Modelism - RHC Forum: Robitronic vs HSP - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1

Robitronic vs HSP Un sfat si o comparatie va rog...

#1 Useril este offline   Mihai_C 

• Nou venit
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 10-October 11
  • Interests:airsoft, rc cars

Postat 17 October 2011 - 10:32 AM

Salut la toti!

Am stat si am rasfoit forumul dar inca nu mi-am lamurit dilema in care sunt:

Pentru primul meu automodel care ar fi alegerea mai inteleapta dintre firmele HSP si Robitronic?
Ma refer la:

Robitronic Shadow Monster 1/10 electric
http://www.robitroni...ck-rtr-110.html

si la HSP Gladiator Truggy 1/10 electric - pentru asta nu am gasit un site din afara sa il arat in varianta electrica, pe google apare numai varianta nitro.....ciudat... Din ce am citit nu am voie sa pun link-uri din tara, doar link-uri din afara tarii nu?
Deci din experienta dumneavoastra care ar fi mai fiabil pentru un incepator? Robitronic Shadow sau Truggy-ul HSP care are acelasi sasiu ca Xstar buggy dar care nu vine cu rulmenti ci cu bucse spre deosebire de Robitronic Shadow care e rulmentat.
Mentionez ca vreau un model care sa se descurce la off-road dar asta nu inseamna ca voi da cu el de pamant....
Va multumesc anticipat!
0

#2 Useril este offline   Mihai_C 

• Nou venit
  • Pip

Postat 17 October 2011 - 10:28 PM

Nimeni nimeni nu vrea sa ma ajute? Toti sunt experti numai in automodele de firma dar in chinezarii nimeni nu se arunca cu o parere? :wacko:
0

#3 Useril este offline   Alfa 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 706
  • Inregistrat: 03-November 06

Postat 17 October 2011 - 11:30 PM

O sa te ajut eu si nu ca sunt numai expert in automodele de firma cum crezi ca sunt multi pe forum(crede-ma sunt putini care stiu ce vb) vorbesc doar ptr ca am avut modele HSP si Robitronic...dar sa stii ca puteai sa cauti review-uri pe google si exista chiar pe site o discutie despre HSP xstar buggy care imparte acelasi sasiu cu truggy. La HSP gaseai o gramada in Australia.

HSP e ok numai ca e o masina unde se fac multe compromisuri ptr pretul mic. Am avut 2 modele acum un an de la HSP si pot spune ca isi merita bani dar sa iti iei multe piese de rezerva ...cam tot ce inseamna plasticaraie ptr ca cedeaza f repede. Towere-le sunt si ele destul de subtiri si se stramba mai tot timpul.Partea electronica si transmisia sunt ok.Ideea e sa nu o impingi mai mult decat poate...e o masina de hobby nu este nici de bashing extrem nici de curse.

Robitronic am avut buggy-ul 2wd. Pot spune ca e o masina mai buna si mai rezistenta pe partea de plastice, e gandita mai bine in punctele unde stresul pe material e mai mare in rest transmisia si partea electronica e la fel de fiabila ca la HSP.

Eu personal iti recomand un 2wd ptr ca este mai fiabil pe transmisie....sunt mai putine componente.
Favourite racing class:
electric: buggy 2wd,4wd & SC 1:10 off-road
nitro: 1/8 truggy,buggy

CSTA Bucuresti

“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
― Mario Andretti
0

#4 Useril este offline   Mihai_C 

• Nou venit
  • Pip

Postat 17 October 2011 - 11:45 PM

Alfa, in primul rand vreau sa-ti multumesc din suflet pentru raspunsul tau! Am cautat review-uri despre HSP dar in schimb nu am gasit review-uri despre Robitronic... Am cautat si pe forum si la fel am gasit cateva pareri despre HSP dar despre Robitronic Shadow nimic...
Raspunsul tau este exact ce cautam si iti multumesc mult de tot ca ti-ai facut timp si ai lasat cateva cuvinte la intrebarea mea.
Voi merge pe Robitronic 2WD mai ales ca la inceput vreau sa ma acomodez cu jucaria si eventual in timp voi vedea daca imi doresc ceva mai mult....momentan nu prea ma lasa mana sa arunc 1500+ Lei pe ceva mai bun si de firma.... :wacko: Multumesc inca o data!
0

#5 Useril este offline   Kitty 

• RC Addict
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4563
  • Inregistrat: 11-July 08
  • Interests:RC,Cars.....

Postat 18 October 2011 - 07:58 PM

dar care e bugetul tau?si care e pretul fiecarui model mentionat de tine

Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
0

#6 Useril este offline   Mihai_C 

• Nou venit
  • Pip

Postat 18 October 2011 - 10:09 PM

Vezi postareaKitty, la 18 October 2011 - 07:58 PM, a spus:

dar care e bugetul tau?si care e pretul fiecarui model mentionat de tine

Bugetul meu se invarte in jurul sumei de 600 lei.
HSP-urile buggy si truggy 4wd costa 530-560 ron iar Robitronics Shadow Monster 2wd variaza in functie de site de la 680 la 530 lei.
Totusi pentru inceput am nevoie de ceva care sa nu-mi dea probleme prea devreme si sa imi dau seama daca intr-adevar imi place automodelismul....
Oricum nu am sa dau cu ea de pamant....am sa o fugaresc cu atentie:)
0

#7 Useril este offline   sandrei 

• MEGA Membru
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 1510
  • Inregistrat: 16-November 08

Postat 20 October 2011 - 08:31 AM

Vezi postareaMihai_C, la 18 October 2011 - 10:09 PM, a spus:

Bugetul meu se invarte in jurul sumei de 600 lei.
HSP-urile buggy si truggy 4wd costa 530-560 ron iar Robitronics Shadow Monster 2wd variaza in functie de site de la 680 la 530 lei.
Totusi pentru inceput am nevoie de ceva care sa nu-mi dea probleme prea devreme si sa imi dau seama daca intr-adevar imi place automodelismul....
Oricum nu am sa dau cu ea de pamant....am sa o fugaresc cu atentie:)

Iti recomand clar ROBITRONIC SHADOW, in primul rand ca exceleaza la partea de electronica in fata Hsp (care e o masina nu prea reusita ,indiferent de model) , masina vine dotata de fabrica cu statie in 2,4ghz, esc cu lipo cut off si rezista pana la motoare de 12t. Inca un model reusit din partea Robitronic este Short Course-ul Smasher, care e aparut nu demult pe piata.
TEAM DURANGO DESC210 2WD
TEAM DURANGO DNX408
TEAM DURANGO DEST210
TEAM C TR02 / Absima JEKYLL
Hpi Sprint 2 DRIFT
HPI E10 DRIFT
Hot Bodies TC-FD DRIFT PRO KIT
HPI BAJA 5T

Proud member of HPI RACING ROMANIA TEAM

0

#8 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2455
  • Inregistrat: 15-January 09

Postat 20 October 2011 - 09:31 AM

Decat sa mergi pe o chinezarie totala si sa ramai cu un gust amar legat de acest hobby, mai bine mai pui 2 mil si iei un LRP sc, ooricum este peste hsp si robitronic.
Uite un link:
http://www.autorc.ro...e-rtr-1-10.html
Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#9 Useril este offline   Ady. 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1141
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 20 October 2011 - 08:22 PM

Este si un e-revo 1/16 Second hand la 600 lei are vxl pe el si merita. Suporta 3s lipo si gasesti si piese si este destul de rezistent. Si mai reusit decat cele enumerate mai sus. Link

Aceasta postare a fost editata de Ady.: 20 October 2011 - 08:22 PM

0

#10 Useril este offline   Mihai_C 

• Nou venit
  • Pip

Postat 21 October 2011 - 09:45 AM

Vezi postareaAdy., la 20 October 2011 - 08:22 PM, a spus:

Este si un e-revo 1/16 Second hand la 600 lei are vxl pe el si merita. Suporta 3s lipo si gasesti si piese si este destul de rezistent. Si mai reusit decat cele enumerate mai sus. Link

Multumesc baieti pentru sugestii.....m-am uitat si la LRP-urile de pe autorc si e destul de tentanta jucaria....am sa ma gandesc serios si la ea(mai am timp de gandire pana martea viitoare). Stiu cum este cu chinezariile dar din proprie experienta in alt hobby pe care il practic, unele chinezarii cateodata sunt mai bune si mai fiabile stock decat japonezele de firma...
Tot din experienta proprie cand esti la inceput de drum intr-un hobby este bine sa eviti lucrurile second-hand sau daca vrei sa cumperi ceva second-hand cumperi de la cine cunosti personal si dupa ce testezi lucrul... Traim in Romania si de obicei tindem sa ne furam caciula unul altuia in tara asta....si de asta sunt mai reticent la capitolul asta :)
Am vazut ca si pentru Robitronic se gasesc piese de schimb pe site-uri...si acuma dupa ce am citit diverse pe aici...se pot rupe si jucariile de 2-3000 de ron...deci ma gandesc ca atata timp cat trebuie sa schimbi oricum piese indiferent de marca....mai bine iti iei ceva mai ieftin...sau gresesc?:)
0

#11 Useril este offline   Zeus 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 2455
  • Inregistrat: 15-January 09

Postat 21 October 2011 - 11:46 AM

Mdea, gresesti, in primul rand, legat de revo 1/16, este o mashina mica si foarte nervoasa, rezistenta dar nu prea bine inchegata, asa ca recomand 1/16 doar daca vrei ceva mic pt teren drept, asfalt, praf... Fara denivelari. Mie unul mi-a placut mashinuta, problema e ca nu prea aveai pe unde sa te dai.
In al doilea rand sa stii ca nici eu nu prea sunt adeptul sh-ului dar cateodata a prins foarte bine, trebuie doar sa stii.de la cine cumperi, sunt oameni care omoara lucrul de nu ramane nimic din el apoi il vinde ca nou, deci....tzeapa, si oameni care tin la acest hobby si se satura de un anume lucru si vor sa il vanda, raritati ...dar exista.
Asa ca pt inceput nu iti recomand nici 1/16 si nici china.
Gresesti cand spui ca toate se rup, sau poate ai dreptate dar depinde.ce inseamna acest.lucru. Unul la o mashinuta mai de "firma" o sa rupa mai putine piese sau MAI RAR fata de o " china made". Din experienta iti spun, am avut 2 modele china si maxim 15 min de joaca, acum am ramas doar cu un slash traxxas care sunt super multumit dar nu reusesc sa ii rup nimic, foarte bune, si am avut foarte multe modele.
Ca si sfat, nu te grabi sa iti iei ceva, mai asteapta, ia-ti ceva de calitate si ai sa vezi ce hobby frumos si placut o sa ai. Mergi din prima pe 4x4 cu slipperclutch sau cum se mai scrie , adica ambreiaj voiam sa spun.
Tot un lrp sc 4x4 iti recomand, este un model nou si or sa fie si piese pt el.

Aceasta postare a fost editata de Zeus: 21 October 2011 - 11:50 AM

Why Drink and Drive,When you can Smoke and Fly?
0

#12 Useril este offline   Kitty 

• RC Addict
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 4563
  • Inregistrat: 11-July 08
  • Interests:RC,Cars.....

Postat 21 October 2011 - 10:53 PM

totusi la modelele LRP,plasticul am vazut ca e destul de slab,apar jocuri,se smulg fuzete.probabil au avnasat cu tehnologia si folosesc plastic mai de calitate.totusi sa sti ca te inseli cu produsele SH.gasesti modele foarte bune la preuri bune,ira teapa iei doar daca nu te onformezi asupra userului.pt ca un user ca e mai vechi greu de crezut ca de tepe,mai ales ca cei mai vechi sunt foarte pasionati si nu neaparat vand "jucaria" de rea,ci pur si simplu nu mai au nevoie ori s-au plictisit de ea

Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp
0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu