DigitAll, la 27 November 2011 - 01:13 PM, a spus:
Cam ai dreptate cu comenzile din controler. Sunt comenzi relativ simple care sunt prelucrate analogic de portile incluse in driver. Nu ma pricep sa modific codul sursa, asa ca voi incerca totusi sa vad ce va iesi, in ciuda faptului ca driverii sunt nejustificat de scumpi si dureaza cam 3 saptamani pana ajung la mine.
Nu vreau sa cumpar un mixer gata facut din cauza satisfactiei personale, am prin casa cateva ESC-uri si de aceea cautam o schema care sa mixeze 2 canale.
Mi-am dat seama ca sunt multe proiecte de device-uri care sunt pastrate secrete din motive comerciale de aceea nu am sa insist sa primesc mura-n gura, dar speram ca exista ceva disponibil publicului.
comenzile asa cum le numesti tu, cele care vin scrise in microcontroler nu sunt simple deloc, trebuie sa cunosti arhitectura interna a microcontrolerului sa implementezi o ecuatie dupa care sa execute ceea ce doresti, sa selectezi ce registri de memorie ai nevoie....etc. etc, iar ceea ce scoate microcontrolerul pe porturile de adresa nu e analogic, e digital...
driverele din acea schema nu prea merg...ele se folosesc pentru alte aplicatii
DigitAll, la 27 November 2011 - 09:53 PM, a spus:
Multumesc mult! intradevar stiam de aceasta posibilitate dar aici este exact ceea ce specificai cu un post anterior referitor la faptul ca portile NAND sunt in plus din cauza instructiunilor precare din codul sursa. Aceasta varianta comanda direct 2 punti H.
La un un moment dat am vazut o aplicatie cu PICAXE sau 679 ( nu mai retin exact),la care nu i-am dat importanta la momentul respectiv,in care intrau doua PWM si genera la iesire tot 2 PWM dar mixate, semnale care puteau fi preluate direct de 2 regulatoare.
Portile alea nu sunt NAND, am crezut ca vezi greseala....dupa tipul circuitului specificat in schema sunt NOR, functioneaza dupa ecuatia x=A+B totul negat...ceea ce face imposibila functionarea puntii H in varianta prezentata...se vede numai daca aplici tabela de adevar a portii NOR. Poarta functioneaza pe patru biti si indiferent de ce aplici pe intrare iesirea va sta in 0 ori cu 0 pe intrarea driverelor acestea nu functioneaza, ele functionand numai in cazul in care aplici 1 pe intrare fapt atribuit cand ambele intrari sunt 0 ceea ce ar fi valabil pentru cazul cand microcontrolerul nu scoate nimic pe adrese....
DigitAll, la 27 November 2011 - 10:54 PM, a spus:
Va multumesc tuturor pt sfaturile date!
In cele din urma am gasit ceea ce cautam...acum apare o mare rugaminte: ma poate ajuta cineva sa compilez codul sursa xxx.asm in hex pt ATtiny13 ?
ca sa compilezi o sursa trebuie sa stii in ce program a fost scrisa si atunci nu mai e problema pentru ca programul face conversia automat cand il transferi in microcontroler. Altfel poate da erori.
ei zic sa incerci intai cu varianta care ti-a dat-o cineva mai sus, cu V-tail mixer...e parerea mea...si la libera ta alegere.