Modelism - RHC Forum: un sfat - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

un sfat

#1 Useril este offline   UnNebuN 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 17
  • Inregistrat: 29-September 12

Postat 30 September 2012 - 09:58 PM

salutare.
as vrea sa imi achizitionez si eu o masina pentru drift :) e prima masina deci nu am cunostinte in domeniu...ce imi recomandati pentru un buget nu prea mare?
0

#2 Useril este offline   MarinMircea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 580
  • Inregistrat: 20-May 10
  • Interests:Automodelism
    Ciclism (in portii moderate)

Postat 30 September 2012 - 10:31 PM

pai... nu prea avem de unde sa stim ce buget ai ... nu prea mare poate insemna 300 lei sau 1000 de lei , depinde de fiecare persoana...

La bugetul "nu prea mare" de 300-500 de lei , poti cauta ceva SH , un Tamyia tt-01E spre exemplu , sunt vreo 3 pe forum de vanzare cred , mai este un LRP pregatit de drift tot pe forum

La bugetul "nu prea mare" de 1000 de lei , poti lua ceva SH de calitate , Xray t2, t3... , LRP brushless , este unul pe forum , sau deja te poti orienta spre masini noi , un sprint 2 drift , sau cu ceva mai multi bani , adica 1100-1300 lei , depinzand de magazin , un sprint 2 flux , cu abilitati ceva mai mari , dar nu stiu si cam ce diferenta va fi la drift... nefiind nevoie de motoare monstru care sa atinga 100 la ora...

PE langa bugetul stabilit pentru masinuta , mai intra: Acumulator/i , incarcator , sursa (daca incarcatorul vrei sa incarce in 1 ora , nu in 10...) , poate chiar si piese de schimb ca sa fi pregatit de eventuale neplaceri

Un acumulator bun , li-po este cel putin 150 de lei , dar unul te va tine cam 30 de minute , vei dori mai multi in caz ca vei fi mult mai pasionat , ceea ce va dubla suma , 2 , 3 li-po vor fi peste 300 de lei , depinzand in continuare de cerintele tale ... recomand sa iei ceva cu C (c fiind rata de descarcare) cat mai multi , altfel nu vei beneficia de intreaga putere a automodelului ... depinzand de ce automodel vei alege

Un incarcator bun este intre 100 si 1000 de lei , poate si mai mult... pentru inceput unul de 100-200 este bun , eu spre exemplu am un accucell 6 de care sunt foarte multumit ... imi incarca bateriile in cam 1 ora , depinde de ce curent de incarcare selectez.
Un incarcator slab nu va incarca bine bateriile , ori nu are balansare , ori cu siguranta face ceva gresit ... mie mi s-a intamplat sa citeasca gresit voltajul .
Pentru un incarcator din cele de peste 100 de lei , cu siguranta vei avea nevoie de sursa , ceea ce inseamna inca o mica distractie de cam 60-70 de lei .

In total , pretul de achizitie si tot odata sa faci acea achizitie sa mearga se dubleaza... de la 3-4-500 lei , la cam 800-1000....

Bineinteles , multe automodele vin deja cu baterii , dar acelea sunt mai mult de "test run" , ca sa vezi ca merge automodelul , iar incarcatoarele cu care vin sunt "overnight", adica dureaza si 12 ore sa incarce bateria , care tine maxim 10-15 minute.

Cam asta e treaba ... decizia ta , poti totusi sa te orientezi sa iei totul SH si in stare ireprosabila , investitia ajungand la poate chiar jumatate din costurile celor noi , adica un incarcator cu tot cu sursa poate ajunge la 200 de lei in conditiile in care nou era 200+ lei plus sursa inca 50-100 de lei , bateriile le poti gasi la 50-100-150 de lei , poate si mai mult , dar preturile vor fi aproape sigur mai mici decat cele de la magazin .

Vezi ca este si un tutorial de introducere tot aici la rubrica coltul incepatorului , facut de Flo234 , citeste-l , te va ajuta mult

Numai bine,
Mircea

Aceasta postare a fost editata de MarinMircea: 30 September 2012 - 10:34 PM

Firestorm 10t - la vanzare
Traxxas slash ultimate 4x4 VXL
0

#3 Useril este offline   UnNebuN 

• Incepator
  • PipPip

Postat 30 September 2012 - 10:55 PM

apot sa investesc pt inceput intre 600-800 lei...ma gandeam la un model sh dar nu stiu ce sa urmaresc la cumparare.
as prefera sa iau ceva RTR si apoi sa incep cu modificari
0

#4 Useril este offline   MarinMircea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 30 September 2012 - 11:18 PM

http://www.rhcforum....-tamiya-tt-01e/

E 500 de lei , dar aprope sigur poti negocia si vei obtine chiar un pret mai bun :) si are si piese de rezerva + inca un motor de rezerva

Daca totusi te hotarasti de ceva mai performant pe care sa nu il regreti intr-o luna...

http://www.rhcforum....-xray-t2-drift/

Model demn de cumparat... daca totusi vrei sa ai parte de ceva performanta cu tot cu motor si esc + servo cere 1200 de lei , un pret destul de bun si iar cred ca se poate negocia...

http://www.rhcforum....9-hpi-sprint-1/

este bun fiind RTR , arata mai ciudat rotile , dar cu inca 50 de lei de pe forum poti lua altele cu mult mai aratoase...

http://www.rhcforum....d-tamiya-tt-01/

Automodel bunicel , nu prea poti sa faci umbli la el decat cu upgrade-uri , dar bun de inceput.. fiind si rtr daca nu ma insel la 400 de lei este aproape perfect

http://www.rhcforum....8363-vand-auto/

Astea 2 sunt automodelele LRP de care ti-am spus , ca si pret sunt bune , destul de fiabile , cam cea mai buna oferta pe care o gasesti actual pe forum in banii tai...

Cam atat te pot ajuta deocamdata , daca mai ai nevoie de ceva spune...

Aceasta postare a fost editata de MarinMircea: 30 September 2012 - 11:19 PM

0

#5 Useril este offline   Superman 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1274
  • Inregistrat: 16-January 11
  • Interests:Berea,femeile si masinile ;)

Postat 01 October 2012 - 08:22 AM

Salutare si bine ai venit printre noi. Parerea mea e sa iti iei unu din acele lrp sunt un pic mai bune fata de tamiya tt-01 iti zic din propria experienta.dar daca vrei ceva sanatos as merge pe acel xray.la tamiya e nasol ca daca ai intrat un pic mai tare in bordure incepe sa capete un joc la directie.acum depinde de tine ce vrei eu doar mi-am spus parerea.dnu Marian imi cer scuze ca m-am bagat si eu.stima
0

#6 Useril este offline   MarinMircea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 October 2012 - 08:42 AM

Who the hell is Marian? :pardon:)

Daca la mine te refereai nu-i nimic , e bine de stiut , chiar eu vroiam sa iau un tt-01 , acum ca stiu asta ma face sa ma mai gandesc :unsure:

Stima,
Mircea

Aceasta postare a fost editata de MarinMircea: 01 October 2012 - 08:43 AM

0

#7 Useril este offline   UnNebuN 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 October 2012 - 11:18 AM

A vazut ca au cei de la hpi in magazinul online maverick strada. Ce parere aveti de ea?
0

#8 Useril este offline   MarinMircea 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 01 October 2012 - 11:48 AM

am avut acel model , e bun de inceput , e cam la fel ca LRP-urile acelea ... cel putin din punctul meu de vedere e identic , dar totusi este posibil calitatea plasticului sa fie diferita
0

#9 Useril este offline   UnNebuN 

• Incepator
  • PipPip

Postat 01 October 2012 - 12:27 PM

Ma gandeam sa imi iau cva nou dar decat sa iau cva nou si prost calitativ mai bine ceva sh. In sibiu sau brasov gasesc vre-un magazin specializat?
0

#10 Useril este offline   Jet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 497
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 01 October 2012 - 01:13 PM

Pentru drift este ok orice model de touring cu roti de drift,dar este bine sa te asiguri ca exista posibilitatea unor upgrade-uri ulterioare (care ajuta mult) cum ar fi diferential blocat pe spate,diferential oneway pe fata,eventual posibilitatea de marire a unghiului de virare,etc.
Imagine postata
Aero: DX6i,FalconWing,UltimateS,TelinK Yak55-M ; Auto:Sanwa Mx-3x,TA5-VDF Drift,SC10 4x4 fr Street.

KEEP IT SLIDEWAYS

0

#11 Useril este offline   victoras_h 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1102
  • Inregistrat: 11-December 05

Postat 01 October 2012 - 01:48 PM

Vezi postareaUnNebuN, la 01 October 2012 - 12:27 PM, a spus:

Ma gandeam sa imi iau cva nou dar decat sa iau cva nou si prost calitativ mai bine ceva sh. In sibiu sau brasov gasesc vre-un magazin specializat?

ce inseamna "cva"? Nu vreau sa fiu rautacios, dar chiar ma dor ochisorii cand incerc sa traduc fraze de genul. Asa de mult timp economism daca sarim peste cate o litera?

Sorry de partea offtopic, dar urmaresc si eu ce se spune pe aici pentru ca sunt intr-o situatie similara: ma gandesc la un 1:10 de drift si mi-e destul de greu sa ma decid la o marca anume.
0

#12 Useril este offline   vgeorge 

• Membru Fondator MDT
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2706
  • Inregistrat: 31-August 09

Postat 01 October 2012 - 02:12 PM

Mai baieti,

Dupa parerea mea daca aveti un buget mic, nu v-ati dat niciodata la drift, Sprint 2 este cea mai buna alegere.Pe sprint 2, poti pune carbon si nebunii dar nu va fi niciodata un xray, un R31, o tamiya ta 05 vdf, un yokomo.Daca vreti sa invatat este masina perfecta.
INSA, daca doriti ceva mai bun, ceva ce nu mai ai mari upgrade-uri, aici intervin: Xray, tamiya ta 05vdf, r31, yokomo, masini care au carbon, aluminiu si care nu mai necesita upgrade-uri.

Ca sa faci drift, din punctul meu de vedere ai nevoie de: o masina pe curea (asta daca vrei sa faci CS), one way pe fata, bara fixa pe spate, sasiu cat mai rigid si daca se poate cvd.

Daca va doriti toate astea de sus, eu va sfatuiesc sa va orientati pe modelele care vin deja cu ele.Xray, yokomo, r31..
Daca luam un sprint SH, sa zicem rollerul pe la 400ron, intr-o stare acceptabila.Adunam un diff one way pe fata 126,diff bara fixa, se poate face din cel existent pe masina.CVD 104 ron, o pereche deci total 208.
Total 400+126+208=734.La banii astia se gasesc masini cu carbon, cu toate upgradeurile de mai sus +piese

Nu ma intelegi gresit, drift se poate face si cu sprint-ul stock, insa la un moment dat veti dori toate chestiile de mai sus.
Racing
-Associated B7 - buggy 2wd electric
-Associated B74.2 - buggy 4wd electric
-Mugen MTC2 - stock/mod touring electric
-Associated SC6.2 - short course 2wd electric
-Losi SCTE 2.0 - short course 4wd electric
-Mugen MBX7TR - truggy nitro
-Mugen MBX8R - buggy nitro
-Kyosho MR04 - 1/28 box stock
-GLR racing - 1/28 mod
-Garbage collection - Crawler performance scale

[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#13 Useril este offline   cosmin65397 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 06-March 10

Postat 01 October 2012 - 03:07 PM

Facand referire la ce a spus George pe langa cele spuse de el si cu preturile ti-ar mai trebui un servo rapid (100-150ron),variator+motor(200-400ron ambele)aici depinde de variator daca se foloseste pt motoare cu perii sau fara,caroserie 100-200ron, Tx-Rx 100-300 ron ,Accumulatori Lipo (130 ron) sau Nimh...
0

#14 Useril este offline   victoras_h 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 October 2012 - 03:33 PM

Vezi postareavgeorge, la 01 October 2012 - 02:12 PM, a spus:

...

Ca sa faci drift, din punctul meu de vedere ai nevoie de: o masina pe curea (asta daca vrei sa faci CS), one way pe fata, bara fixa pe spate, sasiu cat mai rigid si daca se poate cvd.

...

Daca ma gandesc si la parcari/asfalt, etc nu doar sala si mocheta, mai poate sa ramana in discutie cureaua? Am auzit de la foarte multi ca se rupe tare usor daca prinde o piatra/mizerie de pe drum. Eu ma gandeam la varianta de curea nu cu CS in minte, mai degraba nu-mi place deloc zgomotul pe care-l fac cele cu cardan.
0

#15 Useril este offline   Superman 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 October 2012 - 05:10 PM

Este adevarat ca pietricelele si masinile cu tr.pe curea nu se pupa.Dar la curea ai avantaju distributiei greutati pe cand la cardan nu-prea
0

#16 Useril este offline   Superman 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 October 2012 - 05:16 PM

Eu de ex. Sunt posesor de sprint si nu are cine stie ce upgraduri diff one way pe fata si diff cu bile pe spate atat si sunt ft multumit de ea.
0

#17 Useril este offline   vgeorge 

• Membru Fondator MDT
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 October 2012 - 07:33 PM

Victoras,

La curea ai avantajul ca majoritatea diferentialelor sunt pe bile.Le strangi, le slabesti cum vrei.
Cu sprint-ul nu am rupt nici o curea.Cu xray-ul m-am dat doar pe mocheta.
Repet, pentru mine, curea e mult mai ok.Am avut si cu cardan, dar nu m-a atras.

LE. si cu pietricele, tot am increde in curelele de xray :clapping:

Aceasta postare a fost editata de vgeorge: 01 October 2012 - 07:34 PM

Racing
-GLR racing - 1/28 mod

[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#18 Useril este offline   victoras_h 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 01 October 2012 - 10:29 PM

Daca ai vrea sa-ti iei xray nou, de unde ti-ai lua? Ma gandesc ca nu de la autorc cu preturile lor. Poti sa sugerezi ceva site-uri mai ok?

Apropo, ce parere aveti de Team Magic? Nu am vazut la noi dar pe cateva site-uri par destul de sus in lista.
0

#19 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 02 October 2012 - 02:49 AM

La tt-01 nu are rost sa te bagi si mai ales daca nu e type E (modelul initial are directia praf, mai bagi 100 de ron doar ca sa scoti o parte din jocuri), axul central e plastic trebe schimbat cu aluminiu, motorul si regulatorul stock sint ca sa fie, daca vrei la un moment dat brushless incepi sa schimbi pe la transmisie... e o masina ieftina cind o cumperi dar una doua incepi sa bagi in ea si te-ai trezit ca ai dublat valoarea
USER BANNED BY ADMIN
0

#20 Useril este offline   vgeorge 

• Membru Fondator MDT
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 October 2012 - 06:20 AM

Vezi postareavictoras_h, la 01 October 2012 - 10:29 PM, a spus:

Daca ai vrea sa-ti iei xray nou, de unde ti-ai lua? Ma gandesc ca nu de la autorc cu preturile lor. Poti sa sugerezi ceva site-uri mai ok?

Apropo, ce parere aveti de Team Magic? Nu am vazut la noi dar pe cateva site-uri par destul de sus in lista.

Ai sa razi, dar autorc, are preturi mai mici la piesele de xray ca tower sau amain. :pardon:
Daca ar trebui sa imi iau un xray, nu l-as lua nou :)
Si in nici un caz dupa 2010.Partea buna la Xray, ca plasticele sunt universale de la T2 in sus.La T1, nu mai gasesti piese.
Eu unul mi-as lua un Xray T1 evo2, T2, T2 2007, maxim T3 2010, dar deja bugetu sare sus de tot.
Racing
-GLR racing - 1/28 mod

[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#21 Useril este offline   victoras_h 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 02 October 2012 - 11:17 PM

ok. inca 2 intrebari :rofl:

1. de ce nu-s ok xray-urile >2010 ?
2. ati auzit de 3Racing Sakura? (link)
0

#22 Useril este offline   vgeorge 

• Membru Fondator MDT
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 08:01 AM

Nu am zis ca nu sunt ok, insa nu se merita sa iei un roller pe care dai 2000ron care e facut pt touring si sa te apuci sa mai bagi ceva bani in el sa il faci de drift.

Despre sakura, nu comentez, nu am vazut-o, nu stiu ce materiale sunt in ea.
La aceeasi sau mai putini bani, exista pe R2, copie la R31.O iei si ca sa o faci functionala si sa nu te lasa, mai bagi inca pe atat, minim.
S-ar putea sa fie asa si in cazul asta.Ok, pare interesanta cu motorul in fata, recunosc, dar sfatul meu e sa nu incerci sa te dai cu asa ceva din prima.Chestiile astea, nu sunt INCA foarte populare, si nu se stie daca si cand vor deveni.
Racing
-GLR racing - 1/28 mod

[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#23 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 03 October 2012 - 10:07 AM

La clonele de la r2hobies materialele sint inferioare, risti de ex. sa-ti cedeze diferentialele (daca nu sint blocate)

Vezi ca modelul ala de sakura vine cu CS din fabrica
USER BANNED BY ADMIN
0

#24 Useril este offline   victoras_h 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 10:20 AM

Da, varianta asta de Sakura arata tare interesant, dar cum zicea si George nu stim mare lucru de calitatea materialelor si de compatibilitatea/disponibilitatea pieselor de schimb.

Idea mea e ca vreau sa cumpar ceva nou, gandit deja pentru drift, si la care sa nu trebuiasca sa schimb din start jumatate de piese sa fie mai rezistenta/mai reglabila/mai buna, chiar daca pretul initial va fi mai mare.
0

#25 Useril este offline   vgeorge 

• Membru Fondator MDT
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 10:33 AM

Depinde de pretul pe care vrei sa il dai.
Nu exista masina la care sa nu gasesti ceva bun sa ii mai pui pe ea.
Si ta-05 vdf, si R31, si TCFD tot mai are nevoie de upgrade.
Singurul care mi-ar veni in minte sa nu mai aibe nevoie de upgrade-uri mari este yokomo drb (2700ron)

CS de pe sakura, il scoti fara probleme, insa nu vei mai avea avantaju ca motorul e pus in fata.Se simte diferenta cand motorul e in fata si ai CS.Si o diferenta mare.
Daca vrei sa mergi fara CS orice sasiu e bun.

Aceasta postare a fost editata de vgeorge: 03 October 2012 - 10:35 AM

Racing
-GLR racing - 1/28 mod

[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#26 Useril este offline   victoras_h 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 10:41 AM

intradevat yokomo drb ar parea solutia, vine cu CS, motor in fara, bateria pe mijloc in spate, bifeaza toate casutele... dar si pretul da un pic de gandit.

complicat... ne mai gandim, mai citim, vedem :good:
0

#27 Useril este offline   vgeorge 

• Membru Fondator MDT
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 10:42 AM

Asta e problema, ca tu vrei masina noua, ceea ce te costa.
Gandeste-te ca mai trebuie sa bagi minim 500-600ron in combo+servo.

NU TE GANDI LA CS DACA NU TE-AI MAI DAT LA DRIFT O PERIOADA MARE.CS-UL NU E PENTRU INCEPATORI.

Aceasta postare a fost editata de vgeorge: 03 October 2012 - 10:43 AM

Racing
-GLR racing - 1/28 mod

[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#28 Useril este offline   victoras_h 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 10:51 AM

nu ma gandesc la CS inca, dar ma gandesc ce va fi mai usor: de scos daca exista deja sau de pus pe un roller care nu vine din fabrica cu.
0

#29 Useril este offline   vgeorge 

• Membru Fondator MDT
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 03 October 2012 - 11:05 AM

Si daca iti iei un sasiu pe curea fara CS si daca iti iei unul cu CS, va fi la fel de usor de pus/scos CS-ul.
Se inlocuiesc pinioanele de la cureaua centrala si/sau pulley-urile de la diferentiale.
Racing
-GLR racing - 1/28 mod

[center]Club
C.S.T.A. Bucuresti
0

#30 Useril este offline   sandrei 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1510
  • Inregistrat: 16-November 08

Postat 03 October 2012 - 06:56 PM

*UnNebun

Cauta MAVERICK STRADA DC EVO DRIFT 2.4GHZ pe net. 680 lei in Romania si este construita special pt drift, diff blocat,cardan alu,reglaje camber/toe/inaltime,suspensii reglabile de alu,etc :) E mai pe bugetul tau
TEAM DURANGO DESC210 2WD
TEAM DURANGO DNX408
TEAM DURANGO DEST210
TEAM C TR02 / Absima JEKYLL
Hpi Sprint 2 DRIFT
HPI E10 DRIFT
Hot Bodies TC-FD DRIFT PRO KIT
HPI BAJA 5T

Proud member of HPI RACING ROMANIA TEAM

0

Arata acest topic

• 2 Pagini +