Modelism - RHC Forum: Sfat Achizitionare - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Sfat Achizitionare

#1 Useril este offline   Flavis 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 14
  • Inregistrat: 07-January 13
  • Interests:Bike,Rc,Fotografie

Postat 08 January 2013 - 02:59 PM

Vreau sa incep prin a va spune : Salut . Acesta este primul meu post si sunt incepator in ale automodelelor.
As dori sa achizitionez acest model: http://www.okazii.ro...anda-a121136046 pentru a face drit cu el.Imi puteti spune daca este bun ?
Si ce alte variante mai pot cumpara pana in 600 de lei.Stiu ca este o suma mica dar nu vreau sa cheltui mult de la inceput.
0

#2 Useril este offline   Rapperul 

• ••• Respect Me , NOOB •••
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 962
  • Inregistrat: 08-July 11
  • Interests:> Bodybuilding <

Postat 08 January 2013 - 03:10 PM

Cauta pe forum , la vanzari automodelism , sunt destule anunturi cu driftere la preturi foarte ok , sub 500 lei COMPLETE , dar sunt electrice nu termice !

MANU !

Aceasta postare a fost editata de Rapperul: 08 January 2013 - 03:13 PM

> > > Pro Bodybuilder < < <
________________________________________________________________________________________________________________________

~ Topicul meu cu Feed-Back ~
0

#3 Useril este offline   Flavis 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 January 2013 - 03:42 PM

Vezi postareaRapperul, la 08 January 2013 - 03:10 PM, a spus:

Cauta pe forum , la vanzari automodelism , sunt destule anunturi cu driftere la preturi foarte ok , sub 500 lei COMPLETE , dar sunt electrice nu termice !

MANU !
e vreo diferenta intre electrice si termice ? inafara ca la termice iti trebuie combustibil?
0

#4 Useril este offline   vgeorge 

• Membru Fondator MDT
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2706
  • Inregistrat: 31-August 09

Postat 08 January 2013 - 03:56 PM

Hmm, diferente?nu, nu sunt deloc.
Eu zic sa iei una electrica si una termica ca poate te plictisesti.

Termica inseaman combustibil care este in jur de 140ron 4l.Termica inseamna, zgomot si fum.Termica inseamna atentie la temperatura reglaje ale motorului si multe altele.
Te rog eu, pune mana si citeste pe goagal, intereseazate, si nu veni cu texte de genu: E vreo diferenta intre termic si electric.
Racing
-Associated B7 - buggy 2wd electric
-Associated B74.2 - buggy 4wd electric
-Mugen MTC2 - stock/mod touring electric
-Associated SC6.2 - short course 2wd electric
-Losi SCTE 2.0 - short course 4wd electric
-Mugen MBX7TR - truggy nitro
-Mugen MBX8R - buggy nitro
-Kyosho MR04 - 1/28 box stock
-GLR racing - 1/28 mod
-Garbage collection - Crawler performance scale

[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#5 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 08 January 2013 - 04:06 PM

Vezi postareaFlavis, la 08 January 2013 - 02:59 PM, a spus:

Vreau sa incep prin a va spune : Salut . Acesta este primul meu post si sunt incepator in ale automodelelor.
As dori sa achizitionez acest model: http://www.okazii.ro...anda-a121136046 pentru a face drit cu el.Imi puteti spune daca este bun ?
Si ce alte variante mai pot cumpara pana in 600 de lei.Stiu ca este o suma mica dar nu vreau sa cheltui mult de la inceput.

Unde vrei sa faci drift cu ea? Ai mai pus mana pe asa ceva pana acum? Nu vrei sa "tragi" o fuga pana la Grand Arena sa vezi la fata locului cum si in ce fel... s-apoi sa te hotarasti??? Nu il lua in seama pe vgeorge acum, ca nu este pe bicicleta ci este la volan si este cam iritat se pare... ca in semnatura lui. Completeaza-ti toate datele din contul tau. Si intre termica si electrica sunt diferente majore.
0

#6 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1133
  • Inregistrat: 19-May 10

Postat 08 January 2013 - 04:10 PM

Daca nu vrei sa cheltui mult, simplu, nu iti mai cumpara nimic :) a mai fost un exemplu acum cateva zile, unul ca tine care a cumparat un buggy stricat doar pentru ca nu a vrut sa cheltuie mult.

Ce se intampla ? Toti nou venitii vor drift ? Este noua moda ? Ce s-a intamplat cu offroad-ul ?

Oricum mi se parea combinatia perfecta intre drift si termic :))
Fan Nokia.
0

#7 Useril este offline   sergiu 4wd 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1553
  • Inregistrat: 20-December 09
  • Interests:RC

Postat 08 January 2013 - 04:20 PM

Vezi postareaDiesel, la 08 January 2013 - 04:06 PM, a spus:

Unde vrei sa faci drift cu ea? Ai mai pus mana pe asa ceva pana acum? Nu vrei sa "tragi" o fuga pana la Grand Arena sa vezi la fata locului cum si in ce fel... s-apoi sa te hotarasti??? Nu il lua in seama pe vgeorge acum, ca nu este pe bicicleta ci este la volan si este cam iritat se pare... ca in semnatura lui. Completeaza-ti toate datele din contul tau. Si intre termica si electrica sunt diferente majore.

Vezi postarealamav4, la 08 January 2013 - 04:10 PM, a spus:

Daca nu vrei sa cheltui mult, simplu, nu iti mai cumpara nimic :) a mai fost un exemplu acum cateva zile, unul ca tine care a cumparat un buggy stricat doar pentru ca nu a vrut sa cheltuie mult.

Ce se intampla ? Toti nou venitii vor drift ? Este noua moda ? Ce s-a intamplat cu offroad-ul ?

Oricum mi se parea combinatia perfecta intre drift si termic :))

Inca un topic care se prabuseste inainte de a se incepe discutia propriu-zisa .

Ma intreb ce o fi inteles saracul om din cometariile vostre :blink:

Bravo !!! :good:
Scurtu Sergiu - 0766301990
0

#8 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 08 January 2013 - 04:29 PM

Vrei drift, iti trebe ceva electric onroad 4wd

Vrei nou, in banii astia cred ca doar maverick strada

Fa ce zice Diesel, du-te si vezi cu ce se maninca, pe viu
USER BANNED BY ADMIN
0

#9 Useril este offline   Flavis 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 January 2013 - 04:33 PM

Imi cer scuze daca nu am experienta si vreau sa invat.Imi cer scuze daca nu am un buget de 10000 de lei.Imi cer scuze daca nu am gasit pe google un articol complet despre automodele.O zi buna.
0

#10 Useril este offline   Rapperul 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2013 - 04:59 PM

@flavis , sunt total diferite termicele de electrice .
- termice : reglaje , combustibil , fum , zgomot , bla bla bla
- electrice : reglaje , acumulatori , silentios , bla bla bla

DAR , trebuie sa`ti alegi ce vrei , un electric e mai scump de intretinut ca un termic ! Electricu` necesita acumulatori ( ni`mh , ni`cd , li`po , li`fe ) , necesita incarcator ( profi sau classic ) , necesita ESC ( brushed sau brushless ) , necesita motor ( brushed sau brushless ) , servo au amandoua .
Cel mai bine cauti un automodelist , pe cineva din zona , imprejurimi si il rogi sa`ti arate cu ce se mananca !

Eu de exemplu , am inceput automodelismu` acuma 2-3 ani , am avut un drifter brushed ( cu perii ) , tamiya tt-01 mai exact , pe scurt " frumos dar nu prea " , si am stiut ca on`road`u nu e de mine chiar daca acuma cateva zile mi`am achizitionat unu mai mult sa`l fac de frumusete ....
Zic sa vezi ce inseamna on`road fie el drift , touring , rally si sa vezi ce inseamna si off`road si tocmai atunci o sa`ti faci o parere despre ce ai vrea .
Cu on`road nu o sa poti sa mergi prin iarba , pe macadam , pietris , sa sari cu el , o sa fii limitat la asfalt dar cu un off`road`er nu , o sa poti sa mergi si pe off`road dar si pe on`road .

Fiecare e cu placerea lui fie el OFF`ROAD`ER , fie el ON`ROAD`ER !

CUMPARA`TI CE CREZI CA TI SE POTRIVESTE ! MANU !

Aceasta postare a fost editata de Rapperul: 08 January 2013 - 05:01 PM

________________________________________________________________________________________________________________________

0

#11 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2013 - 05:08 PM

Vezi postareaRapperul, la 08 January 2013 - 04:59 PM, a spus:

DAR , trebuie sa`ti alegi ce vrei , un electric e mai scump de intretinut ca un termic ! Electricu` necesita acumulatori ( ni`mh , ni`cd , li`po , li`fe ) , necesita incarcator ( profi sau classic ) , necesita ESC ( brushed sau brushless ) , necesita motor ( brushed sau brushless ) , servo au amandoua .
Cel mai bine cauti un automodelist , pe cineva din zona , imprejurimi si il rogi sa`ti arate cu ce se mananca !

Ma bag si eu ca de obicei, ca musca-n calului !

Un automodel termic este mai scump de intretinut ca un electric :
- ghici ce, si termicul are nevoie de acumulatori pentru receptie si starterbox sau rotostarter
- are nevoie si de incarcator sa incarce acei acumulatori mai sus mentionati
- foloseste doua servo, fata de unul la electric
- combustibil care se duce repede, iti trebuiesc doua filtre de aer la tine, ulei de filtru de aer, ulei after run, termometru, multe bujii, etc, termica la fiecare iesire papa bani.
Fan Nokia.
0

#12 Useril este offline   Rapperul 

• PipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2013 - 05:20 PM

Vezi postarealamav4, la 08 January 2013 - 05:08 PM, a spus:

Ma bag si eu ca de obicei, ca musca-n calului !

Un automodel termic este mai scump de intretinut ca un electric :
- ghici ce, si termicul are nevoie de acumulatori pentru receptie si starterbox sau rotostarter
- are nevoie si de incarcator sa incarce acei acumulatori mai sus mentionati
- foloseste doua servo, fata de unul la electric
- combustibil care se duce repede, iti trebuiesc doua filtre de aer la tine, ulei de filtru de aer, ulei after run, termometru, multe bujii, etc, termica la fiecare iesire papa bani.

Stiam toate cele de mai sus nu era nevoie sa exemplifici , mai ales mie care nu`s nou venit :)

Isi cumpara ce vrea , poate , place ! Eu unu as vota pentru un off`road`er electric fie 2-4wd !

MANU !

0

#13 Useril este offline   lamav4 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 08 January 2013 - 05:25 PM

Adevarat, 2wd electric este cel mai fiabil. 4x4 este mai spectaculos.
Fan Nokia.
0

#14 Useril este offline   ToX 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1245
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 08 January 2013 - 06:33 PM

Vezi postareaFlavis, la 08 January 2013 - 04:33 PM, a spus:

Imi cer scuze daca nu am experienta si vreau sa invat.Imi cer scuze daca nu am un buget de 10000 de lei.Imi cer scuze daca nu am gasit pe google un articol complet despre automodele.O zi buna.

Deja se pare ca te-ai speriat, asa se intampla cu noii veniti, sa zicem ca asta ar fi botezul.
Toti au sarit pentru ca sunt o gramada de topice in care este explicata dinferenta intre on road si off road, intre termic si electric, intre motor periat si motor brushless, etc
Ca sa inveti aceste lucruri trebuie sa citesti, ca sa citesti iti trebuie timp, pentru ca este foarte mare volumul de informatie in acest domeniu si toti vor sa asimileze aceste cunostinte daca ar fi posibil cu un click, ceva in genul download, si apoi install.

Sunt convins ca daca vrei sa te apuci de automodelism vei citi pe forum sau google sau unde mai gasesti informatii care sa te ajute.
Experienta o castigi, dar prin munca; bugetul nu e o problema, iti ajunge pentru ceva de inceput dar nu de foarta mare calitate; la partea cu google te contrazic si eu, gasesti informatii berechet.

Acum referitor la primul tau post:
Da, poti sa il cumperi si sa faci drift cu el, dar vei avea multe de invatat pentru a face acest lucru cu un automodel termic.
Cu un automodel termic poti face drift doar afara, indoor (ca sa ma englezesc si eu)nu cred ca te va lasa nimeni sa faci.
La noi driftul e in voga acum, e spectaculos, place tuturor(chiar si celor care nu facem), dar, cum zice si Diesel ar fi de ajutor locatia, daca esti din Bucuresti gasesti baieti dispusi sa te ajute cu informatii, sa dai o fuga la Grand Arena, sa vezi ce inseamna cu adevarat drift, ca pe net orice filmulet e fain, dar munca din spatele acestor filmulete nu se vede decat la fata locului.
Daca nu esti din Bucuresti poate in orasul tau e o comunitate de automodelisti dispusi sa te ajute.

Nu te arunca sa iei prima masina pe care o vezi, incearca sa intelegi fenomenul automodelism, vezi care cu ce se mananca si apoi iei o decizie.
Primul lucru pe care il zic toti cand vad o masinuta e ceva de genul vreau si eu, sau intreaba ce viteza prinde. Cand te mai intreaba si de baterie cat tine si ii spui ca te tine 15 minute le trece cheful de automodelism, daca le mai spui cat costa se linistesc definitiv.

Citeste criticile celorlalti, pentru ca in fiecare gasesti ceva care sa te ajute, si lasa partile rele de-o parte, nu stiu daca sunt primele, dar cu siguranta nu vor fi ultimele.
0

#15 Useril este offline   Flavis 

• Incepator
  • PipPip

Postat 08 January 2013 - 07:53 PM

Vezi postareaToX, la 08 January 2013 - 06:33 PM, a spus:

Deja se pare ca te-ai speriat, asa se intampla cu noii veniti, sa zicem ca asta ar fi botezul.
Toti au sarit pentru ca sunt o gramada de topice in care este explicata dinferenta intre on road si off road, intre termic si electric, intre motor periat si motor brushless, etc
Ca sa inveti aceste lucruri trebuie sa citesti, ca sa citesti iti trebuie timp, pentru ca este foarte mare volumul de informatie in acest domeniu si toti vor sa asimileze aceste cunostinte daca ar fi posibil cu un click, ceva in genul download, si apoi install.

Sunt convins ca daca vrei sa te apuci de automodelism vei citi pe forum sau google sau unde mai gasesti informatii care sa te ajute.
Experienta o castigi, dar prin munca; bugetul nu e o problema, iti ajunge pentru ceva de inceput dar nu de foarta mare calitate; la partea cu google te contrazic si eu, gasesti informatii berechet.

Acum referitor la primul tau post:
Da, poti sa il cumperi si sa faci drift cu el, dar vei avea multe de invatat pentru a face acest lucru cu un automodel termic.
Cu un automodel termic poti face drift doar afara, indoor (ca sa ma englezesc si eu)nu cred ca te va lasa nimeni sa faci.
La noi driftul e in voga acum, e spectaculos, place tuturor(chiar si celor care nu facem), dar, cum zice si Diesel ar fi de ajutor locatia, daca esti din Bucuresti gasesti baieti dispusi sa te ajute cu informatii, sa dai o fuga la Grand Arena, sa vezi ce inseamna cu adevarat drift, ca pe net orice filmulet e fain, dar munca din spatele acestor filmulete nu se vede decat la fata locului.
Daca nu esti din Bucuresti poate in orasul tau e o comunitate de automodelisti dispusi sa te ajute.

Nu te arunca sa iei prima masina pe care o vezi, incearca sa intelegi fenomenul automodelism, vezi care cu ce se mananca si apoi iei o decizie.
Primul lucru pe care il zic toti cand vad o masinuta e ceva de genul vreau si eu, sau intreaba ce viteza prinde. Cand te mai intreaba si de baterie cat tine si ii spui ca te tine 15 minute le trece cheful de automodelism, daca le mai spui cat costa se linistesc definitiv.

Citeste criticile celorlalti, pentru ca in fiecare gasesti ceva care sa te ajute, si lasa partile rele de-o parte, nu stiu daca sunt primele, dar cu siguranta nu vor fi ultimele.
Iti multumesc pentru acest post.Am gasit cateva automodele dar ma voi mai documenta inainte.Cred ca voi incepe cu ceva electric.Termicele pe mai tarziu cand ma voi familiariza cu electricele.Orasul din care sunt este deva.Am vazut cativa useri din deva si le voi trimite mesaje sa vad unde sa intalnesc ei si sa le cer sa ma lase sa le testez automodelele.Voi completa Profilul meu asa incat sa fie toate informatiile necesare cuiva care vrea sa ma contacteze.
0

#16 Useril este offline   sandrei 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1510
  • Inregistrat: 16-November 08

Postat 08 January 2013 - 07:54 PM

Flavis: Forumul este foarte stufos cu informatii, citeste threadurile deja deschise si iti vei face o idee despre ce merita si ce nu sa achziitionezi. Cand mai ai intrebari le pui in threadurile dedicate.

Pana atunci....TOPIC INCHIS...SUNT SINCER DEZGUSTAT DE CERTURILE SI COMENTARIILE CARE LE FACETI TOT TIMPUL CAND VA CONTRATI PE FORUM...IAR OAMENII CARE VOR INFORMATIE, AFLA UNA COMPLET DIFERITA. SINCER DACA NU VA PUTETI ABTINE DE LA DISCUTII CONSTRUCTIVE,ATUNCI GASITI ALT FORUM DE DOBITOCISME UNDE SE TOT INGHIT ASTFEL DE POSTARI. DIN CAUZA ACESTOR LUCRURI S-A TRANSFORMAT FORUMUL INTR-O MARE MAIONEZA STRICATA, UNDE OAMENII CU EXPERIENTA IN MODELISM NU MAI INTRA TOCMAI DATORITA POVESTILOR DE 2 LEI SI NEFONDATE CI DOAR YOUTUBIZATE DE MULTI.
TEAM DURANGO DESC210 2WD
TEAM DURANGO DNX408
TEAM DURANGO DEST210
TEAM C TR02 / Absima JEKYLL
Hpi Sprint 2 DRIFT
HPI E10 DRIFT
Hot Bodies TC-FD DRIFT PRO KIT
HPI BAJA 5T

Proud member of HPI RACING ROMANIA TEAM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1