Modelism - RHC Forum: Extra 300S ElectriFly - a zburat cineva asa ceva? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Extra 300S ElectriFly - a zburat cineva asa ceva?

#1 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 658
  • Inregistrat: 13-September 11

Postat 18 January 2012 - 08:31 PM

Fiind iarna am inceput sa ma uit prin cutiile de avioane nemontate. Si a venit randul la Extra 300 ElectriFly. Cica ar fi 3D. Pe simulator m-am jucat cu un model Great Planes Yak-54 foamy. Care e tot 3D. Acolo lucrurile stau roz de tot. Avionasul ala face o droaie de figuri acrobatice, se invarte in toate felurile. Si zboara foarte incet.
Acum modelul meu : http://www.electrifl...s/gpma1114.html . Cand am desfacut cutia ... hm m-am cam ingrozit. Mi se pare extrem de firav. Aripile se indoaie usor, am senzatia ca se va rupe imediat. Trenul de aterizare e din plasti foarte fragil.
Vreau sa stiu daca cineva a zburat asa ceva. Vreau sa stiu daca merita sa ma apuc de el (este un model complet, in care nu trebuie sa mai incestesc nimic, am toate componentele). Astept pareri.
Modele montate:
Aeromodele: Cessna 182 Arttech, Wing Dragon 3 Arttech, Hobby King Bixler Epo 1400,Hobby King EPO Seaplane, Thunder Tiger Dragon Fly .15;
Navomodele: Robbe Sea Diamond;
Automodele: Turnigy 1/16 Brushless 4WD Short Course Truck;
Modele aproape montate: Sedona-Black Horse;
Modele nemontate(in cutie):Extra 300S-Electrifly;
Statie: Turnigy 9X, Hobbyking HK310 (navo si auto);
Simulator Real Flight Basic (original) pentru antrenament;
0

#2 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 21 January 2012 - 10:01 AM

Nimeni nu are un astfel de aeromodel ca sa spuna ceva pareri?

Thumbnail atasat

• Imagine atasata: DSCF0270.JPG
  • Imagine atasata: DSCF0269.JPG

Modele montate:
Aeromodele: Cessna 182 Arttech, Wing Dragon 3 Arttech, Hobby King Bixler Epo 1400,Hobby King EPO Seaplane, Thunder Tiger Dragon Fly .15;
0

#3 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 07 February 2012 - 01:07 AM

Raspunsurile sunt:
- da, se vrea a fi 3D
- da, pare firav, de aia trebuie intarit cu carbon
- da , poate sa zboare foarte incet

Este un model shockie, destinat zborului indoor, sau afara fara pic de vant.

Daca il ai in echiparea originala cu motor brushed, ti-as recomanda sa pui direct ceva brushless, sigur iesi mai bine la tractiune si la greutate.
Cea mai mare atentie trebuie sa o ai la greutate. Un model de dimensiunilea alea nu trebuie sa aiba RTF cu tot cu baterie mai mult de 150-200g ca sa zboare bine.
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#4 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 February 2012 - 06:20 PM

Are in kit si niste tije de carbon. Ramane sa gasesc o zi cu chef de munca sa ma apuc de el. Am motorizarea originala brushed ... pentru inceput o sa incerc cu aia.

Aceasta postare a fost editata de lazardominte: 10 February 2012 - 06:20 PM

Modele montate:
0

#5 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 540
  • Inregistrat: 26-July 10
  • Interests:radioamatorismul

Postat 10 February 2012 - 09:04 PM

N-am avut chitul asta dar in schimb am avut un Extra 300 facut de mine din depron de 6mm. A fost un model pe care l-am zburat doar afara pe vreme fara vant sau cu vant slab. Anvergura era tot in jur de 900-1000mm si era echipat cu un BL 2817-8T, motor mult mai puternic decat ii trebuia dar care facea posibila orice manevra acrobatica, acumulator 14.8V/800mA. Profilul aripii era un KFM3 spre deosebire de modelul care-l ai tu la care vad ca este simpla.

Aripa i-am intarit-o cu o tija de carbon de 3mm de-a lungul ei. Putea zbura cu viteze mari dar si planat mai ales cand venea la aterizare. A fost un model reusit si chiar ma gandeam sa-l reconstruiesc. Imagini cu Extra se pot vedea pe pagina mea din semnatura, la sectiunea "My RCmodels"

Aceasta postare a fost editata de jetix: 10 February 2012 - 09:07 PM

Hitec Aurora9, Turnigy9X+FrSky telemetry, Cessna 500 class, Easy Glider Pro, Diamond 2500, Exposure, Breeze Pro, aripa zburatoare depron/balsa/polystirene, quad/tri/hexa/copter (Naza, MK) and next ...octokopter.
0

#6 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 10 February 2012 - 09:42 PM

Frumoase modele. Felicitari. Acumulatorul insa este de 14,8V??? Adica 4s??? Eu am un 3s la 800 ma si mi se pare mare (in manual scrie 3S 650 ma)!
Modele montate:
0

#7 Useril este offline   jetix 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 540
  • Inregistrat: 26-July 10
  • Interests:radioamatorismul

Postat 11 February 2012 - 10:39 PM

Multumesc.
Al tau este un indoor pur ca sa spun asa iar la aceste modele se pune accent pe o greutate cat mai mica. La modelele de indor (un Morback anul trecut iar acum un Breeze Pro) pe care l-am avut/il am, am folosit un accu de 7.4V/800mA (2S) sau de 11.1V/400mA (3S).
Extra 300 pe care l-am construit era ceva mai solid si de aceia mi-am permis sa pun un accu cu tensiune mai mare, iar practica a dovedit ca n-am gresit.
Hitec Aurora9, Turnigy9X+FrSky telemetry, Cessna 500 class, Easy Glider Pro, Diamond 2500, Exposure, Breeze Pro, aripa zburatoare depron/balsa/polystirene, quad/tri/hexa/copter (Naza, MK) and next ...octokopter.
0

#8 Useril este offline   Maverick 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 719
  • Inregistrat: 10-October 08

Postat 13 February 2012 - 04:07 PM

Atentie, ca nu comparati mere cu mere, ci mere cu pere.
Modelul lui lazar este cum spuneam shockie, flatout, cum vrei sa-i spui, nu are aripa profilata, nimic, nada sunt 2 foi de depron la 90grade... pe cand cel descris de jetix e alta poveste, din alta clasa, nu cu mult superioara, dar altceva oricum.

Legat de baterie, daca pui un brushless mic in loc de periatul ala o sa mearga si un 2s la max 500mAh. Scapi de greutate si ai un zbor mult mai incet si mai placut (in sala bineinteles, ca pt asta a fost gandit). 4s pe asa ceva exclus. Nu numai ca nu isi are rostul, dar ti-ar trebui si alt ESC si probabil alt motor. Cat despre motorizare originala brushed vs brushless, crede-ma nici nu se compara. Pana ajungi sa il schimbi, s-ar putea sa nu mai ai nimic din model.

Apropo, fa o chestie desteapta, cat inca e intreg si nemontat. Fa un sablon dupa original pe hartie sau depron sau ce vrei tu si astfel obtii o "matrita". Pe viitor daca se intampla la un moment dat inevitabilul, reinnoiesti body-ul si esti din nou RTF.

Succes.
Both optimists and pessimists contribute to our society. The optimist invented the airplane and the pessimist the parachute. ~Gil Stern

If you can't fix it with a hammer you have an electrical problem.
0

#9 Useril este offline   hash84 

• DreamTeam member
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2186
  • Inregistrat: 28-November 06

Postat 13 February 2012 - 04:49 PM

Vezi postareaMaverick, la 13 February 2012 - 04:07 PM, a spus:

daca se intampla la un moment dat inevitabilul

a gresit maverick aici. cuvantul cheie "daca" trebuie inlocuit cu "cand" :blush:
    /------------------------\              |~~\_____/~~\__  |
    |        Hash84          |______________ \______====== )-+
    |                        |                      ~~~|/~~  |
    \------------------------/                         ()
0

#10 Useril este offline   Iulian86 

• Senior
  • PipPipPipPipPip
  • Postari: 272
  • Inregistrat: 21-November 11
  • Interests:Tot ce zboara si nu se mananca

Postat 13 February 2012 - 06:03 PM

Frumos aeromodel pentru inceput...
Parerea mea ca si a celorlalti e sa il echipezi cu un brushless pt ca scapi de greutate si din pricina acumulatorului.
Eu tot cu ceva de genul am inceput...era un YAK 54 facut de mine din depron de 3 mm dupa niste planuri si intarit cu platbande de carbon de 3x1mm pe aripa si tije de carbon de 1 mm pentru fuzelaj in forma de zabrele pentru rigidizare... a mers brici...
Eu zic sa incerci sa faci si tu unul asemanator din depron de 3 mm sin incearca sa te inveti cu el...din prima incercare o sa il faci bucati....asa ca nu cred ca ai vrea sa il strici din prima pe cel nou...eu am facut praf vreo 4 YAK-uri si un extra 300 , toate facute de mine...si nu am plans foarte rau...

Aceasta postare a fost editata de Iulian86: 13 February 2012 - 06:04 PM

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu