Salut! Recent m-am apucat de robotica( am mai facut un topic si pentru cei care erau interesati am aproape 18 ani si am cunostinte destul de solide antat in mecanica, electonica si programare) si am ajuns la problema ca am investit cam toate economiile mele pe piese si ceea ce mi-ar trebui in continuare ar fi destul de scump. Adica mi-am luat un micro-controler (arduino uno), breadboard, leduri, condensatoare, rezistente, butoane si chestii de genul si am facut cam tot ce se putea cu ele... Tot conceptul unui robot e sa fie inteligent si, daca se poate, sa il si poti controla. Pana in momentul de fata am folosit motoarele la chestii calculate de mine, de genul sa mearga doua secunde in fata, sa se roteasca, sa vina inapoi chestii destul de simple si in continuare am ajuns la problema ca... e banal :)) Problema in principal este ca as vrea sa vad ca robotii(de fapt masinutele) pe care le fac fac ceva inteligent, bazat pe senzori, sau pe control de telecomanda. Dupa cum am si zis mai sus mi-am cheltuit cam toate resursele si chiar nu mai am bani de senzori sau chestii mai ales ca exista o varietate atat de mare de unde pot alege... Am cam desfacut toate masinutele fratelui mai mic insa m-am folosit in principal numai de motoarele si rotile din ele (desi alt ceva nu prea am ce sa folosesc) si as vrea sa stiu ce alte chestii vechi de prin casa as putea sa desfac dar strict pentru aceste chestii: senzori sau control la distanta. Apropo, pe masini am gasit niste antene si au si telecomezi doar ca sunt destul de varza si au o raza super mica, plus ca nu am nici o idee cum as putea sa le programez sau ce sa fac cu ele pentru ca par pur si simplu chinezarii,daca le-as putea folosi ar fi perfect. Pe langa asta mai am o problema: motoarele pe care le-am gasit nu sunt toate la fel si nici nu scrie nimic pe ele si ma intrebam cum as putea sa aflu cate ceva despre ele, macar tensiunea la care functioneaza(pentru ca eu de frica sa nu le ard le folosesc la 3V) daca nu rpm sau torch. Mentionez ca as putea sa fac rost de ceva bani sa imi iau cate unul sau doi senzori, dar siteurile pe care le-am gasit au preturi foarte mari majoritatea peste 100 de lei iar eu mai mult de 50 imi e greu sa fac rost si daca investesc as vrea sa investesc in ceva ce pot folosi foarte des si mult. Multumesc :D
Pagina 1 din 1
Control spontan
Postat 19 September 2013 - 08:25 AM
Salut, as putea sa te ajut, si eu am facut un robotel cu arduino + driver motoare L298+ senzor Sharp, are si loc de prototipare, un LCD care arata ora (l-am luat dintr-un casetofon auto), are ca cutii de viteza cumaparate de pe Si*era cu 26 lei, doar sa imi spui ce piese ai la dispozitie si te ajut. ai si niste poze cu "Mouse-ul" meu (asa l-am numit si e campion, am luat locul 1 la "Procopiu" pe tara!)!!!
Arata acest topic
Pagina 1 din 1