Modelism - RHC Forum: Timpi uzuali de tranzit la posta - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Timpi uzuali de tranzit la posta de afara si din RO

#1 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 11 November 2011 - 09:45 AM

Pentru ca am vazut vehiculat mult folclor (si multe aberatii) deschid un topic nou legat de timpul de tranzit prin posta (sau curier) la produsele de modelism.

O sa scriu cat am asteptat eu, in Bucuresti. Altii pot completa cu experienta lor.

Incep cu coletele cumparate din Europa si America.

Din Europa am cumparat din Anglia si Austria in special.

Cu Royal Mail din Anglia scrisorile (coletele) vin foarte repede. Timpul mediu este de 4 zile dar am avut si plicuri (multe) care au venit in 2 zile. Pentru cine este grabit cred ca magazinle din UK sunt cele mai rapide.

Am cumparat si de la http://www.der-schweighofer.at/ Am luat numai kituri mari. Tot ce depaseste 100 EUR are transportul gratuit prin curier (GLS). Vine pe camion si face 3-4 zile. Fiind curier vine acasa. Pentru kiturile voluminoase transportul gratuit e un mare plus.

Din USA am primit pachete posta simpla sau recomandata. Timpul de asteptare e 2-3 spatamani pentru recomandate si 3-5 saptamani pentru corespondenta simpla. Posta USA e nesimtita si tin coletele prin depozitele lor 2-3 saptamani. Odata ce parasesc solul american ajung repede. Peste asta posta americana e destul de scumpa (coletele sunt foarte scumpe). Din USA cumpar numai cand nu am de ales. Cea mai convenabila varianta este scrisoare simpla de 3 USD. Asa am cumparat multe electronice mici de pe forumurile americane (unitati FBL, gyro, ESC, etc)
0

#2 Useril este offline   renatoa 

• Sky Sapiens
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 19177
  • Inregistrat: 28-April 05

Postat 01 December 2011 - 06:25 PM

Vezi postareastiganas, la 11 November 2011 - 09:45 AM, a spus:

Din USA am primit pachete posta simpla sau recomandata. Timpul de asteptare e 2-3 spatamani pentru recomandate si 3-5 saptamani pentru corespondenta simpla. Posta USA e nesimtita si tin coletele prin depozitele lor 2-3 saptamani. Odata ce parasesc solul american ajung repede. Peste asta posta americana e destul de scumpa (coletele sunt foarte scumpe). Din USA cumpar numai cand nu am de ales. Cea mai convenabila varianta este scrisoare simpla de 3 USD. Asa am cumparat multe electronice mici de pe forumurile americane (unitati FBL, gyro, ESC, etc)

Experienta "putin" diferita: USA, colet mare spre foarte mare 120 cm 2.6kg, continand o aripa de 3m in 3 bucati, pret transport 14$ ! tranzit 12 zile: platit 10 nov, expediat pe 15 (adica atunci a parasit USA) intrat in possesia lui pe 22 Nov.
Pentru aceasi marfa Tower imi cerea 170$ transport...

La fel si cu Radianul, pot aduce kit-ul pentru mai putin de 100$, tot din USA.

Aceasta postare a fost editata de renatoa: 01 December 2011 - 06:26 PM

... cu picioarele pe pamant ...
0

#3 Useril este offline   stiganas 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 8341
  • Inregistrat: 25-September 06

Postat 01 December 2011 - 07:39 PM

Super tare, eu n-am avut atata bafta. Vreu si eu un Radian la 100 USD (in magazin e 150 USD).

Revenim la timpi de tranzit.

JAPONIA - furnizorul uzual din japonia este aircraft-world. Patronul aircraft-world este si patronul Hyperion. Transportul din Japonia este extrem de rapid si foarte ieftin.

Un colet normal cu servo sau alte chestii mici costa 2 USD (atata a fost transpotul pentru 5 servo standard). De venit au venit foarte repede, sub 2 saptamani. Am luat de mai multe ori si intodeauna a fost asa. Posta simpla, fara tracking.
0

#4 Useril este offline   ERASER 

• Vintage
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2285
  • Inregistrat: 23-March 03
  • Interests:F3A , veliere

Postat 01 December 2011 - 09:43 PM

Confirm cu UK, pana in 2 Kg este foarte ieftin transportul si dureaza 2 - 4 zile lucratoare.

Din Japonia am cumparat diverse piese de la Enya si au venit in 10 - 12 zile, 200g = 500 Yeni cu tracking.

Cu USA e mai nasol: am comandat in vara de la Tower intr-o perioada cu "international buyers postage savings" si pachetul a ajuns in 45 de zile :( E drept ca am economisit 5$ ... In plic de la persoana fizica (segmenti de la Frank Bowman) 3$ si au venit in 10 zile.

Pachetele de mari dimensiuni din Germania si din UK vin prin curierul Cargus si cam trebuie sa le dau telefoane si sa alerg dupa ei. Era mai bine cand soseau la posta din cartier...

Din Austria, de la Schweighofer si de la modellbau-reisl au venit cu GLS in 3 - 4 zile.

Aceasta postare a fost editata de ERASER: 01 December 2011 - 09:46 PM

Future is electric, but I belong to the past...
TEL. 0726.191.725
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu