Modelism - RHC Forum: Trainz - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Trainz modelism feroviar in PC-ul dvs

#1 Useril este offline   DanBulan 

• Incepator
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 36
  • Inregistrat: 07-March 03

Postat 07 March 2003 - 06:06 PM

Nu o mai lungesc cu introducerile... Da, e primul subiect pe care-l deschid, inainte de a raspunde unor teme gasite aici, dealtfel foarte interesante, dar ce ma doare pe mine este daca:

...ati auzit de acest super simulator - TRAINZ ? Oricum stiu ca va plac trenurile, asta e evident, dar sa mergeti pe o plansa imensa, chiar la scara reala sau nu, cu ce garnituri vreti, fara sa tineti seama de dimensiunile camerei ci numai de performanta PC-ului dvs. As fi bucuros sa stiu ca mai are cineva acest joc ca si mine, si sa putem schimaba pareri. Ce nu v-am spus, e ca jocul contine un modul de modelare in 3D a tot ce vrea muschii mintii dvs legat de trenuri: vagoane, locomotive, gari, masini, oameni, alte accesorii, cam tot ce ar putea fi pe o plansa N, TT sau HO. Va intereseaza domeniul? Astept o parere! Si ca sa va dau o idee, iata o imagine: (sper sa mai fie tinuta ceva vreme acolo de unde o incarc). Sper sa se vada si sa nu ma boscoroditzi cum c-ar fi prea mare. E un printscreen din joc cu citeva din superbele locomotive cu aburi disponibile in joc: 01-110, BR95, BR96, BR50, BR52, S 3/6, etc.

Pe curind, Dan.
http://trainz.luvr.net/projects/DanBulan/453/Screen_048.jpg

Aceasta postare a fost editata de DanBulan: 29 July 2003 - 12:46 PM

0

#2 Useril este offline   Ducu 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 16-December 02

Postat 10 March 2003 - 04:16 PM

Si unde poate fi gasit trainz?
0

#3 Useril este offline   DanBulan 

• Incepator
  • PipPip

Postat 10 March 2003 - 04:56 PM

Eu l-am vazut chiar aici ,in Bucuresti, la Unirea, et.4 - Best Computers. Daca nu mai e, asta e, nu e vina mea ca nu aduc mai multe exemplare. Daca e - costa pina in 2.000.000 lei. Cred ca este varianta de pe piata englezeasca la care trebuie un update ce se downloadeaza de pe site-ul oficial www.auran.com/trainz, apoi ...service packs pentru varianta UK. E mai complicat,ce sa-i faci, suntem la mina importatorilor romani de jocuri. Cineva pe forumul de la ###### mi-a zis ca si l-a comandat de la un importatror de soft din Cluj. Ultima varianta ar fi sa faci comanda prin posta, tot de la site-ul oficial la sectiunea "shop". Costa oricum mai putin si este chiar varianta cea mai noua si se numeste Ultimate Trainz Collection sau Trainz1.5 - 31$ plus taxe postale. Pina faci un cec international la BCR, pina iese, pina-l trimiti, pina vine jocul, cred ca intr-o luna (daca nu te-ai plictisit) o sa ajunga ! Eu am avut "noroc" daca pot spune asa ca a fost un amic in Franta si mi-a cumparat de acolo varianta in limba franceza Trainz1.1.1, la care nu exista inca upgrade la limba engleza (preferate de toti) apoi mi-am comandat Trainz1.3 dupa care imediat a aparut varianta 1.5. Ca sa vezi "noroc".

Chiar si asa, nu-mi pare rau de banii dati, deloc! Merita, daca te gindesti ca la cca 40 de Euro nu poti sa iei mare lucru de la magazinele de la Drept sau de la Muzeu sau de oriunde... parerea mea.

Succes, Dan.
0

#4 Useril este offline   Valir 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 20-March 03

Postat 20 March 2003 - 11:27 AM

Salutare Dane!
Am ajuns intamplator pe forumul acesta, cautam ceva despre Trainz si am zis sa intru si aici, numele tau oricum imi este cunoscut de pe trainz.luvr.net unde intru frecvent.
Am si eu Ultimate Trainz Collection, l-am luat de la un prieten, nu e inregistrat, insa mi se pare superb jocul, am si trainz 1.0 plus v1.3. Ce mi-as dori eu cel mai mult, sa am in joc si locomotivele romanesti, din pacate am gasit doar locomotiva din clasa 80, iar Sj Rc4 aduce cu locomotiva de la noi fabricata de Rade Koncar. Am gmax-ul, chiar si ultima versiune, dar nu cred ca m-as descurca sa modelez locomotivele de la noi, desi pozele de pe site-ul mercurio....sunt super. Sper sa tinem legatura, ma bucur ca sunt pasionati de modelism feroviar.

Bafta si sper sa comunicam pe tema asta!
0

#5 Useril este offline   Caesar 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 28-March 03

Postat 28 March 2003 - 02:09 PM

Vreau si eu jocul asta. Puteti sa mi-l da-ti si mie?
0

#6 Useril este offline   vio_danciu 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 213
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 01 April 2003 - 03:52 PM

L-am gasit pe net. Sa vad daca se da jos in timp util si mai negociem. Are 79Mb si necesita minim PIII la 733 cu o placa video GeForce 2 cu cel putin 32MB memorie si OS Windous Millenium.
Sa vad daca merge apoi...
0

#7 Useril este offline   vio_danciu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 04 April 2003 - 09:31 AM

S-a dat jos si chiar merge... Nu prea am inteles eu ce trebuie sa fac dar e super
Pentru cei interesati pot face o copie...
Seamana cu un joc mai vechi, transporter parca se chema, dar e mult mai frumos.
Inca nu stiu cum functioneaza, putem discuta pe tema asta ?
0

#8 Useril este offline   DanBulan 

• Incepator
  • PipPip

Postat 14 April 2003 - 07:31 PM

Salutare tuturor amatorilor de Train - UTC - etc. !

Imi pare rau de pauza mult prea mare pe care am facut-o in acest forum. Ma bucur ca vad ca, timid dar semnificativ, impatimitzii acestui gen de 'joc' indraznesc sa intrebe 'ce' si 'cum'. Intrebarea este: daca jocul s-ar gasi pe piata, v-ati cumpara versiunea oficiala (sau originala) care va acces la serverul de 'bunatati' Auran ? Stiu ca banii sunt o mare problema in Romania si o si mai mare problema cind vorbim de hobby-uri. Nu fac reclama nimanui, nu am niciun comision sau d'astea daca aduc cumparatori. Nu sunt decit un pic trist ca din 60 de useri din Romania inregistrati la Auran Trainz Comunity doar max 10% au jocul pe bune. Nu fac parte din BSA sau alte chestii, dar ma intristeaza cind ceilati posesori de Trainz din lumea asta ma tachineaza ca Romania are una dintre cele mai mari rate de piraterie software din lume, si ma banuiesc chiar si pe mine. Tot ce as vrea e sa putem face din acest joc un mod de face reclama rutelor feroviare din Romania (care sunt extrem de frumoase iar Trainz permite construirea lor). Si cind ma uit in magazinul Piko, cel proaspat deshis la Lizeanu coltz cu Stefan cel Mare, la pretzul unui vagon SNCFR de clasa a2a cu doua etaje si lumini - 1.900.000 lei ma apuca groaza :lol: . Mi-ar place sa-l am, dar daca in Trainz pot sa am o garnitura cu 8(opt) vagoane de acest gen care pleaca din Bucuresti Nord, cum v-ar placea ? Iarasi, nu fac reclama Trainz, nu fac anti-reclama magazinelor hobby din Romania care, oricum, nu stiu ce vinzare au, dar poate pot sa arat ca multe se pot face si mai ieftin ! Poate peste 2 ani Trainz va ajunge la versiunea foarte apropiata de Railroad Tycoon, jucat pe Internet. Nu v-ar placea?
0

#9 Useril este offline   vio_danciu 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 15 April 2003 - 03:01 PM

Din pacate Dane o sa treaca multi prea multi ani pana vom avea si noi salariile celor care produc asemenea jocuri. Ma uit destul de des la desene animate cartoon si vad cum se face reclama la cele mai inimaginabile jocuri pe care cei din Occident sau America si le pot permite cum ne putem noi permite o cartela de 10 calatorii cu metroul. Ia-o altfel, zici ca vagonul ala e 1,9 mil asta inseamna cam 55 de euro, la un salariu de 2000 euro ne da 2,8% din acest salariu. In Romania dintr-un salariu de 5000000 2,8% inseamna 140000 ceea ce inseamna ceva mai putin de un abonament lunar la metrou sau banii pentru paine pe aceeasi luna chiar daca traim pe Pamant.
Nu zic ca e frumos sa piratam tot felul de lucruri dar altfel am sta precum cainii la gard (curgandu-ne balele)si ne-am uita la vecinii nostrii care au tot felul de jucarii de nici nu-ti trece prin minte.
Din pacate ajungem la alte subiecte disputate la alte categorii din forum. Nu vreau sa te supar si te inteleg, nu ma simt lezat absolut deloc pentru ca al meu a fost mesajul cu oferta pentru Trainz, din fericire nu am cerut un pret ceea ce nu poate face din mine un bisnitar, oferta ramane valabila. Poate cei de la Auran vin si ei cu o oferta de intrare in legalitate a celor care deja au o copie a jocului sau se gandesc la o solutie mai buna de protejare a acestuia.
0

#10 Useril este offline   Chester Nimitz 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 19-April 03

Postat 28 April 2003 - 03:32 PM

De unde pot sa dau jos jocul?(am un friend cu zapp).Eu am ca specialitate navo dar a pasiune trenurile(ciudat nu?).10x :huh:
Titanicul a fost declarat "de nescufundat" de Consiliul Britanic de Securitate
Concluzia:nu va luati dupa ei
0

#11 Useril este offline   Radu L. 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 7
  • Inregistrat: 17-January 03

Postat 30 April 2003 - 03:52 PM

Link-uri pentru Trainz:

http://www.strategyfirst.ca/downloads/demo...TC_Demo_405.zip
(demo 101 MB)

http://www.computergames.ro/download.php?o...download&did=84
(demo)

Probabil mai sunt si altele, dar eu pe astea le-am gasit.

Salutari....
Radu.
0

#12 Useril este offline   Gil 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 3
  • Inregistrat: 28-July 03

Postat 28 July 2003 - 01:11 PM

Salut Dan,

Abia am intrat in acest forum. Trainz a fost intr-adevar o revelatie...Dupa ani de frustrari, cu o colectie frumusica de modele HO tinuta prin cutii, permanent in lipsa de spatiu pentru un layout decent (la care probabil ca as fi muncit ani de zile si de care m-as fi plictisit intr-o luna), rasfoind la nesfarsit cataloagele Fleischmann, Marklin, Trix, Piko, Faller...si intrebandu-ma prin ce minune as putea sa am si eu macar o "bucatica" din ele, Trainz pare sa-mi fi rezolvat toate aceste probleme.

Am inceput cu MSTS care mi se pare si acum mult mai realist, cu o grafica mai buna atat din punct de vedere al detaliilor cat si al felului in care se "misca" (paradoxal, in timp computerul meu (P4, 512 Mb, Geforce 4 MX460 64 Mb) reda MSTS uneori la 50 fps, Trainz il cam pune in genunchi). Ceea ce ma respinge la MSTS, este editorul de trasee. N-am pomenit ceva mai complicat... ma minunez tot timpul ca sunt oameni in stare sa realizeze in detaliu trasee de zeci si zeci de km, in conditiile in care si intinderea unui tronson de cale este ceva aproape dureros.

Ok. despre Trainz...Inca nu il am asa cum "ar trebui" - pentru download-uri de la Auran. Abia am ispravit o tentativa de a-l cumpara, dar fara noroc. Best Computers are o versiune timpurie la 39 de euro, dar inca nu stiu ce sa fac. As merge direct la Ultimate Trainz Collection... Am sa rezolv eu pana la urma.

Ti-am vazut cateva lucrari pe LUVR. Visez si eu sa punem pe roate toate masinile care astazi zac prin muzee sau depouri. Cateva abilitati timide de lucru in ACAD, foarte putin timp la dispozitie, dar foarte multa dorinta de a face ceva... Cam cu asta pot sa particip.

P.S. Intr-unul din mesajele tale despre Trainz ai spus ceva despre BR50, BR96 si alte cateva pe care nu le-am vazut nicaieri. De unde?

Cu bine,

Gil
0

#13 Useril este offline   DanBulan 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 July 2003 - 04:40 PM

Ma bucur de fiecare data cind vad un mesaj ca cel al lui Gil

O informatie pentru toti: am reusit in sfirsit sa vad si eu demo-ul UTC (Ultimate Trainz Collection) ! E excelent, vi-l recomand. Chiar daca are 100Mb - face!

In toamna va aparea Trainz Simulator 2004. Ce aduce el nou? Un nou motor grafic, mai performant (Jet 2.0), o cantitate impresionanta de material rulant, caracteristicile fizice ale locomotivelor sunt interactive de data asta, adica trebuie sa mai treci din cind in cind si pe la depou sa pui si tu niste treburi in rezervorul de combustibil, daca ai locomotive cu aburi - treaba se complica, etc. Inca ceva nou este modulul industriei, care necesita aprovizionare cu materie prima, respectiv distribuirea produselor finite catre alte locatii. Daca stiti Railroad Tycoon, nu mai insist.

Iata si o imagine vazuta astazi pe forumul Trainz:
http://www.jernhesten.dk/konstruktionsburo-jb/images/lokstation05.jpg

...doar ca sa vedeti nivelul detaliilor.
0

#14 Useril este offline   DanBulan 

• Incepator
  • PipPip

Postat 28 July 2003 - 04:55 PM

O noua imagine:
http://www.jernhesten.dk/konstruktionsburo-jb/album/images/screenshot006.jpg
0

#15 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1259
  • Inregistrat: 17-June 03
  • Interests:Machete statice, Feteasca Neagra

Postat 31 July 2003 - 01:32 PM

Ca veni vorba de licente... Sa nu uitam ca versiunile sparte sunt mult mai bune decat cele pe care dai bani.
Exista un program de arhitectura... cred ca a costat vreo 5000$, care se blocheaza. Pe acelasi calculator versiunea sparta merge brici. Merita sa mai dai bani pe licente??!?!!?
Evident ca da, ca altfel vine BSA-ul si ai terminat-o. Dar daca esti acasa mai dai banii pe ceva care nu merge ca lumea??
Am patit si eu rusinea... Mi-am cumparat cu licenta un joc pe care sa-l am la birou fara sa platesc amenzi - Praetorians se numeste - si care se blocheaza uneori. Versiunea sparta era,evident, ok! L-am pus si acasa si acolo s-a blocat. L-am pus pe calc prietenei mele: s- a blocat. L-am pus pe alt calc la servicu: s-a blocat
Concluzie: Daca folositi acasa programele, poate merita sa mergeti la colt si sa luati cu 50 000 lei un cd cu programul spart. Oricum firmele de soft nu sunt deranjate decat cand se scot bani din programele lor si mai putin daca sunt folosite acasa.
Parerea mea, personala, proprie, care nu trebuie sa influenteze pe nimeni, si de care eu sunt singurul raspunzator este ca firmele de soft deocamdata nu merita consideratia sa le cumperi marfa decat daca cumperi si varianta sparta pe care sa o instalezi peste cea originala.

Aceasta postare a fost editata de Olaf The Viking: 31 July 2003 - 01:55 PM

Intai da cu toporu' si pe urma intreaba-l ce-a vrut!
sau ia-ti ceva dragut de aici www.machete.ro.
0

#16 Useril este offline   DanBulan 

• Incepator
  • PipPip

Postat 31 July 2003 - 03:28 PM

...ai si tu dreptatea ta...
0

#17 Useril este offline   Gil 

• Nou venit
  • Pip

Postat 04 August 2003 - 04:56 PM

Salut Dan,

Incerc sa ma deprind cu un 3Dmax 3. Obisnuinta capatata in ACAD atarna greu, insa...cel putin pentru partea de modelare. Ceea ce mi se pare de nerezolvat acum este lipsa unor schite cotate pentru locomotivele noastre.
Am dat cu greu peste unul sau doua site-uri de blueprint-uri, dar cu lucruri destul de putine si neinteresante pentru noi.

http://www.onnovanbraam.com/index.php?m=bl...prints&g=trains
http://www.dlok.de/skizzen.htm

Insist sa ma ocup de locomotive romanesti pentru ca de ele se leaga cea mai subtantiala reprezentare pe care o am despre trenuri. Ce e de facut? Pana la Resita sau Sibiu - unde sa incerc sa fac niste poze - e cale lunga, si nu sunt sigur ca niste fotografii, oricat de multe si detaliate ar putea tine locul unei schite.

Stii ceva despre asta?

Danezul este intr-adevar colosal...macar pentru rabdarea cu care a intins firele de inalta tensiune dupa model german (fara spline-uri).

Lipsa de timp ma omoara...scuze pentru intermitentele lungi...

Cu bine, tie si tuturor celor de pe forum

Gil
0

#18 Useril este offline   DanBulan 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 August 2003 - 03:39 PM

Gil, la 4 Aug 2003, 16:56, a spus:

...Ceea ce mi se pare de nerezolvat acum este lipsa unor schite cotate pentru locomotivele noastre.
Am dat cu greu peste unul sau doua site-uri de blueprint-uri, dar cu lucruri destul de putine si neinteresante pentru noi...

Cam asa e maestre, crede-ma, si eu m-am izbit de neajunsul asta, iar pe netul romanesc e f. greu ca cineva sa-ti puna la dispozitie niste planuri detaliate ale locomotivelor noastre, pt simplul fapt ca ai putea (!?) scoate bani pe ele si ei nu. Aiurea, in tot internetul asta pe care-l vizitez aproape zilnic am intilnit INTOTDEAUNA oameni dornici sa te ajute si mai ales, pe gratis. Cind am lansat o cerere pe forumul Trainz oficial cum ca as vrea sa construiesc locomotiva electrica Re460-465 au sarit o gramada sa-mi puna la dispozitie planuri(care sunt super!), poze, caracteristici tehnice. Asta doar pt a se bucura mai repede de produsul dorit...

Crede-ma ca pina in ziua de azi abia daca stiu in ce volum se incadreaza dieselul clasei 060. Poze sunt la greu pe mercurio, dar, vorba ta, nu prea poti sa nimeresti totul la ochi.

Linkurile postate de tine exista in totalitate in arhiva mea proprie, plus ca ar mai fi una, daca imi amintesc unde e...pt ca mi-a sters cineva coocky-urile si favoritzii din Internet Explorer. Revin daca o gasesc.
0

#19 Useril este offline   Sphiller 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 10
  • Inregistrat: 29-July 03

Postat 07 August 2003 - 04:17 PM

Salutare!
Un pic ciudat ce zici tu !
NU este chiar asa!
1.Programele,softuri, cum vrei sa le zici, in mare parte sunt disponibile in variante Free(demo).
2.Pentru utilizatorii de casa nu este si nici nu va fi problema vre-o data.
3.Pentru firme este o problema si este normal....firmele mai fac bani si inca multi de pe urma softurilor alea!

Deci....nu este asa de rau pe cat pare!

Ceao!
0

#20 Useril este offline   Sphiller 

• Incepator
  • PipPip

Postat 07 August 2003 - 04:19 PM

Mesajul era adresat lui Olaf The Viking !
0

#21 Useril este offline   Baiazid 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 8
  • Inregistrat: 17-April 03

Postat 07 August 2003 - 08:14 PM

Am senzatia ca se aluneca putin pe langa cu subiectul software.

Software-ul inseamna munca si ea trebuie platita, indiferente cine o utilizeaza, tocmai pentru ca o utilizeaza. Nu exista nici o lege si nici o politica oficiala nicaieri in lume ca software-ul sa fie gratis pentru persoane private. Ar fi chiar culmea absurdului ca cineva sa aiba dreptul sa foloseaca gratuit ceva ce altul produce voluntar. Ar fi ca si cand s-ar da o lege ca mobila este gratis daca e pentru acasa !!!

Deci nu, software-ul trebuie platit, indiferent daca este utilizat acasa sau de firme private !

Aici insa intervine practica care a impus altceva. Insa doar ad-hoc si nicidecum sistemic. Pentru ca nici nu s-ar putea. Respectiv costurile combaterii pirateriei persoanelor private sunt nejustificat de mari comparativ cu ceea s-ar recupera. In plus, daca s-ar respecta legea drepturilor de autor ad-literam, patrunderea informaticii ar fi mult mai mica. Mai mult, pirateria e si o cale indirecta de publicitate a firmelor de software. In plus, ce beta testing poate fi mai bun decat unul pe licente freeware, care te scutesc de de responsabilitate si chetuieli de garantie?

De asta multe firme producatoare de software end-user mentioneaza expres ca sunt de acord cu utilizarea gratuita pentru utilizatorii pesoane fizice. Dar asta nu in virtutea vreunei obligatii!! Ci pur si simplu ca asa hotarasc ele ca politica proprie. Care poate fi revocata in orice moment.

Asadar, este perfect legal si normal ca BSA-ul sa-ti bata la usa acasa si sa te amendeze pentru utilizarea de software fara licenta. Ca nu se-ntampla e pur si simplu din stricte ratiuni practice. Dar asta nu e nici un drept al utilizatorului.
0

#22 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru

Postat 12 August 2003 - 09:49 AM

"Un pic ciudat ce zici tu !
NU este chiar asa!"

La ce anume te referi? La faptul ca programele licentiate merg mai prost decat cele sparte ? Asta ar putea avea o explicatie. De regula, cei mai buni programatori nu sunt angajati la firme , sunt hackeri.

"1.Programele,softuri, cum vrei sa le zici, in mare parte sunt disponibile in variante Free(demo)."
Foarte adevarat. De asta nici nu au toate optiunile. Acum 2 ani incercam sa-mi fac mp3-uri cu un astfel de soft. Nefiind varianta full, nu puteam decat sa prelucrez 3 melodii per sesiune, selectate la intamplare de program. La urmatoarea sesiune puteam sa am noroc si sa fie alte melodii sau puteau sa fie tot cele vechi.

"2.Pentru utilizatorii de casa nu este si nici nu va fi problema vre-o data."
La asta a raspuns Baiazid.

"3.Pentru firme este o problema si este normal....firmele mai fac bani si inca multi de pe urma softurilor alea!"
De acord, dar macar la atatia bani scoate un soft fara "bug-uri" ca firmele sa poate scoate in continuare si mai multi bani cu care sa cumpere urmatoaterea versiune a softului tau.

"Deci....nu este asa de rau pe cat pare!"
Niciodata nu este atat de rau comparativ cu ce ar putea sa fie.

Parerea mea.......
0

#23 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru

Postat 12 August 2003 - 10:12 AM

"Software-ul inseamna munca si ea trebuie platita, indiferente cine o utilizeaza, tocmai pentru ca o utilizeaza. "
Da si nu.... La Linux nu s-a muncit ? Si e gratis (nu ma refer la aplicatiile sub Linux ci doar la el ca sistem de operare).
Sau modelistii pe care i-am intalnit la RHC nu au muncit si nu au gasit metode noi si personale de a realiza diverse lucruri? Si totusi nimeni nu mi-a refuzat niciodata nimic si toti si-au dezvaluit secretele.

Daca este sa o luam cu munca... hackerul nu munceste? de ce trebuie sa dea gratis programul spart...

Eu inteleg ce vrei sa spui si culmea, ca sunt de acord, dar nu poti explica totul cu munca. De altfel a incercat altcineva inainte. Se numea David Ricardo (de fapt el doar a finalizat-o, ca Adam Smith a cam enuntat-o, cam vag) si a ramas cunoscut in economie pentru Teoria valorii-munca care spunea ca valoarea unui produs e data de cantitatea de munca inglobata in el. Dar e cam depasita, pt ca de fapt valoarea unui produs e data de cat valoreaza el pe piata (la ce nevoi raspunde).

" Ar fi chiar culmea absurdului ca cineva sa aiba dreptul sa foloseaca gratuit ceva ce altul produce voluntar."
Pai daca produce voluntar inseamna ca nu o face pt bani ?!?!?
:D
Oricum am inteles ideea si sunt de acord.
De fapt, eu nu vreau decat soft-ul cu licenta sa "mearga" si sa nu mai existe bug-uri.
0

#24 Useril este offline   Olaf The Viking 

• MEGA Membru

Postat 12 August 2003 - 10:26 AM

Poate ar fi bine sa mutam subiectul in alt forum ca ne cam indepartam de subiect. Parerea mea.... Sau asteptam sa ne atentioneze Webmasterul?!!?
0

#25 Useril este offline   Sphiller 

• Incepator
  • PipPip

Postat 12 August 2003 - 11:13 AM

Oricum am inteles ideea si sunt de acord.
De fapt, eu nu vreau decat soft-ul cu licenta sa "mearga" si sa nu mai existe bug-uri.

Cred ca suntem de aceeasi parere dar nu ne intelegem!
Softuri fara baguri nu o sa existe nici o data!
Aveti dreptate ....ne-am departat rau de subiect si eu termin aici ..fara nici o alta interventie!
Ceao!
0

#26 Useril este offline   Gil 

• Nou venit
  • Pip

Postat 13 August 2003 - 03:06 PM

OK Dan. Inteleg. Ce e de facut insa? Uite ce idei am:

1. Desi imi ingreuneaza foarte mult munca, as putea face o tentativa de a lucra din ochi. Am vazut ceva pe
http://www.3dluvr.co...nt/article/32/1 care ma incurajeaza in acest sens, mai cu seama ca in trainz nu vom putea baga decat modele foarte simplificate.

2. Sa lucrez dupa fotografii, dar pentru asta am nevoie de imagini foarte corecte din punct de vedere ortometric si cu foarte multe detalii.

3. Poate facem o tentativa mai "organizata" de a obtine niste planuri la muzeul CFR sau, dupa cum am auzit pe #####, la CFR CALATORI - Serviciul Documentatie Tehnica, 38 Bd. Dinicu Golescu.

Am inceput deja sa lucrez la locomotiva Codaesti, dupa planuri gasite pe niste pagini rupte din "Modelism". Nu ma atrage in mod deosebit, dar e singura locomotiva pentru care am o schita. Voi lucra mai mult pentru a-mi face mana, cum se spune. Am terminat deja rotile motoare, intr-o mainera foarte (prea!) detaliata si deja ma simt frustrat de faptul ca asa ceva n-o sa mearga niciodata in Trainz. Doar o pereche de roti masoara 2.5 Mb. Va trebui sa le simplific mult. Dar pe de alta parte, realizand niste modele 3D foarte amanuntite poate ii sensibilizam pe cei care tin schitele si planurile in sertare.

Pot sa dau planurile pentru "Codaesti" oricui este interesat. In vreo 4 A3-uri incap foarte bine.

Cu bine tuturor,

Gil
0

#27 Useril este offline   DanBulan 

• Incepator
  • PipPip

Postat 27 August 2003 - 11:58 AM

Pina la urma, singura posibilitate e sa lucram dupa poze (mercurio are poze de calitate in sectiunea CFR!). Pe site-ul cfr.ro am gasit specificatii tehnice ale produselor romanesti, 040 si 080. Si cum ochiu` are experienta, cred ca se poate face ceva conform cu realitatea.

Nu e rea ideea de a contacta Muzeul CFR in legatura cu niste desene concludente...
0

#28 Useril este offline   Taurus 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 9
  • Inregistrat: 20-October 03

Postat 20 October 2003 - 01:41 AM

Baieti de acord ca este o varianta ieftina a unui hobby scump,am si eu jocul dar pentru mine realitatea virtuala nu aduce aceleasi satisfactii ca realitatea inconjuratoare.
Am jocul de patru luni am creat singur un layout dar deja ma plictiseste.Am strans insa cu eforturi mari pe perioada a 5 ani o colectie frumusica de vagoane si locomotive pe 16mm plus am incercat sa creez un peisaj care sa se incadreze intr-o camera conf.2,rezultatul este mai mult decat multumitor chiar daca nu am terminat inca tot ce am de gand ,insa chiar daca ar fi sa mai astept 5 ani prefer realitatea palpabila celei animate pe calculator.Sa nu o luati in nume de rau dar personal nu am o parere buna despre jocurile pe calculator in general,indiferent de subiect. Oricum fiecare e liber sa aleaga ce vrea.
0

#29 Useril este offline   ciobitud 

• Nou venit
  • Pip
  • Postari: 2
  • Inregistrat: 27-October 03

Postat 03 November 2003 - 12:27 AM

Dane, voi incerca sa-ti fac rost de niste planuri...
0

#30 Useril este offline   DanBulan 

• Incepator
  • PipPip

Postat 04 November 2003 - 11:47 AM

Multumesc anticipat, ciobitub!

Va anunt ca mi-am luat TRS2004 , adica Trainz 2. Pentru detalii mergeti pe site-ul oficial TRS2004. A costat 45 de euro dar merita toti banii. Acum poti sa faci transporturi de marfuri intre industrii producatoare de materii prime si le descarci (!) acolo unde sunt cerute. Se apropie si mai mult de Railroad Tycoon 2, care apropo, o sa lanseze Railroad Tycoon 3. Inca nu am vazut toate noutatile, dar am citi pe site ce marfa e!

Regret ca nu mai functioneaza forumul #####, ce s-a intimplat?
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu