Modelism - RHC Forum: Detalii roti si spur - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Detalii roti si spur pentru Carbon fighter Reely

#1 Useril este offline   Milet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 370
  • Inregistrat: 15-August 08
  • Interests:Electronic ,Auto,mecanica,Navomodele

Postat 15 August 2012 - 10:08 AM

Va salut.
De curand mi-am cumparat un Carbon fighter Reely cu motorizare brushless,apoi mi-am cumparat un roller identic pe care l-am echipat cu un periat,dar as dori sa testez si alte roti si alt raport de transmisie la cel facut de mine.Problema este ca nu stiu 'limbajul' de automodelism si parametri tehnici ca sa pot cauta roti si spur.De exemplu daca vreau sa o echipez cu roti mai mari in diametru,ce 'hex' sa caut? daca vreau un spur cu mai putini dinti,sa am viteza mai mica,ce 'spur' sa caut? ca si configuratie(dantura),tinand cont ca stiu diametrul interior rezulatat din diametrul axului motorului.atasez cateva poze.Mersi.

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: Carbon fighter.jpg
  • Imagine atasata: carbon fighter 1.jpg
  • Imagine atasata: carbon fighter 2.jpg

“Rareori ne gândim la ceea ce avem, dar mereu la ceea ce ne lipseşte.”
tel. 0764 917 006
0

#2 Useril este offline   Diesel 

• Diesel
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 2849
  • Inregistrat: 29-December 05
  • Interests:www.mrtclub.ro

Postat 15 August 2012 - 07:45 PM

Vezi postareaMilet, la 15 August 2012 - 10:08 AM, a spus:

Va salut.
De curand mi-am cumparat un Carbon fighter Reely cu motorizare brushless,apoi mi-am cumparat un roller identic pe care l-am echipat cu un periat,dar as dori sa testez si alte roti si alt raport de transmisie la cel facut de mine.Problema este ca nu stiu 'limbajul' de automodelism si parametri tehnici ca sa pot cauta roti si spur.De exemplu daca vreau sa o echipez cu roti mai mari in diametru,ce 'hex' sa caut? daca vreau un spur cu mai putini dinti,sa am viteza mai mica,ce 'spur' sa caut? ca si configuratie(dantura),tinand cont ca stiu diametrul interior rezulatat din diametrul axului motorului.atasez cateva poze.Mersi.

Ce vrei sa obtii fata de cum este echipata... oricare din masinile tale de vrei sa "testezi"???
Limbajul ar fi asa: hexul este cel pe care se pune janta in cazul in care ai, nu trebuie sa cauti "hex" special la jante ci sa cauti jante in functie de ceea ce ai tu. Daca ai hex, sigur ai hex de 12, si cauti jante de buggy sau chiar si roti de touring (de strada, dar mai mici in diametru fata de cele de buggy) care au hex de 12 (unele buggy-uri nu au rotile cu prindere pe hex ci cu un pin sau ..... nu stiu, poate mai sunt si alte modele...) Poti in schmb sa iti pastrezi jantele, sau sa cumperi separat jante si cauciucuri, mai mari sau mai mici in diametru, pe care le poti lipi tu.
Spurul cu mai putini dinti iti da viteza mai mare... sau poate te-ai referit la pinion? Transmisia pinion si spur fiind: pinionul cel de pe motor, iar spurul este cel de pe masina. Depinde ce vrei de la masina ca sa iti pot sa o idee la ce sa umbli.
Nu stiu ce ai vrut sa zici cu diametrele expuse de tine, dar cu un motor brushless si un variator bunicel, ai foarte multe variante de "testat" in functie de ceea ce vrei de la ea, cu ar fi: (trebuie sa stii raportul intern al masinii, adica pinionul de atac de pe cardan cati dinti are, si coroana de pe diferential cati dinti are) de aici umbli la pinionul de pe motor si/sau la nivelele de pe variator in cazul in care are asa ceva, sau chiar si acumulator...
Sper sa te ajute informatia de mai sus...
0

#3 Useril este offline   Milet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 16 August 2012 - 08:34 AM

Ok,m-ai luminat.Eu confundam Spur cu Pinion,acuma am inteles.Deci as dori sa 'testez' roti mai mari si viteza mai mica pentru a o folosi si offroad sa zic asa.In configuratia existenta nu se preteaza decat pe asfalt/sosea.Ok,deci o sa vad ce sistem de prindere am la roti in eventualitatea ca o sa schimb rotile cu tot cu jante sau o sa caut NUMAI cauciucuri mai mari,fara jante.
Multu foarte mult de explicatii.
tel. 0764 917 006
0

#4 Useril este offline   Uzzy 

• MORENA DIN BELSUG!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 15-January 12
  • Interests:ai laic motosicli...

Postat 16 August 2012 - 10:01 AM

Pentru cauciucuri mai mari (daca te referi la diametru si nu la latime) automat o sa-ti trebuiasca si jante :)
Daca vrei sa pastrezi jantele actuale tre sa iei gume care se potrivesc la ele, dar avand in vedere ca la operatiunea de dezlipere cauciucul actual nu cred ca o sa mai fie folosibil, mai bine pastrezi setul asta care-l ai, asa cum este si mai cumperi inca un set complet. Oricum preturile la jantele de buggy sunt mai mult decat accesibile. In felul asta o sa ai 2 seturi de roti pe care le vei putea "invarti" si combina dupa pofta inimii :D
Racing - Because Football, Baseball, Bowling & Golf, only require ONE BALL
-Yokomo BD7

Club
C.S.T.A. Bucuresti
M.D.T. - Militari Durango Team
0

#5 Useril este offline   Milet 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 18 August 2012 - 09:15 PM

Diametru mai mare vreau.Ai dreptate,o sa caut roti cu tot cu jante,e mai simplu si elegant asa.Multu tuturor.
tel. 0764 917 006
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu