de ceva vreme am incercat sa conectez un incarcator la PC. Cel in cauza este un Accucell 6 dar din ce am citit mai toate incarcatoarele asemanatoare se pot conecta la fel. Prima problema a fost gasirea unui adaptor USB UART cu nivele TTL. Initial am gasit in tara dar la preturi astronomice (peste 100 ron), pasul urmator fiind pe ebay si pe goodluckbuy unde sunt ieftine dar la care se mai adauga transportul international, eventuala vama si timpul pierdut asteptand (de obicei intre 1 si cateva saptamani).

Number of downloads: 78

Number of downloads: 62
In locul celor 2 solutii prezentate mai sus in poze, am folosit un programator de ESC Sunrise pe care l-am adaptat nevoilor specifice. Adica am desfacut carcasa de plastic si am dezlipit cele 3 fire. Am lipit in locul lor 2 fire cu mufa servo (necesara pentru conectarea incarcatorului). Adaptorul poate fi gasit la autorc la un pret chiar bun (~20ron)

Number of downloads: 87

Number of downloads: 110

Number of downloads: 109
Al treilea fir (+5v) nu l-am mai lipit (nici nu era nevoie). Pentru a interpreta datele am folosit Logview setat pentru "e-station BC-6 Bantam".
Pentru a receptiona datele trebuie sa setati "enable" pentru optiunea USB din meniul incarcatorului iar acesta sa incarce sau sa descarce un acumulator, nu "in gol".
Mi s-a parut foarte util sa am un asa dispozitiv, prin care pot sa monitorizez incarcarea acumulatorului in timp real si mai ales sa am un istoric al fiecarui acumulator, deoarece puteti crea o fisa individuala pentru fiecare acumulator in care vedeti cum a evoluat de-a lungul timpului.
Sper sa va foloseasca informatia asta.
Va doresc Paste Fericit tuturor!