Modelism - RHC Forum: Kit-Gentle Lady- - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Kit-Gentle Lady- rog un sfat ...

#1 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 382
  • Inregistrat: 29-September 10

Postat 20 December 2011 - 05:48 PM

Salutare voua ,
A trecut aproape un an de cand am fost 'virusat' ...
A inceput prin vizionarea unui film filmat de pe o aripa pe undeva prin Austria , am trecut printr-un proces lent de pregatire si am zburat si eu cu o aripa (parapanta)in tandem...si de atunci mi-a ramas gandul la zbor ...
Am trecut prin pacaleala prin care trece orice nonstiutor , cumparand un model RTF ... pe care l-am trantit de cateva ori de pamant si tot de atatea ori l-am reparat :)
Incet incet am prin gustul ... Apoi am fost atras de constructia unui quadcopter ( iarasi am luat un pic de teapa cumparand un KKKontroler cu 40€ si trantindu-mi copeterul din prima ) Apoi l-am construit si inaltatcu multiwii ... si senzorii din wii motion plus ...Dar toate astea nu au facut decat sa imi arate drumul pe care merg acum .. Am intalnit oameni deosebiti care m-au ajutat sa inteleg si sa fac alegeri bune in achizitionarea echipamentelor .. Intr-un cuvant am inceput sa invat ....
Cum va spuneam eu vreau sa ZBOR ! si am sa o fac FPV dar asta este doar o derivatie a ceea ce am inceput sa invata...

bun, gata cu intro ..:)
Am primit doua kituri
Super Sporster 20
si
Gentle Lady ...

M-am speriat cand am vazut ca tot pachetul este o "mana de sipci" dar ...am atins pentru prima oara o placa de balsa ...si m-am "indragostit" :)

Imagine atasata: GentleLady.JPG

Dar eu nu am nici o experienta in constructia de modele din lemn ... poate o amintire din scoala generala cand faceam la traforaj suporturi pentru farfurii ...
si de acea vin aici, sa va cer ajutorul ... si sa impart cu voi experienta mea ..
Planul cu care vine kit-ul e original dar am inteles ca exista un alt plan (Gentle Lady) care e mult mai detaliat ...
intrebare : aveti pe undeva planul pentru Gentle Lady ?
Mi-e teama sa ma apuc de el ... dar am sa o fac .. Am manualul si am sa incep cu stabilizatorul :)

-Pentru lipit am sa folosesc adeziv Pentru lemn Ponal de al Henkel , sau am sa intreb la brico , ce adeziv pe baza de rasina alifatica au ...
am sa mai am nevoie si de niste ace (bolduri) cu care sa prind piesele pe placa ... si niste sand paper ...
bun ,
deci topicul este deschis, orice sfat este binevenit !
multumesc ca ati citit un pos asa de lung ;)
N

Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 20 December 2011 - 05:53 PM

The quieter you become, the more you can hear
-- Stay Hungry, Stay Foolish! --
0

#2 Useril este offline   bizu 

• ---
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 996
  • Inregistrat: 14-June 03
  • Interests:Aeromodele

Postat 20 December 2011 - 06:25 PM

In primul rind, bun venit.

Ma bucur ca treci direct la constructia in balsa; uita de frica, mai toti am inceput cu traforatul in "generala".

Inteleg ca vrei sa incepi cu planorul, care vad ca are un manual cuprinzator; vrei sa-l motorizezi? In manual am vazut un termic dar parca i-ar sta bine si electric.

Sfaturi, cu ce sa incep... Ai grija la torsiuni in primul rind, ca sint mai greu de corectat ulterior. Asigura-te ca zona de lucru este cu adevarat dreapta si daca e posibil, la nivel; foloseste nivela cu bula.

Cauta pe la kit review si vezi ce si cum au mai facut altii.

Sint tare multe de zis asa ca, poate ar fi mai bine sa spui tu unde te simti nesigur.

Spor si bafta
0

#3 Useril este offline   flaviu p 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 452
  • Inregistrat: 21-February 11
  • Interests:tel. 0723940142

Postat 20 December 2011 - 07:05 PM

Salutare! Nici eu nu am multa experienta dar te pot ajuta din greselile facute de mine. In primul rand daca ai un kit cu planul lui, mergi pe acela pentru ca piesele sunt decupate dupa acel plan. Inainte de a face lipituri, asaza pe o suprafata dreapta si suficient de mare planul, peste care aplica o folie transparenta (este buna si aceea pentru alimente desi una mai groasa ar fi perfecta) sa nu se lipeasca piesele de plan (poate vei mai avea nevoie de el). Inainte de lipire pregateste bine piesele in zona se imbinare (cele taiate cu laser mai au si cenusa care trebuie inlaturata) si accesoriile de care ai nevoie la lipire (greutati, ace, clestisori), preferabil ar fi sa achizitionezi anumite scule si accesorii pentru modelism, de exemplu acele cu gamalie nu toate sunt bune, crapa balsa, sunt ace speciale pentru modelism. Nu este o investitie mare si oricum daca esti virusat, cum spuneai, vei avea nevoie de ele. Gasesti si aici dar si pe youtube destule filmulete care-ti vor fi de mare ajutor. Masoare de doua ori inainte sa tai sau sa lipesti si nu te grabi. Sper sa te ajute sfaturile mele si ale celorlalti. Daca ai nevoie striga, de aceea suntem aici. Succes
0

#4 Useril este offline   dan_mitea 

• nick anterior:Se poate si asa
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 9331
  • Inregistrat: 26-October 03

Postat 20 December 2011 - 07:51 PM

Bine ai venit. Sigur vei reusi, mai ales ca ai cumparat modele adevarate. Amandoua sunt legende vii. Ai ales cum nu se poate mai bine, felicitari.
Iti recomand cu multa caldura sa citesti aici:
http://www.airfieldmodels.com/
Manualul si planul din cutie sunt suficiente.
''T'' pins speciale pentru modelism sunt, dupa mine, prea groase. Te sfatuiesc sa cumperi ace cu gamalie cu cap din sticla cat mai fine. Suprafata de lucru este foarte importanta. Ideal ar fi sa ai ceva in genul:
http://www3.towerhob...p?&I=LXPF36&P=7
Adezivul aliphatic (seamana teribil cu aracetul) este perfect.
Fa cat poti de mult prins de planseta. Nu scoate boldurile decat cand nu mai ai nimic de facut.
Pune aici toate etapele si, cat ne pricepem, ne vom da cu parerea.
Multa, multa bafta, mestere.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 20 December 2011 - 07:55 PM

0

#5 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 20 December 2011 - 09:47 PM

In primul rand, incearca sa scanezi placile cu piese. Nu ca sa ni le dai noua, ci ca sa le ai in cazul in care se intampla ceva.
Eu nu am gasit o suprafata convenabila pentru a infige bolduri, insa am folosit o alta tehnica. Prind planul (copie la plan) pe o polita de PAL, cat mai dreapta. Il lipesc cu scotch pe toate partile. Trag scotch peste plan, pe unde urmeaza sa vina piese. Lipesc piesele de plan cu picaturi mici de superglue. Cand am terminat, se desprind destul de usor. Optional, poti lipi pe piese (de ex. pe lonjeroane) bucatele mici de scotch pe care pui superglue.
Lipirea poti s-o faci si cu aracet, daca e de calitate. Rasina alifatica e probabil mai buna decat aracetul, insa numai la lemn dur se poate cunoaste diferenta (lipiturile de balsa se rup cu lemn cu tot, oricum). Aracetul pare putin mai elastic, dar se slefuieste mai greu.
0

#6 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 20 December 2011 - 11:35 PM

Si in manualul Gentle Lady tot CA recomanda.
Mie combinatia CA-lemn nu mi-a dat satisfactie. Rezultantul este casant. CA-ul meu e f. fluid, intra in lemn in profunzime, imi creeaza senzatia ca nu mai ramane deloc in zona lipiturii.
Daca lipesc doua baghete de pin cu CA lipitura va ceda. Cu UHU Hart, preferatul meu, se rupe lemnul.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#7 Useril este offline   fanero 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 12-January 07

Postat 20 December 2011 - 11:37 PM

Poate te ajuta acest link http://www.modelflyi...gs.asp?th=33250
0

#8 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 20 December 2011 - 11:47 PM

Buna gaselnita... exact ce avea nevoie... old school building, cu detalii de care s-a lovit si care lipsesc din manual.
0

#9 Useril este offline   Dragos Avramescu 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 528
  • Inregistrat: 01-August 08
  • Interests:Schi, aeromodelism

Postat 21 December 2011 - 11:47 AM

Uneori e bine cu CA fluid, tocmai ca sa impregneze lemnul. Subliniez UNEORI. In general, e mai bine cu alti adezivi.
Eu nu am sugerat sa lipeasca cu CA modelul. Am sugerat sa lipeasca piesele (lonjeroanele si bordul de fuga) pe plan cu CA, pentru o lipire temporara. Si nu direct pe plan, ci pe un scotch, la care nu adera bine CA.
0

#10 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 09 January 2012 - 02:28 PM

:) Salut din nou!
Intre timp am cumparat o scandura de brad pe care am sa o folosesc ca banc de lucru , am luat UHU hart(miroase aldraq de mishto :) ) si "ace de gamalie " .Astazi am scanat planul , si diseara ma apuc sa il tai si sa lucrez pe bucati din el , originalul pastrandu-l intact.
daca vreti sa il luati ilegasiti ;) aici...

Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 09 January 2012 - 02:29 PM

0

#11 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 10 January 2012 - 06:01 PM

Planul este cotat in sistem imperial (deh "Imperialisti americani cadea-le-ar bomba in ocian" ) :rolleyes:
Am inceput sa identific lemnul , si sa fac conversia in mm ...
STABILIZER
3/16" x 1/4" = 4.76mm x 6.35mm
5/64" x 3/16" = 1.98mm x 4.76mm
3/16" x 9/16" = 4.76mm x 14.28 mm

ELEVATOR
3/16" x 1/4" = 4.76mm x 6.35mm Elevator leading edge
3/16"" x 15/16" = 4.76mm x 23.81mm Trailing edge

FIN
3/16" x 1/4" = 4.76mm x 6.35mm

RUDDER
3/16" x 9/16" = 4.76mm x 14.28 mm TRAILNG EDGE

Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 10 January 2012 - 06:04 PM

0

#12 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 September 2012 - 09:16 PM

Salutari voua ,

dupa lunga asteptare , m-am apucat ..incet :

iata ce am realizat asnoapte :
https://lh5.googleusercontent.com/-6tCflc_R3Zw/UGiWUW6jL9I/AAAAAAAAPDg/yPJCipa8cJk/s800/20120930-IMG_6259.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-BLgsgS36tGk/UGiWT5DzRcI/AAAAAAAAPDY/N3Y0r7I3oxU/s800/20120930-IMG_6260.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-QOJK-rLBjvs/UGiWTT3edoI/AAAAAAAAPDM/9En37UdCzh8/s800/20120930-IMG_6262.JPG
https://lh3.googleusercontent.com/-IZ5sukjx9zw/UGiWUIc69RI/AAAAAAAAPDk/ROe6mW3CCIQ/s800/20120930-IMG_6263.JPG
https://lh6.googleusercontent.com/-OTZOXRNO-g8/UGiWToXjYhI/AAAAAAAAPDU/KimIMdZfWWs/s800/20120930-IMG_6264.JPG
https://lh4.googleusercontent.com/-zIR8zgmP9Vc/UGiWTxiklrI/AAAAAAAAPDQ/BoOFqSuGeko/s800/20120930-IMG_6265.JPG

ce am constatat e faptul ca trailing edge-ul de la ruder ... adica bordul de fuga al derivei ... l-am lipit in planul mesei adica nu centrat ...L-am dezlipit si urmeaza sa in centrez .
in rest ce sa va spun .. ca novice am incercat sa acord atentie detaliilor ... nu am avut nici cuisoare cu care sa pozitionez componentele am lipit cu grija ..
Frame-ul l-am lipit cu UHU hart si interiorul cu CA cu activator ...
va trebui sa cumpar cuisoare ... pentru ca urmeaza mai greul :) ...

am sa incerc sa revin mai des :good:
N

Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 30 September 2012 - 09:17 PM

0

#13 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 September 2012 - 10:55 PM

Nu cuisoare ci bolduri cat mai subtiri si cu gamalie din sticla.
Multa, multa bafta.
0

#14 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 30 September 2012 - 11:06 PM

aha... :)

http://www.connectingthreads.com/images/regular/81582.jpg

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 30 September 2012 - 11:06 PM

0

#15 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 30 September 2012 - 11:52 PM

Vezi postarearenatoa, la 30 September 2012 - 11:06 PM, a spus:

multumesc domnilor , le am ..dar nu stiu pe unde sunt :(
... sunt pe undeva prin casa ... dar unde ?! nu stiu ...
le-am cumparat special ..
Sa fie oare in cutia cu ace a sotiei ?
hmm ... merg sa le caut :D
0

#16 Useril este offline   dan_mitea 

• PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 October 2012 - 03:32 AM

Vezi postarearenatoa, la 30 September 2012 - 11:06 PM, a spus:

Astea-s. Reteta fericirii si nimic altceva.
Ca adeziv, ceva alifatic. Adica adezivul alb pentru lemn. CA-ul nu-i bun.
Multa, multa bafta.

PS. CA-ul este recomandat ca sa faca placere noilor generatii. Este ca aliajul de lipit fara plumb: la o adica ar merge, dar, daca nu esti fortat, mai bine nu.
PPS. Scandura, dintr-o bucata, lucreaza in timp. Ar fi bine sa verifici cu o rigla metalica, din cand, in cand, daca mai este plana.

Aceasta postare a fost editata de dan_mitea: 01 October 2012 - 03:35 AM

0

#17 Useril este offline   czd 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 211
  • Inregistrat: 12-October 08

Postat 01 October 2012 - 04:43 PM

Salut,ia priveste la sectiunea MOCA ,ace de cusut pt.masini ind.si da un PM cu adresa si cantitatea.dan
0

#18 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 01 October 2012 - 07:59 PM

Vezi postareaczd, la 01 October 2012 - 04:43 PM, a spus:

Salut,ia priveste la sectiunea MOCA ,ace de cusut pt.masini ind.si da un PM cu adresa si cantitatea.dan

Multumesc @czd, nu stiu cum arata acele si nici nu stiu de cate ace as avea nevoie :) daca poti sa imi trimiti vreo 20-30 de bucati iti raman dator !
eu locuiesc in Belgia si nu stiu cat ar putea costa Posta Romana pâna aici dar daca nu e prea mare deranjul atunci te rog sa imi spui daca poti sa imi trimiti si daca pot trimite contravaloarea prin paypal ..
multumesc ,
N

Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 01 October 2012 - 08:00 PM

0

#19 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 921
  • Inregistrat: 30-November 11

Postat 02 October 2012 - 03:07 AM

Ideea cu acele

Ideea este sa tii betele in pozitie pe planseta.
Pune bordul de atac si bordul de fuga (batul dun fata si batul din spate) pe plan in pozitie si foloseste acele sa il tii plat pe planseta. Acele stau in asa fel incit batul nu se poate misca in fata spate dreapta stinga si sta plat pe plan.
Dupa ce ai betele din fata si spate pui "treptele la scara" (nervurile) in pozitie. Taiele un pic mai mari decit trebuie si slefuiestele cu smirghel la dimensuine corecta dupa care le tii si pe ele in pozitie cu ace. Dca ai unghi intre bat si nervura incearca sa-l pui in nervura in asa fel incit sta plat pe plat. Cu cit potirvesti mai bine cu atit nai rezistent va fi si pe deasupre va fi mai usor.
Dupa ce ai terminat totul acume este timpul sa lipesti. Daca folosesti aracet poti sa adugi un pic de apa sa fie mai subtire si intra in crapatura dintre piese mai usor.

Inca ceva: Dupa ce pui planul pe scindura pune o folie de hirtie cerata sau celofan deasupra sa nu se lipeasca totul de masa.

Succes Traian
0

#20 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 02 October 2012 - 03:07 AM

Ideea cu acele

Ideea este sa tii betele in pozitie pe planseta.
Pune bordul de atac si bordul de fuga (batul dun fata si batul din spate) pe plan in pozitie si foloseste acele sa il tii plat pe planseta. Acele stau in asa fel incit batul nu se poate misca in fata spate dreapta stinga si sta plat pe plan.
Dupa ce ai betele din fata si spate pui "treptele la scara" (nervurile) in pozitie. Taiele un pic mai mari decit trebuie si slefuiestele cu smirghel la dimensuine corecta dupa care le tii si pe ele in pozitie cu ace. Dca ai unghi intre bat si nervura incearca sa-l pui in nervura in asa fel incit sta plat pe plat. Cu cit potirvesti mai bine cu atit nai rezistent va fi si pe deasupre va fi mai usor.
Dupa ce ai terminat totul acume este timpul sa lipesti. Daca folosesti aracet poti sa adugi un pic de apa sa fie mai subtire si intra in crapatura dintre piese mai usor.

Inca ceva: Dupa ce pui planul pe scindura pune o folie de hirtie cerata sau celofan deasupra sa nu se lipeasca totul de masa.

Succes Traian
0

#21 Useril este offline   F2B 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 26 February 2013 - 10:42 PM

Cioc Cioc este cineva acasa? S-a mai intimplat ceva? Cineva a disparut ca magaru in ceata :huh: .
0

#22 Useril este offline   Nanok@ 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 26 February 2013 - 10:56 PM

upps :) cica fiecare shut un *ur e un pas inainte .. mia culpa mia culpa ...lenea si anumite indatoriri casnice plus ...ca "m-a tras ata" catre un ardupilot pe un radian ...plus ca mi-a rapit timpul quadrocopterul ...pluss ... ce sa mai rusinica rusinica ...
e vorba aia " Nu spune lumii ceea ce vrei sa faci!Arata-i! " deocamdata nu am ce sa arat ...

am luat o placa de lemn pe care am imbracat-o in foi de pluta .. acele se infig cum trebuie doar ca nu am avut mojio sa fac ceva ... nu promit ... dar odata si odata trebuie sa imi dau examenul de corijenta ...

Aceasta postare a fost editata de Nanok@: 26 February 2013 - 10:58 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu