseamna ca la temperatura se inmoaie si nu-si prea mai face treaba la cald. Ideea este ca trebuie sa mentina filetul blocat, dar sa cedeze repede cand e suprasolicitat pentru desurubare.
In cazul lemnului conteaza si fluiditatea adezivului care trebuie sa impregneze fibrele de suprafata cat si de caracteristicile mecanice care trebuie sa fie asemanatoare cu cele ale lemnului. De aceea preferam adezivii alifatici, care impregneaza stratul superficial si raman elastici dupa uscare, ca si lemnul . Lemnul se lipeste bine si cu cianoacrilat, dar fiind casant, cedeaza la vibratii mari, deci este de evitat pe cat posibil acolo unde ne asteptam la astfel de solicitari.
Spumele se pot lipi bine cu cianoacrilat pentru ca elasticitatea lor mai mare absoarbe socurile protejand stratul lipiturii. Aici se tine cont de rezistenta materialului la atacul chimic al adezivului.
IN TOATE CAZURILE SUPRAFETELE TREBUIE SA FIE BINE CURATATE SI DEGRESATE INAINTE DE LIPIRE.

Aceasta postare a fost editata de GigiGL: 04 October 2013 - 04:14 AM

Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1