Doresc cateva recomandari va rog ... ca ptr incepator(i)
Postat 27 March 2003 - 02:29 PM
Am si eu cateva intrebari in legatura cu acest sport.
Am cumparat de ceva timp un R/C Focke-Wulf 190A (FW-190A) si am ajuns aproape de final cu constructia lui. Desi toti spun ca acest kit nu este ptr incepatori, eu m-am incumetat sa-l fac si pot spune ca a iesit ok (normal ca un profesionist poate sa-mi spuna ca sunt sanse nici sa nu zboare daca o sa-l vada si o sa-l ia la puricat). Oricum, ideea este ca inainte de acest kit am mai construit (daca pot spune asa) un DeHavilland Beaver C-2 cu motor de cauciuc insa dupa cateva "aruncari" m-am plictisit repede de el si am trecut la acest FW190A. Acum, care sunt intrebarile mele:
1. Ce radiocomanda ma sfatuiti sa-mi cumpar ptr acest model? Ca parte electronica la el nu am pana in momentul asta decat motorul.
2. Sa ma incumet sa-l lansez singur tinand cont ca e prima oara cand am de-a face cu un model de avion mai serios? :D
3. Cred ca cel mai greu o sa-mi fie sa-l imbrac in ceva si sa-l pictez ptr ca n-am mai facut aceasta operatiune niciodata (nu se compara cu DH C-2 unde m-am descurcat fara probleme). Aveti ceva lincuri, documentatie, orice, care sa ma indrume in aceasta directie?
Deocamdata atat. Urmatoarele intrebari or sa vina sigur pe parcurs. :D
Mltumesc ptr orice sfat,
Cosmin
PS Sper sa apuc sa-l vad zburand odata si-odata ... :D
Postat 27 March 2003 - 03:06 PM
2. nu te gandi sa-l zbori tu ca este un model greu de pilotat. in plus daca nu ai experienta nici nu stii cum trebuie sa se comporte, cum se regleaza etc. cauta un veteran.
3. depinde cum arata modelul tau: balsa sau ceva usor gen oracover saul altceva.
big
Postat 27 March 2003 - 03:43 PM
E clar, pana nu gasesc pe cineva care sa "ma scoleasca" in ale zborului nu o sa-l vad zburand. :D Si nu cred c-o sa se intample prea curand.
La telecomanda o sa fie o problema, zic eu. Am vazut ca sunt mii de tipuri de telecomezi de la ff ieftine pana la ff scumpe si din cat am citit pe forumul asta am tras concluzia ca o telecomanda buna merita oricat de multi bani. Problema e: care sunt caracteristicile principale de care trebuie sa tii cont cand achizitionezi asa ceva? Macar daca dau banu gros odata sa stiu ce-am cumparat si la ce pot s-o folosesc in viitor.
Cum arata modelul meu poti vedea aici. Este un review exact al modelului asta.
Postat 27 March 2003 - 03:43 PM
Postat 27 March 2003 - 04:02 PM
Ptr Corsair4FU: sper sa nu te superi daca te abordez cu vreun telefon; am vazut acum intr-un mesaj mai vechi un mobil de-al tau.
Dar in alta ordine de idei, cred ca majoritatea de pe forum ma puteti ajuta cu cate ceva informatii ptr ca am vazut ca suteti deja profesionisti in sportul asta.
Deci, revenind la telecomanda, dupa ce caracteristici sa ma ghidez si eu cand ma uit dupa un model? :D
Postat 27 March 2003 - 04:33 PM
Uita-te pe la Robbe la FX18, e destul de ieftina si ofera o gramada de mixere si ate cele. Mai e si Multiplex Royal sau Graupner MC15-20. Depinde totusi de cati bani ai. :D :D :D
Postat 27 March 2003 - 04:33 PM
Din pacate eu nu pot sa te ajut ( si eu sunt nou in domeniu) dar cred ca ai putea sa ma ajuti tu pe mine si sa-mi spui ce greutate are avionul tau.... Mersi :D
Postat 27 March 2003 - 04:49 PM
Tocmai l-am cantarit (de curiozitate) saptamana trecuta ptr ca mi se parea mie cam usor tinand cont ca baietii spun ca tre' sa aibe in jur de 1,4-1,5 kg la zbor. Deci, asa cum este el acum, "gol pusca" + motor are in jur de 700 g. O fi mult, o fi putin, habar nu am tinand cont ca-i prima oara cand ma joc cu astfel de kituri. Acum stau si eu si ma intreb: restul de 7-800 g sa fie acumulatorii si invelisul? :D
O sa pun o poza de-a lui pe forum zilele astea.
Postat 27 March 2003 - 05:13 PM
Te-am intrebat de greutate ca eu vreau sa-mi fac singur un avion (in ciuda tuturor profesionishtilor care zic ca e mai bine sa cumpar unul de gata ) :D , si vroiam sa stiu pe unde tre sa ma incadrez cu greutatea; acu` ma-m lamurit..mersi. :D
Postat 27 March 2003 - 06:04 PM
Postat 27 March 2003 - 06:17 PM
01636000778
CF4U
Postat 05 April 2003 - 11:14 PM
Oracover - Covering Demonstration Pictures
Postat 11 April 2003 - 12:49 AM
Daca vrei si suporti vreo 1,2 M de filmulet cu un FW 190 (aeromodel, PPS), da-mi o adresa privata si ti-l trimit. E scurt dar meserias!
Florin
dumitru.florin@xnet.ro