Ce pot face cu KClO3 Pot face vreun motor cu el Ajutatima!
#1
Postat 19 February 2004 - 11:32 AM
Va rog ajutatima in chestia asta ,pt. ca s-ar putea sa mai fac rost de aprox. 1Kg de KClO3 si veau sa imi fac ceva rachete cu el nu numai bombe . La faza cu Black powder-ul am ramas fara motoare ,pt. ca ba le-am pierdut ba s-au distrus ,iar acum am unul in faza de comanda ,nu imi puteti da niste schite pt. cel de la strung!
Mersi!
RESPECT !!!!
-------------------
--------------------
#10
Postat 16 March 2004 - 01:39 PM
Sorry pentru absenta prelungita, dar sunt foarte ocupat cu admiterea and all :D))
Ilie, schite pentru motoare gasesti si la nakka, dar ti le pun si aici.
Acum problema este ca el prinde capacul de la motor si ajutaju cu un sistem al lui, cu niste nituri de forfecare calculate sa se "taie" in caz ca apar suprasarcini in motor.
Io am de gand sa incerc sa fac prinderea prin filet foarte fin si nu prin nituri, valabil si pentru capac si pentru ajutaj.
Acum ramane sa te orientezi in legatura de otelul folosit si de strungarul la care o sa faci motorul.
Daca tin io minte si Radu a pus ceva schite acum un an pe net in legatura cu motorul pe care l-a facut el. Le am si eu in calc, dar nu le gasesc acum, insa uite cateva poze cu rezultatul final.
#13
Postat 25 March 2004 - 12:22 PM
A iesit super ! scoate f. multe gaze si putine reziduri , dar si acelea aproape spui ca nu exista! :o http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/ic_15.gif
--------------------
#17
Postat 19 April 2004 - 09:55 PM
Si in afara de asta pentru filet ar trebui sa ai o grosime a camerei de ardere mai mare macar pe portiunea de infiletare cea ce iti adauga o greutate suplimentara la masa motorului gol .
Deci parerea mea ar fi sa mergi pe acelasi principiu, dar ce nu am vazut in schite sint sistemele de etansare a camerei de ardere sau poate motorul este foarte fin rectificat si atunci nu ar mai fi nevoie de ele ( nu stiu )
#18
Postat 20 April 2004 - 06:17 AM
#21
Postat 20 April 2004 - 09:11 PM
pai si cine a zis ca nu ar fi?
@NSC
Asza m-am gandit si eu. Treaba este ca Nakka le are super bine masurate si gandite, iau eu aici nu am acces la aceleasi materiale ca sa fac motoare care se comporta asa cum zice el.
Asa ca incerc sa gasesc si alte solutii pentru a face un motor asemanator :rolleyes:
Aceasta postare a fost editata de Raga-Hemp: 20 April 2004 - 09:40 PM
#22
Postat 20 April 2004 - 10:57 PM
Oricum trebuie sa stabilesti intii cu ce combustibil vrei sa lucrezi, dupa aia sa calculezi parametrii in care va functiona motorul . In functie de acesti parametri si de volumul de combustibil cu care va functiona motorul vei stabili materialul pentru motor si detaliile de executie .
Dupa mine problema ar fi ca nu avem un sistem de incercare si masurare a parametrilor unui motor racheta, iar ca sa il faci este mult prea costisitor .
#24
Postat 15 May 2004 - 11:15 AM
Daca vinde careva sa imi trimita un mail cu preturile la
Aceasta postare a fost editata de Dexter_Jr: 05 February 2009 - 05:29 PM
#25
Postat 21 May 2004 - 04:42 PM
http://www.nakka-rocketry.net
E tare de tot... contine inclusiv schite de motoare (de facut la strung) reutilizabile. Tipului ii plac motoarele "dulci".
Dar tot trebuie sa faci rost de azotat de potasiu... so, care sint ultimile cai de procurare ale acestui produs? Are cineva in plus?
Thanks
#26
Postat 22 May 2004 - 06:46 AM
azotatul de potasiu se poate procura drept ingrasamant din Bucuresti... exista o firma de unde am procurat aproape un sac de azotat de potasiu. Singura problema e ca trebuie sa aveti firma sau pe cineva cu firma pentru a lua cu acte de firma... oricum cred ca asta se poate rezolva...
sincer sa fiu nu stiu cum se numeste locul de unde am luat... dar este undeva prin aviatiei (azochim probabil).
Acum in ceea ce priveste motoarele racheta cu propergol solid:
NU folositi aceleasi dimensiuni ca cele de pe site-ul nakka rockets... omul respectiv a calculat motoarele pentru combustibilul lui. Daca folositi alte retete trebuiesc recalculate toate dimensiunile motorului. Pentru asta trebuie sa stiti caracteristicile combustibilului (viteza de ardere ca functie de presiunea interna din motor). In acelasi timp trebuie verificata temperatura de ardere... cateodata merge folosit casing din plastic (pvc) alteori pentru motoare chiar folosind acelasi combustibil dar mai mari nu mai merge! totul trebuie calculat si verificat inainte de a amesteca primul gram de combustibil.
daca se cunosc bine proprietatile combustibilului cu care se lucreaza atunci se pot calcula dimensiunile motorului pentru un anumit impuls(o anumita forta de tractiune un anumit timp de ardere) si apoi se pot dimensiona peretii camerei de ardere, ajutajul etc etc etc etc...
Nu va apucati sa dati foc la nimic fara CALCUL riguros... motoarele racheta cu propergol solid nu sunt o joaca de copii!
MIG-29
#27
Postat 09 April 2005 - 03:33 PM
www.sciencemadness.org
cele mai multe sunt retete de explozivi dar sunt sunt si in domeniu,eu am gasit ceva interesant despre purificarea azotatului de potasiu si amoniu