Pagina 1 din 1
Frecventmetru Conex
Postat 23 April 2005 - 12:23 PM
Ala care duce pana la un GHz? Parca era un kit de tipul asta, sau era ceva din doua module? Nu mai stiu. Dar daca tot ai adus vorba spune-mi cateva vorbe ca poate-l trec pe lista... Am impresia ca nu era scump tare.
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Telefon: 0721 385365
Postat 23 April 2005 - 12:44 PM
E asamblat ,reglat ,din doua bucati daca pui displayul care e montat pe placa,are alimentare la 220 ,trebuie sa pui doar cablu ,si mufe ptr. sonda.In rest e beton.Daca vrei iti scanez si prospectu'.Credeti-ma e BETON,si sunt un tip strans la vorbe bune daca ceva imi este suspect.De la 11 ,de cand l-am primit ma tot joc.
...tabula crasa, mortua est!
Postat 24 April 2005 - 01:45 AM
xorg, la 24 Apr 2005, 01:28, a spus:
Am si eu o intrebare pe subiectul asta, aparatul meu de masura are si frecventzmetru integrat pana pe la 20Khz parca, avetzii idee ce senzor ar trebui pus ca sa pota citi trecerea palelor ? si daca da de unde pot cumpara asa ceva?
20 KHz inseamna 20.000 de oscilatii pe secunda.
Se potriveste numai bine la ce vrei tu.
Iti trebuie doar un optocuplor. Pui de butucul elicii o picatura de vopsea alba, sa fie reflectorizanta bine, si apropii cuplorul optic de zona picaturii.
De cate ori va trece picatura alba prin dreptul cuplorului, va genera un impuls pe frecventmetru. Ai grija ca el iti va spune cate rotatii pesecunda face. Ca stii cate face pe minut, trebuie sa inmultesti cu 60!
40,665 MHz = Ch 50, FM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
35,150 MHz = Ch 75, FM, PPM, Legal
27,145 MHz = Ch 19, AM, PPM, Legal
Postat 24 April 2005 - 09:53 AM
Folosesti un optocuplor de reflexie, nu cu transmisia luminii directa si oricum trebuie sa faci si un circuit de alimentare a ledului emitator si a fototranzistorului receptor.
Sau folosesti doar un fototranzistor (cu circuitul respectiv) si o sursa de lumina adecvata.
Atentie, mai poti interpune planul in care se roteste elicea intre fototranzistor si sursa de lumina, caz in care rezultatul il mai imparti la numarul de pale si evident ca nu mai e nevoie de pata de vopsea. Aceasta metoda mi se pare mai buna daca ai o elice de culoare foarte deschisa sau argintie, caz in care nu ai mari diferente de contrast intre ea si pata de vopsea.
Oricum, daca foto-senzorul e influentat de toate palele, imparti frecventa citita la numarul de pale. Daca e influentat doar de pala cu picatura de vopsea nu mai imparti nimic.
Cel mai bine apelezi la un electronist local sa te ajute.
Sau folosesti doar un fototranzistor (cu circuitul respectiv) si o sursa de lumina adecvata.
Atentie, mai poti interpune planul in care se roteste elicea intre fototranzistor si sursa de lumina, caz in care rezultatul il mai imparti la numarul de pale si evident ca nu mai e nevoie de pata de vopsea. Aceasta metoda mi se pare mai buna daca ai o elice de culoare foarte deschisa sau argintie, caz in care nu ai mari diferente de contrast intre ea si pata de vopsea.
Oricum, daca foto-senzorul e influentat de toate palele, imparti frecventa citita la numarul de pale. Daca e influentat doar de pala cu picatura de vopsea nu mai imparti nimic.
Cel mai bine apelezi la un electronist local sa te ajute.
Aceasta postare a fost editata de navigator: 24 April 2005 - 10:18 AM
Arata acest topic
Pagina 1 din 1