magneti
Postat 07 April 2005 - 04:42 PM
Eu am comandat din US niste magneti N50 de 5x5x1 si 5x5x0.9 mm super ieftini. Sunt speciali pentru motorase de cdrom.
Daca vreti va dau linkul cand ajung acasa.
Am cumparat si un controller si am incropit si un motoras. Nu l-am pus pe nici un avion inca dar pare meseriash. Se invarte http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/smile.gif Trebuie sa fac si avionul intai. Sunt cel mai incepator posibil. Da' mi-am luat depron, am si motor, intr-un an fac si avionul.
Daca vreti am si vreo 10 cdroame desfacute, daca veniti prin ctza va dau. Cine ajunge primul ii dau si niste magneti de un motor.
Si poze sau how-to pot sa va dau. Carca.
Dan
Postat 07 April 2005 - 09:12 PM
Postat 07 April 2005 - 09:23 PM
Ce controler ai folosit - cumparat sau l-ai manufacturat si pe ala?
mersi,
cezar
Postat 07 April 2005 - 11:39 PM
ctotth, la 7 Apr 2005, 21:23, a spus:
Ce controler ai folosit - cumparat sau l-ai manufacturat si pe ala?
mersi,
cezar
Sper sa nu mai postez aiurea de data asta....
Controllerul e de cumparat ca alfel nu cred ca iesea nimic. %^&&^%#$%&^-10 al lui Castle Creations. Foarte bun.
Magnetii pot fi si rotunzi dar grosimea e cam mare...este posibil sa ti se frece statorul de magneti sau sa nu mai aiba loc. Oricum, tu incearca sa ii pui de test fara sa ii lipesti si vezi daca mai e loc si de altceva. Vezi ca la lipirea finala trebuie sa ai foarte mare grija sa fie magnetii cat se poate de simetrici. Mi s-a parut cea mai grea parte ca mereu sareau sa se lipeasca de vecinu...
Dan
Postat 08 April 2005 - 03:06 AM
dancaragea, la 7 Apr 2005, 16:42, a spus:
Si poze sau how-to pot sa va dau. Carca.
Pai daca nu-i mare deranjul pune link-urile. Daca-s asa de multe...si probabil le ai in favorite .....cumva...... exporta tot folderul respectiv.
Chiar daca nu ne apucam tot invatam ceva....parea mea.
Aceasta postare a fost editata de Se poate si asa ?: 08 April 2005 - 03:07 AM
Postat 08 April 2005 - 10:35 AM
http://goldeneye.ethz.ch/motoren/electric/.../cdrom/index_EN
http://groups.yahoo..../lrk-torquemax/
http://www.handlaunchglider.de
Am incercat sa atasez un pdf dar nu ma lasa...
Niste notite de ale mele - delta si star inseamna modul de bobinare, vedeti la linkul de la yahoo ca va da pe acolo schema cu bobinarea:
With the same size wire and number of turns, the star connection will have lower speed,
higher torque, and lower current drain. The delta will have higher speed, power, and current drain.
For direct drive, it seems you would want low speed and high torque. You need a gearbox to take
advantage of a high reving motor.
Magneti:
http://www.engconcepts.net
Daca comanda cineva poate ne cuplam ca mai vreau si eu ceva de la ei.
Apropo de comandat, voi cum va aduceti piese din afara? Se plateste ceva la vama daca comand pe adresa mea?
Am vazut pe ebay niste chestii super ieftine si m-ar tenta dar daca mai platesc si vama aici mai bine iau din romania.
Dan
Postat 08 April 2005 - 11:19 AM
Spor la treaba
Aceasta postare a fost editata de MrSpace: 08 April 2005 - 05:19 PM
Postat 08 April 2005 - 05:01 PM
Postat 13 April 2005 - 04:30 PM
Magneti NIB de o asemenea marime nu cred ca ai sa gasesti, si sunt periculosi.
Eu am o mica colectie de magneti NIB. I-am extras din unitati CD (folosesc la bobina de focalizare), si din hard diskuri vechi. Sunt extrem de puternici (cel putin de 10 ori mai puternici decat cei din ferita).
Postat 13 April 2005 - 10:45 PM
Deci nu e vorba ca ar fi periculos pentru sanatate campul magnetic produs de acesti magneti.
Postat 13 April 2005 - 11:57 PM
Ce inseamna magnet puternic? Care e unitatea de masura a "puterii" unui magnet? Ce aparat de masura se foloseste?
Julius
Postat 14 April 2005 - 12:50 AM
Oni, la 13 Apr 2005, 22:45, a spus:
Deci nu e vorba ca ar fi periculos pentru sanatate campul magnetic produs de acesti magneti.
Intr-adevar, pe site-ul ala cu magneti pe care l-am dat la inceput zicea unul ca un magnet patrat de 20x20cm (nu mai stiu ce grosime) poate sa rupa oase daca iti prinde mana/piciorul la inghesuiala. Comparativ eu mi-am dat sangele cu un magnet de hard si o fisa de 100 lei.
Pentru sanatate tot pe acolo se zice ca ar fi bun campul magnetic. Te face mai destept :)
Campul magnetic se masoara in gausi si banuiesc ca aparatul care masoara este gausometru. Vezi pe site-ul ala ca dadea niste masuratori.
Magnetii cei mai puternici sunt din pamanturi rare - supermagneti. N50 e cel mai tare la ora actuala din ce are nenea ala pe site. In plus supermagnetii nu se 'consuma' - au aceeasi putere si dupa ce mai trece timpul. Magnetii obisnuiti sau din plastic care se pun la motorase (banda magnetica de pe statorul motoraselor de la cdroame) isi pierd puterea in timp.
Din proprie experienta sunt tare cansanti - 2 magneti de 5x5x1 daca ii lasi sa se atraga cand se lovesc sar aschii. Sunt foarte puternici la apropiere mica dar pierd repede puterea la distanta mai mare.
Magnetii de la partea optica a cdroamelor sunt prea grosi pentru motorul de cdrom si iti trebuie 12 bucati oricum.
Treaba cu motor de cdrom e relativa, de la un motor de cdrom nu se foloseste decat clopotul (rotorul) si lamele pe care se bobineaza (nu stiu termenul exact). In rest se arunca tot. Sa pastrati bara de otel pe care aluneca partea optica - se potriveste perfect in mijlocul motorului.
Am vazut pe un site cum isi construia unu singur clopotul la strung, din aluminiu, de marimea pe care o vroia el...iesea super. Punea 2 randuri de magneti 5x5x1.5. Cred ca il ridica si pe el un motor din ala.
De asemenea din vreo 20 de cdroame desfacute, doar intr-unul am gasit motorul cu rulmenti. Restul sunt bine unse cu ulei...
In mod normal ar trebui pusi rulmenti in mijloc ca sa mearga ma bine dar eu nu am gasit rulmenti de dimensiunea aia decat ca piese de schimb pentru aerohawk si erau prea scumpi.
Dan
Postat 14 April 2005 - 07:39 AM
si la 5-7 euro/buc parca, ma mai uit odata...
Dar magneti "obisnuiti" se mai fabrica in Romania ? sau ar trebui sa intreb se mai fabrica ceva in Romania ? :) ca pana si niste amarate de caramizi am vazut ca le luam de la unguri ca noi nu stim sa facem... sau le facem prost :)
Postat 14 April 2005 - 07:52 AM
http://www.powermagn....com/index.html
sunt magneti neodymium intr-adevar si sunt la preturi in jur de 4-5 lire sterline
Postat 14 April 2005 - 04:17 PM
vio_danciu, la 14 Apr 2005, 07:39, a spus:
Ferite Urziceni
Postat 18 April 2005 - 11:37 PM
domnu_doctor, la 14 Apr 2005, 17:51, a spus:
Cele mai puternice se numesc LRK-uri, se gasesc si kit-uri. De exemplu pt 3000W putere dai cam 650USD (ansamblat de ei)
Ca sa nu apara comentarii sa stiti ca am scris 3000W si nu altceva
Nu sunt complet inutil cel putin servesc de exemplu negativ pentru altii.