Salutare,
Am in dotare una bucata Buggy Xstr nu cel mai prost dar cu siguranta nu cel maibun automodel.
Am incercat sa merg cu el (este modelul pro) si am constatat ca desi este foarte rapid , l-am upgradat cu tower carbon, si pivoti (sau cum se numesc) metalici , ramane o mare problema.
Aceasta masina are roti de 80 mm adica foarte mici.
Se loveste , tarsaie de teren la fiecare saritura sau hop mai mare.
Am incercat sa fac o chestie : sa pun rotile de la E-Firestorm
Foarte frumos arata a masina acum sunt de 100 mm cu latime de 50 sta mult mai bine pe teren nu ai impresia ca se rupe la cel mai mic impact insa amobservat o chestie.
Ambele au hex de 12 , HEX-ul de la firestorm ca si janta sunt un pic mai juguiate si daca le pun impreuna pe HSP fiind 2-3 mm mai groase nu se mai strange surubul (pt ca tija la firestorm este mai lunga nitel)
Daca pun doar janta pe hex-ul de la HSP intrucat janta d ela firestorm este mai groasa nu intelg de ce se desurubeaza. Adica janta are pe interior niste striatii si asta o tine cam la 1 mm distanta fata de hex-ul de pe planetara si in mers se desfac suruburile.
Ce nu inteleg eu :
Rotile astea nu sunt standard ? De 12 si gata ? Si de ce se desurubeaza suruburile ca dupa 2 ture imi sar rotile.? ce solutii as avea ?
Sau cum sa fac rost de niste jante normale si sa pun cauciucuri mari ca de firestorm.
Evident ca masina a devenitprea rapida acum si trebuie sa modificsi pinionul mai mic dar asta este alta discutie. (se incinge motorul si fiind raportul prea lung este greu de controlat ca ia viteza greu si cind o ia o ia prea tare )
Sugestii ? Solutii ? Voi ucm faceti ? Ca doar nu folositi numai un fel de jenti !
Pagina 1 din 1
Anvelope si inlocuirea cauciucurilor Imi sar rotile in mers
Postat 20 April 2012 - 03:39 PM
Complici problema fara sa fie nevoie.
Normal ca buggy-ul are roti mici si normal ca da cu sasiul de pamant pentru ca este proiectat pentru folosirea pe circuite special amenajate. Cel din Tineretului in momentul de fata nu este amenajat corespunzator pentru buggy 1/10, se lucreaza la asta din cate am inteles.
In nici un caz transmisia, rapoartele si motorul buggy-ului nu au fost gandite sa invarta rotile Firestorm-ului, care sunt mult mai mari si mult mai grele si ai descoperit chiar tu ca accelereaza prea lent si temperaturile cresc ametitor. Deci lasa rotile de buggy pe buggy :). Daca vrei ceva care sa se comporte ca un Firestorm ia-ti un Firestorm :D (sau ma rog, orice Stadium Truck). Sau, pentru off-road mai denivelat, folosesti Truggy (desi la scara 1/10 optiunile de truggy sunt limitate), Short Course sau Monster Truck.
In alta ordine de idei, intr-adevar Firestorm-ul are niste jante atipice (la Stadium Truck jantele nu sunt standardizate), de aici problema de fixare. Pentru a nu improviza (saibe, distantiere, taieturi etc) in general trebuie folosite jantele producatorului modelului sau cele de care stii sigur ca sunt compatibile. Bineinteles ca se pot face modificari si improvizatii ca de-aia e modelism dar rezultatele cateodata pot sa nu fie chiar cele dorite.
Normal ca buggy-ul are roti mici si normal ca da cu sasiul de pamant pentru ca este proiectat pentru folosirea pe circuite special amenajate. Cel din Tineretului in momentul de fata nu este amenajat corespunzator pentru buggy 1/10, se lucreaza la asta din cate am inteles.
In nici un caz transmisia, rapoartele si motorul buggy-ului nu au fost gandite sa invarta rotile Firestorm-ului, care sunt mult mai mari si mult mai grele si ai descoperit chiar tu ca accelereaza prea lent si temperaturile cresc ametitor. Deci lasa rotile de buggy pe buggy :). Daca vrei ceva care sa se comporte ca un Firestorm ia-ti un Firestorm :D (sau ma rog, orice Stadium Truck). Sau, pentru off-road mai denivelat, folosesti Truggy (desi la scara 1/10 optiunile de truggy sunt limitate), Short Course sau Monster Truck.
In alta ordine de idei, intr-adevar Firestorm-ul are niste jante atipice (la Stadium Truck jantele nu sunt standardizate), de aici problema de fixare. Pentru a nu improviza (saibe, distantiere, taieturi etc) in general trebuie folosite jantele producatorului modelului sau cele de care stii sigur ca sunt compatibile. Bineinteles ca se pot face modificari si improvizatii ca de-aia e modelism dar rezultatele cateodata pot sa nu fie chiar cele dorite.
Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
Postat 21 April 2012 - 08:00 AM
Da asa este , insa bugy-ul il aveam.
Cum diferentele intre un buggy si un truck la niveulul trasmisiei nu sunt uriase (ba chiar unele au piese comune)ma gandeam ca folosind pinioane mai mici si niste roti omenesti pot sa ma dau cu el asa.
Cu rotile mai mici (ale aoriginale de buggy) nu faci mare lucru.
Si da pe traseul din parc probabil cea mai buna varianta este un truck(stadium sau short course) nu conteaza.
Oricum cred ca de aceea se cam reprofileaza toata lumea pe drift aceeasi masina diferite trasee iei frumos alte roti schimbi setup-ul si te dai.
Trebuie sa caut niste jeti simple cu hex de 12 si sa ii mai dau o sansa buggy=ului daca nu il vand cuiva care il foloseste pe asfalt si gata (ca sunt d'astia gramada prin parcuri la noi ) :-) :good:
Cum diferentele intre un buggy si un truck la niveulul trasmisiei nu sunt uriase (ba chiar unele au piese comune)ma gandeam ca folosind pinioane mai mici si niste roti omenesti pot sa ma dau cu el asa.
Cu rotile mai mici (ale aoriginale de buggy) nu faci mare lucru.
Si da pe traseul din parc probabil cea mai buna varianta este un truck(stadium sau short course) nu conteaza.
Oricum cred ca de aceea se cam reprofileaza toata lumea pe drift aceeasi masina diferite trasee iei frumos alte roti schimbi setup-ul si te dai.
Trebuie sa caut niste jeti simple cu hex de 12 si sa ii mai dau o sansa buggy=ului daca nu il vand cuiva care il foloseste pe asfalt si gata (ca sunt d'astia gramada prin parcuri la noi ) :-) :good:
Team Associated SC10 4x4 Factory Team
Team Losi 22SCT
Team Durango DEX210 v2
Mini Z MR03
Team Losi 22SCT
Team Durango DEX210 v2
Mini Z MR03
Arata acest topic
Pagina 1 din 1