Modelism - RHC Forum: Adaptor pentru simulatoare Wireless cu Arduino - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Adaptor pentru simulatoare Wireless cu Arduino

#1 Useril este offline   Andrei Oprea 

• Grup: Members
  • Postari: 0
  • Inregistrat: 18-April 13

Postat 18 April 2013 - 04:35 PM

Pentru ca nu am avut rabdare sa-mi ajunga acasa un adaptor de 40-50 de lei, m-am apucat si mi-am facut propriul adaptor pe baza de Arduino Leonardo (Atmega 32U4 - ca pe unele MultiWii) pentru FMS(Flying Model Simulator). El trimitea direct semnalul de pe telecomanda la simulator (valoare de la 1000 la 2000).

A mers, m-am jucat putin cu diversele aeromodele din baza de date, dar grafica era cam nasoala. L-am prins pe net pe d-nul hash84 si l-am intrebat de un simulator mai bun. Raspunsul a fost PhoenixRC, cu updateuri la zi ( si sa las improvizatiile pana invat sa zbor :rolleyes: ).

Inapoi pe Google...un adaptor pentru statia mea nu ar fi fost scump, dar dura livrarea si n-aveam rabdare. Cautand mai departe am aflat ca pentru Phoenix au facut niste baieti destepti un programel (SimEmu) care preia semnalul de la gamepad/joystick si il face sa para "original"(ca pe adaptorul original PhoenixRC).

Bun...merge joystick, dar cum pacalesc Windows-ul cu microcontrollerul meu?
Am navigat ceva timp pe forumul Arduino si am gasit un thread exact despre asta. Tot ce trebuia sa fac era sa descarc 3 fisiere (2 librarii si 1 codul propriu-zis), inlocuiesc librariile, leg 6 fire(4 canale + 2 de alimentare), incarc codul si gata.

Practic aceeasi chestie fac si adaptoarele dedicate pentru simulatoare. Se instaleaza fie ca joystick, fie ca device simplu si transmit un stream de date cu un antet (ex: "antet" , semnal_canal1 , semnal_canal2 , semnal_canal3 etc, iar mesajul asta e trimis de cateva zeci/sute de ori pe secunda).

Avantajele acestei metode:
- Legatura cu PC-ul este facuta prin receptor(Rx), deci profita de legatura wireless Rx - Tx
- Pot fi folosite oricate canale (in limita pinilor de pe placa - 14 pe Leonardo)
- Pentru ca se leaga direct pinii de pe Rx, nu mai aveti nevoie de multiple adaptoare ptr training.
- Daca aveti deja o versiune de Flight Controller cu Atmega 32U4, poate fi reprogramat(dar softul trebuie adaptat).

Dezavantaje:
- Necesita putin timp si rabdare
- Necesita Arduino Leonardo (~110 RON ) si cativa conectori mama-tata

Totul a mers bine si am prabusit cateva zeci de quaduri (virtuale) pana acum :blush: .

Pentru toata chestia asta aveti nevoie de cateva fisiere:
http://dl.transfer.r...8apr-57ac05.rar
Instructiuni pentru fiecare fisier gasiti in Arhiva.
Am incercat sa uploadez direct pe site, dar mi le-a respins :angry2:

Cam atat...aterizari line :drinks:
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu