Modelism - RHC Forum: Baterie Turnigy Nano Tech 2200mAh umflata - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Baterie Turnigy Nano Tech 2200mAh umflata Sa o mai folosesc, sau sa o arunc?

#1 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 564
  • Inregistrat: 30-January 12
  • Interests:Multicoptere

Postat 19 February 2013 - 11:20 AM

Am o baterie Turnigy NanoTech 2200mAh care s-a umflat.

http://img443.imageshack.us/img443/5639/problemebateriecd.jpg

Cat de riscant este sa o mai folosesc? Cat de mult trebuie sa se umfle o baterie LiPo ca sa fie considerata unsafe? De incarcat, incarc in ea 1950-2100 mA, la fel ca atunci cand era noua. Nu are decat 15 zboruri.
0

#2 Useril este offline   GigiGL 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2109
  • Inregistrat: 10-March 11
  • Interests:Aero

Postat 19 February 2013 - 12:08 PM

Doar Mama Omida ti-ar putea raspunde. Daca este destul de moale la palpat, nu este in pericol imediat sa faca figuri. Sa nu-i ceri curent la limita de sus a capacitatii pentru ca se va incalzi si atunci este periculos. Daca simti ca este tare, nu o mai folosi, inseamna ca presiunea gazelor din interior este mare si poate oricand ceda si declansa un mic incendiu la bordul modelului. Sa nu-ti treaca prin cap sa o intepi, va lua foc la contactul cu aerul. Ai tinut-o incarcata aproape de maximul capacitatii. Acumulatorii Li-Po se incarca doar atunci cand ii folosesti intr-un interval de timp de ordinul orelor. Altfel ii tii la 3,8-3,85 V/celula - storage. Daca a fost incarcata si nu ai folosit-o, o descarci controlat pana la limita de pastrare, preferabil cu un charger cu aceasta functie, daca nu, pana cand ajunge la 3,8V/celula.
Gigi Sterian
Rascal 1940mm fs.61 nitro
Rascal 120 DLE 30
U Can Do .46 nitro .52, 2T
Beaver 1520
Maule 1500
Helios 2545
... Taranis X9D plus / ACCST / AFHDS
0

#3 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2013 - 12:32 PM

Vezi postareaGigiGL, la 19 February 2013 - 12:08 PM, a spus:

Doar Mama Omida ti-ar putea raspunde. Daca este destul de moale la palpat, nu este in pericol imediat sa faca figuri. Sa nu-i ceri curent la limita de sus a capacitatii pentru ca se va incalzi si atunci este periculos. Daca simti ca este tare, nu o mai folosi, inseamna ca presiunea gazelor din interior este mare si poate oricand ceda si declansa un mic incendiu la bordul modelului. Sa nu-ti treaca prin cap sa o intepi, va lua foc la contactul cu aerul. Ai tinut-o incarcata aproape de maximul capacitatii. Acumulatorii Li-Po se incarca doar atunci cand ii folosesti intr-un interval de timp de ordinul orelor. Altfel ii tii la 3,8-3,85 V/celula - storage. Daca a fost incarcata si nu ai folosit-o, o descarci controlat pana la limita de pastrare, preferabil cu un charger cu aceasta functie, daca nu, pana cand ajunge la 3,8V/celula.

E inca moale. Da, am tinut-o incarcata, dar am bagat la cap acum. Merci mult de sfat. ;)
0

#4 Useril este offline   radulp 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 832
  • Inregistrat: 09-August 08
  • Interests:elicoptere

Postat 19 February 2013 - 01:40 PM

<< Daca simti ca este tare, nu o mai folosi, inseamna ca presiunea gazelor din interior este mare si poate oricand ceda si declansa un mic incendiu la bordul modelului.>>

Am si eu 2 acumulatori in starea asta, relativ noi.Altii s-au umflat in timpul utilizarii dar s-au si dezumflat dupa un timp. Acestia 2 raman umflati.Care ar fii problema??Nu au rata necesara ptr. descarcare sau cum zici ca i-am tinut incarcati? Ei s-au umflat in timpul utilizarii si asa au ramas.
0

#5 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 19 February 2013 - 02:27 PM

Pe de alta parte am baterii Great Planes si una GWS care stau incarcate la maxim de ani de zile fara sa dea semne de umflare.
Multa, multa bafta.
0

#6 Useril este offline   Ciprian Dughir 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 19 February 2013 - 05:45 PM

La mine nu s-au umflat in zbor, s-au umflat stand. Recunosc, de 3 ori i-am lasat incarcati mai mult de o saptamana.

Acumulatorul il zbor cu un quadrocopter home made (cel de aici), doar hover pe moment. Autonomia e 9:30 - 10 min, prin urmare sunt departe de a depasi curentul continuu max. acceptat de baterie, despre cel de varf sa nu mai vorbim. Acumulatorul are 45-48 grade Celsius dupa zbor. La incarcare ~1,5C nu se incalzeste deloc.

Ce acumulatori buni m-ati sfatui sa cumpar, daca tot il pensionez pe asta? Ma gandesc la ceva peste 4000mAh.

Aceasta postare a fost editata de Ciprian Dughir: 19 February 2013 - 05:48 PM

0

#7 Useril este offline   Ciprian97 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 3961
  • Inregistrat: 19-August 12

Postat 19 February 2013 - 07:46 PM

Vezi postareaCiprian Dughir, la 19 February 2013 - 05:45 PM, a spus:

La mine nu s-au umflat in zbor, s-au umflat stand. Recunosc, de 3 ori i-am lasat incarcati mai mult de o saptamana.

Acumulatorul il zbor cu un quadrocopter home made (cel de aici), doar hover pe moment. Autonomia e 9:30 - 10 min, prin urmare sunt departe de a depasi curentul continuu max. acceptat de baterie, despre cel de varf sa nu mai vorbim. Acumulatorul are 45-48 grade Celsius dupa zbor. La incarcare ~1,5C nu se incalzeste deloc.

Ce acumulatori buni m-ati sfatui sa cumpar, daca tot il pensionez pe asta? Ma gandesc la ceva peste 4000mAh.

Cei mai buni si cei mai scumpi pe care i-am avut eu,au viata lunga,sunt ray g3.Ii gasesti la phoenixmodels.Daca nu iti permiiti mi se par si cei zippy foarte buni,ia cu 30-40c ca sa tina mult si bine.De nanotech sa fugi ca de altceva,sunt jalnici.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu