Modelism - RHC Forum: Accucell 6 - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Accucell 6 conectare la PC prin adaptor USB

#1 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 27-October 11
  • Interests:pescuit
    modelism

Postat 14 April 2012 - 10:45 PM

Salutare,
de ceva vreme am incercat sa conectez un incarcator la PC. Cel in cauza este un Accucell 6 dar din ce am citit mai toate incarcatoarele asemanatoare se pot conecta la fel. Prima problema a fost gasirea unui adaptor USB UART cu nivele TTL. Initial am gasit in tara dar la preturi astronomice (peste 100 ron), pasul urmator fiind pe ebay si pe goodluckbuy unde sunt ieftine dar la care se mai adauga transportul international, eventuala vama si timpul pierdut asteptand (de obicei intre 1 si cateva saptamani).

Fisier atasat  $(KGrHqZ,!h4E3Oh-GBCBBOI524PpwQ~~0_1.jpg (22.74K)
Number of downloads: 78
Fisier atasat  $(KGrHqEOKogE3EwQV4hvBN1Osinynw~~_1.jpg (34.07K)
Number of downloads: 62

In locul celor 2 solutii prezentate mai sus in poze, am folosit un programator de ESC Sunrise pe care l-am adaptat nevoilor specifice. Adica am desfacut carcasa de plastic si am dezlipit cele 3 fire. Am lipit in locul lor 2 fire cu mufa servo (necesara pentru conectarea incarcatorului). Adaptorul poate fi gasit la autorc la un pret chiar bun (~20ron)

Fisier atasat  inainte de modificare.jpg (26.36K)
Number of downloads: 87
Fisier atasat  interfata-usb-programare-sunrise.jpg (12.54K)
Number of downloads: 110
Fisier atasat  ImaxB6.jpg (51.42K)
Number of downloads: 109

Al treilea fir (+5v) nu l-am mai lipit (nici nu era nevoie). Pentru a interpreta datele am folosit Logview setat pentru "e-station BC-6 Bantam".
Pentru a receptiona datele trebuie sa setati "enable" pentru optiunea USB din meniul incarcatorului iar acesta sa incarce sau sa descarce un acumulator, nu "in gol".
Mi s-a parut foarte util sa am un asa dispozitiv, prin care pot sa monitorizez incarcarea acumulatorului in timp real si mai ales sa am un istoric al fiecarui acumulator, deoarece puteti crea o fisa individuala pentru fiecare acumulator in care vedeti cum a evoluat de-a lungul timpului.
Sper sa va foloseasca informatia asta.
Va doresc Paste Fericit tuturor!
0

#2 Useril este offline   Uzzy 

• MORENA DIN BELSUG!
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 951
  • Inregistrat: 15-January 12
  • Interests:ai laic motosicli...

Postat 15 April 2012 - 10:27 AM

Interesant, multumim de pont :D
Racing - Because Football, Baseball, Bowling & Golf, only require ONE BALL
-Yokomo BD7

Club
C.S.T.A. Bucuresti
M.D.T. - Militari Durango Team
0

#3 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 16 April 2012 - 02:00 PM

Pentru a verifica daca incarcatorul vostru se poate conecta prin portul de senzor de temperatura, urmati pasii:
1. activati optiunea USB din meniul incarcatorului;
Fisier atasat  photo 006.jpg (80.84K)
Number of downloads: 94

2. puneti la incarcat/descarcat orice acumulator;
Fisier atasat  photo 007.jpg (81.59K)
Number of downloads: 73

3. conectati un cablu cu mufa servo la portul senzor temperatura/USB;
Fisier atasat  photo 008.jpg (61.37K)
Number of downloads: 67

4. masurati cu un multimetru valorile;
Fisier atasat  photo 010.jpg (79.98K)
Number of downloads: 65

5. daca intre masa (negru, in dreapta portului de temperatura) si semnal (rosu, in mijlocul portului de temperatura) aveti valoare inseamna ca il puteti conecta fara alte modificari.
Fisier atasat  photo 009.jpg (71.1K)
Number of downloads: 78

Firul folosit de mine este de la un calculator vechi, prin urmare codul de culori e putin diferit. Era cablul care leaga CD-ROM-ul de placa de sunet. Initial avea 4 contacte dar i-am taiat cu un cutter ultima parte si a ramas cu 3 (se potriveste perfect cu orice mufa servo).
Initial am desfacut incarcatorul pentru a vedea daca il pot conecta fara modificari. Daca PCB arata ca in poza de mai jos, e OK.
Fisier atasat  photo 018.jpg (113.09K)
Number of downloads: 89
0

#4 Useril este offline   Mitica 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 10-June 09

Postat 17 April 2012 - 11:02 PM

Multumim pentru info, eu am un Imax B6 care arata similar cu al tau, cred ca si meniul e la fel. O sa iau si eu device-ul..
Pentru ca tot veni vorba de voltmetru, ai incercat sa compari valorile pe care le arata voltmetru cu ce afiseaza incarcatorul pe ecran?
Eu am constatat ca incarcatorul afiseaza cam cu 0,05 mai putin ca voltmetru, nu e mult dar am patit-o cu un 18560 li-ion la care incarcarea nu s-a terminat nici dupa vreo 5000mAh, desi el nu avea mai mult de 2000mAh
Noroc ca m-am prins (cam tarziu) si l-am scos, frigea rau.
0

#5 Useril este offline   ovidiugm 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1031
  • Inregistrat: 02-September 09

Postat 17 April 2012 - 11:46 PM

Vezi postareaMitica, la 17 April 2012 - 11:02 PM, a spus:

dar am patit-o cu un 18560 li-ion la care incarcarea nu s-a terminat nici dupa vreo 5000mAh, desi el nu avea mai mult de 2000mAh
Noroc ca m-am prins (cam tarziu) si l-am scos, frigea rau.

Schimbasei din LiPo in LiIon?
Masinute de jucarie. Pe bani adevarati.
0

#6 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 18 April 2012 - 02:44 AM

Pentru ca tot veni vorba de voltmetru, ai incercat sa compari valorile pe care le arata voltmetru cu ce afiseaza incarcatorul pe ecran?
Eu am constatat ca incarcatorul afiseaza cam cu 0,05 mai putin ca voltmetru, nu e mult dar am patit-o ...........

Salut.
Am avut un Turnigy Accuel 6... varianta originala... de care am fost foarte multumit: masuratorile fata de voltmetru erau de 0.01V diferenta.
Acum l-am vandut si astept varianta Turnigy Accuel 8.
ovidiugm cred ca are drepatate... poate ai uitat sa comuti de pe Li-iON pe Li-PO.

Spor!
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#7 Useril este offline   DanB 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1551
  • Inregistrat: 22-July 11
  • Interests:computere, electronica, rc

Postat 18 April 2012 - 09:45 AM

0.05V chiar nu conteaza, probabil multe multimetre ieftine nu au precizia asta chiar daca afiseaza multe cifre
USER BANNED BY ADMIN
0

#8 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 18 April 2012 - 01:33 PM

Multumim pentru info, eu am un Imax B6 care arata similar cu al tau, cred ca si meniul e la fel. O sa iau si eu device-ul..

In Logview valorile au mai multe zecimale deci o monitorizare mai aproape de adevar.
Poti seta voltmetrul incrcatorului daca ai un voltmetru alternativ ff bun, ca referinta.

Aceasta postare a fost editata de bear1: 18 April 2012 - 01:34 PM

0

#9 Useril este offline   Mitica 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 10-June 09

Postat 18 April 2012 - 01:37 PM

Eu incarcam un singur element, recuperat dintr-o baterie de laptop. In meniu la Li BatType era pus 4,2 V (nu e nimic specific pentru LI-Ion sau LI-Pol). Incarcatorul a bagat 1A in element pana cand a ajuns la 4,1, dupa care cred ca baga 100mA, vroia sa duca elementul in 4.2. Care 4,2 nu a mai venit niciodata, cand am scos eu elementul avea 4,25 pe voltmetru dar in Imax era undeva sub 4.2.. A bagat 100mA in el vreo cateva ore pana cand mi-am adus eu aminte de el.
De atunci le incarc pun la type 4,1 V bat, chiar daca incarca mai putin macar nu luam foc :)
@Adistu: cica si Accucell are aceleasi probleme, acum depinde si de ce lot ai si ce noroc
Am gasit un thread util aici http://www.rcgroups....ad.php?t=827821, cica exista un meniu de calibrare dar trebuie sa merg la un mester cu sursa de curent buna si un Fluke :)
0

#10 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 19 April 2012 - 08:36 PM

Salut din nou.
Daca incercati sa conectati incarcatorul dar nu exista voltaj (in conditiile in care ati urmat pasii din post-ul 3) pe pin-ul din mijloc (TX-ul incarcatorului) inseamna ca aveti de facut urmatoarele modificari:
1. solutia rapida: desfaceti incarcatorul si lipiti o bucata de cablu ca in fotografie. Avantaje: rapid si ieftin. Dezavantaje: daca pastrati setarea USB in incarcator si apoi conectati un senzor de temperatura se pot defecta ambele, doar incarcatorul sau doar senzorul.
Fisier atasat  solutia rapida.jpg (88.14K)
Number of downloads: 36

2. solutia sigura: desfaceti incarcatorul si lipiti o bucata de cablu ca in fotografie; mai adaugati 2 rezistente si o dioda SMD (10k 0805, 100k 0805, 1n4144 mini-MELF); Avantaje: solutie sigura in cazul in care uitati sa schimbati setarea din USB in TEMP PROBE din meniul incarcatorului. Dezavantaje: Se gasesc mai greu piesele si este greu de lucrat cu SMD.
Fisier atasat  pcb cu modificare.jpg (45.64K)
Number of downloads: 34

Decizia va apartine in totalitate. Ca si rapunderea. :pardon:

Cine doreste mai poate achizitiona si kit-ul Imax B6 (in loc de programatorul ESC Sunrise) dar la care trebuie schimbate firele intre ele in asa fel sa respecte polaritatea:
GND > GND / TX (incarcator) > RX (adaptor USB).
Fisier atasat  iMAX-Softkit.jpg (43.92K)
Number of downloads: 33
O seara buna va doresc.
0

#11 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 19 April 2012 - 09:07 PM

Frumos tutorialul.
Nu am incercat inca nimic... dar prezentarea pare reala. Il urmaresc cu interes.

Sa ai spor!

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 19 April 2012 - 09:08 PM

Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#12 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 21 April 2012 - 03:31 PM

Salutare din nou,
pentru cine e de prin sud-vestul tarii gasiti la epsicom (Craiova) module FTDI (USB > RS 232) pe care le puteti folosi in loc de programatorul pentru ESC Sunrise. De asemenea mai puteti folosi si cablul de programare din fotografia de mai jos dupa ce ii faceti unele modificari (poate il aveti pe acasa si sta degeaba).
Fisier atasat  T6X-Cable-Win.jpg (47.83K)
Number of downloads: 19

Pentru mine cea mai buna varianta a fost programatorul (ieftin, cu modificari reduse si foarte usor de facut) dar am comandat si un modul cu CP2102 de la goodluckbuy, doar de proba. A venit in fix 30 de zile calendaristice de la plasarea comenzii si pana la intrarea in posesie (la OP 3 Pantelimon unde ajung toate coletele internationale). A costat mai mult decat programatorul (~40 RON).
Fisier atasat  usb uart ttl levels.jpg (30.09K)
Number of downloads: 10

In postul acesta va mai propun o solutie pentru senzorul de temperatura folosind un LM35 (varianta plastic).
Aveti nevoie doar de un cablu cu mufa mama tip Futaba la care conectati senzorul LM35.
Number of downloads: 10 >>>> Fisier atasat  LM 35 senzor de temperatura.jpg (12.64K)
Number of downloads: 12

Pentru cei cu Turnigy Accucell 8 treaba e mai ciudata deoarece initial au avut port USB mini, apoi l-au scos (din motive de zgarcenie adaugand un sticker peste port), apoi iar l-au introdus pentru ca le scazusera vanzarile si lumea cerea acel port (partea buna e ca sunt separate porturile USB si cel de senzor temperatura).
Fisier atasat  Accucell 8.jpg (78.93K)
Number of downloads: 15

@Adistul: multumesc pentru aprecieri, inseamna mult pentru mine.

O zi foarte foarte buna va doresc tuturor!
0

#13 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 21 April 2012 - 05:57 PM

Salut din nou, mai adaug cateva imagini cu Logview si un fisier modificat din germana in romana (partial) pe care trebuie sa il copiati la adresa: C:\Documents and Settings\user\Application Data\LogView\Geraete, dupa ce instalati programul. Se mai adauga si "Bantam e-Station" la programele de monitorizare si interpretare a datelor.
Fisier atasat  New Picture (1).jpg (85.81K)
Number of downloads: 18 Fisier atasat  New Picture.jpg (83.28K)
Number of downloads: 17
Da... se pare ca nu pot incarca acest tip de fisier (.ini), trebuia sa ma astept la asa ceva dar il pot trimite pe mail celor interesati.
O zi buna in continuare!
0

#14 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 22 April 2012 - 08:12 AM

Salut din nou,
fisierul se gaseste aici timp de 30 de zile. Odata copiat in adresa din postul anterior schimba unele denumiri din program. Sper sa fie util si fiind un program open source il puteti modifica/imbunatati dupa cum doriti.
0

#15 Useril este offline   Bogdan B 

• ex ad525
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 948
  • Inregistrat: 25-July 08

Postat 22 April 2012 - 04:31 PM

L-am pus si eu la mine pe server, unde o sa ramana multa vreme. Daca aveti probleme cu download-ul spuneti-mi.

Link Download : My link

Aceasta postare a fost editata de Bogdan B: 22 April 2012 - 04:36 PM

0

#16 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
    modelism

Postat 22 April 2012 - 06:34 PM

Va salut din nou si raspund unei intrebari pertinente: cum se modifica acel cablu de programare?
Se taie mufa miniDIN si se descopera 3 fire: alb, rosu si negru. Cel alb nu se foloseste, este PC data - out, cel rosu merge in mijlocul mufei Futaba (PC data - in), iar cel negru este masa si se conecteaza in dreapta mufei adica cel mai indepartat contact de la mufa de alimentare a incarcatorului.
Fisier atasat  T6X-Cable-Win_miniDIN.JPG (30.08K)
Mai precis spus: negru>1; rosu>2; alb>neconectat.
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu