Modelism - RHC Forum: Camion Knight (king) Hauler de la Tamyia - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Camion Knight (king) Hauler de la Tamyia doresc achizitionare, pareri

#1 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 05-November 12
  • Interests:Automodelism offroad si autocamioane, modelism feroviar

Postat 12 November 2012 - 02:41 AM

Va cer ajutor cunoscatorilor, sunt foarte pasionat de camioane, si offroad, cu offroad-ul am terminat (2 summit si 3 nitro), acum stiti cum e cu pasiunea imi doresc un camion de inceput, preturile sunt mult mai ridicate fata de celelalte masini, am vazut multe camioame pe youtube si foarte frumoase, am gasit ceva la magazine destul de ieftine dar dupa cate am citit pana in faci la full option mai intra cel putin de 3 ori valoarea lui. Imi plac in general americanele dar si europenele sunt frumoase, am gasit un King sau knight Hauler http://www.finn.no/f...nnkode=37986309 coasta in jur de 6000 aratå super in poze, acum va cer parerea daca face banii astia, ar mai fi si asta http://www.finn.no/f...nnkode=37321267 , (va rog sa va ajutati de translate siteurile fiind in norvegiana) locuind in Norvegia nu cred ca ar fi rentabil sa-l iau din afara trebuind sa platesc tva-ul 25% sau daca credeti ca ies mai ieftin sa mi-l fac singur tinand cont ca nu am experienta necesarå. Astept orice parere este binevenitå
0

#2 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 12 November 2012 - 09:57 AM

Ce ar fi sa il iei d-aici fara taxe si ce mai zici tu... la un super pret zic eu?? http://www.rhcforum....101#entry609101
Bafta la alegere...
0

#3 Useril este offline   Kelu555 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 22
  • Inregistrat: 17-May 12

Postat 12 November 2012 - 07:00 PM

Vezi postareaDiesel, la 12 November 2012 - 09:57 AM, a spus:

Ce ar fi sa il iei d-aici fara taxe si ce mai zici tu... la un super pret zic eu?? http://www.rhcforum....101#entry609101
Bafta la alegere...

Vezi postareaomul, la 12 November 2012 - 02:41 AM, a spus:

locuind in Norvegia nu cred ca ar fi rentabil sa-l iau din afara trebuind sa platesc tva-ul 25%
Deci taxe are chiar si cumparat din Ro.
0

#4 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 12 November 2012 - 07:34 PM

Vezi postareaDiesel, la 12 November 2012 - 09:57 AM, a spus:

Bafta la alegere...

L-am vazut pe asta rosu dar nu-mi prea place culoarea, ala cromat aratå mult mai bine, mai ales ca are si cisternå
0

#5 Useril este offline   Diesel 

• Diesel

Postat 12 November 2012 - 10:41 PM

Vezi postareaKelu555, la 12 November 2012 - 07:00 PM, a spus:

Deci taxe are chiar si cumparat din Ro.

Da... taxa de prima inmatriculare...
daca il cumpara de la persoana fizica... ce taxe mai plateste???

@ omul... este strict alegerea ta, insa la ce pret ai afisat tu si comparand cu ce vinde omul astalalt acilea... rezultatul optim nu trebuie sa ti-l spun eu... nu ma mai bag sa nu intelegi gresit intentia mea!
Bafta la alegere!
0

#6 Useril este offline   Kelu555 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 November 2012 - 11:55 PM

Vezi postareaDiesel, la 12 November 2012 - 10:41 PM, a spus:

Da... taxa de prima inmatriculare...
daca il cumpara de la persoana fizica... ce taxe mai plateste???
Din cultura mea generala Norvegia nu face parte din EU, deci plateste taxa vamala + TVA chiar daca expeditorul este persoana fizica.

Taxa vamala este bazata pe valoarea declarata de catre expeditor sau estimata de catre ofiterul vamal.

Aceasta postare a fost editata de Kelu555: 12 November 2012 - 11:57 PM

0

#7 Useril este offline   Diesel 

• Diesel

Postat 13 November 2012 - 08:50 AM

Daca nu te gandeai asa departe sa iti testezi cultura generala... ti-ai fi dat seama ca daca vrea sa il cumpere ii pune banii in cont si primeste coletul asa cum trebuie.... marcat ca GIFT (cadou adica)... ca de... poate ii sta bine cu banii in buzunar si lui! Ca doar nu ii trimite camionu' ramburs... e, cum o fi???
0

#8 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 13 November 2012 - 09:44 AM

asa este la cadouri nu se plateste taxe vamale, am mai cumparat un 2 display-uri de laptop care costa 150 eur de pe ebay si am vorbit cu vanzatorul sa scrie ghift pe paket, dar adresa de unde l-a trimimes era pe firma si m-a luat vamesul la intrebari eu i-am zis ca e cadou de la respectivul, a cautat pe net si a gasit firma ca vinde asa ceva, mi-a desfacut paketul si s-a uitat in el, si m-a taxat, daca era de la persoana fizica cred ca scapam
0

#9 Useril este offline   Kelu555 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 November 2012 - 09:56 AM

Vezi postareaDiesel, la 13 November 2012 - 08:50 AM, a spus:

Daca nu te gandeai asa departe sa iti testezi cultura generala... ti-ai fi dat seama ca daca vrea sa il cumpere ii pune banii in cont si primeste coletul asa cum trebuie.... marcat ca GIFT (cadou adica)... ca de... poate ii sta bine cu banii in buzunar si lui! Ca doar nu ii trimite camionu' ramburs... e, cum o fi???
Faptele reale nu respecta teoria, uite ce experienta a avut si inca nu e sigur ca scapa de vama + tva daca era trimis de persoana fizica si marcat cu Cadou.
0

#10 Useril este offline   Diesel 

• Diesel

Postat 13 November 2012 - 10:13 AM

Nu caut sa ma cert... si eu am luat de pe ebay o gramada de chestii si am avut aceleasi experiente... daca nu se intelege ca trebuie sa scrie cadou, si sa nu declare o valoare mai mare de 100$, ai toate sansele sa platesti tva + vama... altii au inteles si stiau ce vreau sa spun, si n-am platiti nimic... si a mai fost cu caz unde mi-a cerut si mie numele unei firme pe formular si a ajuns la oficiul posta ce se ocupa de persoane juridice... si-am dus o lupta de lamurire de cateva zile acolo... dar s-au rezolvat. Acum, ca tu ai la posta nu numai un vames ci si detectiv care cauta pe net si investigheaza, asta se numeste ghinion... dar totusi, daca primesti un cadou valoros, mi-e greu sa cred ca o sa il impoziteze...

Spre rusinea mea acum am vazut ca ai dat exemple de doua camioane tot SH... dar diferenta de pret, din punctul meu de vedere, este mare, luand in calcul transportul pana in norvegia si ca toate 3 sunt compuse din cap tractor, remorca si MFCU... din cate stiu Andrei are si picioruse electrice la remorca si multe alte imbunatatiri.

Daca o sa cumperi de la un necunoscut si sa mai fie si strain, trebuie sa fii sigur ca a inteles ce vrei sa spui si ce vrei sa scrie pe colet... (eu chiar i-am explicat sistemul de functionare al postei romane unui chinez, care m-a inteles)
Daca cumperi de la un roman, mi-e greu sa cred ca se poate strecura o astfel de "gresala"...
Pana la urma, cumperi din norvegia cu 6000 lei, sau cumperi din Romania cu mai putin de 4000 lei sau cat era, poate mai negociezi si mai scoti ceva, si platesti si trasportul, care nu cred ca poate depasi 100 euro. Apoi un spray cromat nu cred ca depaseste 15 euro si tot iesi mai ieftin...
Cum spuneam si mai sus... este decizia si alegerea ta!
0

#11 Useril este offline   Kelu555 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 November 2012 - 06:54 PM

Diesel, nu in toate tarile ofiterii vamali inchid ochii asa de usor ca cei din Romania, ca atare cei in Norvegia fac mai mult decat cei din Romania pentru a combate neregulile.

Orice depaseste valoarea minima trebuie sa i se aplice taxe vamale + tva chiar daca este cadou. Plus ca este stipulat in legislatie ca este de datoria ofiterului sa re-evalueze valoarea vamala indiferent de valoarea declarata de expeditor, nu au nevoie de detectivi.

Ce incerci tu aici se numeste un pic de frauda si nu ar trebui sa indemnam la asa ceva, cel putin nu pe un forum public.
0

#12 Useril este offline   Diesel 

• Diesel

Postat 13 November 2012 - 07:57 PM

Corect, ai dreptate! Fiecare procedeaza cum stie si cum poate.
0

#13 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 13 November 2012 - 11:38 PM

Da, pana la urma m-am inteles cu omul cu king hauler-ul ala cromat, in jur de 5200 a lasat, apropo de spreiul de 15 euro crom nu cred ca o sa reusesti sa faci cau spreiul ce face japonezul in fabrica, parerea mea, si imi pllace mai mult modelul cabinei la king-ul asta nu-mi place cabina inalta, nu m-am mai complicat cu transportul din romania ....etc plus ca exista riscul sa-l primesti si spart....
0

#14 Useril este offline   omul 

• Nou venit
  • Pip

Postat 18 November 2012 - 12:21 AM

In sfarsit mi-a venit king-ul aratå si merge super.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: 09_74632470_xl.jpg
  • Imagine atasata: 09_724318888_xl.jpg
  • Imagine atasata: 09_1208440244_xl.jpg

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu