Cel mai usor este in ce stii tu mai bine. Daca trebuie s-o iei chiar de la "inceput" eu te pot ajuta doar cu C-ul.
In privinta programelor pentru circuite imprimate, nu am verificat foarte multe programe sa-ti spun care este mai bun. Am vrut sa invat Orcad, ca stiam ca-i tare si aveam documentatie tradusa, am primit de la firma CD-ul cu varianta demo, am inceput sa invat, dar in scurt timp l-am pierdut (ratacit prin lucruri...). Trebuia sa fac foarte repede ceva si am fost nevoit sa caut. Cum imi era lene sa intreb colegii, am cautat pe net si m-am oprit la EAGLE. E mic, usor de instalat, simplu de folosit, singura restrictie pentru varianta demo e dimensiunea limitata a circuitului la 80x100 mm dar nu voi face niciodata circuite mai mari, are o grafica perfecta, o biblioteca de componente completa, imi scoate si fisierul cu coordonatele centrelor gaurilor de pe placa (fisier de care aveam mare nevoie pentru o masina de gaurit in coordonate la care mai lucrez si acum din pacate...) si imi place ca pot seta multe lucruri la tiparire. Nu e perfect, dar e bun. Singurul lucru neplacut este ca nu pot sa tiparesc pe o foaie cablajul de mai multe ori la o singura tiparire. Adica nu pot pune pe un A4 12 cablaje in acelasi timp, chiar daca incap. Trebuie sa introduc de fiecare data foaia, cu problemele de rigoare (setez o alta pozitie pentru tiparire, si decupez schema veche sau tot lipesc bucati de hârtie in pozitia initiala...). Dar stiu cum sa scap si de problema asta. Mai are avantajul ca pot face cablajul si fara sa desenez schema circuitului, adica merge desenat cam ca in AutoCAD. In cele din urma am gasit si CD-ul cu Orcad-ul, dar nu cred ca revin la el prea curând.
Poti alege ceva si de aici:
http://www.olimex.com/pcb/dtools.html
Unele lucruri nu sunt exacte nici pe pagina asta (de mai sus...)! De exemplu, Orcad-ul exista si Lite Edition...
Am verificat chiar si soft-ul nostru, GElectronic, când era moca. E fain, au inceput bine.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 21 March 2003 - 01:56 PM