Modelism - RHC Forum: Schimbare sens motor ( inainte- inapoi) - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Schimbare sens motor ( inainte- inapoi)

#1 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 93
  • Inregistrat: 24-September 11

Postat 12 February 2012 - 11:34 PM

Atasez o schema usor de realizat pentru cei care nu vor sa foloseasca un regulator de turatie ( avand in vedere costul ridicat)si sa foloseasca si mersul inapoi la navomodel.Este o varianta mai ieftina si destul de fiabila daca se folosesc piese corespunzatoare.Sper sa fie de folos cuiva.!

Fisiere atasate

Aceasta postare a fost editata de aplered: 12 February 2012 - 11:35 PM

0

#2 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 12 February 2012 - 11:37 PM

Daca nu se intelege schema bine atasez linkul de unde m-am inspirat :)Schema apare cam pe la minutul 7 insa este interesant sa urmariti tot materialul :)

Aceasta postare a fost editata de aplered: 12 February 2012 - 11:38 PM

0

#3 Useril este offline   NAVOMARIUS 

• MARIUS
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4699
  • Inregistrat: 04-October 10
  • Interests:AEROMODELE

Postat 13 February 2012 - 07:24 AM

Asta inseamna sa functioneze tot timpul in blana motorul,viteza progresiva eu zic ca este foarte importanta la un navomodel de plantat.
Tel 0740850863

Grea 6--POZE CET VEST
0

#4 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 643
  • Inregistrat: 05-November 08

Postat 13 February 2012 - 10:02 AM

Pai acolo prezinta cum faci o surubelnita electrica dintr-un servo....Nu vad cum faci sa propulsezi o barca cu el. Cine stie electronica poate atasa la electronica unui servo o punte H si obtine un veritabil regulator cu revers. Eu nu cred in "" costul ridicat"" al regulatoarelor, poate tu nu castigi destul.

P.S. Un regulator cu revers de 30A facut in casa costa 30 lei.

Aceasta postare a fost editata de cata2: 13 February 2012 - 10:03 AM

tel . 0765940409

Nu te certa niciodata cu un prost!
Te va aduce la nivelul lui si te va bate cu experienta!
0

#5 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2012 - 10:17 AM

Gata m-am prin ce vroiai sa zici....Uite aici:

tel . 0765940409

0

#6 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 February 2012 - 10:31 AM

Vezi postareacata2, la 13 February 2012 - 10:17 AM, a spus:

Gata m-am prin ce vroiai sa zici....Uite aici:

Cam greu....!
0

#7 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2012 - 10:33 AM

Scuza-ma ca m-am prins cam greu dar exemplul tau nu este elocvent.
tel . 0765940409

0

#8 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 5664
  • Inregistrat: 02-December 02

Postat 13 February 2012 - 10:40 AM

Buna!
E OK schema propusa in primul mesaj dar are un mare dezavantaj. Cele doua butoane vor fi pe barca, inaintea motorului.

Trecem peste faptul ca se alimenteaza la tensiunea maxima, sunt aplicatii la navo unde se suporta fenomenul.
Dar butoanele nu pot fi accesibile de pe mal. Adica schimbi usor sensul motorului cand ai barca in mana dar nu mai poti face asta cand esti pe mal si barca in apa, la distanta.
Nu e un sistem viabil in modelismul RC in schimb merge la aplicatii la care tii motorul in mana sau ai acces la el. Adica la o telecomanda prin fire pana la urma.
Ori switch electronic, ori servo care actioneaza doua comutatoare ori un variator facut acasa, pretul cam tot ala este. Parerea mea.
Spor la treaba!

Aceasta postare a fost editata de bitex: 13 February 2012 - 10:41 AM

Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
0

#9 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 February 2012 - 01:03 PM

Am postat aceasta schema deoarece eu am cumparat o barca colibri care avea doar mersul inainte. Am cautat pe aici pe forum si nu am gasit o schema elocventa ! Am uitat sa mentionez ca cele doua switch-uri sunt actionate de un servo asa ca schema functioneaza prin radiocomanda (cata2 a postat exact ceea ce vroiam sa zic :yahoo: )
0

#10 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 February 2012 - 01:09 PM

Vezi postareacata2, la 13 February 2012 - 10:33 AM, a spus:

Scuza-ma ca m-am prins cam greu dar exemplul tau nu este elocvent.

Am rugamintea sa-mi detaliezi de ce nu este elocventa ? Am spus si minutul unde apare schema.Referitor la cat castig eu......e cazul sa nu mai dau curs la astfel de "atacuri".Pur si simplu un regulator este de la 140 ron de roni in sus. Schema asta este mult mai ieftina, poate sunt oameni care nu vor sa cumpere un regulator. Si daca un regulator de facut este doar 30 roni asa cum spui poate postezi o schema sa o facem si noi astia mai fara resurse.
Multumesc anticipat.
0

#11 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 February 2012 - 01:14 PM

Vezi postareabitex, la 13 February 2012 - 10:40 AM, a spus:

Buna!
E OK schema propusa in primul mesaj dar are un mare dezavantaj. Cele doua butoane vor fi pe barca, inaintea motorului.

Trecem peste faptul ca se alimenteaza la tensiunea maxima, sunt aplicatii la navo unde se suporta fenomenul.
Dar butoanele nu pot fi accesibile de pe mal. Adica schimbi usor sensul motorului cand ai barca in mana dar nu mai poti face asta cand esti pe mal si barca in apa, la distanta.
Nu e un sistem viabil in modelismul RC in schimb merge la aplicatii la care tii motorul in mana sau ai acces la el. Adica la o telecomanda prin fire pana la urma.
Ori switch electronic, ori servo care actioneaza doua comutatoare ori un variator facut acasa, pretul cam tot ala este. Parerea mea.
Spor la treaba!

Am un prieten care are o barca facuta de cineva prin Pitesti parca ( am sa pun niste poze ) care are acest sistem.Barca functioneaza cam de 3-4 ani fara probleme.Mentionesc ca switch-urile respective suporta amperaj mai puternic, daca nu ma insel 30. Pentru o elocventa mai mare am sa ma duc pe la el sa fac o poza la "sistem"
0

#12 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 13 February 2012 - 02:28 PM

aplered, modul asta de a comanda motorul unei barci a mai fost prezentat pe forum de vreo cateva ori si de fiecare data s-au iscat aceleasi discutii: e o metoda arhaica, ce se folosea pana acum 10 ani de catre cei ce considerau prea scump un regulator reversibil electronic. E drept ca pe atunci chiar erau destul de scumpe aceste esc-uri. Dar acum cand costa o nimica toata mai are rost sa te carpesti cu servo si cu comutatoare de astea fara sa te bucuri de controlul proportional al vitezei?
Si daca totusi vei raspunde ca inca ti se par scumpe ESC-urile, eu o sa-ti spun inca odata ca ai deschis un topic pe aceeasi tema cu altele mai vechi, fara sa fi citit macar ce s-a postat pana acum. Deci n-ai respectat regulamentul.
l.e. Si scheme de ESC au fost prezentate, destule incat sa ai de unde alege. Doar cauta si citeste!

Aceasta postare a fost editata de navigator: 13 February 2012 - 02:46 PM

0

#13 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 February 2012 - 03:38 PM

Vezi postareanavigator, la 13 February 2012 - 02:28 PM, a spus:

aplered, modul asta de a comanda motorul unei barci a mai fost prezentat pe forum de vreo cateva ori si de fiecare data s-au iscat aceleasi discutii: e o metoda arhaica, ce se folosea pana acum 10 ani de catre cei ce considerau prea scump un regulator reversibil electronic. E drept ca pe atunci chiar erau destul de scumpe aceste esc-uri. Dar acum cand costa o nimica toata mai are rost sa te carpesti cu servo si cu comutatoare de astea fara sa te bucuri de controlul proportional al vitezei?
Si daca totusi vei raspunde ca inca ti se par scumpe ESC-urile, eu o sa-ti spun inca odata ca ai deschis un topic pe aceeasi tema cu altele mai vechi, fara sa fi citit macar ce s-a postat pana acum. Deci n-ai respectat regulamentul.
l.e. Si scheme de ESC au fost prezentate, destule incat sa ai de unde alege. Doar cauta si citeste!

In postul meu am specificat ca am pus aceasta schema intocmai pt ca dupa ce am cautat in forum nu am gasit una de genul asta care schimba sensul motorului.
Nu stiu si nu inteleg de ce trebuie sa iasa discutii de genul asta care mie-mi par de gradinita: " poate tu nu ai bani " "poate nu-ti permiti ". Eu ma postat postat si gata.Daca nu e in regula sterge-mi postul si cu asta basta !!
In alta ordine de idei eu personal mi-am cuparat regulator electronic ROOKIE 35 - 12V/ 35A. !! Am postat cu gandul ca sunt alte persoane care vor folosi schema.
Rog pe cineva care stie pe unde este prezentata schema sa-mi dea de stire.
Multumesc.
O zi buna !

Aceasta postare a fost editata de aplered: 13 February 2012 - 03:42 PM

0

#14 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 February 2012 - 03:39 PM

Vezi postareaaplered, la 13 February 2012 - 01:14 PM, a spus:

Am un prieten care are o barca facuta de cineva prin Pitesti parca ( am sa pun niste poze ) care are acest sistem.Barca functioneaza cam de 3-4 ani fara probleme.Mentionesc ca switch-urile respective suporta amperaj mai puternic, daca nu ma insel 30. Pentru o elocventa mai mare am sa ma duc pe la el sa fac o poza la "sistem"

Nu te mai duce, te cred. Dar ce spui acum e cu totul altceva fata de ce ai postat in primul subiect. Ai prin desenele alea un servo? Ca n-am observat. Eu am respuns punctual, la ce ai pe desene. Daca precizai pe undeva de servo, discutam si despre el.
E fiabila varianta cu servo atat cat rezista servoul. Am facut si eu ceva asemanator de amorul artei. Dar revin cu ideea ca in banii dati pe servo si punand la socoteala si munca la bricolat dispozitivul, gasesti variator sau switch gata facut. Ba mai mult, gasesti chiar si noi, nu neaparat SH.
Fiecare e liber sa procedeze cum doreste. Sunt bune legaturile din schema aia, pe verificate!
Spor la treaba!
0

#15 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 February 2012 - 03:52 PM

Vezi postareabitex, la 13 February 2012 - 03:39 PM, a spus:

Nu te mai duce, te cred. Dar ce spui acum e cu totul altceva fata de ce ai postat in primul subiect. Ai prin desenele alea un servo? Ca n-am observat. Eu am respuns punctual, la ce ai pe desene. Daca precizai pe undeva de servo, discutam si despre el.
E fiabila varianta cu servo atat cat rezista servoul. Am facut si eu ceva asemanator de amorul artei. Dar revin cu ideea ca in banii dati pe servo si punand la socoteala si munca la bricolat dispozitivul, gasesti variator sau switch gata facut. Ba mai mult, gasesti chiar si noi, nu neaparat SH.
Fiecare e liber sa procedeze cum doreste. Sunt bune legaturile din schema aia, pe verificate!
Spor la treaba!

In primul post nu am spus de servo pentru ca am crezut ca se subantelege ca cele doua "contactoare" sunt comandate de un servo.Greseala mea !!!Chestia cu banii deja ma amuza. Lasa banii la o parte....Poate are omu in debara doua bucati switch, cablu si un servo si in loc sa la arunce ii face lui vecinu la un navomodel o "mescherie " gratis in loc sa le arunce !!
0

#16 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 February 2012 - 05:00 PM

Ai dreptate, nu te contrazic. O lunga bucata de vreme si eu construiam toate maruntisurile, de placere sau de nevoie. Dar am ajuns sa am probleme cu timpul liber si aproape ajug pana la urma sa fac socotelile nu in timp consumat ci in bani pierduti.

Daca are un servo, poate face chiar si mai simplu, pe principiul comutatorului cu ploturi. Parghia servoului intra pe una din zonele conducatoare ale unui circuit. Sau poti ca in vechiul si pagubosul sistem cu reostat, unde aveai si reglare de viteza.
Metode sunt multe. In postul trecut cand ziceam "pe verificate", chiar am verificat cu 2 microintrerupatoare cu parghie legaturile sa vad daca sunt OK. Mi-a luat vreo 5 minute sa fac montajul si mai pierdeam vreo 10 sa le pun pe un servo. Adica se poate, nu contesta nimeni asta.
Dar tot 15 minute iti ia sa construiesti si un switch electronic si te costa mult mai putin :blush: Asta ca sa nu uit de unde am plecat...
Spor la treaba in tot ce faci!
0

#17 Useril este offline   rostea 

• Incepator
  • PipPip
  • Postari: 28
  • Inregistrat: 10-May 09

Postat 13 February 2012 - 05:43 PM

30 de lei un regulator home made?

Aceasta postare a fost editata de rostea: 13 February 2012 - 05:46 PM

0

#18 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 13 February 2012 - 05:52 PM

Da, sunt sigur de ce spun. Arata-mi unde am spus cat costa un regulator cu reverse, facut in casa, sau unde am zis ca este mult mai putin ca altceva....
Am spus ca un SWITCH facut in casa costa mult mai putin, adica e cu totul altceva.
Si in alt post am spus ca "Dar revin cu ideea ca in banii dati pe servo si punand la socoteala si munca la bricolat dispozitivul, gasesti variator sau switch gata facut. Ba mai mult, gasesti chiar si noi, nu neaparat SH."

Poate ma contrazic putin cu alt post, cand am spus ca "Ori switch electronic, ori servo care actioneaza doua comutatoare ori un variator facut acasa, pretul cam tot ala este."
Adica am bagat in cei 30 lei si switch-ul, care in realitate se scoate cu pret mult mai mic.
0

#19 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 13 February 2012 - 05:55 PM

Vezi postarearostea, la 13 February 2012 - 05:43 PM, a spus:

30 de lei un regulator home made?

Cata2 a spus de pretului regulatorului home made, nu bitex !

"P.S. Un regulator cu revers de 30A facut in casa costa 30 lei. "

Aceasta postare a fost editata de aplered: 13 February 2012 - 05:56 PM

0

#20 Useril este offline   rostea 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 February 2012 - 06:40 PM

Stiu cine a spus de costul regulatorului,problema era de pret.Cred ca a scapat un porumbel fara voia lui,de la 30 lei... la 140,cam mare diferenta?

Aceasta postare a fost editata de rostea: 13 February 2012 - 06:41 PM

0

#21 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2012 - 06:59 PM

Eu nu vand regulatoare, dar fac pt mine si atat costa. Cei care cer 140 vor sa scoata investitia in scoala, scule, teste, garantie si ceva profit asa cum este normal, dar la noi se vrea totul moca. Domnule Rostea dvs cu cat ati vinde un regulator la care piesele v-ar costa 30 lei dar in acelasi timp unul de firma (made in china) costa in jur de 200lei?

Aceasta postare a fost editata de cata2: 13 February 2012 - 07:03 PM

tel . 0765940409

0

#22 Useril este offline   rostea 

• Incepator
  • PipPip

Postat 13 February 2012 - 07:52 PM

Vezi postareacata2, la 13 February 2012 - 06:59 PM, a spus:

Eu nu vand regulatoare, dar fac pt mine si atat costa. Cei care cer 140 vor sa scoata investitia in scoala, scule, teste, garantie si ceva profit asa cum este normal, dar la noi se vrea totul moca. Domnule Rostea dvs cu cat ati vinde un regulator la care piesele v-ar costa 30 lei dar in acelasi timp unul de firma (made in china) costa in jur de 200lei?

Nu stiu cine este acel cineva care vrea mocca dupa cum spui d-ta.Sincer pina am invatat cum sta treaba pe acest forum am cumparat un regulator home made cu 180 lei,nu-i dau numele ca nu vreau sa intru intr-o anumita polemica cu cineva,dar totusi raman la parerea mea, ca este mare diferenta.Si apropo, respectivul electronist nu si-a cumparat scule musai pentru a construi regulatoare home made,cred ca le mai foloseste si la X, Y, Z lucruri.
Sanatate si toate bune d-le CATA 2!
0

#23 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 13 February 2012 - 09:21 PM

Vezi postareacata2, la 13 February 2012 - 06:59 PM, a spus:

........ Domnule Rostea dvs cu cat ati vinde un regulator la care piesele v-ar costa 30 lei dar in acelasi timp unul de firma (made in china) costa in jur de 200lei?

Domnule Rostea, raspundeti totusi la intrebare, care mi se pare pertinenta.

Ce a omis totusi Catalin sa spuna e ca pe langa piesele fizice, investitia in scoala, scule, teste, garantie, mai intra si manopera. Si culmea, unele scule se uzeaza, se consuma in procesul de fabricatie.

0

#24 Useril este offline   cata2 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 13 February 2012 - 09:51 PM

Eu manopera am trecut-o ca profit..........nu da-ti cu pietre ca sunt printre singurii care expun realitatea.....
tel . 0765940409

0

#25 Useril este offline   ipsihi 

• TARTOR
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4508
  • Inregistrat: 02-December 03

Postat 13 February 2012 - 10:13 PM

Vezi postareanavigator, la 13 February 2012 - 09:21 PM, a spus:

<br />Domnule Rostea, raspundeti totusi la intrebare, care mi se pare pertinenta.<br /><br />Ce a omis totusi Catalin sa spuna e ca pe langa piesele fizice,  investitia in scoala, scule, teste, garantie, mai intra si manopera. Si culmea, unele scule se uzeaza, se consuma in procesul de fabricatie.<br />
<br /><br /><br />...si unde e scoala asta de regulatoare, ca m-as inscrie si eu, nu stii cand apare ceva de regulat, asa ca nu strica !!!
...ti-as da si un warn moderatorule ,pt flame !!! :)
0

#26 Useril este offline   miuli74 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 59
  • Inregistrat: 20-November 11

Postat 13 February 2012 - 10:32 PM

Vezi postareanavigator, la 13 February 2012 - 09:21 PM, a spus:

Domnule Rostea, raspundeti totusi la intrebare, care mi se pare pertinenta.

Ce a omis totusi Catalin sa spuna e ca pe langa piesele fizice, investitia in scoala, scule, teste, garantie, mai intra si manopera. Si culmea, unele scule se uzeaza, se consuma in procesul de fabricatie.

Salutare, pt. cei care fabrica aceste regulatoare ,ar trebui sa se duca sa isi breveteze inventia la,, OSIM'' sa se inregistreze la Registrul Comertului , sa inceapa sa plateasca taxe si impozite si dupa aceia sa vada care este diferenta intre 30 lei si 140 ron , cred ca asta a omis
si sa nu uitam care este scopul acestui forum pentru ca de acolo am plecat.

VA DORESC O SEARA BUNA TUTUROR MODELISTILR.
0

#27 Useril este offline   bitex 

• MEGA Membru

Postat 14 February 2012 - 12:22 AM

Vezi postareamiuli74, la 13 February 2012 - 10:32 PM, a spus:

Salutare, pt. cei care fabrica aceste regulatoare ,ar trebui sa se duca sa isi breveteze inventia la,, OSIM'' sa se inregistreze la Registrul Comertului , sa inceapa sa plateasca taxe si impozite si dupa aceia sa vada care este diferenta intre 30 lei si 140 ron , cred ca asta a omis
si sa nu uitam care este scopul acestui forum pentru ca de acolo am plecat.

VA DORESC O SEARA BUNA TUTUROR MODELISTILR.

Nu prea inteleg ce treaba are OSIM-ul cu preturile, ce treaba are Registrul Comertului cu taxele si ce treaba au impozitele si taxele cu variatoarele. Vrei sa spui ca daca tu iti vinzi variatorul pe net platesti impozit pentru asta? Felicitari! Nu stiam de ce e PIB-ul asa mare.
Daca incepi cu teoria ca cine face o treaba cu acte plateste impozite si taxe, ma lasa rece. Daca iese bine pentru el o face, daca iese rau sa se apuce de altceva.

Iti postez un citat luat la nimereala de pe forum:

Vezi postareaNAVOMARIUS, la 11 February 2012 - 06:46 AM, a spus:

Au ramas 8 servo,motorul cu elicea galbena si regulator 80ron
Bonus receptoarele

Fa tu socoteala daca regulatorul ala nu iese la mai putin de 30 lei.

Sau de la acelasi user:

Vezi postareaNAVOMARIUS, la 02 February 2012 - 09:02 PM, a spus:

Valabile in continuare
...
7 -Regulator electronic Art-Tech aero 30A - 30ron buc -bun si ca switch lumini pentru navomodele plantat
...
13 -Switch ON-OFF Touch - 20 ron sau 30 ron 2 bucati

Sau altul:

Vezi postareacosmindjc, la 09 December 2011 - 04:57 PM, a spus:

De vanzare urmatoarele:
...
2.2 ESC-uri Turnigy 25-30 A modelul cu programare card, 30 lei/buc.;
...

Sau altul:

Vezi postareapccdtk, la 08 February 2012 - 01:04 PM, a spus:

UP !!!
Au mai ramas :
4.Mystery_20A_Brushless_Speed_Controller_Blue_Series
-pret : 30 RON/buc.

Sau altul:

Vezi postareaPANTHERA, la 21 November 2011 - 07:50 AM, a spus:

50 RON !!!
Depron cu:
- ESC 20 Amperi,
- motor,
- 2 servo mini coada,
- 1 servo aripa.
- elice.

Nu are rost sa mai caut, adun mesaje cat nu am timp sa postez.
Ideea e ca in 30 lei gasesti destule variatoare si nu homemade. Pana la urma discutam de rahaturi de variatoare, comparabile cu ce ai scoate folosind un servo si doua comutatoare sau altceva la fel de primitiv. Poate multe or fi fara revers, parca din ce am citat unul e de brushless. Ideea ramane...
Tot la fel de multe mesaje sunt si cu variatoare de cate 200-300 lei bucata.
Daca vrei calitate si siguranta, platesti. Daca vrei chinezarie cu care sa risti orice ca oricum nu se scufunda, dai 30 lei. Nu vad unde-i problema.

Aceasta postare a fost editata de bitex: 14 February 2012 - 12:26 AM

0

#28 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 14 February 2012 - 03:37 AM

Vezi postareaaplered, la 12 February 2012 - 11:34 PM, a spus:

Atasez o schema usor de realizat pentru cei care nu vor sa foloseasca un regulator de turatie ( avand in vedere costul ridicat)si sa foloseasca si mersul inapoi la navomodel.Este o varianta mai ieftina si destul de fiabila daca se folosesc piese corespunzatoare.Sper sa fie de folos cuiva.!

E ca si cum te-ai scarpina cu piciorul drept... la urechea stanga.
Personal m-as documenta putin si as merge pe varinta Cata2... daca tot ma plictisesc iarna prin casa:

Vezi postareacata2, la 13 February 2012 - 10:02 AM, a spus:

Cine stie electronica poate atasa la electronica unui servo o punte H si obtine un veritabil regulator cu revers.

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 14 February 2012 - 03:38 AM

Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#29 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 14 February 2012 - 03:44 AM

Vezi postarearostea, la 13 February 2012 - 06:40 PM, a spus:

Stiu cine a spus de costul regulatorului,problema era de pret.Cred ca a scapat un porumbel fara voia lui,de la 30 lei... la 140,cam mare diferenta?

-regulatorul de 30 ron ... e facut dintr-un servo si o punte H... de-aia e 30 de ron. Daca tu dai 140 pe un astfel de regulator... e doar problema ta... Cata2 a zis doar cat costa
-regulatoarele home-made care sa vand cu pret de140 ron la Manolo, MarianDMD sau Cata2 sunt alta pereche de bocanci... fata de cele facute din electronica servo + punte H.

E ca si cum ai compara Dacia cu Mercedesul: ambele sunt masini... merg inainte si inapoi... doar ca e o diferenta de pret intre ele!

http://www.rhcforum.ro/public/style_emoticons/default/drinks.gif

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 14 February 2012 - 03:48 AM

Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#30 Useril este offline   aplered 

• Junior
  • PipPipPip

Postat 14 February 2012 - 10:38 AM

Vezi postareaAdistul, la 14 February 2012 - 03:37 AM, a spus:

E ca si cum te-ai scarpina cu piciorul drept... la urechea stanga.
Personal m-as documenta putin si as merge pe varinta Cata2... daca tot ma plictisesc iarna prin casa:

Oamenii care reusesc sa scarpine cu piciorul drept... urechea stanga dau dovada de abilitati deosebite, cred ca nu esti invidos pe ei! :)
Cine vrea sa foloseasca schema si ii pare utila sa o puna in practica, cine nu, nu ! Pe viitor te rog sa postezi mai la subiect si sa dai si un argument.
Faptul ca sunt prezentate pe forum mai multe alternative nu cred ca este rau !Ai posibilitatea sa-ti alegi din mai multe variante.

o zi minunata !
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu