Modelism - RHC Forum: Aripa zburatoar Slinger - este pentru incepatori sau nu? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

Aripa zburatoar Slinger - este pentru incepatori sau nu?

#31 Useril este offline   incepatoru 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2867
  • Inregistrat: 30-May 09
  • Interests:aero

Postat 17 January 2012 - 07:08 PM

Vezi postarealazardominte, la 17 January 2012 - 06:58 PM, a spus:

Maine imi soseste aripioara mea. Cel putin asa mi s-a spus la telefon. Tot la telefon mi s-a spus ca ar fi indicat sa schimb setul de motorizare, pentru ca, cu ce vine echipata zboara prost rau. Chiar asa e? Rower si Renatoa voi ce set de motorizare ati pus pe ea? Ce mi-ati recomanda sa pun? De asemenea, am inteles ca vine fara servo. Si aici vreau indicatii.

Depinde ce vrei sa faci cu" EA " ..sa zbori ca planorul sau FORMULA ONE..??
0

#32 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 658
  • Inregistrat: 13-September 11

Postat 17 January 2012 - 07:11 PM

Prefer mai lent ... adica mai planor. Insa vreau sa fie cat de cat motorizata ca sa pot face si mici ghidusii cu ea (pe simulator este destul de vioaie si fac si ceva acrobatie cu ea).
Modele montate:
Aeromodele: Cessna 182 Arttech, Wing Dragon 3 Arttech, Hobby King Bixler Epo 1400,Hobby King EPO Seaplane, Thunder Tiger Dragon Fly .15;
Navomodele: Robbe Sea Diamond;
Automodele: Turnigy 1/16 Brushless 4WD Short Course Truck;
Modele aproape montate: Sedona-Black Horse;
Modele nemontate(in cutie):Extra 300S-Electrifly;
Statie: Turnigy 9X, Hobbyking HK310 (navo si auto);
Simulator Real Flight Basic (original) pentru antrenament;
0

#33 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 17 January 2012 - 07:27 PM

Daca ai deja un ESC de periat, nu vad de ce nu ai incerca-o cu cel cu care soseste, cine a zis ca zboara rau, hmmm... poate sunt eu prea putin pretentios...
Numai sa nu dai cu 3s in el, ca nu il vad bine.
ESC-uri... nu comandasei niste metalice de 16 grame ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#34 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 17 January 2012 - 07:45 PM

Intamplator chiar am un ESC pentru periate acasa - un Arttech de 30A cu cut off la 7,5 V. Oare o sa mearga cu ala? As scapa mai ieftin.
Referitor la servo ... cred ca faci confuzie, nu eu am comandat asa ceva.
Modele montate:
Aeromodele: Cessna 182 Arttech, Wing Dragon 3 Arttech, Hobby King Bixler Epo 1400,Hobby King EPO Seaplane, Thunder Tiger Dragon Fly .15;
0

#35 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 January 2012 - 07:20 PM

A ajuns aripioara. Marturisesc ca nu mai sunt chiar asa de incantat. Calitatea cam lasa de dorit. Folia este dezlipita in mai multe locuri (din fericire nu e "sparta"), eleroanele stau cam aiurea, aripile nu se imbina chiar perfect ... in fine dai 219 lei, 219 lei face. Pentru inceput nu cred ca am sa mai investesc in motorizare ... am sa incerc sa zbor cu cea care este in cutie (tinand cont ca am regulator). Ca acumulator voi folosi un Lipo 3S de 1300 ma. Sper sa mearga. Ma mai gandesc ce servo sa iau. Am o intrebare: voi cu ce ati lipit aripioarele laterale verticale (sau cum s-or numi ele)? Si inca ceva ... capetele de folie care sunt dezlipite, cu ce adeziv sa le lipesc?

Aceasta postare a fost editata de lazardominte: 18 January 2012 - 07:22 PM

Modele montate:
0

#36 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 18 January 2012 - 07:28 PM

Folia banuiesc ca e dezlipita la margini, asa ca as folosi scotch transparent petrecut peste ambele suprafete. Nu as incerca sa re-lipesc folia de spuma. Sau, daca ai un scotch dublu-adeziv, cat mai subtire.

La capete eu am folosit un singur holzsurub, ca sa se poata roti aripioarele la impact. Nu are rost sa le prinzi rigid, daca se agatza de vreo iarba, zboara cu capatul de aripa cu tot.

Mie CG-ul nu mi s-a facut nici cu 1800mAh, de abia cu 2200 2s a fost corect, deci va trebui sa adaugi plumb.

Apropo de dezamagire, de la aripa asta m-am convins si eu ca infolierea spumei nu e o solutie.
Ai vazut pana acum in alta parte vreo spuma pe care sa stea folia intinsa ca oglinda ?

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 18 January 2012 - 07:30 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#37 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 18 January 2012 - 07:39 PM

Exact, folia e dezlipita pe margini (la capete). Sa inteleg ca cele 4 holtsuruburi din kit sunt pentru prinderea aripioarelor laterale? Deci acelea nu se lipesc?
Modele montate:
0

#38 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 18 January 2012 - 10:09 PM

Am avut un Slinger si l-am vandut nemontat. L-am luat ca era Slinger de la Great Planes dar am fost dezamagit major de calitatea kitului care, zic eu, e ordinara.

Comparat cu Slinger Cessna e o bijuterie.

O explicatie ar fi ca Slinger a aparut demult de tot, este o relicva:
http://www.rcunivers...?article_id=365

Al meu arata facut in 2004 si vandut in 2008 (cand l-am cumparat eu). Banuiesc ca Sierra a pus mana pe un stoc vechi la pret redus. Pe vremuri Sierra vindea niste aripi gen Zagi, taiate de ei sau pentru ei care erau beton, una mare si una mica, le-am avut pe amandoua.

Aveau un singur defect major si le-au scos. Erau prea ieftine.

Vezi postarealazardominte, la 18 January 2012 - 07:20 PM, a spus:

A ajuns aripioara. Marturisesc ca nu mai sunt chiar asa de incantat. Calitatea cam lasa de dorit. Folia este dezlipita in mai multe locuri (din fericire nu e "sparta"), eleroanele stau cam aiurea, aripile nu se imbina chiar perfect ... in fine dai 219 lei, 219 lei face. Pentru inceput nu cred ca am sa mai investesc in motorizare ... am sa incerc sa zbor cu cea care este in cutie (tinand cont ca am regulator). Ca acumulator voi folosi un Lipo 3S de 1300 ma. Sper sa mearga. Ma mai gandesc ce servo sa iau. Am o intrebare: voi cu ce ati lipit aripioarele laterale verticale (sau cum s-or numi ele)? Si inca ceva ... capetele de folie care sunt dezlipite, cu ce adeziv sa le lipesc?

0

#39 Useril este offline   aeromax 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 523
  • Inregistrat: 12-May 11
  • Interests:Aeromodelism, Aeronautica, Aviatie, Desen, Muzica (chitara)

Postat 23 January 2012 - 06:56 PM

Aripa zburatoare SLINGER poarta marca Great Planes dar a fost fabricat in China(ElectriFly)cu foarte mult timp in urma, atunci cind, motoarele BL erau o raritate iar preturile pe masura. Mi-a placut modelul, nu am stat pe ginduri si l-am cumparat.Cred ca au trecut peste 10 ani si il mai zbor si acum.Il folosesc cu motorizarea originala(motorul cu perii) si acumulator NiCd 8 elementi 1900mAh.Nu am avut niciodata probleme.Modelul nu este un RACE...
Bafta la zbor!
"Odata ce ai cunoscut zborul...vei pasi pe pamint privind spre cer...pentru ca acolo ai fost si acolo...ai vrea sa te intorci" -Leonardo Da Vinci
0

#40 Useril este offline   lazardominte 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 January 2012 - 09:39 PM

Deci zboara si cu motorizarea originala. Asta voiam sa aud. Mai trebuie doua servo si o scot la zbor. A, ba nu ... mai trebuie si un pic de vreme buna!!!
Modele montate:
0

Arata acest topic

• 2 Pagini +
  • 1
  • 2

1 useri citesc topicul