Pagina 1 din 1
consumul unei barcute in cada si in balta
Postat 21 November 2011 - 12:02 AM
consumul unei barcute in cada si in balta este mai mare in cada tinuta pe loc sau in balta am o mare dilema pe chestia asta
Postat 21 November 2011 - 07:47 AM
iucri22, la 21 November 2011 - 12:02 AM, a spus:
consumul unei barcute in cada si in balta este mai mare in cada tinuta pe loc sau in balta am o mare dilema pe chestia asta
Consumul este similar... cu diferente destul de mici: in cada foarte putin mai mare. Depinde si cum "faci" "consumul"...
Aceasta postare a fost editata de Adistul: 21 November 2011 - 07:49 AM
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
La fel e si cand esti prost.
tel: 0771 088 207
adistul@yahoo.com
Postat 21 November 2011 - 09:57 AM
Adistul, la 21 November 2011 - 07:47 AM, a spus:
Consumul este similar... cu diferente destul de mici: in cada foarte putin mai mare. Depinde si cum "faci" "consumul"...
sa presupunem ca punem in cada 2 barcute una de 2kg una de 15kg cu acelasi motor ,elice ,ax normal in cada o sa aiba acelasi consum dar pe balta consumul o sa difere foarte mult e corect?
Postat 21 November 2011 - 10:32 AM
Consumul va fi acelas indiferent de greutatea barcutelor
Diferenta va fi la viteza,o barca mai grea va merge mai incet fata de una mai usoara
Diferenta va fi la viteza,o barca mai grea va merge mai incet fata de una mai usoara
Postat 21 November 2011 - 11:02 AM
Eu cred ca consumul motorului va fi influentat de momentul rezistent al motorului (de sarcina). DAR in cada este situatia cea mai nefavorabila dintre cele doua, cand barcile sunt imobile si influenta este data doar de elice.
Pe balta, barca mare sau cea care intampina rezistenta mare la inaintare pe apa (ca nu-i musai sa fie cea mare, depinde de constructie) solicita mai mult motorul ca aia care care se deplaseaza mai usor, dar ambele situatii sunt mai putin solicitante ca in cada. E doar parerea subiectiva, n-am experienta si nici n-am facut masuratori pe balta. Cred ca cel mai simplu ar fi masurarea curentului cu un aparat care memoreaza valoarea in cele doua situatii.
Si DA, in cada consumul va fi identic.
Pe balta, barca mare sau cea care intampina rezistenta mare la inaintare pe apa (ca nu-i musai sa fie cea mare, depinde de constructie) solicita mai mult motorul ca aia care care se deplaseaza mai usor, dar ambele situatii sunt mai putin solicitante ca in cada. E doar parerea subiectiva, n-am experienta si nici n-am facut masuratori pe balta. Cred ca cel mai simplu ar fi masurarea curentului cu un aparat care memoreaza valoarea in cele doua situatii.
Si DA, in cada consumul va fi identic.
Aceasta postare a fost editata de bitex: 21 November 2011 - 11:10 AM
Adresa email: bitex25@yahoo.com
Telefon: 0721 385365
Telefon: 0721 385365
Arata acest topic
Pagina 1 din 1