Modelism - RHC Forum: Cine e interesat - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Cine e interesat Cei interesati de rachetomodelism

#31 Useril este offline   Raga-Hemp 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 112
  • Inregistrat: 28-March 03

Postat 19 May 2003 - 10:29 PM

Hai ca iau si eu 10 din alea de 10n/s
0

#32 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 20 May 2003 - 12:10 PM

Am spus ca vreau si eu asa ca sa ne spui cand vi si cum le ei sa ma hotarasc ce si cum.
Sa au grije cum treci la vama cu ele ca o sa zica aia ca vrei sa arunci o tara intreaga in aer. :o

Bitex nu-mi fac probleme de siguranta, cand aveam vreo 12 ani faceam cateva zeci de cartuse pe saptamina singur, eram fabrica lu tata ca el nu avea timp asa ca sunt expert in asta. :D
Si oricum nu am de gand sa folosesc un cartus intreg decat carcasa fara capsa.
0

#33 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 20 May 2003 - 03:07 PM

Ai dreptate, tu nu-ti faci probleme cu siguranta dar eu imi fac probleme de constiinta...
E o mica deosebire de "fabricatie" intre cartuse si motoare. Dar asa de mica incât o s-o gasesti din carti, dupa ce ti-or pocni toate motoarele pe rampa, fara sa stii de ce.
Ca tot veni vorba si vad ca esti pe aici: la cartuse presai bine pulberea sau nu o presai? Pulberea era uscata? Foloseai scule de felul: matrita, presa... sau nu foloseai? Sertizai bine tubul sau nu? Sunt curios...
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#34 Useril este offline   GIGI 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 995
  • Inregistrat: 13-January 03

Postat 20 May 2003 - 03:38 PM

Pai luam cartusul tras si aveam o chestie pe care poneam cartusul care avea ceva ascutit si o maneta care cand apasam pe ia inpingea de cartus si scotea capsa arsa.
Dupa asta aveam un lemn care arata ca suportul ala de facut motoare de racheta (era pe www. #####.ro) si bagam cartusul fara capsa pe el (lemnul era exact cat interiorul cartusului si avea o gaura in centru) luam capsa o puneam in dreptul gauri si o bateam cu un ciocan mai mic (trebuia sa am grije sa nu lovesc cu coltu) :D . Dupa ce bagam capsa aveam o masura cu care luam praful de pusca si il puneam in cartus eventual il presam umpic si bagam bura care era din pasla imprecnata in parafina sau mai sunt bure din plastic si presam bune cu acelasi lemn. Dupa asta luam cu masura alicele de dimensiunea care aveam nevoie 2; 2,5; 3; 4; 5; 7mm sau brenic care se folosesc la porci si au diverse forme (ori sunt bile ori sunt ca un cilindru ascutit cu nuste canale) iar peste alice puneam nuste cerculete de carton.
Acum cartusul era aproape gata (si eu in viata :D ). Luam cartusu si il puneam intr-ul aparat care avea o maneta cu care impingeam cartusu si in partea opusa o manivela care invirtea o piesa care sertiza cartusul adica ii rotea marginea foarte bine inspre interior si il stringea bine.
Am uitat sa spun ca la cartusele care erau uzate inainte sa incep incarcarea incalzeam i cutie cu parafina ci aveam un maner cu o chestie de metal ca un "piston" care era bagat inr-o teava (era distanta intre piston si teava cat era cartonul de la cartus) si bagam chestia asta in parafina, se incingea si bagam cartusul pe ia iar cand scoteam cartusul era 95% nou. Aparatul asta arata industrial eu am folosit termeni de teava si pistin sa intelegi cum arata.

E si asa faceam cartuse pana la doua noaptea ca a doua zi plecam cu tata la vinatoare si eram incantat.
0

#35 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664

Postat 20 May 2003 - 04:43 PM

Banuiam ca asa faceai. La cartuse scopul e ca pulberea e sa "explodeze" in interior, pe când la motoare sa nu explodeze.
Pentru motoare uita tot ce faceai inainte ca nu se potriveste. La motoare pulberea trebuie foarte bine presata in interior si de multe ori presezi straturi subtiri. Pentru asta ai nevoie de o presa, desi teoretic merge si cu ciocanu' dar mai bine NU. E bine ca forta sa o aplici progresiv, fara socuri sau frecari cu peretii sau altceva pe acolo. Scopul e sa introduci cât mai multa substanta, sa elimini aerul dintre particule si sa obtii un strat compact, gazele rezultate din ardere sa iasa prin ajutaj, nu sa impinga restul pulberii in sens opus. "Pistonul" care preseaza pulberea poate fi periculos in cazul unei aprinderi ca e aruncat in exterior precum un glonte si nu-i placut. Nu mai vorbesc de arsura. E periculos ca ai tendinta sa presezi cât mai tare si poti prinde pulbere intre piston si peretele lateral care risca sa se aprinda foarte usor. Si nu e numai asta. Nu mai tin minte daca lucram cu pulbere umeda sau nu, dar trebuiesc luate masuri serioase de siguranta. Pentru operatie iti cam trebuie un suport gen "matrita" pentru tub, dornul cu care presezi si o asigurare pe viata. In rest dumnezeu cu mila. Mai bine renunti la niste berici si cumperi ceva bine facut. Daca ramâne aer, risti sa explodeze si oricum randamentul nu e cel mai mare.
Asta nu inseamna sa nu incerci, dar mergi pe ce am scris anterior: documentare si apoi osu' la treaba. Mai bine vezi unul facut, cum se face unul, cum zboara unul facut de muritorul de rând si compara cu unul facut de firma. Sunt si exceptii, dar nu merita sa risti in stadiul asta. Si mai e faza cu inscrisul la un club. E cel mai bine. Faci cum e mai bine pentru tine. Spor la treaba!
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#36 Useril este offline   Skyspy 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1501

Postat 20 May 2003 - 07:03 PM

Cred ca voi veni pe la inceputul lui august pina prin 10.Numai sa specificati fiecare ce fel de motoare vrea
si numarul de cutii.Deci pina acum ar fi 2 cutii.Cred ca ar fi bine sa infiintam o rubrica separata cu comanda
ca sa nu se amestece cu alte subiecte de pe forum si bineinteles daca "Admin"-ul e de acord.
A dracului dom-le cum se extinde si poluarea asta.
Deunazi desfac o conserva de sardine inauntru plin de ulei si pesti morti.
0

#37 Useril este offline   Alifie 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 06-February 03

Postat 20 May 2003 - 11:02 PM

Skyspy .. ti-am lasat un mesaj pe M.I. ... citeste-l .. si vezi cum facem cu alea doua cutii :D

merci mult

RESPEKT
DIAVOLO VIRTUS IN CORPOS EST :P
0

#38 Useril este offline   Marinaru 

• GOLD MEMBER
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2989
  • Inregistrat: 20-April 02

Postat 21 May 2003 - 07:40 AM

bitex, la 20 May 2003, 16:43, a spus:

Nu mai tin minte daca lucram cu pulbere umeda sau nu, dar trebuiesc luate masuri serioase de siguranta. Pentru operatie iti cam trebuie un suport gen "matrita" pentru tub, dornul cu care presezi si o asigurare pe viata. In rest dumnezeu cu mila.

Compozitia trebuie sa fie udata bine cu alcool si omogenizata, iar batatorirea se face cu amestecul ud...riscul de aprindere scade astfel.
Matrita in care sta tubul si dornul de batatorire nu trebuie sa fie din fier (otel) ci din bronz sau alama, ca sa nu faca scantei cand lovesti cu ciocanul. La un motor cu un diam. de 10 mm, matrita trebuie sa aibe un perete cu o grosime de cel putin 10 mm!. Nu merge batatorire fara matrita in care introduci tubul, deoarece acesta se uda de la compozitie, se umfla in timpul comprimarii si crapa.
Magelan,
Cu rabdare si ciocan.
0

#39 Useril este offline   st3fy 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 19-January 03

Postat 03 July 2003 - 03:50 PM

yo cred ca le am cu astea....daca va pot fi de folos cu cev asa imi ziceti...poate va ajut si yo cum pot
0

#40 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 255
  • Inregistrat: 24-June 03

Postat 07 July 2003 - 09:35 AM

Daca imi spune cineva cum iti trimit banii (prin posta sau cum) ca sa nu zici ca-s neserios iau si i-o 10 de-alea de 10 N\s :D
Monkey Island Rulz
0

#41 Useril este offline   Raga-Hemp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 July 2003 - 10:43 AM

Uite poate ii vinzi lui Guybrush parte din motoarele lui Alifie. :)
(parca il vad pe Alifie ca intra pe forum in august si intreaba daca au venit motoarele :) :) :) )
0

#42 Useril este offline   Raga-Hemp 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 07 July 2003 - 10:45 AM

Guybrush, la 7 Jul 2003, 09:35, a spus:

Daca imi spune cineva cum iti trimit banii (prin posta sau cum) ca sa nu zici ca-s neserios iau si i-o 10 de-alea de 10 N\s :)

de trimis ii trimiti prin banca ( te duci la sediu la aia si le spui ca vrei sa trimiti bani in contul pe care o sa ti-l dea Sky). Vorbesti cu el pe Mi si iti spune :)
0

#43 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 07 July 2003 - 10:07 PM

Yo nu prea intru asa ca daca puteti spuneti-mi aici contu daca nu spuneti-mi ca NU si o sa intru
Monkey Island Rulz
0

#44 Useril este offline   Alifie 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 52
  • Inregistrat: 06-February 03

Postat 08 July 2003 - 01:18 PM

hey, i'm back ... skyspy.. banii o sa ii primesti cand ma intorc in ploiesti.. de aceea nu prea am mai intrat pt ca sunt cu motoarele in tur.. mai vbim
RESPEKT
DIAVOLO VIRTUS IN CORPOS EST :P
0

#45 Useril este offline   Guybrush 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 19 July 2003 - 11:05 AM

Raga-Hemp, la 7 Jul 2003, 10:45, a spus:

de trimis ii trimiti prin banca ( te duci la sediu la aia si le spui ca vrei sa trimiti bani in contul pe care o sa ti-l dea Sky). Vorbesti cu el pe Mi si iti spune :)

Ma intrebam daca n-ar fi mai simplu sa trimita prin ramburs(adica pot sa le iau de la posta doar daca dau banii lu tanti aia si daca nu ii dau banii in nu stiu cate zile se intoarce pachetu) sau asta ai vrut sa spui
:)

Aceasta postare a fost editata de Guybrush: 19 July 2003 - 11:06 AM

Monkey Island Rulz
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu