Modelism - RHC Forum: Cum mixez 2 ESC ? - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Cum mixez 2 ESC ?

#1 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 769
  • Inregistrat: 23-January 09

Postat 23 November 2011 - 08:04 PM

Salutare la toata lumea,
Am un navomodel cu 2 motoare si vreau sa mixez cele 2 ESC dar nu am idee cum se face. Cu rugamintea de rigoare ma poate ajuta cineva cu un sfat,o idee... ? Daca este disponibila , m-ar ajuta enorm schema unui mixer pe 2 canale.

Multumiri,
DigitAll

Aceasta postare a fost editata de DigitAll: 23 November 2011 - 08:04 PM

Tel : 0768080180
0

#2 Useril este offline   R3dD3vil 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Banned
  • Postari: 1076
  • Inregistrat: 01-September 10
  • Interests:Avioane, elicoptere si orice zboara

Postat 23 November 2011 - 09:12 PM

Vezi postareaDigitAll, la 23 November 2011 - 08:04 PM, a spus:

Salutare la toata lumea,
Am un navomodel cu 2 motoare si vreau sa mixez cele 2 ESC dar nu am idee cum se face. Cu rugamintea de rigoare ma poate ajuta cineva cu un sfat,o idee... ? Daca este disponibila , m-ar ajuta enorm schema unui mixer pe 2 canale.

Multumiri,
DigitAll

un cablu Y pentru pus in receptor, de la unu din esc-uri decuplezi firu rosu, iar alimentarea o faci cu un cablu paralel cu care legi ambele esc-uri la aceiasi baterie.
MultiRotor: MultiWii Quad

---------------------------------

Aero: Spacewalker, Zaggy, Ultron, Sonic Low Wing(Termic), HK Bixler, Nemuritoru(Termic)
---------------------------------

Tx: Turnigy 9X

----------------------------------------------
Imagine postata
0

#3 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 23 November 2011 - 09:45 PM

Vezi postareaR3dD3vil, la 23 November 2011 - 09:12 PM, a spus:

un cablu Y pentru pus in receptor, de la unu din esc-uri decuplezi firu rosu, iar alimentarea o faci cu un cablu paralel cu care legi ambele esc-uri la aceiasi baterie.

Asa cum zici e ok, dar pe mine ma intereseaza sa mixez stanga/dreapta cu mersul in fata(eventual si revers) pt ca pe barca nu am carma. Va trebui sa mixez din mansa RC mersul inainte cu virajul stanga/dreapta.
Adevarul e ca si eu am ceva probleme in exprimare... :(

Aceasta postare a fost editata de DigitAll: 23 November 2011 - 09:47 PM

0

#4 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 24 November 2011 - 09:56 AM

Vezi daca stie statia sa faca mix.
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#5 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 November 2011 - 09:59 AM

Folosesc o statie in 2 canale care nu stie sa mixeze.
0

#6 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 24 November 2011 - 10:29 AM

Nu mixarea este problema dumitale cea mai grava...
Asta se face usor cu un V-Tail mixer:
http://phoenixmodels...ail-p-3055.html

Intrebarea este: stiu esc-urile revers si autodetectie punct neutru ?
... cu picioarele pe pamant ...
0

#7 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 November 2011 - 12:17 PM

Vezi postarearenatoa, la 24 November 2011 - 10:29 AM, a spus:

Nu mixarea este problema dumitale cea mai grava...
Asta se face usor cu un V-Tail mixer:
http://phoenixmodels...ail-p-3055.html

Intrebarea este: stiu esc-urile revers si autodetectie punct neutru ?

ESC-urile stiu asa ceva, mai bine zis am facut 2 buc (cu revers) cu 16F84 care detecteaza punct neutru. Imagine atasata: IM001433.JPG

Si o schema care vreau sa o fac zilele astea:

Imagine atasata: schema.gif

Aici m-ar ajuta cateva pareri, poate a mai facut cineva asta.
0

#8 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 24 November 2011 - 12:26 PM

Daca te bagi la scheme din astea, atunci de ce mai intrebi aici de astfel de mixere? :unsure:
Si banuiesc ca o faci din pasiune, nu, caci nu vad cum ai scoate schema aia la 22 lei cat e un mixer V-Tail...
... cu picioarele pe pamant ...
0

#9 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 24 November 2011 - 01:10 PM

Vezi postarearenatoa, la 24 November 2011 - 12:26 PM, a spus:

Daca te bagi la scheme din astea, atunci de ce mai intrebi aici de astfel de mixere? :unsure:
Si banuiesc ca o faci din pasiune, nu, caci nu vad cum ai scoate schema aia la 22 lei cat e un mixer V-Tail...

Este vorba de pasiune,clar! Eu am 2 ESC gata facute si voiam sa le atasez un mixer home made , dar din pacate nu am gasit o schema pt asa ceva.. nu ma orientez sa ies ieftin(dar nici exagerat de scump) atata timp cat pasiunea e la mijloc.
Schema care am prezentat-o mai sus ramane in ultima instanta sa o realizez din cauza ca nu am certitudinea ca functioneaza ok (din codul sursa mi se pare ca nu stie punct 0).
Daca schema prezentata ar fi pt cerintele mele, per total ies mai ieftin cu ea decat 2 X ESC + mixer
0

#10 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1762
  • Inregistrat: 01-September 06

Postat 27 November 2011 - 10:22 AM

dupa parerea mea schema prezentata de tine nu prea functioneaza...cred ca trebuie sa fi mai atent la driverele folosite...portile NAND pe iesirea controlerului nu se justifica, se poate implementa ecuatia de functionare direct in controler....
If the boat doesnt fly, dont buy!!!

0

#11 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 November 2011 - 01:13 PM

Vezi postareaOldMann, la 27 November 2011 - 10:22 AM, a spus:

dupa parerea mea schema prezentata de tine nu prea functioneaza...cred ca trebuie sa fi mai atent la driverele folosite...portile NAND pe iesirea controlerului nu se justifica, se poate implementa ecuatia de functionare direct in controler....

Cam ai dreptate cu comenzile din controler. Sunt comenzi relativ simple care sunt prelucrate analogic de portile incluse in driver. Nu ma pricep sa modific codul sursa, asa ca voi incerca totusi sa vad ce va iesi, in ciuda faptului ca driverii sunt nejustificat de scumpi si dureaza cam 3 saptamani pana ajung la mine.
Nu vreau sa cumpar un mixer gata facut din cauza satisfactiei personale, am prin casa cateva ESC-uri si de aceea cautam o schema care sa mixeze 2 canale.
Mi-am dat seama ca sunt multe proiecte de device-uri care sunt pastrate secrete din motive comerciale de aceea nu am sa insist sa primesc mura-n gura, dar speram ca exista ceva disponibil publicului.
0

#12 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 27 November 2011 - 06:38 PM

poti folosi schemele de aici... care nu sunt secrete...sau poate ca stiai deja de ele

http://www.bobblick....s/projects.html

Aceasta postare a fost editata de OldMann: 27 November 2011 - 06:40 PM

0

#13 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 November 2011 - 09:53 PM

Multumesc mult! intradevar stiam de aceasta posibilitate dar aici este exact ceea ce specificai cu un post anterior referitor la faptul ca portile NAND sunt in plus din cauza instructiunilor precare din codul sursa. Aceasta varianta comanda direct 2 punti H.
La un un moment dat am vazut o aplicatie cu PICAXE sau 679 ( nu mai retin exact),la care nu i-am dat importanta la momentul respectiv,in care intrau doua PWM si genera la iesire tot 2 PWM dar mixate, semnale care puteau fi preluate direct de 2 regulatoare.
0

#14 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 November 2011 - 10:08 PM

Varianta analog, dar care nu inspira prea multa incredere...ceva de genu' caut ...

Imagine atasata: mixer1.gif
0

#15 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 27 November 2011 - 10:54 PM

Va multumesc tuturor pt sfaturile date!
In cele din urma am gasit ceea ce cautam...acum apare o mare rugaminte: ma poate ajuta cineva sa compilez codul sursa xxx.asm in hex pt ATtiny13 ?
0

#16 Useril este offline   OldMann 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip

Postat 28 November 2011 - 09:41 AM

Vezi postareaDigitAll, la 27 November 2011 - 01:13 PM, a spus:

Cam ai dreptate cu comenzile din controler. Sunt comenzi relativ simple care sunt prelucrate analogic de portile incluse in driver. Nu ma pricep sa modific codul sursa, asa ca voi incerca totusi sa vad ce va iesi, in ciuda faptului ca driverii sunt nejustificat de scumpi si dureaza cam 3 saptamani pana ajung la mine.
Nu vreau sa cumpar un mixer gata facut din cauza satisfactiei personale, am prin casa cateva ESC-uri si de aceea cautam o schema care sa mixeze 2 canale.
Mi-am dat seama ca sunt multe proiecte de device-uri care sunt pastrate secrete din motive comerciale de aceea nu am sa insist sa primesc mura-n gura, dar speram ca exista ceva disponibil publicului.

comenzile asa cum le numesti tu, cele care vin scrise in microcontroler nu sunt simple deloc, trebuie sa cunosti arhitectura interna a microcontrolerului sa implementezi o ecuatie dupa care sa execute ceea ce doresti, sa selectezi ce registri de memorie ai nevoie....etc. etc, iar ceea ce scoate microcontrolerul pe porturile de adresa nu e analogic, e digital...

driverele din acea schema nu prea merg...ele se folosesc pentru alte aplicatii

Vezi postareaDigitAll, la 27 November 2011 - 09:53 PM, a spus:

Multumesc mult! intradevar stiam de aceasta posibilitate dar aici este exact ceea ce specificai cu un post anterior referitor la faptul ca portile NAND sunt in plus din cauza instructiunilor precare din codul sursa. Aceasta varianta comanda direct 2 punti H.
La un un moment dat am vazut o aplicatie cu PICAXE sau 679 ( nu mai retin exact),la care nu i-am dat importanta la momentul respectiv,in care intrau doua PWM si genera la iesire tot 2 PWM dar mixate, semnale care puteau fi preluate direct de 2 regulatoare.

Portile alea nu sunt NAND, am crezut ca vezi greseala....dupa tipul circuitului specificat in schema sunt NOR, functioneaza dupa ecuatia x=A+B totul negat...ceea ce face imposibila functionarea puntii H in varianta prezentata...se vede numai daca aplici tabela de adevar a portii NOR. Poarta functioneaza pe patru biti si indiferent de ce aplici pe intrare iesirea va sta in 0 ori cu 0 pe intrarea driverelor acestea nu functioneaza, ele functionand numai in cazul in care aplici 1 pe intrare fapt atribuit cand ambele intrari sunt 0 ceea ce ar fi valabil pentru cazul cand microcontrolerul nu scoate nimic pe adrese....

Vezi postareaDigitAll, la 27 November 2011 - 10:54 PM, a spus:

Va multumesc tuturor pt sfaturile date!
In cele din urma am gasit ceea ce cautam...acum apare o mare rugaminte: ma poate ajuta cineva sa compilez codul sursa xxx.asm in hex pt ATtiny13 ?

ca sa compilezi o sursa trebuie sa stii in ce program a fost scrisa si atunci nu mai e problema pentru ca programul face conversia automat cand il transferi in microcontroler. Altfel poate da erori.

ei zic sa incerci intai cu varianta care ti-a dat-o cineva mai sus, cu V-tail mixer...e parerea mea...si la libera ta alegere.

0

#17 Useril este offline   DigitAll 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip

Postat 28 November 2011 - 03:54 PM

Am vazut ca sunt porti SAU negate dar din inertie am scris eronat...oricum sunt in ceata cu portile pt ca nu stiu ce scuipa picu-ul . Cat despre arhitectura interna a microcontrolerelor si a instructiunilor sunt "cale ferata" adica un paralelism bine definit.
Din cate stiu eu ASM este fisier scris in Assambler care este in sine un limbaj de programare.
Acum mai am si circumstante atenuante pt ca nu am mai pus mana pe electronica clasica de 14 ani si am ramas mult in urma :drinks: .
Si totusi...cum compilez asm in hex ..?

PS..OldMann multumesc mult !
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu