Pagina 1 din 1
vagon pe 10 osii TT facut total al mana
Postat 26 May 2005 - 01:11 PM
Nici nu m-as fi prins ca nu e de fabrica. Cum l-ai facut? Din ABS ? Din ce am vazut si restul dioramei arata bine.
Intai da cu toporu' si pe urma intreaba-l ce-a vrut!
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
Postat 01 June 2005 - 08:37 AM
O realizare de exceptie! http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/cool.gif
Mi-as dori sa stiu/pot face si eu asa ceva... Primiti invatacei? ;)
Mi-as dori sa stiu/pot face si eu asa ceva... Primiti invatacei? ;)
Postat 01 June 2005 - 11:21 AM
Dat fiind faptul ca are cate 5 osii la fiecare cap si lungimea vagonului cum ai rezolvat problema rasturnarii la curbe ? te intreb ca si eu am un vagon cu doar 4 osii dar cu lungime mare care cam are tendinta sa se rastoarne la curbe daca este pozitionat mai aproape de locomotiva si garnitura e mai lunga ? nu mai zic cat de complicat e sa asezi toate cele 10 osii pe sine...
Cat despre realizare nu ne dai si noua niste detalii ? ca doar nu l-ai facut din bucati de plastic taiate cu cutterul. Daca ar fi sa mai faci unul cu cat l-ai vinde ? Cum se numeste acest vagon ? si la ce este folosit in realitate ?
Multumesc anticipat
Cat despre realizare nu ne dai si noua niste detalii ? ca doar nu l-ai facut din bucati de plastic taiate cu cutterul. Daca ar fi sa mai faci unul cu cat l-ai vinde ? Cum se numeste acest vagon ? si la ce este folosit in realitate ?
Multumesc anticipat
Postat 01 June 2005 - 02:25 PM
@ vio_danciu
Vezi daca poti sa dai un joc transversal mai mare la osiile de mijloc ale boghiului si poate rezolvi problema cu asezarea in cale. La vagoanele reale, osiile de capat ale boghiului sunt de ghidare, celelalte au buzele de bandaj subtiate (ceea ce la tine nu cred ca se poate) asa ca vezi ce daca rezolvi cu jocul.
Vezi daca poti sa dai un joc transversal mai mare la osiile de mijloc ale boghiului si poate rezolvi problema cu asezarea in cale. La vagoanele reale, osiile de capat ale boghiului sunt de ghidare, celelalte au buzele de bandaj subtiate (ceea ce la tine nu cred ca se poate) asa ca vezi ce daca rezolvi cu jocul.
Aceasta postare a fost editata de Pacific 231.000: 01 June 2005 - 02:26 PM
Realitatea e chiar in fata...dar adevarul este dincolo de noi!
Postat 02 June 2005 - 08:02 AM
in legatura cu deraierea, si eu am avut destule probleme pana am gasit solutia optima pentru ca vagonul sa nu deraieze, mai ales ca la macazele profil I contra sina este prea aproape de sina pe care ruleaza vagonul si am intampinat ceva probleme dar s-au rezolvat,fata de cele profil U care are mai mare libertate la intrarea in macaz, cat despre deraiere in curba asta nu deraiaza ca toata partea de sub platforma este imbracata in suvite de plumb tocmai in ideea ca sa nu deraieze, doar daca pui multe vagoane grele dupa el si rulezi foarte repede, ca in curba trebuie incetinit putin, o alta problema este si sina daca este dreapta si paralela, sunt multe cauze pentru care un vagon deraiaza, am intalnit aceeasi problema la vagoanele platforma cu osie simpla nemtesti ca distanta intre prima si ultima osie era prea mare si imi deraia in curbe fara alte vagoane dupa, axele rotilor nu sunt ca celelalte pe conuri cu pe fusuri pentru a micsora uzura in timp si mai ales frecarea ca sa nu "omor" locomotiva. Tara vagonului este de 150 tone, deci transporta diferite incarcaturi care pe platformele mai mici nu se poate, transformatoare de inalta tensiune mai mici, piese mari ca greutate, etc. :wub:
Aceasta postare a fost editata de savin alex: 02 June 2005 - 08:09 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1