Modelism - RHC Forum: echilibrare pale planor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

echilibrare pale planor cu balancer magnetic

#1 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 23 March 2012 - 11:32 PM

De mult timp ma supara ca nu stiu cum sa echilibrez palele de planor. Cele scumpe cred ca vin echilibrate dar cele ieftine sigur nu. Scumpe sau ieftine e oricum placut/bine sa le putem verifica.

In seara asta am gasit solutia incercand sa echilibrez pale de coada heli. Se foloseste balancerul magnetic banal (si vechi de cand lumea) TopFlight.

Are un ax de 3mm din otel. Palele intra pe ax (toate palele de planor serioase au gaura de 3mm) prin apasare cu mana, palele intra destul de greu, stau fix.

Fisier atasat  IMG_3726.jpg (124.46K)
Number of downloads: 108Fisier atasat  IMG_3729.jpg (101.86K)
Number of downloads: 109

Se misca pana se gaseste pozitia de echilibru dupa care pala mai grea o sa se duca in mod inevitabil in jos, se echilibreaza ca oricare alta pala banala.

Nu stiu inca cat de reusit e tratamentul caci nu am nici un planor pe care sa experimentez, toate au pale/motor brici si nu vreau sa le dau peste cap.

Bineinteles daca conul e prost facut/stramb degeaba ai pale echilibrate. Atentie palele ieftine china (chair si bine echilibrate) se pot rupe in zbor cu efecte foarte neplacute, eu am vazut pe viu.

Aceasta postare a fost editata de stiganas: 23 March 2012 - 11:34 PM

0

#2 Useril este offline   ALLEN 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3004
  • Inregistrat: 11-May 08

Postat 24 March 2012 - 11:14 AM

ieftine sau scumpe, de panor sau acrobat, etc etc tot e bine sa fie verificate. vibratiile induse aduc numai stricaciuni. eu am luat doar axul de la pasarea renascuta, suportul l-am facut din forex.

Fisiere atasate

_______________________________________________________________________________________
Alaturi de hidrogen, prostia e cea care se gaseste in cea mai mare cantitate in univers. La fel si idiotii.
_______________________________________________________________________________________
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu