Buna ziua. Sa ma prezint....
Postat 09 January 2012 - 08:15 AM
Find nou pe acest forum consider ca e normal sa ma prezint. Sunt Dan din Tg-Mures si de ceva vreme cred ca am prins un "microb". Am fost cumparat din magazine elicoptere de jucaric RC. si de aici a cam plecat tot.
Cred ca mai mult nu trebuie sa va spun. In momentul de fata mi-as dori sa invat despre aeromodelism (de preferat elicoptere) dar cred ca un avion ar fi mai indicat din punct de vedere financiar.
V-as ruga, daca se poate sa ma initiati in acest hobby, sa imi spuneti cu ce as putea sa incep (de la model, telecomanda, accesorii, la un pret decent etc.)
In prima faza s dori sa achizitionez ceva second la care se gasesc piese de schimb, dar in stare buna de functionare (poate cineva are pus deoparte vre-un model)
Am tot citit diferite posturi, dar as prefera sa fie ceva personalizat.
In speranta ca voi fi ajutat eu va multumesc.
Postat 09 January 2012 - 11:06 AM
cvapailty_Vali, la 09 January 2012 - 08:15 AM, a spus:
Find nou pe acest forum consider ca e normal sa ma prezint. Sunt Dan din Tg-Mures si de ceva vreme cred ca am prins un "microb". Am fost cumparat din magazine elicoptere de jucaric RC. si de aici a cam plecat tot.
Cred ca mai mult nu trebuie sa va spun. In momentul de fata mi-as dori sa invat despre aeromodelism (de preferat elicoptere) dar cred ca un avion ar fi mai indicat din punct de vedere financiar.
V-as ruga, daca se poate sa ma initiati in acest hobby, sa imi spuneti cu ce as putea sa incep (de la model, telecomanda, accesorii, la un pret decent etc.)
In prima faza s dori sa achizitionez ceva second la care se gasesc piese de schimb, dar in stare buna de functionare (poate cineva are pus deoparte vre-un model)
Am tot citit diferite posturi, dar as prefera sa fie ceva personalizat.
In speranta ca voi fi ajutat eu va multumesc.
Pentru inceput recomand simulator, simulator, simulator, -(Aerofly,etc.)
Telecomanda ieftina si buna 8 canale si receptoare ieftine.- (FlySky, Turnigy 9x)
Motoplanor docil si rezistent. - (EasyStar, Blixler, Beta1400.)
Si in primul rand ia legatura si mergi cu "zburatorii" locali cand ies la zbor.
Cateva iesiri cu ei te vor lamuri mai mult decat orice.
Bafta si "adio economii".
Aceasta postare a fost editata de Dobrin: 09 January 2012 - 11:08 AM
Postat 09 January 2012 - 10:14 PM
rares marco, la 09 January 2012 - 12:13 PM, a spus:
Prosti sau...prostii,ca sa stim si noi .
In rest cu ce a scris Dobrin ,Vali,sunt de acord.
Postat 09 January 2012 - 10:20 PM
rares marco, la 09 January 2012 - 12:13 PM, a spus:
Nu stiu daca-s prostii (ca eu asa am inteles); telecomanda trebuie sa fie intr-adevar la limita superioara a bugetului dar pentru asta ,sa fie sigur ca merge mai departe.
Zic eu ca prima etapa ar fi sa se intilneasca cu zburatorii din zona. Asta face toti "banii".
Simulatorul e bun dar nu inlocuieste realitatea. Un zbor pe bune, cu un "dibaci" alaturi e de mare folos. Si modelul ales e esential ca un P51 nu merge... din prima.
Singura certitudine, daca te tii, e cea spusa mai devreme : adio economii!
Multa bafta
Postat 09 January 2012 - 11:18 PM
bizu, la 09 January 2012 - 10:20 PM, a spus:
Zic eu ca prima etapa ar fi sa se intilneasca cu zburatorii din zona. Asta face toti "banii".
Simulatorul e bun dar nu inlocuieste realitatea. Un zbor pe bune, cu un "dibaci" alaturi e de mare folos. Si modelul ales e esential ca un P51 nu merge... din prima.
Singura certitudine, daca te tii, e cea spusa mai devreme : adio economii!
Multa bafta
Asa am inteles si eu dar am vrut sa subliniez cat de mult poate schimba sensul o litera "mancata" intr-un cuvant cheie.
Oricum ai face-o @Vali daca ai PASIUNE intradevar sa stii ca singura certitudine este...ADIO ECONOMII.
Postat 10 January 2012 - 09:07 AM
Am luat legatura cu cineva din mures si cel mai probabil ne vom intalni pt mai multe detalii. Ce tine de telecomanda, vreau sa imi iau ceva mai bun ca sa o pot folosi si pe viitor la alte modele, insa ce tine de primul model, asta ramane de vazut.
Aceasta postare a fost editata de cvapailty_Vali: 10 January 2012 - 09:08 AM
Postat 25 January 2012 - 07:27 PM
Trebuie sa-i dedici timp si rabdare.
Pentru initiere:
-TX 4 canale
-Easy Glider-motoplanor
-Antrenament(zbor, cit mai mult zbor)
-O persoana cu esperienta care sa te asiste.
Succes!
Postat 25 January 2012 - 08:02 PM
cvapailty_Vali, la 10 January 2012 - 09:07 AM, a spus:
Am luat legatura cu cineva din mures si cel mai probabil ne vom intalni pt mai multe detalii. Ce tine de telecomanda, vreau sa imi iau ceva mai bun ca sa o pot folosi si pe viitor la alte modele, insa ce tine de primul model, asta ramane de vazut.
referitor la tilicomanda ti-o recomand cu caldura..poate asta te linisteste..bafta
aici
Postat 25 January 2012 - 09:09 PM
Postat 26 January 2012 - 11:13 PM