Scheme utile Valabile in modelism
Postat 04 May 2005 - 10:52 AM
@sir vaska
Evident nu vorbim despre scelasi lucru.Asta e un motor cu magneti de 1 cm grosime,si rotorul bobinat cu 1,5mm.Productie de la statul vecin si prieten,de la rasarit,asa cum stiu ei:trainic si puternic.Pacat ca nu se mai fac asemenea lucruri.Eu le-am cumparat de la talcioc.
Evident nu vorbim despre scelasi lucru.Asta e un motor cu magneti de 1 cm grosime,si rotorul bobinat cu 1,5mm.Productie de la statul vecin si prieten,de la rasarit,asa cum stiu ei:trainic si puternic.Pacat ca nu se mai fac asemenea lucruri.Eu le-am cumparat de la talcioc.
...tabula crasa, mortua est!
Postat 04 May 2005 - 01:43 PM
pai trebuie modificat finalul, adica facuta punte de MOS-Fet, cu motorul la mijloc, cum bine spui!
Configuratia de punte trebuie sa fie foarte apropiata de cea analogica.( schema, adica)
Important e ca se poate! Mai trebuie lucrat la hex, acum si cum o vrei, in functie de statie. Zero la mijlocul mansei, sau alta comanda ptr.revers!
Ca daca utilizezi alta comanda, se poate chiar si cu un releu, nemaivorbind de optocuplori sau alte cele.
Cu stima,
Costel
Configuratia de punte trebuie sa fie foarte apropiata de cea analogica.( schema, adica)
Important e ca se poate! Mai trebuie lucrat la hex, acum si cum o vrei, in functie de statie. Zero la mijlocul mansei, sau alta comanda ptr.revers!
Ca daca utilizezi alta comanda, se poate chiar si cu un releu, nemaivorbind de optocuplori sau alte cele.
Cu stima,
Costel
Aceasta postare a fost editata de pavcostel: 04 May 2005 - 01:43 PM
35 MHz, canal 60,62,78.
Postat 04 May 2005 - 09:54 PM
Sir_Vaska, la 4 May 2005, 09:25, a spus:
vio_danciu, la 4 May 2005, 07:43, a spus:
Ma bag si eu ca musca sa spun ca si eu urmaream subiectul in speranta ca apare si schema aia de variator cu PIC si revers dar vad ca nica fratilor nica...
am dat un link mai sus , este regulator si are si frana dinamica. In loc de franare se poate comanda revers'u. Postez si schema cu frana pentru cei care nu s-au obosit sa analizeze cu atentie link'u ....
Se poate controla reversul doar daca pui o punte H.In forma actuala schema este unipolara.Dar problema este alta:am incercat-o acum un an si ...pauza.De aceea inversunarea mea impotriva PIC-urilor si am ramas pe controlere simple ,pe operationale.Cu astea nu ai probleme.La microcontrolere daca esti gugustiuc la programare ai mari probleme cu ele iar daca ceri autorului schemei pe net hexul corect, mereu ,dar repet mereu apare chestia aia de la 5 la 25 Euro.Adica ,dai banu merge schema,nu dai -nu ai.In RO cu 25 de EURO iti cumperi regulator de firma.
...tabula crasa, mortua est!
Postat 07 May 2005 - 02:39 AM
Sau asta. Excelenta si in romana....dar eu tot n-am priceput nika :D
http://www.mikroelektronika.co.yu/romanian...ook/picbook.htm
http://www.mikroelektronika.co.yu/romanian...ook/picbook.htm
Postat 07 May 2005 - 07:18 AM
Stimati pasionati de modelism si electronica, arunc si eu un strigat de AJUTOOOR! pe acest post ca mi se pare potrivit.
Ma indrept pe drumul cel bun cu vaporul meu Snowberry si ma gindesc la clipa incercarii pe un lac cam mare (prea mare poate) pe care-l am in apropierea domiciliului, Lacul Morii.
Pe scurt, am nevoie de o "busola electronica" care in momentul pierderii semnalului de la emitator, sa comande servoul de directie cu o mare aproximare pe o directie prestabilita initial (spre malul pe care voi sta, evident). Nu trebuie ceva sofisticat. M-am gindit si la o busola originala sau confectionata, combinata cu un senzor optic care in momentul cind acul ajunge intr-o anumita pozitie (vaporul are deja cirma cotita comandata de un circuit fail safe), senzorul optic comanda producerea uno impulsuri de 1,5ms care vor indrepta cirma.
Dar as dori o solutie "mai eleganta" cu senzor de cimp magnetic terestru. Cu Google am gasit senzori pe afara dar prin Romania doar o busola magnetica la Conex, destul de scumpa (1 200 000 lei) ca sa o iau pentru experimentari.
Poate va vin voua si alte idei.
Mai mentionez ca sint "gugustiuc" in ale programarii, in rest fac fata.
Ma indrept pe drumul cel bun cu vaporul meu Snowberry si ma gindesc la clipa incercarii pe un lac cam mare (prea mare poate) pe care-l am in apropierea domiciliului, Lacul Morii.
Pe scurt, am nevoie de o "busola electronica" care in momentul pierderii semnalului de la emitator, sa comande servoul de directie cu o mare aproximare pe o directie prestabilita initial (spre malul pe care voi sta, evident). Nu trebuie ceva sofisticat. M-am gindit si la o busola originala sau confectionata, combinata cu un senzor optic care in momentul cind acul ajunge intr-o anumita pozitie (vaporul are deja cirma cotita comandata de un circuit fail safe), senzorul optic comanda producerea uno impulsuri de 1,5ms care vor indrepta cirma.
Dar as dori o solutie "mai eleganta" cu senzor de cimp magnetic terestru. Cu Google am gasit senzori pe afara dar prin Romania doar o busola magnetica la Conex, destul de scumpa (1 200 000 lei) ca sa o iau pentru experimentari.
Poate va vin voua si alte idei.
Mai mentionez ca sint "gugustiuc" in ale programarii, in rest fac fata.