HK600GT in constructie incepator, nevoie de sfaturi
Postat 05 September 2011 - 01:55 PM
Recent a ajuns in posesia mea un kit de HK600GT. (Stiu ca poate unii imi vor spune ca e prea mult pentru un incepator, dar planurile sunt mari si nici nu ma cred zmeu :excl: )
Cum bine stiti kitul vine fara electronica. De cand m-am apucat de el tot imi trec prin minte diverse intrebari. Am sa le insir aici, cine imi poate raspunde intr-un mod 'incepatorec' ii raman recunoscator.
Scopul final al acestui proiect e aerial fotography and videography.
1. Deci, avand in vedere ca la greutatea heliului se mai adauga 200-500g camera foto/video, ce motor ar trebui sa aleg? Cati KV sau dupa ce sa ma ghidez in aleerea lui?
2. Avand bugetul destul de stramtorat de unele evenimente neprevazute nu imi permit niste servouri scumpe. Ma gandesc la faptul ca nu voi face acrobatii. Pot sa ma bazez pe niste servouri analogice, si ieftine?
3. E posibil ca rotorul principal si cel de coada sa vina partial pregatite? (ma refer la vaselina si thread lock). Unele suruburi de pe frame aveau deja solutie, iar cand am incercat sa desfac suportul acela de prindere al palelor nu am reusit.
4. Cat de usor ar trebui sa se invata rotorul principal? E totul montat si ma intreb daca am facut-o bine.
5. Este cineva prin zona Sucevei cu experienta care m-ar mai putea ajuta mai in colo la reglaje si calibrari?
Probabil ca pe parcurs vor mai fi intrebari, deocamdata atat imi vine in minte.
Mersi mult si spor! :clapping:
Postat 05 September 2011 - 07:51 PM
1 - studiaza bine (cit mai bine) manualul (referinta Align T-rex 600 electric)
2 - pentru platoul pricipal da, dar > 7 Kgf, BB, pentru coada nu ,acolo digital, rapid, bb
3 - da
4 - foarte usor
5 - ?
Postat 05 September 2011 - 08:31 PM
elicopterele mele http://www.rhcforum....-mele-stiganas/
Postat 05 September 2011 - 08:37 PM
Postat 06 September 2011 - 07:21 PM
Ai totusi nevoie de o anumita rigoare in abordare ca sa pilotezi heli RC (ca sa reusesti). Un pic de seriozitate fata de tine si elicopter e necesara.
Aceasta postare a fost editata de vlad1: 06 September 2011 - 07:25 PM
Postat 15 September 2011 - 11:13 PM
Mi-au venit azi unele electronice. Toate bune si frumoase pana la gyro si servo de coada.
E vorba despre Hobby King 401b Gyro + BMS-661DMG+HS Super Fast Digital Servo (MG) 6.4kg / .08sec / 46.5g.
Cand dau drumu la UBEC si las curentul sa isi faca treaba (gyro se initializeaza), hop ca a innebunit servo. Are un tremur continuu de necrezut. Mai rau ca Parkinson-ul.
Am citit review-uri si alte sfaturi precum ca ar trebui data optiunea Digital Servo de pe Gyro pe 'off'. Facut si asta. Nici o schimbare.
Alte variante?
Multumesc pentru rabdare!
Postat 16 September 2011 - 12:37 AM
PS.In locul tau as puna minim un GA250 pe el si as arunca B-ul ala obosit.De bine de rau GA-ul are senzor MMS care tine mult mai bine ca trompeta aia.
T-REX 600N/OS55HZ-R
T-REX 700X
T-REX 800 TOURBINE
RAPTOR 90 SE gasser
HENSELEIT 3DNT
Save the flybar !!
---------Alexe Gabriel----------
Postat 16 September 2011 - 09:17 AM
furios, la 16 September 2011 - 12:37 AM, a spus:
In orice alt canal l-as baga se reduce semnificativ parkinsonul. rareori cand mai are cate un "zvac". Se pare ca ai dreptate. Oricum azi noapte am desfacut gyro si mai mult ca sigur am stricat ceva in el, deci...
L-am cumparat pentru ca multi l-au laudat (raport calitate\pret).
Mersi. O zi buna!
Postat 18 September 2011 - 07:59 PM
Mergem mai departe, si incet incet ne apropiem de final (vorba vine).
Cred ca motorul pe care il va primi heliul este un Turnigy Tiphoon 1100Kv http://www.hobbyking...600_class_.html (astept si parerea voastra).
Vine buba cea mare. Bateriile. Fiind incepator traiam cu impresia ca imi trebuie pack de 6 celule. Totusi motorul suporta intre 3 si 6.
Avand in vedere preturile la 6S din RO si pretul transportului din HK la greutatile pe care le au, imi vine in cap urmatoarea intrebare.
Nu ar merge si cu 5S? Nu de alta, dar le-am gasit la cineva la vanzare si imi convine pretul. (5000mAh)
Poate cineva aproxima timpul de zbor cu un astfel de pack (no 3D, doar lejer)?
multumesc inca o data pentru ajutor! :)
o seara placuta!
Aceasta postare a fost editata de Dei Dei: 18 September 2011 - 08:01 PM
Postat 18 September 2011 - 08:33 PM
Daca cumperi un Trex original totul este in cutie, toate se potrivesc si in genere merg cum trebuie. Cumperi o clona de la HK trebuie sa le potrivesti tu si pentru asta ai nevoie de experienta, rabdare si bani.
Exemplu: motorul din link este de 1100 kv asa cum vine in kiturile noi Align. Problema e ca motoarele Align au shaft de 6mm si motorul tau are shaft de 5mm. Iti trebuie un pinion cu 14-15 dinti. Cele Align nu se vor potrivi. Align are pinioane pentru ax de 5mm dar este cu mai putini dinti pentru motoarele vechi cu kv 1600.
Motoarele de la hobbyking care au shaft de 6mm sunt mai late si nu intra in frame.
Cu lipo este alta discutie lunga. Mai bine faci o pauza si incepi cu unul mai mic. Asta e fenomenal dar mai tarziu. Nu vrei sa faci prea multe crashuri cu un 600 ca e scump, cu atat mai putin sa incasezi niste pale pe spinare.
Servourile ieftine au un defect major care nu e evident incepatorilor. Cumparam servourile dupa specificatii, viteza, forta, rulmenti si alte prostii din astea. Ce nu scrie acolo e cat de fiabile sunt. Asta e diferenta cea mai mare intre un servo de 5 USD si unul de 50 USD. Platesti numele pentru ca platesti reputatia - reputatie care inseamna increderea ca acel servo o sa tina.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 18 September 2011 - 08:34 PM
Postat 12 December 2011 - 06:03 PM
http://www.rhcforum....ge__pid__531607
Ce nu intaleg eu cum a ajuns un heli de 400 USD (nou, in cutie, cu tot cu statie, asa la ochi evaluarea) sa costa 800 USD. Un heli montat de un incepator isi pierde din valoare caci nu se stie cat de bine e montat (de obicei prost). Nici veteranii nu sunt toti mesesiasi la montat.
O fi de la "Lumini: 2x flashing LED"
Postat 12 December 2011 - 06:19 PM
Ai negociat? nu... ai comentat. Adu tu din HK si Singapore la pret de 400USD totul.
Nu vreau sa incep polemici pe aici, asa ca am sa ma abtin de la alte replici care imi vin in cap.
Si sa nu uit sa multumesc pentru sprijinul acordat pana acum. 8)
Celor cativa care mi-au trimis PM-uri si m-au ghidat la unele chestii (se stiu ei care sunt) le raman dator! :clapping:
Postat 12 December 2011 - 06:30 PM
Conform regulamentului, nu putem comenta pretul la vanzari. Dar aici putem, nu ne opreste nimeni. Asa ca, uite parerea mea: 2700 de ani daca mai traiesc de acum inainte si nu dau 2700 de lei pe trompeta aia. Si nici nu negociez. Na, da-ma in judecata.
Postat 12 December 2011 - 06:40 PM
Merita luat doar daca e un mare chilipir dar si atunci tot nu e de recomandat unui (semi) incepator. Una e sa faci un 450 cu economie si alta e un 600.
Eu am un HK600, am pus toate detaliile pe forum inclusiv tot ce am platit. L-am facut cu economie dar am componente de calitate.
Spor la vanzare.
Aceasta postare a fost editata de stiganas: 12 December 2011 - 06:40 PM
Postat 12 December 2011 - 10:16 PM