Modelism - RHC Forum: ax rulmenti - Modelism - RHC Forum

Salt la continut

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

ax rulmenti

#1 Useril este offline   catarata 

• Membru
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 146
  • Inregistrat: 03-September 08

Postat 09 October 2011 - 03:38 AM

Salut
Am un ax cu rulmenti de la Botosani montat anul trecut si a inceput sa huruie.Stie cineva ce rulmenti sunt de schimb pentru el?Sunt aia de 8 x 4 x 3 mm?
0

#2 Useril este offline   mig3002 

• Junior
  • PipPipPip
  • Postari: 71
  • Inregistrat: 28-August 10

Postat 10 October 2011 - 05:23 PM

normal aceea ar trebui sa fie altii cu d 4 nu mai sunt .incearca sa masori cat de cat interiorul axului .da elicea jos daca poti in rest trebuie sa te uiti sa fie etansi rulmentii nu stiu cum sunt cei de la BT.si grija mare la scos rulmentii sa nu indoi axul-verifica axul pe un geam sa nu fie indoit.sau da si tu un tel la BT
0

#3 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 10 October 2011 - 06:22 PM

Trebuie sa schimbi rulmentii anual... altfel recomandarea ar fi pentru un nou tub pupa... cu bucsi de bronz e cel mai bun. La Autorc gasesti de la Raboesch ceva mai de calitate... adevarat mult mai sumpe decat cele de Sierra. Orice rulmenti ai folosi... la capatul care sta in apa se spala vaselina/uleiul si or sa huruie... mai devreme sau mai tarziu.

Spor!
Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#4 Useril este offline   catarata 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 05:58 AM

Vezi postareamig3002, la 10 October 2011 - 05:23 PM, a spus:

normal aceea ar trebui sa fie altii cu d 4 nu mai sunt .incearca sa masori cat de cat interiorul axului .da elicea jos daca poti in rest trebuie sa te uiti sa fie etansi rulmentii nu stiu cum sunt cei de la BT.si grija mare la scos rulmentii sa nu indoi axul-verifica axul pe un geam sa nu fie indoit.sau da si tu un tel la BT

nu pot sa masor interiorul axului pt ca nu-mi intra sublerul.Culmea este ca nu huruie ala care a stat in apa.
Am sunat la bot si nu stiu ce rulmenti sunt de schimb.Oricum am cumparat de 8 si de 9 mm sa vad care este bun
Multumesc de ajutor
0

#5 Useril este offline   Adistul 

• MEGA Membru
  • PipPipPipPipPipPipPip
  • Postari: 1490
  • Inregistrat: 26-September 09

Postat 11 October 2011 - 06:57 AM

Vezi postareacatarata, la 11 October 2011 - 05:58 AM, a spus:

nu pot sa masor interiorul axului pt ca nu-mi intra sublerul.

masori axul la exterior... masori grosimea camasii pe care o inmultesti cu 2... scazi din prima masuratoare... si aia e!
rulmenti gasesti si AICI cam orice dimensiune. Preturi rezon!

Aceasta postare a fost editata de Adistul: 11 October 2011 - 06:59 AM

Cand esti mort, nu stii ca esti mort: e greu doar pt ceilalti.
La fel e si cand esti prost.

tel: 0771 088 207

adistul@yahoo.com
0

#6 Useril este offline   catarata 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 11 October 2011 - 08:19 AM

Vezi postareaAdistul, la 11 October 2011 - 06:57 AM, a spus:

masori axul la exterior... masori grosimea camasii pe care o inmultesti cu 2... scazi din prima masuratoare... si aia e!
rulmenti gasesti si AICI cam orice dimensiune. Preturi rezon!

Asa am si facut si mi-a iesit de 8 mm.Teoretic....Maine primesc rulmentii si o sa vad.
0

#7 Useril este offline   catarata 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 October 2011 - 02:18 AM

Vezi postareacatarata, la 11 October 2011 - 08:19 AM, a spus:

Asa am si facut si mi-a iesit de 8 mm.Teoretic....Maine primesc rulmentii si o sa vad.

...Practic este cel de 9 x 4 x 4 mm
Mai am o intrebare:la o barca cu doua motoare si carma pe fiecare motor trebuiesc elici complementare?
0

#8 Useril este offline   cipri_tezaur 

• Membru de onoare
  • PipPipPipPipPipPip
  • Postari: 875
  • Inregistrat: 06-May 09

Postat 13 October 2011 - 06:06 AM

Vezi postareacatarata, la 13 October 2011 - 02:18 AM, a spus:

...Practic este cel de 9 x 4 x 4 mm
Mai am o intrebare:la o barca cu doua motoare si carma pe fiecare motor trebuiesc elici complementare?

trebuie elice cu pas stanga si dreapta
0

#9 Useril este offline   catarata 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 October 2011 - 07:54 AM

Vezi postareacipri_tezaur, la 13 October 2011 - 06:06 AM, a spus:

trebuie elice cu pas stanga si dreapta

De ce?am regulatorul de la Botosani pt 2 motoare care se invartesc in acelasi sens.Daca inversezi polaritatea la motoare nu mai au turatii egale
0

#10 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 13 October 2011 - 08:28 AM

E recomandat sa folosesti motoare ce merg la fel si pe stanga si pe dreapta si elici complementare. Ca sa-ti placa cum merge barca, adica drept. Poti folosi si doua elici pe acelasi sens daca ai carma dar barca va avea tendinta sa coteasca, tu o sa-i corectezi cursul din carma si ea va merge spre punctul care doresti dar cu axa longitudinala facand un unghi cu acea directie. Cam ca un caine care se plimba teleleu, daca ai vazut vreodata, sau ca o masina ce are geometria varza. In plus nici pilotatul nu e la fel de usor.

Nu toate motoarele merg mai incet in sensul celalalt decat cel recomandat. Motoarele cu perii specifice aero da, sunt construite sa se obtina maximul din ele intr-un anumit sens de rotatie in detrimentul celuilalt sens. Dar cele universale merg la fel in orice sens. Totul este sa poti obtine informatii despre ele inainte de a le cumpara. Atentie la cele care au turatii f. mari la tensiuni mai mici de alimentare si au in denumire cuvantul "speed" caci astea, in general, au fost facute pentru aero.

Aceasta postare a fost editata de navigator: 13 October 2011 - 08:31 AM

0

#11 Useril este offline   catarata 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 October 2011 - 01:00 PM

Vezi postareanavigator, la 13 October 2011 - 08:28 AM, a spus:

E recomandat sa folosesti motoare ce merg la fel si pe stanga si pe dreapta si elici complementare. Ca sa-ti placa cum merge barca, adica drept. Poti folosi si doua elici pe acelasi sens daca ai carma dar barca va avea tendinta sa coteasca, tu o sa-i corectezi cursul din carma si ea va merge spre punctul care doresti dar cu axa longitudinala facand un unghi cu acea directie. Cam ca un caine care se plimba teleleu, daca ai vazut vreodata, sau ca o masina ce are geometria varza. In plus nici pilotatul nu e la fel de usor.

Nu toate motoarele merg mai incet in sensul celalalt decat cel recomandat. Motoarele cu perii specifice aero da, sunt construite sa se obtina maximul din ele intr-un anumit sens de rotatie in detrimentul celuilalt sens. Dar cele universale merg la fel in orice sens. Totul este sa poti obtine informatii despre ele inainte de a le cumpara. Atentie la cele care au turatii f. mari la tensiuni mai mici de alimentare si au in denumire cuvantul "speed" caci astea, in general, au fost facute pentru aero.

Am clasicele 755.Amandoua au turatii mai mici in sensul invers(probabil din cauza ventilatorului)
0

#12 Useril este offline   catarata 

• Membru
  • PipPipPipPip

Postat 13 October 2011 - 01:02 PM

Vezi postareacatarata, la 13 October 2011 - 01:00 PM, a spus:

Am clasicele 755.Amandoua au turatii mai mici in sensul invers(probabil din cauza ventilatorului)
O sa incerc si cu elici complmentare.Nu se vede ca ar trage intr-o parte cu aceleasi elici.
0

#13 Useril este offline   navigator 

• Moderator RHC
  • Grup: MODERATOR
  • Postari: 3019
  • Inregistrat: 01-September 04

Postat 13 October 2011 - 02:09 PM

Atunci lasa-le asa, cu elici identice. Daca ceva nu e stricat nu-l repara.

Nu cred ca de la ventilatoare merg diferit, alta-i cauza. Am si eu doua motoare robbe Super 600 22k cu ventilatoare in interior si merg la fel in ambele sensuri; am verificat si rasverificat asta si la turatii foarte mici si la medii.

0

Arata acest topic

Pagina 1 din 1
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi

RcTrade.eu