Device "DigitAll" all in one
Postat 20 January 2012 - 11:09 AM
Are 3 intrari (din RC) si 8 iesiri repartizate astfel:
INTRAREA 1 scoate la iesire "1 canal 2 servo" cu reglaj pe fiecare servo in parte 0-180 grade si concomitent are iesire pt un switch dublu cu memorie
INTRAREA 2 scoate la iesire un switch dublu cu memorie
INTRAREA 3 scoate la iesire un switch dublu fara memorie
Se pot folosi toate 3 canalele in acelasi timp(legate la 3 canale RC) sau la alegere. In dreptul fiecarui LED are o iesire de masa de cca 6A. Fiecare mansa are o zona "moarta" de aprox 20% din cursa. Tot device-ul are dimensiunea de 3,5/4 cm.
Se poate comanda cu el din RC, independent, lumini spate, lumini fata, voltmetru, semnalizare basculare cuve, elctromagneti, etc. Deasemenea se poate cupla tot din RC bateria de rezerva din barca.
Imi cer scuze pt calitatea groaznica a filmuletelor dar am filmat cu ce am avut la indemana, de aceea am facut 2 filmari .
Am pus folie rosie peste led-uri pt ca altfel dadeau o lumina prea puternica si nu se mai diferentiau luminile de la canale.
Postat 25 January 2012 - 01:48 PM
Succes.
Postat 26 January 2012 - 10:51 AM
Aceasta postare a fost editata de DigitAll: 26 January 2012 - 10:54 AM
Postat 26 January 2012 - 05:12 PM
Zic bine? daca am insa alte trei canale la statie...adica am statie cu 6 canale atunci ultimele 3 le folosesc la device-ul tau ca sa fac functii suplimentare. Nu?
Te intreb asta pentru ca am crezut ca de exemplu ai implementat ceva de genul:
Am o statie cu doua canale...i canal motor si 1 canal carma...il folosesc pe cel de carma...il bag in device-ul meu...daca dau de carma la dreapta de trei ori rapid...tzac-tzac-tzac device-ul recunoaste aceasta seceventa si se "activeaza" facand ca acum sa poti misca din mansa cele 2 cuve nu carma. Apoi faci iar tzac-tzac-tzac cu mansa dar in dreapta si se dezactiveaza device-ul redand comanda carmei ca sa vii cu barca inapoi. Si asa cu, o telecomanda cu 2 comenzi doar, poti folosi inca doua pentru cuve.
Idem se poate face acum plecand cu mansa catre stanga intai...trei miscari catre stanga activezi functia de aprins lumini (le aprinzi sau stingi independent ca la tine) ...si apoi dai invers de trei ori si dezactivezi functia de stins lumini revenind iar la functia de carma...toate astea pentru ca daca barca sta pe loc...nu te intereseaza sa faci miscari din carma activand si dezactivand acest device ca sa basculezi sau ca sa aprinzi LED-uri.
Cam asta in mare...
Postat 26 January 2012 - 05:38 PM
charlie, la 26 January 2012 - 05:12 PM, a spus:
Zic bine? daca am insa alte trei canale la statie...adica am statie cu 6 canale atunci ultimele 3 le folosesc la device-ul tau ca sa fac functii suplimentare. Nu?
Te intreb asta pentru ca am crezut ca de exemplu ai implementat ceva de genul:
Am o statie cu doua canale...i canal motor si 1 canal carma...il folosesc pe cel de carma...il bag in device-ul meu...daca dau de carma la dreapta de trei ori rapid...tzac-tzac-tzac device-ul recunoaste aceasta seceventa si se "activeaza" facand ca acum sa poti misca din mansa cele 2 cuve nu carma. Apoi faci iar tzac-tzac-tzac cu mansa dar in dreapta si se dezactiveaza device-ul redand comanda carmei ca sa vii cu barca inapoi. Si asa cu, o telecomanda cu 2 comenzi doar, poti folosi inca doua pentru cuve.
Idem se poate face acum plecand cu mansa catre stanga intai...trei miscari catre stanga activezi functia de aprins lumini (le aprinzi sau stingi independent ca la tine) ...si apoi dai invers de trei ori si dezactivezi functia de stins lumini revenind iar la functia de carma...toate astea pentru ca daca barca sta pe loc...nu te intereseaza sa faci miscari din carma activand si dezactivand acest device ca sa basculezi sau ca sa aprinzi LED-uri.
Cam asta in mare...
Postat 26 January 2012 - 08:11 PM
Acest device are incorporat intr-un singur PIC urmatoarele module:
-1 canal 2 servo cu reglaj capete servo si switch dublu cu memorie paralel
-switch dublu cu memorie
-switch simplu(aici am si varianta pt comanda elctromagneti/actuatoare)
Exemplific cateva aplicatii:
1 canal 2 servo este binestiut deja.
Pe mansa pe care se foloseste motorul inainte/inapoi se poate lega device-ul paralel sa aprinda automat lumini fata cand merge in fata si lumini spate cand merge spate
Pe mansa carmei se poate lega paralel sa semnalizeze cand vireaza stanga sau cand vireaza dreapta
Aprinde voltmetrul din RC, semnalizeaza bascularea cuvelor si variantele nu se opresc aici
Am incercat sa vin cu idei noi,asa ca special nu am proiectat variante care deja sunt pe piata sau proiecte care exista liber pe internet. Puteam sa fac si varianta cu tzac tzac tzac dar mi se parea ca voi copia ideea altui om de valoare care si-a batut capul deja si a materializat o ideea proprie.
Si ca sa nu apara interpretari, acest device nu este de vanzare, cel putin deocamdata. Mai am inca 2 device-uri care in acest moment sunt unice dar nu le voi prezenta decat la momentul potrivit.
Postat 26 January 2012 - 11:14 PM
" ....daca dau de carma la dreapta de trei ori rapid...tzac-tzac-tzac device-ul recunoaste aceasta seceventa si se "activeaza" facand ca acum sa poti misca din mansa cele 2 cuve nu carma. Apoi faci iar tzac-tzac-tzac cu mansa dar in dreapta ...." se lasa de sportul asta ,experienta mi-a demonstrat de nshpe ori ca tehica multa presupune sa ai "frigiderul" plin tot timpul !!!
Postat 27 January 2012 - 10:54 AM
Pretul unui astfel de device insumat cu pretul unei RC in 2-3 canale egaleaza o statie cu 6 ch, ceea ce il face nerentabil.
Postat 27 January 2012 - 06:05 PM
ipsihi, la 27 January 2012 - 11:03 AM, a spus:
Intr-o oarecare masura aveti dreptate. Dau un exemplu: in cazul modulelor multifunctionale cu protectie la inversarea polaritatii,atentie marita ca nu cumva o iesire de masa sa ajunga la "+" cu device-ul activ, nu au voie sa crape. Pe langa avantajele care le prezinta, deficienta principala ramane pretul unui astfel de device: daca este accesibil la pret, balanta inclina mult spre un multifunctional.
Postat 04 February 2012 - 02:53 PM
charlie, la 25 January 2012 - 01:48 PM, a spus:
Succes.
Pt a se intelege mai bine functionalitatea si pt ca mai multe persoane mi-au cerut sa atasez si o schema: