LANCER.... A mai cazut unu ..:(
Postat 08 March 2005 - 07:41 PM
pe scurt .... antrenament lupta aeriana... la sfarsitul luptei Moise Raducu nu mai raspundea la apelurile celor de la sol si din aer..... s-a gasit pilotul intreg si sanatos!, avionul in pamant de se mai vedeau 2-3 palme din el! RESTUL DUPA ANCHETA!!!!!!!!...
Postat 09 March 2005 - 11:13 AM
jester, la 8 Mar 2005, 22:49, a spus:
doamne mai. astea daca nu le scoate nimeni la pensie se scot ele unu cate unu.
nu aici e chestia.....pilotul (din cate zice media), avea 200 de ore (!!!!!) in SASE ANI de zburat Lancerul.....adica 33,33 ore PE AN!!!!!!...foarte putin!!!......astia care ar trebui sa le dea gaz de zburat, case pentru familii, isi iau jipane si-si fac piscine in casa poporului.......AICI E BUBA....mai lasati avionul in pace, uitati-va si in curtea altora sa vedeti cum cad Harrierurile, F-18, F-16, si toate alea despre care presa tampa din Romania crede ca daca le-am avea, nu ar mai fi accidente 2000 de ani!
Postat 09 March 2005 - 12:27 PM
Postat 09 March 2005 - 01:28 PM
in fine. e foate adevarat din pacate ca pilotii tineri zboara foarte putin in functie de cat ii lasa cei mai mari decat ei sa zboare dar adevarul e ca si avionul e de belea....
Aceasta postare a fost editata de jester: 09 March 2005 - 01:31 PM
Postat 21 March 2005 - 01:46 AM
mig-21? a fost avion in 1970.. dar cu scuzele de rigoare in anul 2005 (si suntem si in Martie 20) 21-ul nu mai e avion iar pilotului cu 33,3(perioada) de ore pe an nu i se poate cere nici macar sa aduca parasuta acasa. Acuma nu suntem toti de meserie piloti, dar mai stim ce-i aia una bucata avion, am mai vazut si noi ceva lucruri in domeniu (si d-aproape si de departe) si putem confirma ca a investi in avionica pentru mig-21 e ca si cum ai pune calculator la caruta. Ia sa ne zica careva de a a bagat degetele prin rugina 21-urilor.. de cati ani trebuiau date la casat? nici un pilot intreg la minte din vest n-ar mai zbura pe avioanele pe care multi din tarile est europeana indraznesc sa zboare... si proportie buna din ei (cu sau fara vina lor) reusesc sa le aterizeze in asa fel incat avioanele nu mai pot fi folosite dupa aterizare...
Intr-adevar cei care ar trebui sa-si faca treaba administrativa si sa aduca AVIOANE (avioane bai nu vrajeli de 40 de ani vechi carora li se pune calculator si se emit pretentii de avioane de vanatoare.. siktir...) se ocupa de construit vile si de acaparat terenuri de casa... ca asa e treaba moderna... ce conteaza ca ala se duce cu tona de fier inutil (fier inutil=21-ul) daca-i bou si s-a facut pilot... el moare eu (ministru) stau cu Honda-n curte...
Pe de alta parte romantismul legat de avioanele sovietice (subsemnatul de asemeni- vedeti nickname-ul) este nejustificat. Bai nene avioanele astea NU MAI POT(lasati 29-ul la o parte... ma refer strict la 21). Li se cere cu mult peste ce au fost ele proiectate sa duca iar armatele ce le folosesc sunt sub orice critica cu intretinerea de baza a lor! Singuru` lucru la care orice organism de aviatie NORMAL LA CAP din lume le-ar mai certifica ar fi: avioane tzinta. Multi dintre noi n-avem masini la fel de vechi pe cat sunt 21-urile...
Contraexemplu: priviti in curtea Boeing-ului sau lockheed martinului si vedeti cum testeaza astia palele de elicopter (un rahat de elicopter nene de carat soldati... nici nu indraznesc sa ma gandesc la Apache sau mai stiu eu ce...)... azot in pale, echilibrare pe balanta ultrasensibila, echilibrare cu turometru laser, monitorizare presiune azot in pala si determinare de zona in care apar fisuri iar din rata de scadere a presiunii gazului din pala determinare a dimensiunii fisurii... adica ORDINE SI CALITATE NENE! astea lipsesc multor avioane rusesti oricat s-ar zbengui ele pe la mitinguri...
MIG-29
Aceasta postare a fost editata de MIG-29: 22 March 2005 - 01:09 AM
Postat 21 March 2005 - 01:51 AM
Mamutel, la 8 Mar 2005, 19:41, a spus:
pe scurt .... antrenament lupta aeriana... la sfarsitul luptei Moise Raducu nu mai raspundea la apelurile celor de la sol si din aer..... s-a gasit pilotul intreg si sanatos!, avionul in pamant de se mai vedeau 2-3 palme din el! RESTUL DUPA ANCHETA!!!!!!!!...
si ancheta ce-a zis pana la urma? suntem si noi curiosi...
MIG-29
Postat 21 March 2005 - 09:22 PM
MIG-29, la 21 Mar 2005, 01:46, a spus:
adica la serbici suntem o turma de vite care pastem pa banii satului ....
se prea poate dar tot dam totul sa ne mentzinem calitatea de cele mai bune vite din tzara care zboara fiare inutile
iar rezultatul anchetei vine in presa nu de la mine ca aia nu fac parnai dac spun .....
Imagini atasate
Postat 22 March 2005 - 01:07 AM
m-as limita doar ati spune ca NU-S MINISTRU! deci n-am Honda-n curte deci nu sunteti vite care zboara fiare inutile... dar ceea ce am spus in mesajul anterior reflecta (zic eu si poate ma insel...) atitudinea multora care va administreaza finantele... cu alte cuvinte am scris acolo "ironic" ceea ce cred ei despre voi... de ce zic eu ca ei cred lucrurile respective? pai altfel anumite "miscari" si "programe" "guvernamentale" de finantare nu ar fi existat si deciziile sanatoase s-ar fi luat pana acum!
Poza este superba...
MIG-29
Postat 22 March 2005 - 08:51 AM
Pe de alta parte, intzeleg oarecum dizertatia lui Mig 29.
Si parerea mea este ca voi sunteti o generatie sacrificata (ca si parintii nostri, ca si noi insine, ca si ...). Inteleg la perfectie (cred io!) poezia prozei (suna misto?) davidoviciana (maaaama, asta suna si mai misto! vreau copiirait!), dar aviatia (noastra) militara a prezentului nu se poate hrani numai cu proza davidoviciana (incepe sa-mi placa!) si pictura tzaralungista (pur le conesior!).
Voua tre sa vi se dea aparate buuuune, de incredere, infrastructura si logistica pe masura si sa va oblige sa va rupeti cururile in scaun, de sa vi se faca sila de atatea ore de zbor! Nu sa se insinueze (prin mass media) cum ca "pilotul era experimentat, avand cam 200 de ore de zbor pe acest tip de aparat" (citez din memorie, cu jena). Voi, trebuieste sa fiti lasati/obligati sa zburati, asa cum ma duc io la servici, doishpe ore pe zi (exagerez, stau si cate paishpe-shaishpe...).
Dar nu intereseaza pe nimeni ca aviatia noastra militara sa functioneze macar normal. Mai bine Jiipuri si vile din comisioane si pa aia in combinezoane, da-i in pana mea, sa inspire oxigen coclit in masca si sa zica la fiecare aterizare: "Doamne'z multzam; am scapat si de data asta!"
(parere de aeromodelist...)
Postat 22 March 2005 - 10:50 PM
dar asa e...
mai eu propun o chestie (ultima chestie) de avetisment ca vad ca altfel nu se mai poate:
daca tot zicea valteras ca sunteti o generatie de sacrificiu: luati un pilot de asta tot asa de experimentat(max 150 de ore de zbor) ca SIGUR se gasesc o groaza numa la borcea la voi, luati un lancer caruia ii cam expira resursa si faceti-va ca faceti niste zboruri de recunostre sau stiu eu ce si la intoarcere sau la ducere treceti pe deasupra vilelor facute din banii de "hrana pt avione" sau avioane noi si va faceti ca "DIN NEFERICIRE" s-a intrerupt alimentarea cu combustibil (e foarte posibil doar s-a mai intamplat din cate imi amintesc eu) fix deasupra vilei lu' nea (din motive de securitate il vom numi X) si sorry. "ne pare nespus de rau dar pilotul a facut tot posibilul sa ocoleasca o zana populata si din nefericire vilalaul dvs era fix la marginea orasului unde e liniste nu mai era nimeni. bine macar ca nu ati patit dvs si familia nimik--vrajala--. lasati acu o masina(cat ati dat pe ea? 70 000$? lasati. le tragem la piloti stiu eu....70 de are de zbor si s-a rezolvat). era avionul vechi. ar mai trebui schimbat si el ca e mai batram ca dvs."
si daca nici asa nu merge, atunci repetati experimentul si cu o bomba la bord. "ne-a scapat. ce sa facem daca s-a desprins de pe pilon la revenirea din looping? are si pilonul ala 40 de ani. dvs. ati putea tine o bomba in mana 40 de ani fara sa vi se rupa mana? "
Aceasta postare a fost editata de jester: 22 March 2005 - 10:54 PM
Postat 23 March 2005 - 08:45 AM
A nu se intelege ca ma refer la supersonice acum, ci la d-astea mai "normale". Dar e din ce in ce mai rar...
Bun scenariul lui Jester! Dar io parca ashi da Oscarul scenariul lui Pitts, postat acu ceva timp in urma, la celalalt eveniment. E total On Topic.
Uite un Copii/Piest:
@Mamutel: fabulez si visez cu ochii deschisi la urmatorul scenariu:
sa ne inchipuim ca un mahar din ala care va face bugetul (ca stie el bine cat va trebuie!!!) vine un unitate sa vada-monsher-avioanele...cei de acolo il primesc bine-merci cu haleala-bautura-macheta-de amintire-cu migu'-il duc la pista si ii propun sa imbrace un costum de zbor pentru poza-de-suvenir-de-amintire....si ca poza sa fie mai convingatoare, il urca in dubla in care deja se afla pilotul.....il invita in cockpit pentru poza, pilotul si el, legaturile facute intre mahar si avion, si apoi, in casti:ALARMA!!! cupolele trantite, gaz, si la intrebarea maharului cum ca ce se intampla, pilotul sa-i spuna ca e alarma reala si e singurul apt sa-i faca fata...asta in timp ce avionul este in fortaj!....apoi exercitiul de lupta pentru combaterea tintei, cu traseu NEAPARAT pe sub podul de la Cernavoda, Valea Prahovei si brusc in stratosfera, dupa o tinta care ba vrea la 18000, ba la 0m, asa cale de vreo juma de ora...n-are importanta ce face in timpul asta maharul (m-as angaja sa curat eu carlinga dupa aterizare, daca scenariul ar putea fi dus la indeplinire), dar dupa aterizare, sa fie intrebat ce parere are de munca baietilor care fac treaba asta,(datorita careia el MAHARUL bese linistit noaptea in plapuma) jucand-alba-neagra, calare pe o "racheta", cu banii dati cu "larghete" de maharul respectiv....
Stiu ca sunt tampit, dar de cate ori ma gandesc la asta, mi se umfla pipota in mine....de fericire!
Postat 23 March 2005 - 09:59 AM
SILVIU66, la 23 Mar 2005, 08:56, a spus:
a fost inchiriata catre usaf.
asta asa ca sa nu va mai certati .
pai USAF -> fortele aeriene americane... poate baga ceva material de zbor mai aproape de secolul in care traim...
MIG-29
Postat 23 March 2005 - 11:11 AM
vedeti, fara sa ma laud dar tot mai convingator ar fi scenariul meu. numa cand vor avea de suferit atunci isi vor da seama ce inseamna aviaone vechi si uzate moral(la fel ca si creierul lor)
Aceasta postare a fost editata de jester: 23 March 2005 - 10:42 PM
Postat 23 March 2005 - 03:42 PM
Valteras, la 23 Mar 2005, 08:45, a spus:
A nu se intelege ca ma refer la supersonice acum, ci la d-astea mai "normale". Dar e din ce in ce mai rar...
Bun scenariul lui Jester! Dar io parca ashi da Oscarul scenariul lui Pitts, postat acu ceva timp in urma, la celalalt eveniment. E total On Topic.
Uite un Copii/Piest:
@Mamutel: fabulez si visez cu ochii deschisi la urmatorul scenariu:
sa ne inchipuim ca un mahar din ala care va face bugetul (ca stie el bine cat va trebuie!!!) vine un unitate sa vada-monsher-avioanele...cei de acolo il primesc bine-merci cu haleala-bautura-macheta-de amintire-cu migu'-il duc la pista si ii propun sa imbrace un costum de zbor pentru poza-de-suvenir-de-amintire....si ca poza sa fie mai convingatoare, il urca in dubla in care deja se afla pilotul.....il invita in cockpit pentru poza, pilotul si el, legaturile facute intre mahar si avion, si apoi, in casti:ALARMA!!! cupolele trantite, gaz, si la intrebarea maharului cum ca ce se intampla, pilotul sa-i spuna ca e alarma reala si e singurul apt sa-i faca fata...asta in timp ce avionul este in fortaj!....apoi exercitiul de lupta pentru combaterea tintei, cu traseu NEAPARAT pe sub podul de la Cernavoda, Valea Prahovei si brusc in stratosfera, dupa o tinta care ba vrea la 18000, ba la 0m, asa cale de vreo juma de ora...n-are importanta ce face in timpul asta maharul (m-as angaja sa curat eu carlinga dupa aterizare, daca scenariul ar putea fi dus la indeplinire), dar dupa aterizare, sa fie intrebat ce parere are de munca baietilor care fac treaba asta,(datorita careia el MAHARUL bese linistit noaptea in plapuma) jucand-alba-neagra, calare pe o "racheta", cu banii dati cu "larghete" de maharul respectiv....
Stiu ca sunt tampit, dar de cate ori ma gandesc la asta, mi se umfla pipota in mine....de fericire!
bey bulake!...scenariul asta tampit l-am mai pus shi io acu' fo cateva subecte!...plagiezi shi te rad http://www.rhcforum....tyle_emoticons/default/dry.gif
fara cateva beri shi neshte gratare imbibate de seu nu skapi! :D
...shi vezi ka m-e foame shi seeeeeeteeeee!!!!...
Postat 23 March 2005 - 03:56 PM
Uite un Copii/Piest:
nu ca vrea sa-l apar pe valterash da uite ca a zis ca-ti da un oscar la scenariu.....
Postat 23 March 2005 - 10:47 PM
Aceasta postare a fost editata de jester: 23 March 2005 - 11:01 PM
Postat 23 March 2005 - 11:21 PM
deci cum ziceam ma mai gandeam la un scenariu posibil...sa simulam un atac aerian (care ar putea fi faza din "filmutezul" lui valteras cand suna alarma).
introducerea: o zi senina de vara, caldura mare afara, nici un nor, etc
le dam bulgarilor niste combustibil, sa faca niste raiduri aeriene deasupra tarii noastre chiar si niste lansari de bombe. na bine-nteles ca principalele trasee sunt DIN OU cele de deasupra vilelor marilor stabi ai aviatiei. se da alarma, bine dupa ce se fac cateva treceri deasupra "micilor " palate si na vor suna ei disperati pe la comandament sa "dea cu shprei de muste" dar supriza(da fapt pt noi nu e o surpriza-surpriza e pt ei) shpreiul s-a terminat. nu mai putem ridica decat 2-3 avioane(mare minciuna nu e ca in realitate pote mai zboara 8-9 in fiecare din cele 3 unitati ramase). na romanii reusesc sa alunge pericolul dar un avion bulgar scapa(din aceleasi motive din care am scapat si noi in primul meu episod-sunt si avioanele lor vechi. macar la noi sunt lacer-uri dar la ei nici atat nu e -e mig-21 simplu ) o bomba FOARTE aproape de sediul "bulibashei" cu pricina.
(important e ca bomba sa nu cada la mai mult de 2-300m de casa omului ca nu mai are efectul psihologic dorit-daca se poate sa-i bazgoaie un pic si masina cu noroi e si mai bine)
na din ou ne pare rau bla bla, cu accent pe: "daca am fi avut macar vreo 10-12 avioane functionale de nivelul lui mig-29 sniper sau F-16(bulgarii urmand sa vina stiu eu...cu '29 sau '23 daca il mai au, dar presupun ca da) nu ar fi reusit sa arunce nici bomba aceea.
apoi la nivel diplomatic se rezolva treaba sa nu creada NATO ca ultimii veniti pe lume in casa lui se si cearta.
Aceasta postare a fost editata de jester: 23 March 2005 - 11:53 PM
Postat 24 March 2005 - 02:59 AM
jester, la 23 Mar 2005, 23:21, a spus:
deci cum ziceam ma mai gandeam la un scenariu posibil...sa simulam un atac aerian (care ar putea fi faza din "filmutezul" lui valteras cand suna alarma).
le dam bulgarilor niste combustibil, sa faca niste raiduri aeriene deasupra tarii noastre chiar si niste lansari de bombe. na bine-nteles ca principalele trasee sunt DIN OU cele de deasupra vilelor marilor stabi ai aviatiei. se da alarma, bine dupa ce se fac cateva treceri deasupra "micilor " palate si na vor suna ei disperati pe la comandament sa "dea cu shprei de muste" dar supriza(da fapt pt noi nu e o surpriza-surpriza e pt ei) shpreiul s-a terminat. nu mai putem ridica decat 2-3 avioane(mare minciuna nu e ca in realitate pote mai zboara 8-9 in fiecare din cele 3 unitati ramase). na romanii reusesc sa alunge pericolul dar un avion bulgar scapa(din aceleasi motive din care am scapat si noi in primul meu episod-sunt si avioanele lor vechi. macar la noi sunt lacer-uri dar la ei nici atat nu e -e mig-21 simplu ) o bomba FOARTE aproape de sediul "bulibashei" cu pricina.
(important e ca bomba sa nu cada la mai mult de 2-300m de casa omului ca nu mai are efectul psihologic dorit-daca se poate sa-i bazgoaie un pic si masina cu noroi e si mai bine)
na din ou ne pare rau bla bla, cu accent pe: "daca am fi avut macar vreo 10-12 avioane functionale de nivelul lui mig-29 sniper sau F-16(bulgarii urmand sa vina stiu eu...cu '29 sau '23 daca il mai au, dar presupun ca da) nu ar fi reusit sa arunce nici bomba aceea.
apoi la nivel diplomatic se rezolva treaba sa nu creada NATO ca ultimii veniti pe lume in casa lui se si cearta.
se face moshu`...
\
da' daca moare vreo unu` dai tu cu subsemnatu`?:)
MIG-29
Postat 24 March 2005 - 05:07 AM
jester, la 23 Mar 2005, 23:21, a spus:
bai ,opriti-va ca sunte-ti pe aratura demult.....na !
Postat 24 March 2005 - 09:36 AM
IMI FAC AUTOCRITICA!!!
IMI FAC VE VRETI VOI!
Valterashu, berea shi grataru' il dau io (pedeapsa ca altadata sa citesc cu atentie, sau sa-mi iau okelarii aia de bosorog!) :)
Postat 24 March 2005 - 10:02 AM
SILVIU66, la 23 Mar 2005, 15:56, a spus:
Uite un Copii/Piest:
nu ca vrea sa-l apar pe valterash da uite ca a zis ca-ti da un oscar la scenariu.....
bine faci ca-l aperi pe valterash....
tre sa-i mai aducem la realitate pe aia de nu stiu sa citeasca pana la capat :)