Modelism - RHC Forum: Schema montaj navo bimotor - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

Schema montaj navo bimotor

#1 Useril este offline   nicagabriel 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 10-March 12

Postat 15 March 2012 - 11:28 PM

Stimatri Colegi,
As dori o schema de montaj pentru comanda unui navomodel de plantat (catamaran).
Mentionez ca sunt instalate cele doua motoare (cu perii/12 V/consum=2A)si cu elicii de sensuri diferite.
As dori sa fie comandate si mixate cele doua motoare, fara a folosi vreun servou !
Navomodelul trebuie sa se deplaseze inainte,stop,inapoi iar directia sa fie data de oprirea sau schimbarea sensului rotatiei unui motor electric.
Alimentarea receptorului vreau sa se faca din acumulatorul de Pb-12V// 6,6 Ah.Pentru comanda celor doua cuve se poate folosi un servou sau switch-uri ?
Multumesc anticipat !
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 16 March 2012 - 07:54 AM

Mixer elevon din statie si atat, nici un montaj.
Controlerele de motoare, care sa stie revers evident, montate pe canalele 1/2.
... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 23-January 09

Postat 16 March 2012 - 10:19 AM

Trebuie sa folosesti cate un regulator cu revers pt fiecare motor in parte. Mixarea a 2 canale se poate face fie din radiocomanda(daca stie asa ceva) , fie cu un mixer care se intercaleaza intre iesirile din receptor si cele 2 regulatoare.
Pt bascularea cuvelor, ar fi bine sa dai mai multe detalii despre coca, despre sistemul de basculare, iar o poza cu barcuta ar fi binevenita...atunci vei putea primi un raspuns exact la ceea ce vrei sa afli.
Tel : 0768080180
0

#4 Useril este offline   nicagabriel 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 10-March 12

Postat 16 March 2012 - 09:11 PM

Vezi postareaDigitAll, la 16 March 2012 - 10:19 AM, a spus:

Trebuie sa folosesti cate un regulator cu revers pt fiecare motor in parte. Mixarea a 2 canale se poate face fie din radiocomanda(daca stie asa ceva) , fie cu un mixer care se intercaleaza intre iesirile din receptor si cele 2 regulatoare.
Pt bascularea cuvelor, ar fi bine sa dai mai multe detalii despre coca, despre sistemul de basculare, iar o poza cu barcuta ar fi binevenita...atunci vei putea primi un raspuns exact la ceea ce vrei sa afli.

Multumesc pentru cele doua raspunsuri !
Bascularea celor doua cuve se face prin doi electromagneti; este vorba de Carp Buster (fibra de stical- ....o porcarie chinezeasca, dar ce sa-i faci ?)Sistemul de motoare (supravoltate la 24 V)era complet in apa si la racire (din cauza vidului) apa intra pe langa ax si garnitura lui, direct in reductor si motor; asa ca am cautat alte motoare indiene (12 V-cu perii), mi-am facut axe din inox bucsate cu bronz si le-am introdus in interiorul celor doua corpuri, in unghi negativ (capatele tevilor de la motor fiind pozitionate cat mai sus). Cu o plasa de inox (rarita) mi-am facut si ecran anti-bradis (lipit cu epoxi, direct pe fibra de sticla).Evident ca am folosit elicii de sensuri diferite ptr. mentinerea directiei !
In schimb au aparut probleme cu statia, cand am trecut de la alimentarea de 24V la 12 V: dupa ce am schimbat cele 4 relee din 24 in 12 V, receptorul nu mai raspundea peste 80 m (de unde inainte mergea peste 300 m). Si acum ma gandesc sa cumpar o alta statie ptr. ca pe receptorul actual (piese SMD) nu se poate lucra !(cel putin eu, care nu sunt electronist (am fost aeromodelist).
0

#5 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 23-January 09

Postat 17 March 2012 - 12:45 AM

Vezi postareanicagabriel, la 16 March 2012 - 09:11 PM, a spus:

Multumesc pentru cele doua raspunsuri !
Bascularea celor doua cuve se face prin doi electromagneti; este vorba de Carp Buster (fibra de stical- ....o porcarie chinezeasca, dar ce sa-i faci ?)Sistemul de motoare (supravoltate la 24 V)era complet in apa si la racire (din cauza vidului) apa intra pe langa ax si garnitura lui, direct in reductor si motor; asa ca am cautat alte motoare indiene (12 V-cu perii), mi-am facut axe din inox bucsate cu bronz si le-am introdus in interiorul celor doua corpuri, in unghi negativ (capatele tevilor de la motor fiind pozitionate cat mai sus). Cu o plasa de inox (rarita) mi-am facut si ecran anti-bradis (lipit cu epoxi, direct pe fibra de sticla).Evident ca am folosit elicii de sensuri diferite ptr. mentinerea directiei !
In schimb au aparut probleme cu statia, cand am trecut de la alimentarea de 24V la 12 V: dupa ce am schimbat cele 4 relee din 24 in 12 V, receptorul nu mai raspundea peste 80 m (de unde inainte mergea peste 300 m). Si acum ma gandesc sa cumpar o alta statie ptr. ca pe receptorul actual (piese SMD) nu se poate lucra !(cel putin eu, care nu sunt electronist (am fost aeromodelist).

Daca bascularea se face prin actionarea unor electromagneti, iti trebuie un switch RC care e conceput pt actionarea lor. Daca comanda doresti sa o faci dintr-o mansa -adica un canal- (stanga-basculeaza o cuva; dreapta - basculeaza cealalta cuva) atunci ai nevoie de un switch dublu. Daca radiocomanda are canale pe baza de intrerupator, atunci pt declansarea electromagnetilor ai nevoie de cate un switch pe fiecare canal.
Oricare varianta ai folosi, iti recomand sa folosesti switch care iti da comanda specializata pt asa ceva. Poti folosi si switc-uri de lumini fara memorie, dar aici apar cateva deficiente.
Tel : 0768080180
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu