Modelism - RHC Forum: o noua barca pt plantat - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 3 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Acest topic e inchis

o noua barca pt plantat

#1 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 26-January 11

Postat 17 February 2012 - 12:34 PM

Dupa 3 luni de munca si multa,multa bere,a iesti ce-a iesit :blush:
Daca se poate as dori niste sfaturi de la" meseriasi".Vreau sa-i fac alt model de cuve si cam ce culoare ar prinde-o mai bine.Si mai vreau sa-i pun pe fata un led cu lupa,dar care nu stiu decat ca merge la 12 v,si e foarte puternic ca luminozitate.
Deoarece sunt un pic in aer la electronica,nu pot sa stiu ce consum are,stiu ca l-am lasat aprins vreo 20 de minute si mi-a consumat din baterie de la 12v la 11.8.O fi mult?tinand cont ca am baterie de 12v si 9 apmeri.
Iar pe barca am motor 755/40,3 servouri si un variator rookie 25,rog pe cei care se pricep sa-mi spuna si mie daca se merita sa-l pun.

Fisiere atasate

0

#2 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 February 2012 - 12:36 PM

si alte poze

Fisiere atasate

0

#3 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 February 2012 - 12:38 PM

...

..

Fisiere atasate

0

#4 Useril este offline   dodo007 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 17 February 2012 - 01:39 PM

Salut.
Interesant proiect. Felicitari.
Ai incercat-o pe apa? Acumulatorul pare cam pe fata. Dar tu sti mai bine. Partea din fata (prova) trebuie sa fie putin ridicata pe apa ca sa fie echilibrata.
Sa stii ca la lumini e mult mai simplu decit crezi. Luminile sint necesare noaptea nu ziua. Ca atare, eu am vazut ca sunt suficiente doua leduri de 5mm albe pe fata, cei drept super luminoase (scoase dintr-o lanterna cu leduri- chinezarie). Sint foarte vizbile si pe vreme urita la 300mm (nu am pescuit la distanta mai mare, nu a fost nevoie). Pe spate am pus doua leduiri albastre si lateralele cite unu verde pe dreapta si rosu pe stinga (pina si astea se vad bine la distanta de 300m.
Acuma e cum iti place tie.
Nu are rost sa pui leduri care sa consume mai mult de 20mA/buc. Nu stiu ce consum are ledul tau , trebuie masurat. Dar repet si asa ai pus prea multe leduri si nu prea e bine ca le-ai amestecat culorile (sau mi se pare mie). Ar fi bine sa fie de aceeasi culoare, ca sa sti cum este orientata barcuta la distanta mare.
Spor la treaba.

L.E. Dar ce ai cu cuvele ca sint destul de mari? Nu descarca bine?

Aceasta postare a fost editata de dodo007: 17 February 2012 - 01:43 PM

PLANURILE DE CONSTRUCTIE A BARCUTEI TIP ALLEN DIN ACEST TOPIC (upload sept 2016): allanplanbarcuta rar
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR1: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!118
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR2: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!328
MATERIALE NECESARE - VARIANTA ALLEN : http://www.rhcforum....showtopic=17986
SI VARIANTA MEA LA BARCUTA NR1: http://www.rhcforum....pic=17986&st=60
MODIFICARI CAPAC BARCUTA NR1:My link
CABLARE ELECTRICA BARCUTE : https://skydrive.liv...AIKBHLI0jsibo0E
Cotari suplimentare pe schitele barcutei tip Allen: cotari barcuta rar
0

#5 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 February 2012 - 02:38 PM

Nu am incercat-o decat in cada,acumulatorul e chiar la jumatatea barcii,inainte de a decupa partea cu cuvele am destat tot ce tine de echilibru si stabilitate.Eu zic ca este destul de bine echilibrata,tinand cont ca are si o lungime de 85cm,latime de 35 si inaltime de 20,fara capac.
Cu luminile am cam dat-o in bara putin,ca trebuia sa pun rosii pe spate si albastre pe fata,doar ca acele leduri pe care le-am avut a trebuit un pic modificate la felul cum le-am incorporat,si nu prea am reusit cu toate.Asa ca am pus rosii cu albe pe spate si albastre cu albe pe fata.Cuvele nu au nimic,chiar una dintre ele basculeaza si 2kg,a doua mai putin...vroiam sa schimb doar forma lor...parca e prea clasica asa....

asta a fost prima barca
0

#6 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 February 2012 - 03:03 PM

si asa a aiceput nebunia,,,

.

..

..

.,

,..

.,.

,,

,..

,,

..

..

..

.

;

,

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Fisiere atasate

0

#7 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 February 2012 - 03:11 PM

deci stiti vorba aia....daca aveam capul meu fugeam pana il pierdem :blush:
0

#8 Useril este offline   dodo007 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 467
  • Inregistrat: 18-August 08

Postat 17 February 2012 - 03:49 PM

Domnule, dar ai muncit ceva la ele. Felicitari.
Totusi legat de lumini eu ramin la parerea ca nu trebuiesc multe , consum inutil de curent si riscul ca la distanta mare sa arate ca un pom de craciun si sa nu stii directia de deplasare exact.
Trebuie sa fie insa cit mai distincte (culori diferite pe fata, spate si laterale ) in asa fel incit noaptea pe bezna, la 300m, sa fie foarte clar in ce directie se indreapta barcuta.
Mai bine o singura lumina focalizata (daca vrei totusi lumina mai multa , merge mai bine o lanterna mica cu led), decit mai multe cu lumina imprastiata. Orientezi barcuta mult mai bine dupa o singura raza de lumina sau urmarind taria ei. La prima barcuta am folosit doua leduri pe fata si doua pe spate , usor descentrate axial, in asa fel incit dupa taria luminii sa-mi dau seama de directie. La a doua barcuta am pus o lanterna micuta cu leduri, care focaliza bine lumina. Pina pe la 150m nu e prea greu insa dupa 200m situatia se complica si trebuie sa ai precizie mai mare la directionare , mai ales cind ai mai multe lansete. Gata ca te-am obosit cu detaliile. Pe balta va fi mult mai clar.
Sa le vedem la primavara pe balta.
Spor la treaba.
PLANURILE DE CONSTRUCTIE A BARCUTEI TIP ALLEN DIN ACEST TOPIC (upload sept 2016): allanplanbarcuta rar
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR1: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!118
FOTOGRAFII CU CONSTRUCTIA BARCUTEI NR2: http://cid-9657200874fe5adf.skydrive.live....4FE5ADF!328
MATERIALE NECESARE - VARIANTA ALLEN : http://www.rhcforum....showtopic=17986
SI VARIANTA MEA LA BARCUTA NR1: http://www.rhcforum....pic=17986&st=60
MODIFICARI CAPAC BARCUTA NR1:My link
CABLARE ELECTRICA BARCUTE : https://skydrive.liv...AIKBHLI0jsibo0E
Cotari suplimentare pe schitele barcutei tip Allen: cotari barcuta rar
0

#9 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 17 February 2012 - 03:55 PM

Merci.acum asta e,nu mai le schimb nici in ruptul capului...va ramane asa.alb rosu pe spate si albastru pe fata.,...ramane de vazut cat de bine s-o vedea noaptea si sper sa nu incurca fata cu spatele :)
0

#10 Useril este offline   Pescarusul Nae 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 108
  • Inregistrat: 07-December 11

Postat 18 February 2012 - 11:35 AM

Si mai vreau sa-i pun pe fata un led cu lupa,dar care nu stiu decat ca merge la 12 v

salut,
nu sunt meserias,dar:
-pt a masura intensitatea curentului se inseriaza aparatul de masura cu bateria si led-ul.Muta ,la aparatul de masura,mufa pe pozitia Amp si nu tine mai mult de 10 sec.Oricum ,un led consuma f putin.Ex:un led de putere are(sa zicem) 3W:12V=0.25A.Adica,teoretic,bateria te tine cu acest led aprins 9A:0.25A=36ore.Deci,unul in plus,nu cred ca mai conteaza
-daca ledul nu e de 12v,se va arde daca-l alimentezi direct la 12v(necesita rezistente daca e pt curent mai mic)
-ledurile puse pe fata la barcuta ta era bine sa fie mai in fata pt a reflecta lumina din apa.Asa,vor lumina doar barcuta(frumos,dar ineficient)
Respect pt munca depusa
0

#11 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 February 2012 - 03:18 PM

Multumesc mult.Tocmai de aceea vreau sa-i mai pun un led pe fata.....ce sa-i faci,daca proiectantul a gandit-o ziua,si nu noaptea :good: ...ledul e la 12v,dupa cum am mai spus,l-am tinut aprins 20 de minute si a scazut bateria de la 12v,la 11.8
0

#12 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 February 2012 - 03:22 PM

Bricolez acum la un sistem antibradis,care nu cred ca a mai fost vazut,intalnit,dar nici nu cred ca va avea randament :good:
In 2-3 ore o sa revin cu poze
0

#13 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 27-October 11
  • Interests:pescuit
    modelism

Postat 18 February 2012 - 06:11 PM

Vezi postareasorin6969, la 18 February 2012 - 03:18 PM, a spus:

Multumesc mult.Tocmai de aceea vreau sa-i mai pun un led pe fata.....ce sa-i faci,daca proiectantul a gandit-o ziua,si nu noaptea :) ...ledul e la 12v,dupa cum am mai spus,l-am tinut aprins 20 de minute si a scazut bateria de la 12v,la 11.8

Daca e vorba de o baterie pb.acid, la 11.9 e considerata descarcata.
Spor la mesterit!

Vezi postareasorin6969, la 18 February 2012 - 03:18 PM, a spus:

Multumesc mult.Tocmai de aceea vreau sa-i mai pun un led pe fata.....ce sa-i faci,daca proiectantul a gandit-o ziua,si nu noaptea :D ...ledul e la 12v,dupa cum am mai spus,l-am tinut aprins 20 de minute si a scazut bateria de la 12v,la 11.8

Daca e vorba de o baterie pb.acid, la 11.9 e considerata descarcata.
Spor la mesterit!
0

#14 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 February 2012 - 07:08 PM

Mersi.Intreb pt ca nu stiu,motorul din ce am vazut,merge de la 7,2 volti la 12v....daca bateria indica 8v,asta nu inseamna ca nu mai merge motorul sau variatorul...nu cred...in cel mai rau caz nu mai se aprinde ledul...parerea mea...poate gresesc,dar acum bateria mea are 11v,si vad ca se aprinde ledul
0

#15 Useril este offline   bear1 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 120
  • Inregistrat: 27-October 11
  • Interests:pescuit
    modelism

Postat 18 February 2012 - 07:24 PM

Vezi postareasorin6969, la 18 February 2012 - 07:08 PM, a spus:

Mersi.Intreb pt ca nu stiu,motorul din ce am vazut,merge de la 7,2 volti la 12v....daca bateria indica 8v,asta nu inseamna ca nu mai merge motorul sau variatorul...nu cred...in cel mai rau caz nu mai se aprinde ledul...parerea mea...poate gresesc,dar acum bateria mea are 11v,si vad ca se aprinde ledul

Daca doresti te poti informa privind bateriile si incarcarea / descarcarea lor la sectiunea tehnice sau coltul incepatorului.
Eu asa stiu: la 11.9v se considera descarcat un acumulator Pb/acid si trebuie pus la incarcat. Tensiunea de incarcare variaza de la 13.6v (incarcare constanta, tip UPS) pana la 14.3v (incarcare ciclica).
Ca el mai are curent sa alimenteze o dioda e alta treaba dar daca il descarci prea mult e posibil sa ii dauneze.
Orice ESC are o tensiune de cut-off.
Mai multe iti pot spune cei care se pricep mai bine.
0

#16 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 February 2012 - 07:34 PM

Deci sa inteleg ca daca scade sub 12 volti,nu mai trebuie sa trimit barca in larg,mersi mult.
0

#17 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 18 February 2012 - 07:39 PM

Vreau ca meseriasii,sa imi spuna daca acest antibradis sau antibolovani dauneaza manevrabilitatii barcii

Fisiere atasate

0

#18 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 18 February 2012 - 08:30 PM

...este superfrana hidrodinamica !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#19 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 February 2012 - 09:18 AM

in cada se comporta aproape la fel,doar la mersul inapoi se simnte ca merge mai greu
0

#20 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 19 February 2012 - 09:26 AM

...in cada sta pe loc si balboteaza apa, frana actioneaza la inaintare !!!
...tabula crasa, mortua est!
0

#21 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 February 2012 - 09:57 AM

Daca e sa fac antibradisul din sarma,o sa actioneze exact ca o grebla care strange tot ce iese in cale....daca e sa-l fac in forma de V,in ideea ca ar iesi mai mic,imi raman doua locuri inguste care ar putea agata si a ramane agatate crengi,e.t.c....nu stiu cum sa fac....am vazut alte nave care au o protectie stil capac de plastic cu cateva gauri lateral.....poate are cineva o idee mai buna
0

#22 Useril este offline   Pescarusul Nae 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Postari: 108
  • Inregistrat: 07-December 11

Postat 19 February 2012 - 10:40 AM

Vezi postareasorin6969, la 19 February 2012 - 09:57 AM, a spus:

Daca e sa fac antibradisul din sarma,o sa actioneze exact ca o grebla care strange tot ce iese in cale....daca e sa-l fac in forma de V,in ideea ca ar iesi mai mic,imi raman doua locuri inguste care ar putea agata si a ramane agatate crengi,e.t.c....nu stiu cum sa fac....am vazut alte nave care au o protectie stil capac de plastic cu cateva gauri lateral.....poate are cineva o idee mai buna

salut,
eu n-am mai facut asa ceva,dar poti folosi plasa se sirma cu ochiuri mai maricele fixata pe o rama prinsa in suruburile pe care le ai deja.Sau mai da gauri la plexiglas,lasind peretii f subtiri(dar exista riscul sa-l spargi).Iar peretele dinspre prova sa fie inclinat(daca e perpendicular pe suprafata apei,logic ca va frina inaintarea).Mai cauta si pe la cei care au f multe postari pt ca arata constructia de la a la z,inclusiv antibradisul .Poate nici nu ai nevoie ,depinde de balta.

stima
0

#23 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 19 February 2012 - 10:59 AM

Salut.
Partea dispre prova este inclinata,poate nu se vede bine in poza.M-am gandit ca fiind din plexiglas,nu mai am sansa de a aduna de pe traseu tot antibradisul care imi iese in cale...pe el aluneca altfel fata de sarma.
Gaurile si canalurile sunt de 9cm,daca faceam grilaj de sarma din 6 in 6 cm si mai adunam si bradisul cu ele...nu stiu daca era mai rentabil....ma rog pana nu ajung cu ea pe garla vb degeaba...in cada inainteaza destul de usor la plecarea de pe loc,fara sa fortez motorul.
0

#24 Useril este offline   miuli74 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 59
  • Inregistrat: 20-November 11

Postat 19 February 2012 - 05:18 PM

Vezi postareasorin6969, la 19 February 2012 - 09:57 AM, a spus:

Salutare.
Vezi si tu daca iti place , m-am inspirat si eu de la Stelian.
SA MODELATI FRUMOS !!!

Fisiere atasate

0

#25 Useril este offline   sorin6969 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 20 February 2012 - 04:52 PM

Imi place,dar la barca ta...la mine latimea antibradisului are 17 cm,asta e problema care ma framanta....ca iese prea lat si am de doua ori mai multe sanse sa fac curatenie pe balta cu el.
Dar nu-i problema,acum lucrez la alt antibardis,in loc de plexiglas o sa-l fac din sarma de cupru de 2.5....adica o sa fie normal cum ar trebui...din plexiglas avea alt design...oricum multumesc celor care mi-au atras atentia ca nu e bine(desi stiam ca nu prea e bine,dar am vrut sa vad ce iese :blink: )
In 2-3 ore o sa pun poze cu antibradisul asta din sarma
0

#26 Useril este offline   casapumrs 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 440
  • Inregistrat: 07-March 09

Postat 20 February 2012 - 08:32 PM

Cateva poze cu antibradisul de la barca lui STELIAN .
0

#27 Useril este offline   casapumrs 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 08:33 PM

..
0

#28 Useril este offline   casapumrs 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 08:43 PM

Antibradis pentru COLIBRY confectionat de STELIAN.
0

#29 Useril este offline   casapumrs 

• Senior
  • PipPipPipPipPip

Postat 20 February 2012 - 08:44 PM

.
0

#30 Useril este offline   casapumrs 

• Senior