Robitronic vs HSP Un sfat si o comparatie va rog...
Postat 17 October 2011 - 10:32 AM
Am stat si am rasfoit forumul dar inca nu mi-am lamurit dilema in care sunt:
Pentru primul meu automodel care ar fi alegerea mai inteleapta dintre firmele HSP si Robitronic?
Ma refer la:
Robitronic Shadow Monster 1/10 electric
http://www.robitroni...ck-rtr-110.html
si la HSP Gladiator Truggy 1/10 electric - pentru asta nu am gasit un site din afara sa il arat in varianta electrica, pe google apare numai varianta nitro.....ciudat... Din ce am citit nu am voie sa pun link-uri din tara, doar link-uri din afara tarii nu?
Deci din experienta dumneavoastra care ar fi mai fiabil pentru un incepator? Robitronic Shadow sau Truggy-ul HSP care are acelasi sasiu ca Xstar buggy dar care nu vine cu rulmenti ci cu bucse spre deosebire de Robitronic Shadow care e rulmentat.
Mentionez ca vreau un model care sa se descurce la off-road dar asta nu inseamna ca voi da cu el de pamant....
Va multumesc anticipat!
Postat 17 October 2011 - 11:30 PM
HSP e ok numai ca e o masina unde se fac multe compromisuri ptr pretul mic. Am avut 2 modele acum un an de la HSP si pot spune ca isi merita bani dar sa iti iei multe piese de rezerva ...cam tot ce inseamna plasticaraie ptr ca cedeaza f repede. Towere-le sunt si ele destul de subtiri si se stramba mai tot timpul.Partea electronica si transmisia sunt ok.Ideea e sa nu o impingi mai mult decat poate...e o masina de hobby nu este nici de bashing extrem nici de curse.
Robitronic am avut buggy-ul 2wd. Pot spune ca e o masina mai buna si mai rezistenta pe partea de plastice, e gandita mai bine in punctele unde stresul pe material e mai mare in rest transmisia si partea electronica e la fel de fiabila ca la HSP.
Eu personal iti recomand un 2wd ptr ca este mai fiabil pe transmisie....sunt mai putine componente.
electric: buggy 2wd,4wd & SC 1:10 off-road
nitro: 1/8 truggy,buggy
CSTA Bucuresti
“If everything seems under control, you're not going fast enough.”
― Mario Andretti
Postat 17 October 2011 - 11:45 PM
Raspunsul tau este exact ce cautam si iti multumesc mult de tot ca ti-ai facut timp si ai lasat cateva cuvinte la intrebarea mea.
Voi merge pe Robitronic 2WD mai ales ca la inceput vreau sa ma acomodez cu jucaria si eventual in timp voi vedea daca imi doresc ceva mai mult....momentan nu prea ma lasa mana sa arunc 1500+ Lei pe ceva mai bun si de firma.... :wacko: Multumesc inca o data!
Postat 18 October 2011 - 10:09 PM
Kitty, la 18 October 2011 - 07:58 PM, a spus:
Bugetul meu se invarte in jurul sumei de 600 lei.
HSP-urile buggy si truggy 4wd costa 530-560 ron iar Robitronics Shadow Monster 2wd variaza in functie de site de la 680 la 530 lei.
Totusi pentru inceput am nevoie de ceva care sa nu-mi dea probleme prea devreme si sa imi dau seama daca intr-adevar imi place automodelismul....
Oricum nu am sa dau cu ea de pamant....am sa o fugaresc cu atentie:)
Postat 20 October 2011 - 08:31 AM
Mihai_C, la 18 October 2011 - 10:09 PM, a spus:
HSP-urile buggy si truggy 4wd costa 530-560 ron iar Robitronics Shadow Monster 2wd variaza in functie de site de la 680 la 530 lei.
Totusi pentru inceput am nevoie de ceva care sa nu-mi dea probleme prea devreme si sa imi dau seama daca intr-adevar imi place automodelismul....
Oricum nu am sa dau cu ea de pamant....am sa o fugaresc cu atentie:)
Iti recomand clar ROBITRONIC SHADOW, in primul rand ca exceleaza la partea de electronica in fata Hsp (care e o masina nu prea reusita ,indiferent de model) , masina vine dotata de fabrica cu statie in 2,4ghz, esc cu lipo cut off si rezista pana la motoare de 12t. Inca un model reusit din partea Robitronic este Short Course-ul Smasher, care e aparut nu demult pe piata.
TEAM DURANGO DNX408
TEAM DURANGO DEST210
TEAM C TR02 / Absima JEKYLL
Hpi Sprint 2 DRIFT
HPI E10 DRIFT
Hot Bodies TC-FD DRIFT PRO KIT
HPI BAJA 5T
Proud member of HPI RACING ROMANIA TEAM
Postat 20 October 2011 - 09:31 AM
Uite un link:
http://www.autorc.ro...e-rtr-1-10.html
Postat 21 October 2011 - 09:45 AM
Ady., la 20 October 2011 - 08:22 PM, a spus:
Multumesc baieti pentru sugestii.....m-am uitat si la LRP-urile de pe autorc si e destul de tentanta jucaria....am sa ma gandesc serios si la ea(mai am timp de gandire pana martea viitoare). Stiu cum este cu chinezariile dar din proprie experienta in alt hobby pe care il practic, unele chinezarii cateodata sunt mai bune si mai fiabile stock decat japonezele de firma...
Tot din experienta proprie cand esti la inceput de drum intr-un hobby este bine sa eviti lucrurile second-hand sau daca vrei sa cumperi ceva second-hand cumperi de la cine cunosti personal si dupa ce testezi lucrul... Traim in Romania si de obicei tindem sa ne furam caciula unul altuia in tara asta....si de asta sunt mai reticent la capitolul asta :)
Am vazut ca si pentru Robitronic se gasesc piese de schimb pe site-uri...si acuma dupa ce am citit diverse pe aici...se pot rupe si jucariile de 2-3000 de ron...deci ma gandesc ca atata timp cat trebuie sa schimbi oricum piese indiferent de marca....mai bine iti iei ceva mai ieftin...sau gresesc?:)
Postat 21 October 2011 - 11:46 AM
In al doilea rand sa stii ca nici eu nu prea sunt adeptul sh-ului dar cateodata a prins foarte bine, trebuie doar sa stii.de la cine cumperi, sunt oameni care omoara lucrul de nu ramane nimic din el apoi il vinde ca nou, deci....tzeapa, si oameni care tin la acest hobby si se satura de un anume lucru si vor sa il vanda, raritati ...dar exista.
Asa ca pt inceput nu iti recomand nici 1/16 si nici china.
Gresesti cand spui ca toate se rup, sau poate ai dreptate dar depinde.ce inseamna acest.lucru. Unul la o mashinuta mai de "firma" o sa rupa mai putine piese sau MAI RAR fata de o " china made". Din experienta iti spun, am avut 2 modele china si maxim 15 min de joaca, acum am ramas doar cu un slash traxxas care sunt super multumit dar nu reusesc sa ii rup nimic, foarte bune, si am avut foarte multe modele.
Ca si sfat, nu te grabi sa iti iei ceva, mai asteapta, ia-ti ceva de calitate si ai sa vezi ce hobby frumos si placut o sa ai. Mergi din prima pe 4x4 cu slipperclutch sau cum se mai scrie , adica ambreiaj voiam sa spun.
Tot un lrp sc 4x4 iti recomand, este un model nou si or sa fie si piese pt el.
Aceasta postare a fost editata de Zeus: 21 October 2011 - 11:50 AM
Postat 21 October 2011 - 10:53 PM
Axial SCX10.3
Absima Sherpa
Axial Base Camp