Modelism - RHC Forum: servo saver - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

servo saver cum se face...

#1 Useril este offline   bMaNiAc 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 677
  • Inregistrat: 17-July 03

Postat 13 June 2005 - 07:24 PM

deci... cum se face subiectul in cauza
-__-==.\_
O == = O
"BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!"
0

#2 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 13 June 2005 - 07:43 PM

Pana pune cineva o poza, hai sa dau si eu cu banul. Am vazut o varianta, pe care incerc s-o si explic. As scapa de 1 pagina de text cu o singura schita, dar mi-e tare lene. E un element care "cedeaza" controlat, si e construit astfel incat sa revina dupa incetarea fortei.
Stii cum e o parghie de comanda, care se monteaza pe axul de la servo. Incearca sa-ti inchipui arborele acelei parghii, intrerupt. Cele doua bucati sunt mentinute in contact cu un arc tensionat. Partile in contact ar putea fi ca forma: de la suprafata plana cand aproape ar putea sa nu transmita moment (sau sa transmita in functie de forta de apasare a arcului) pana la forma de cuplaj cu gheare unde aproape nu conteaza arcul, dar nici nu mai pot aluneca suprafetele. Ideea e ca ele sa alunece la depasirea unui moment rezistent dar sa revina in pozitia initiala dupa incetarea actiunii. S-o scurtez ca vad ca nu reusesc sa explic, e ca un cuplaj cu 2 gheare pe fiecare piesa, dar rotunjite, astfel incat e posibila rasucirea lor relativa (apare si o deplasare axiala). Scopul e sa nu se forteze reductorul servoului prin "actionarea" accidentala a tijei de comanda sau prin blocarea acesteia, poate concret la un crash. De regula scapa reductorul. Scuze ca-s asa incoerent inca de luni, de la ora asta...
Poate ai noroc de o schita sau o poza pe undeva.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 13 June 2005 - 10:29 PM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#3 Useril este offline   bMaNiAc 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 677
  • Inregistrat: 17-July 03

Postat 13 June 2005 - 08:04 PM

k... servo saver stiu ce e... am incurcat eu borcanele....
-__-==.\_
O == = O
"BURN RUBBER NOT YOUR SOUL!!"
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu