Modelism - RHC Forum: staţie Signal 7FM - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

staţie Signal 7FM

#1 Useril este offline   ingermanland 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 31
  • Inregistrat: 16-December 09

Postat 08 February 2013 - 10:13 AM

am acasă o staţie SIGNAL 7 FM nouă , în cutie nefolosită cu vreo 4 sau 5 servomecanisme ; stă acolo de vreo 25 de ani şi nu am ce face cu ea întrucât nu mai am timp de modelism . e una din staţiile care erau accesibile pe vremea lui Ceauşescu şi care se foloseau în competiţii atât la navomodele ( la Năvodari - concursul se tinea pe lacul Tăbăcăriei în Constanţa ) cât şi la aero - la SĂLIŞTE în jud Sibiu
dacă e cineva interesat mă poate contacta aici ( dacă o mai tin mult degeaba o să devină o antichitate )
0

#2 Useril este offline   robert15 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1185
  • Inregistrat: 21-September 04
  • Interests:veliere rc, mountain bike,

Postat 08 February 2013 - 10:25 AM

Un pret?.multumesc.
Stamate Robert, CSU Galati

sunt perfect sanatos.....mi-au spus vocile
0

#3 Useril este offline   ingermanland 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 February 2013 - 11:42 AM

Vezi postareastamate, la 08 February 2013 - 10:25 AM, a spus:

Un pret?.multumesc.

pâi cam nu stiu ce pret să cer pe ea ; la vremea ei costa foarte mult
acum o statie cu aceleasi caracteristici şi poate chiar mai buna costa destul de putin cam 400 - 500 de lei
pretul ar trebui să fie mai mic altfel cel interesat si-ar cumpăra una noua
totusi nici la un pret derizoriu nu aş da-o ; 200 - 300 de lei nu reprezintă nimic
valoarea ei e mai mult istorică
numai vreun nostalgic pasionat ar putea fi interesat de ea
cine ştie dacă mi se dovedeşte că exisată o asemenea persoană , că are modele construite din epoca respectivă , că e " nebun " să aibă o asemenea staţie tocmai pentru a avea un model complet original poate că i-aş da-o cadou altfel mai bine o păstrez
0

#4 Useril este offline   robert15 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 February 2013 - 01:30 PM

Am avut asa ceva la casa pionierilor si ceream autorizatie de la politie sa o folosim.....tocmai din motive nostalgice am intrebat de pret.sa ma duc anul asta la prima etapa de veliere cu un signal langa spektrumuri.stima.

0

#5 Useril este offline   Freigeboren 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 166
  • Inregistrat: 02-June 08

Postat 08 February 2013 - 06:05 PM

Vezi postareaingermanland, la 08 February 2013 - 11:42 AM, a spus:

acum o statie cu aceleasi caracteristici şi poate chiar mai buna costa destul de putin cam 400 - 500 de lei
totusi nici la un pret derizoriu nu aş da-o ; 200 - 300 de lei nu reprezintă nimic
numai vreun nostalgic pasionat ar putea fi interesat de ea
cine ştie dacă mi se dovedeşte că exisată o asemenea persoană , că are modele construite din epoca respectivă , că e " nebun " să aibă o asemenea staţie tocmai pentru a avea un model complet original poate că i-aş da-o cadou altfel mai bine o păstrez

O Doamne! Si eu sunt nebun de nostalgic....poza din avatar e de cand eram in armata la graniceri..cand Romanica era o tara-penitenciar iar granicerii erau un fel de gardieni...aveai voie sa faci uz de arma , din cand in cand puteai sa "rezolvi" cate un infractor...trebuia doar sa justifici(sa le ai) tuburile goale...ziceau unii mai "nostalgici" ca mine : "Mai putin un porc de caine , mai mult o buca'de paine!" (painea era la cartela ! -doar una pe zi pe capatana!) La Casa Pionierilor m-am inscris la Navomodelism dar m-am trezit la Karting....si de atunci (acu fo, peste 3 decenii) chiar am ramas nostalgic vizavi de cutiutele alea patratoase cu care cate unul "manipula" navomodele facute din placaj si bucati de tabla recuperate din conserve... si Politia se chema Melitie.....tovarasi! Acu, insa gata cu nostalgia! Dat fiind ca nu gasesc nimic pe net vizavi de "SIGNAL 7 FM" n-ai putea sa ne spui cate ceva de genul: cate canale , alimentare de la...(baterii patrate de 4,50 lei..)daca are si receptor (pe langa alea 4-5 servo si daca mufele seamana cu modelele actuale).. si se mai zice ca o poza face cat o mie de cuvinte.... mor de curiozitate , si de nostalgie ....Cu respect, Frei
Un pui de lup , intr-o noapte cu Luna plina s-a speriat de ea, si a jurat ca dupa ce va creste mare si puternic , o va pandi si o va manca......Dupa 1 an , intr-o alta noapte cu Luna plina , insetat, lupul a vazut Luna in oglinda unui lac.....incordat a sarit cu gura larg deschisa si.............s-a'necat! ....
0

#6 Useril este offline   old-boy 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 887
  • Inregistrat: 13-June 03

Postat 08 February 2013 - 06:15 PM

Vezi postareastamate, la 08 February 2013 - 01:30 PM, a spus:

Am avut asa ceva la casa pionierilor si ceream autorizatie de la politie sa o folosim.....tocmai din motive nostalgice am intrebat de pret.sa ma duc anul asta la prima etapa de veliere cu un signal langa spektrumuri.stima.

@Stamate Autorizatia o luai de la posta nu de la militie, nu te supara pe mine dar hai sa nu dezinformam tanara generatie si.....
@Freigeboren ai dreptate painea era pe cartela una pe zi de caciula dar..... nu murea nimeni de foame pe cand azi sunt pensionari care vad carne doar la TV, sa nu credeti cunva ca sunt un NOSTALGIC.
Tot mai bine pe picioare cand te sprijini pe pamant
0

#7 Useril este offline   robert15 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 February 2013 - 08:55 PM

autorizatia o luam direct de la militie pentru ca statia intra in bruiaj cu statiile lor de emisie-receptie.din cauza asta aveam uneori neplaceri cu modelele pe apa.... basca ca sa fim credibili, ne trezeam si cu cate un militian langa noi la balta.
P.S. Oldboy,nu dezinformez pe nimeni...pur si simplu sunt vremuri in care modelismul se mai facea organizat la nivel national si platit de statul de atunci.

0

#8 Useril este offline   ButnariuCristian 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 655
  • Inregistrat: 27-May 12
  • Interests:Modelism in general ...... si multe altele .... !

Postat 09 February 2013 - 03:32 AM

Nostalgie si frustrare !Am strans si eu, cu timpul,tot soiul de giuvaiericale: motoare(rusesti,chinezesti),o statie(Pilot 4, cred),etc . . Era greu sa faci modelism atunci, trebuia sa fii hotarat, nu gluma !Nu se gaseau prea multe . . . (clubul de modelism, era de fapt, singura solutie rezonabila).Realizez ca toate sant acum, bune de muzeu(desi, unele sant noi-noute),nici sa le arunci nu-iti vine.Mai este oare ceva de facut cu ele ?Putem oare inventa un fel de categorie speciala, un fel de paleo-modelism, sau nu mai ramane decat sa le pastram pe post de decor nostalgic ?
0

#9 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2103
  • Inregistrat: 02-November 05
  • Interests:Avioane Ultrausoare, Planoare, Aeromodele , Heli

Postat 09 February 2013 - 11:41 AM

Eu mai am si acum 2 servo si un receptor de Signal .Mufele nu potrivesc de la nimic erau facute de ei si nu potriveau cu Graupner, Kraft, etc.
Era o statie destul de buna la vremea respectiva acuma nu stiu ce sa zic dupa atatia ani s-ar putea sa nici nu mai functioneze.Mai functioneaza?

Ciao Sorin
0

#10 Useril este offline   ingermanland 

• Incepator
  • PipPip

Postat 11 February 2013 - 03:09 PM

o să pun fotografii mai pe seară acum sunt la serviciu
0

#11 Useril este offline   ingermanland 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 February 2013 - 10:05 AM

http://postimage.org/gallery/9yry9fng/
0

#12 Useril este offline   robert15 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 10:57 AM

Bijuterie.spor la vanzare.

0

#13 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 956
  • Inregistrat: 09-April 09
  • Interests:AEROMODELISM

Postat 12 February 2013 - 05:27 PM

Salut.Am si eu 2 bucati.Cu una inca mai zbor un planor Eg.Am restaurat-o complet.Potentiometrele de la stickuri sunt nemuritoare.Are un sistem foarte misto de agatat de gat,cu o curea de piele care se regleaza pe inaltime.Sprijini perfect manutele pe statie asa fel in cat ai degetele libere pe stickuri.Sistem care nu mai este intalnit acum la nimic decat daca-ti iei suport special.Singura statie cu care ma simt foarte degajat cand zbor.Are 7 canale toate proportionale,indicator pentru stare baterie si puterea in emitator.Ai 2 nivele de putere in emisie 0,5W si 1w.La 0,5W am mers 3km la 1w nu am incercat-o.Are o ditamai antena foarte solida si foarte mare.

Statia mea este facuta in 1980 asa scrie pe cutie.Facuta in RDG parca nu stiu exact s-au mai sters unele chestii de pe cartonul asta.

Ca o concluzie,SUPER STATIE.Pacat ca nu are pe ia nici o alta functie pe canalele respective iar receptorul este mare dar nu ma deranjeaza.

este o statie pe care nu vreau sa o dau vreo data.Pentru zbor simplu ca un planor este de ajuns pentru mine.
Numai bine.
SUNTEM FUDULI
0

#14 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 12 February 2013 - 05:36 PM

am uitat sa mai spun ca statia este in 27 MHz si functioneaza numai cu quarturile cu care vine ia.Nu poti pune altceva in locul lor.
SUNTEM FUDULI
0

#15 Useril este offline   comnean 

• Jetinson
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 886
  • Inregistrat: 31-December 08
  • Interests:WHAT KIND OF MAN WOULD LIVE WHERE THERE IS NO DARING? I DON'T BELIVE IN TAKING FOOLISH CHANCES, BUT NOTHING CAN BE ACCOMPLISHED WITHOUT ANY CHANCE AT ALL.

Postat 13 February 2013 - 09:29 AM

Scuze dar MPX si Graupner au sistemul de agatat de gat exact la fel.
MC 24 Graupner ACT 2.4, mpx 3300 PROFI
SERIOUS THINKS THAT CAN FLY + A DREAM UNDERCONSTRUCTION
0

#16 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 13 February 2013 - 10:12 AM

Arata foarte bine, e buna de tinut pentru colectie. O intrebare:

erau 32 canale in 27 Mhz ?

asa inteleg din ce scrie pe cutie (unde mai pui ca e si in romana, eu nu am vazut alta statie cu text in romana)
0

#17 Useril este offline   comnean 

• Jetinson
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 886
  • Inregistrat: 31-December 08
  • Interests:WHAT KIND OF MAN WOULD LIVE WHERE THERE IS NO DARING? I DON'T BELIVE IN TAKING FOOLISH CHANCES, BUT NOTHING CAN BE ACCOMPLISHED WITHOUT ANY CHANCE AT ALL.

Postat 13 February 2013 - 11:23 AM

Dupa KRAFT-ul american care era in dotarea Caselor Pionerilor s-au adus aceste statii alaturi de PILOT-uri (mizerabile). Textul era intr-o romana stricata inclusiv in manual.
MC 24 Graupner ACT 2.4, mpx 3300 PROFI
SERIOUS THINKS THAT CAN FLY + A DREAM UNDERCONSTRUCTION
0

#18 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 12:42 PM

@ EBA am uitat sa mai spun ca statia este in 27 MHz si functioneaza numai cu quarturile cu care vine ia.Nu poti pune altceva in locul lor.

Deci daca am alta pereche de quarturi pe alt canal din cele 32 de canale in care s-au facut quarturile nu functioneaza? Mi-e greu sa cred.

Eu am avut una de la palatul pionierilor in folosinta (a trebuit sa o dau inapoi) si nu am schimbat quarturile pentru ca nu aveam altele, dar am mai avut o Start 5 primita de la federatie, tot in RDG fabricata, la care i-am schimbat quarturile, am modificat-o sa scoata 1 W, avea doar 300MW, etc.si nu au fost probleme.

Ciao Sorin
0

#19 Useril este offline   EBA 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 05:58 PM

Vezi postareaSORIN CAIUS, la 13 February 2013 - 12:42 PM, a spus:

@ EBA am uitat sa mai spun ca statia este in 27 MHz si functioneaza numai cu quarturile cu care vine ia.Nu poti pune altceva in locul lor.

Deci daca am alta pereche de quarturi pe alt canal din cele 32 de canale in care s-au facut quarturile nu functioneaza? Mi-e greu sa cred.

Eu am avut una de la palatul pionierilor in folosinta (a trebuit sa o dau inapoi) si nu am schimbat quarturile pentru ca nu aveam altele, dar am mai avut o Start 5 primita de la federatie, tot in RDG fabricata, la care i-am schimbat quarturile, am modificat-o sa scoata 1 W, avea doar 300MW, etc.si nu au fost probleme.

Ciao Sorin

Pai sa-ti dau un exemplu de quarturi.

Canalul 20.

Pe statie ai quart de 13577,5 KHz
Pe receptor ai quart de 26,690 MHz
SUNTEM FUDULI
0

#20 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2013 - 08:56 PM

Bine si pe canalul 21?,..., pe 32? nu trebuie sa fie perechi de quarturi emitator receptor pentru fiecere canal?

Ciao Sorin
0

#21 Useril este offline   ingermanland 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 February 2013 - 10:11 AM

Vezi postareastiganas, la 13 February 2013 - 10:12 AM, a spus:

Arata foarte bine, e buna de tinut pentru colectie. O intrebare:

erau 32 canale in 27 Mhz ?

asa inteleg din ce scrie pe cutie (unde mai pui ca e si in romana, eu nu am vazut alta statie cu text in romana)

da are 32 de canale însă la ea nu am decât două perechi de cuarţuri ( dar stiu pe cineva care are mai multe - si mai are şi alte staţii la fel dar care au fost folosite )
0

#22 Useril este offline   robert15 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 10:38 AM

Si pretul statiei care este?

0

#23 Useril este offline   Rottyrc 

• R/C PILOT
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2641
  • Inregistrat: 06-October 08

Postat 14 February 2013 - 12:01 PM

Vezi postareaingermanland, la 14 February 2013 - 10:11 AM, a spus:

da are 32 de canale însă la ea nu am decât două perechi de cuarţuri ( dar stiu pe cineva care are mai multe - si mai are şi alte staţii la fel dar care au fost folosite )

Gratis de la mine doua perechi de quarturi originale sigilate pentru ea.
ADRIAN - Tel.0787 828 507
Ingerii zboara pentru ca o iau usor .....
0

#24 Useril este offline   SORIN CAIUS 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 14 February 2013 - 12:45 PM

Nu ai vazut mai sus pretul?

Ciao Sorin
0

#25 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 11 March 2013 - 08:31 AM

Gata, acum ca v-ati lamurit am sters cele 21 de posturi in plus. Singurul Dom Profesor a punctat corect dar postarea lui nu-si mai avea sensul in lipsa celorlalte.

Vanzare buna si pune totusi un pret acolo, macar sa respectam un pic regulile si sa evitam discutii pe tema asta.

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu