Salut !
Caut sfaturi in privinta realizarii unei diorame subacvatice. Tema este o mica parte dintr-o metropola inghitita de ape in care sunt prezente cladiri dar si avioane, submarine si/sau vapoare scufundate (inspirata din Waterworld-1995 cu Kevin Costner).
Pana acum am lucrat pe calculator in mare parte modelele cladirilor mai impozante pentru a le taia la laser, dar problema vine la alegerea materialelor si vopselelor. M-am gandit sa le fac din forex, asa ca acum o saptamana am bagat cateva bucati sa le tin in apa sa vad cum se comporta - pana acum totul e ok, iar baza modelata din polistiren expandat data cu cateva straturi de ciment.
Am cautat pe net, am cautat pe forum, nu am gasit inca sa fi facut cineva ceva asemanator si sa ofere directii.
Am nevoie sa stiu ce materiale si vopsele sa folosesc care in primul rand sa nu se dizolve, sa nu fie fieroase, sa nu schimbe calitatea apei etc pentru ca aceasta diorama o voi incorpora intr-un acvariu populat cu pesti.
Orice fel de pareri, sfaturi, linkuri, nume de carti sunt binevenite.
Multumesc.
Pagina 1 din 1
Diorama Subacvatica sfaturi
Postat 13 February 2012 - 10:35 PM
http://www.modellour...ipan-beach.html

Nu sunt sigur ca este ceea ce-ti doresti , dar merita aruncata o privire.

Nu sunt sigur ca este ceea ce-ti doresti , dar merita aruncata o privire.
Postat 15 February 2012 - 12:52 PM
Salut,
Stiu ce vrei, pentru ca am studiat problema in anii trecuti.
Am renuntat, pentru ca un decor complex face dificila curatarea acvariului.
Am vrut sa folosesc niste bucati de bambus pe care le-am lacuit. Au stat in aer, pe balcon peste 2 ani de zile. Le-am regasit, mi-am adus aminte de ele, le-am spalat bine si le-am last in apa aproximativ o saptamana. Dupa ce am testat apa, am renuntat.
Am mai folosit macheta unei corabii de plastic, lipita si spalata bine. Dar se acoperea de alge si ma incurca la curatenie asa ca am renuntat.
Nu vreau sa te descurajez, ci doar ti-am spus de ce m-am lovit eu.
U-1326
Am vrut sa folosesc niste bucati de bambus pe care le-am lacuit. Au stat in aer, pe balcon peste 2 ani de zile. Le-am regasit, mi-am adus aminte de ele, le-am spalat bine si le-am last in apa aproximativ o saptamana. Dupa ce am testat apa, am renuntat.
Am mai folosit macheta unei corabii de plastic, lipita si spalata bine. Dar se acoperea de alge si ma incurca la curatenie asa ca am renuntat.
U-1326
Pics
NON SERVIAM !!!
NON SERVIAM !!!
Postat 15 February 2012 - 06:45 PM
Multumesc U-1326
Stii cumva daca problema cu algele si curatarea acvariului ar fi facila cu un aspirator subacvatic ?
Stii cumva daca problema cu algele si curatarea acvariului ar fi facila cu un aspirator subacvatic ?
U1326, la 15 February 2012 - 12:52 PM, a spus:
Salut,
U-1326
U-1326
Postat 15 February 2012 - 08:29 PM
Salut,
Sper sa nu se supere nimeni, stiu ca discutia deviaza de la navomodelism.
Eu am aspiratorul de la Eheim, si e printre putinele scule de acvaristica care face toti banii. Din punctul meu de vedere m-a ajuta enorm. Asta, si cartele de plastic pentru razuit geamuri.
Daca tii neaparat, vezi pe site-urile de machete, sunt niste corabii heller care arata dragut, din plastic in mai multe culori. Mergi pe un lipici dedicat, care topeste plasticul. Este pe undeva o macheta a unei corabii fantoma, care vine cu o vopsea fosforescenta. Am folosit-o vopsita dupa ce s-a uscat vre-o doua luni, si a mai stat in apa o saptamana. A fost singura pe care am avut incredere s-o folosesc pentru ca nu a modificat parametrii apei. Dar cred ca cel mai bine e sa stai departe de vopsele si alte chimicale.
Parerea mea e ca decorurile de genul asta merg cu pesti de talie mica, cei mari se pot rani.
U-1326
Sper sa nu se supere nimeni, stiu ca discutia deviaza de la navomodelism.
Eu am aspiratorul de la Eheim, si e printre putinele scule de acvaristica care face toti banii. Din punctul meu de vedere m-a ajuta enorm. Asta, si cartele de plastic pentru razuit geamuri.
Daca tii neaparat, vezi pe site-urile de machete, sunt niste corabii heller care arata dragut, din plastic in mai multe culori. Mergi pe un lipici dedicat, care topeste plasticul. Este pe undeva o macheta a unei corabii fantoma, care vine cu o vopsea fosforescenta. Am folosit-o vopsita dupa ce s-a uscat vre-o doua luni, si a mai stat in apa o saptamana. A fost singura pe care am avut incredere s-o folosesc pentru ca nu a modificat parametrii apei. Dar cred ca cel mai bine e sa stai departe de vopsele si alte chimicale.
Parerea mea e ca decorurile de genul asta merg cu pesti de talie mica, cei mari se pot rani.
U-1326
Aceasta postare a fost editata de U1326: 15 February 2012 - 08:31 PM
Pics
NON SERVIAM !!!
NON SERVIAM !!!
Postat 17 February 2012 - 02:24 PM
Daca imi permiteti, va-s da un sfat. Cea mai buna metoda de indepartat algele este controlul iluminarii. Daca este multa lumina se fac alge verzi...de exemplu acvariul este la fereastra. Daca este putina lumina, se fac alge brune. Intre aceste doua extreme se gaseste un interval in care aparitia algelor este minima dar, plantele din acvariu se dezvolta bine. Acest lucru si o apa clara dar cu o nuanta galbuie ne arata ca avem conditii optime.
Pentru reglatul iluminarii, asezam acvariul departe de fereastra si reglam din puterea becurilor si din durata de iluminare, pana optinem rezultatul optim.
Multa, multa bafta.
Pentru reglatul iluminarii, asezam acvariul departe de fereastra si reglam din puterea becurilor si din durata de iluminare, pana optinem rezultatul optim.
Multa, multa bafta.
Arata acest topic
Pagina 1 din 1