Modelism - RHC Forum: modelist in 2013 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

modelist in 2013 sfat pentru un incepator

#1 Useril este offline   Alex99 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 68
  • Inregistrat: 05-March 13

Postat 07 March 2013 - 03:08 PM

Buna!

Eu sunt intarziatul din modelistica :lol:
De curand am observat ca nu e bine sa ai incredere in cei care detin firme (in nordul tarii) ce importa elicoptere rc.
La sfatul celor de la acel magazin am achizitionat un Falcon 450 (nu cea mai buna decizie a mea)...
Mi-am facut un tren de aterizare ptr incepatori si am iesit la camp.
Dupa ce am zburat cateva packuri a murit un servo de la platou si elicopterul a picat la sol putin "schiop". In afara de acel servo, stricaciuni nu au fost.
Nici o problema, entuziasmat merg la PC intru pe net si comand niste servo-uri de alea ceva mai bune (Align DS4xx metal gear) x3 bucati, mai iau o baterie mai una mai alta si ajung la un cost de 500 de lei. (pe langa costul initial de 1100).
Acum ajungand la partea mai interesanta. Dupa inca vreo 10 - 15 packuri la camp (reuseam sa tin elicopterul in hover la 30-40 cm de sol, intr-o raza de 2 metrii) linistit privesc elicopterul in hover (tail in) si de-odata poc, troc e pe o parte fara sa ating nimic, nici macar nu am avut timp sa reactionez sa aduc turatia la zero.
pagube: tail shaft (era aproape rupt in 2),main gear si cateva "maruntisuri" din head( ceva mixing arms, flybar, si cel mai importantbratul de la un blade holder, (unde se leaga tija de ghidaj a palei). Din ce a putut capul meu sa debiteze, blade holderul a cedat, cauzand pala sa loveasca tail shaftul, iar restul pieselor marunte au cedat de la soc.

pagubele nu sunt mari, dar aici intra intrebarea mea:

sa il repar exact asa cum a venit de la Botosani (hopa) ma costa 150 lei cu transport.
sa il imbunatatesc putin( blade holder din aluminiu si alte chichite) ma costa 250 lei cu transport.
la cele de deasupra adaugam inca 100 de lei ptr ca vreau inca un servo digital ptr tail.

o alta optiune ar fi sa iau un SKYA 450 v2 care e kit clona align, iar din informatiile ce sunt pe net ar avea imbunatatirile deja facute (head de aluminiu etc). Asta ar fi 450 cu transport + 100 ptr servo ( tinand cont ca folosesc, cel putin ptr inceput esc, motor gyro si restul de servo ramase de pe falcon ). Problema este ca nu cunosc elicopterul, poate e la fel de bun ca si falconul....

Nu am nici cea mai vaga ideea ce sa fac.

oricum limita mea este de 600 de lei.

voi ce credeti?

Vad ca multi dintre voi folositi sau ati folosit HK450... si am vazut cateva care arata frumos in poze de la preturi de 30 de dolari la 60 de dolari( toate in buget, adaugand transportul de aprox 40 de dolari). problema e ca eu sunt putin fricos si imi place sa platesc in sistem rambursare, iar daca comand de la hobby king va trebui sa platesc cu cardul si o sa stau ca pe ace o luna, pina imi ajung cele comandate, daca vin sau nu vin.. am cumparat ceva sau numai mi-au luat banii din cont si gata, ... daca se pierde coletul? Eu stau intr-o localitate de langa Timisoara, ma gandesc ca respectivul colet va ajunge la un OP din timisoara care are si pct vamal. si acolo alta distractie mai plateste tva, vama etc...

is in ceata rau de tot.

cel mai convanabil e sa iau skya 450 din romanica ptr ca ajunge repede si platesc in mod ramburs. Pe de cealalta parte, poate e un elicopter de .... sa zicem paie....

un sfat e bine venit.

am incheiat cu compunerea, o zi buna!
Instructor de zbor (simulator + dubla comanda) in cadrul Cercului de aeromodelistica - Palatul Copiilor Timisoara!

www.facebook.com/aeromodeletimisoara
www.aeromodelismtm.enjin.com

tel: 0745.307.011
0

#2 Useril este offline   emilemir 

• Search Sexy Girls from your city for night
  • Grup: Validating
  • Postari: 881
  • Inregistrat: 04-April 10
  • Interests:discussion

Postat 07 March 2013 - 03:16 PM

parerea mea e sa cauti la bursa poate gasesti un hk 450 sau un trex 450 la un pret bun, daca nu fa-ti curaj si comanda de pe hobbyking.
0

#3 Useril este offline   vlad1 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2659
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 07 March 2013 - 03:28 PM

Alex,

Skya 450 - ul, e ok. Merita.
Toata electronica de pe Falcon, o poti monta in 450, si ai un elicopter zburabil.
0

#4 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 07 March 2013 - 05:51 PM

Din pacate e asa cum ai banuit. Falcon e junk, nici nu stiu daca se mai fabrica. Cei de la magazin trebuie sa-l vanda ca nu pot sa le dea foc.

Din pacate si electronica de pe el e din categoria junk:

- servo sunt naspa si o sa-ti moara in zbor (urmat de crash), la avioane mai merg la heli nu.
- gyro e supernaspa
- regulatorul e slab, la multi se arde
- mototul e modest dar OK.
- statia e naspa

Sfatul cu un HK de pe forum e foarte bun, sunt foarte ieftine si cu nimic mai proaste decat unul nou (si alea noi sunt pline de defecte).

Da si HK450 cu flybar nu e cine stie ce. Unul fara flybar da ture in jurul lui si un Blade 130X e net superior.

De fiecare data cand vine un colet din afara UE trebuie sa mergi la posta cu vama fie ca platesti sau nu ceva in plus. Sunt si in europa destule magazine bune cu preturi decente. Peste asta are si hobbyking depozitul din Olanda cu preturi bune, transport ieftin si nu ai treaba cu vama.
0

#5 Useril este offline   Alex99 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 68
  • Inregistrat: 05-March 13

Postat 07 March 2013 - 06:02 PM

Vezi postareastiganas, la 07 March 2013 - 05:51 PM, a spus:

De fiecare data cand vine un colet din afara UE trebuie sa mergi la posta cu vama fie ca platesti sau nu ceva in plus. Sunt si in europa destule magazine bune cu preturi decente. Peste asta are si hobbyking depozitul din Olanda cu preturi bune, transport ieftin si nu ai treaba cu vama.

Buna!

In primul rand multumesc tuturor pentru raspunsuri.

M-am uitat la "Bursa" pe forum, nu am vazut ceva 450 sa mai fie la vanzare momentan.

Intrebare de 100 de puncte, ce vrei sa spui prin "nu ai treaba cu vama"? Adica coletul nu vine la posta cu vama sau?

Multumesc.
Instructor de zbor (simulator + dubla comanda) in cadrul Cercului de aeromodelistica - Palatul Copiilor Timisoara!

www.facebook.com/aeromodeletimisoara
www.aeromodelismtm.enjin.com

tel: 0745.307.011
0

#6 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 07 March 2013 - 06:04 PM

Coletele din UE vin la posta normala impreuna cu cele din Slobozia.

Vezi postareaAlex99, la 07 March 2013 - 06:02 PM, a spus:

Buna!

In primul rand multumesc tuturor pentru raspunsuri.

M-am uitat la "Bursa" pe forum, nu am vazut ceva 450 sa mai fie la vanzare momentan.

Intrebare de 100 de puncte, ce vrei sa spui prin "nu ai treaba cu vama"? Adica coletul nu vine la posta cu vama sau?

Multumesc.

0

#7 Useril este offline   Robert_Damian 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 255
  • Inregistrat: 03-February 11
  • Interests:Elicoptere

Postat 07 March 2013 - 06:09 PM

Sau vine direct acasa cu firma de curierat GLS. Eu am un colet de 123 USD (valoare transport aproximativ 14 USD)care este in drum spre Romania cu GLS-ul, comanda facuta acum 2 zile.
HK 450MT...
0

#8 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru

Postat 07 March 2013 - 06:09 PM

Baga anunt la cumparari. Spune clar ce vrei si sigur o sa ai oferte. Sunt multi care au 450 cu care nu mai zboara dar nu le-au pus pe bursa.
0

#9 Useril este offline   davinci 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 346
  • Inregistrat: 18-December 11

Postat 15 March 2013 - 07:00 PM

As vrea sa-ti spun ca am un hk 450v2 si este extraordinar. Am avut ceva probleme cu servourile, dar am cumparat de la hoby kyng, unele digitale , metalice cu 3,90$ bucata si sunt foarte multumit. Cu toate ca afost anul nou chinezesc, pachetul a ajuns bine.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

Raspuns rapid

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu